Pomoc u vezi PC-a

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

filip13

Re: "Pomoc u vezi PC-a"

Post Postao/la filip13 » 19 okt 2014, 16:26

anell je napisao/la:
filip13 je napisao/la:
anell je napisao/la:Povežeš mobitel i računar sa onim kablom i prebaciš

pokušavam,prebaci mi sa memorijske kartice,kako prebaciti sa unutarnje pohrane?

?
Ne znam brate, ja kad povežem mobitel i račnar pomoću kabla mogu prebacivati i sa kartice i sa unutarnje memorije telefona.[/quote]

evo uspio sam na komp,na laptop neće,imam još jedno pitanje,zna li ko zbog čega ne mogu otvoriti chrome,koristio ga,sad kliknem na ikonu,i ništa,sad sam na mozili?

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 20 okt 2014, 23:12

http://www.mar" onclick="window.open(this.href);return false; ket.ba/oglas/procesori/procesor-core-2-duo-e8400-3-0-ghz/852406?utm_****=Klix &utm_medium=Box&utm_campaign=Desni

Izgleda povoljno..
Mia San Mia

JoseMourinho
Kontakt:

Re: Odg: "Pomoc u vezi PC-a"

Post Postao/la JoseMourinho » 20 okt 2014, 23:54

Civa je napisao/la:Zna neko da li ima brži način skidanja muzike sa neta. Npr da ne moram svaku pjesmu sa yt pojedinačno skidati nego na neki efikasniji način? Hvala :D
Youtube to MP3 downloader može i 100 pjesama se naredat sa skida on :D

http://www.dvdvideosoft.com/products/dv ... verter.htm" onclick="window.open(this.href);return false;

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 21 okt 2014, 15:13

momci, jedno pitanje u vezi procesora za laptope...je li svaki model laptopa ima svoj model procesora ili mogu uzeti bilo koji procesor za laptop, recimo neki dual core, i ubaciti u laptop, hoce li fercerati ?

posto vidim po piku dosta njih stavlja "procesor XY za laptop XY", pa zato pitam..

Hvala..
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 21 okt 2014, 16:45

Odabir Matične ploče ovisi o procesoru koji ste odabrali. Ako ste odabrali bilo koji od AMD procesora - Treba vam ploča sa Socket AM3 utorom. I tu postoje rangovi, chipseti koji su isto prilagođeni određenim skupinama korisnika. Ako ste odabrali računalo sa Phenom II X4/X6 procesorom - a ne mislite overclocking, SLi i druge entuzijastičke podhvate raditi - Dovoljna je i bilo kakva ploča sa AMD 880/890 Chipsetom. Naravno, poslužiti će i niže kategorije i stariji chipesti, ali kada već uzimate takav procesor grjeh je uzeti i ne kvalitetnu matičnu ploču. Za niže rangove procesora i ako i dalje ne mislite nikakav Overclocking, Crossfire/SLi raditi, mogu poslužiti i slabije ploče. Postoje ploče formata ATX, mATX, te i drugih no one se obične ne koriste u desktop računalima koji su dio ove teme.

MATX ploče su manjih dimenzija od ATX. Stvar je ukusa, ako planirate stavljati veće hladnjake na procesore, veće grafičke - Tada je ploča ATX formata puno logičniji odabir.

Evo kod mene npr. podrzava

slika

Čipset: Glavni dio koji veže sve ostale dijelove sa procesorom, te šalje glavnom procesoru (CPU) informacije ostalim dijelovima. Sastoji se od dva dijela:
NorthBridge: NorthBridge je direktno povezan sa procesorom preko FSB-a (eng. Front Side Bus ili sabirnica) što omogućava brzu dostupnost podataka iz memorije i grafičke kartice. Od njega najviše zavise performanse matične ploče. Integrisan je na matičnu ploču što znači da se ne može mijenjati, ali njegova voltaža i performanse se mogu mijenjati kroz BIOS ili softverski.
Southbridge: Southbridge je sporiji od Northbridge-a te sve informacije iz procesor-a idu prvo preko Northbridge-a pa tek onda na Southbridge koji je sabirnicama spojen na PCI, USB, zvučni čip, SATA i PATA konektore itd.
Socket: Socket određuje koji procesor se može ugraditi u matičnu ploču. Nemoguće je staviti AMD procesor u matičnu ploču koja podržava Intel socket (i čipset). Najkorišteniji socketi danas su:
Socket 478 - Stariji Pentium i Celeron procesori
Socket LGA775 - Novi Intel Pentium 4 procesori
Socket A - Stari AMD Athlon procesori
Socket 754 - AMD Sempron i neki AMD Athlon procesori
Socket 939 - Brzi i jako korišteni AMD Athlon 64-bitni procesori
Socket AM2 - Zamjena za socket 754 i 939, koristi DDR2 memoriju
- Ed Woodward for Prime Minister !

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 21 okt 2014, 16:59

Aha hvala druze na odgovoru, ali jos nesto samo..

Ovaj laptop na piku sto mi je zapao za oko ima procesor Intel 1.6...eh sad, jel to znaci da mogu uzeti bilo koji Intelov procesor i ugraditi u laptop (ne ja, nego ko zna oko toga) ?

A laptop je HP dv5000, ako ti ista znaci..

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 21 okt 2014, 17:02

Procesor je AMD? 1.6 dual core?

Pogledaj malo bolje ili posalji mi link laptopa u pp...

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 21 okt 2014, 17:03

Pise da je Intelov 1.6, i to single core :???:

Evo stize PP

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 21 okt 2014, 17:15

Eto odg u pp...

shzna
Kontakt:

Post Postao/la shzna » 21 okt 2014, 17:21

Nešto mi šušti laptop, posljednjih dva dana, kad pustim pjesmu ne čuje se to šuškanje.

Jel do zvučnika, tj. dal' su otišli ili je ipak u pitanju neki drugi dio? I kad stavim slušalice, šušti kroz njih :damn:
Ultras Željezničar i jedanaest ratnika, oduvijek je najbolja taktika!

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 21 okt 2014, 23:01

ljudi, imam jedan file od oko 7GB otprilike, i naravno ne mogu ga staviti na standardni DVD od 4.7GB, a ne kupuje mi se USB radi toga...pa sam malo guglao, i nasao da ima DVD i vecih kapaciteta od 9, 10, 18GB, pa znate li ima li kod nas po knjizarama kupiti recimo ovakvih:

slika

Nisam prije znao za ove vrste pa zato pitam...

JoseMourinho
Kontakt:

Post Postao/la JoseMourinho » 22 okt 2014, 02:56

Ako si iz Sarajeva bbi dole u "podrumu" gdje je ona igraona, prekoputa u cosku ima target čini mi se da se tako zove radnja ima tih dvd-ova ;)

champions1921

Post Postao/la champions1921 » 22 okt 2014, 08:53

Postoji li neki software ili neki metod kojim se moze ispitati ispravnost memorijskog kontrolera integrisanog u procesoru ili neki koji moze provjeriti rade li svi pinovi na procesoru?? Vizuelno je sve na svom mjestu i procesor sjeda normalno..

Pitao sam vec za problem koji imam a odnosi se na to da mi komp ne funkcionise sa cetiri plocice ram-a vec samo sa dvije i to kada ih stavim u prvi i treci utor.. U ostalim kombinacijama dodje do onog kada treba da digne windows i ona crtica blinka do vjecnosti kao da na hard-u uopce nema windows-a..

Uradjen je flash bios na zadnju verziju i sve plocice rade normalno sa starim procesorom..
Procesor je amd athlon 64 x2 5000+ 2,6GHz
Stari proc amd athlon 64 3200+ 2GHz (sa njim rade normalno u dual chanell)..

I koji su bolji procesori, intel ili amd???
BUDI ŽELJO !!!

R32
Kontakt:

Re:

Post Postao/la R32 » 22 okt 2014, 09:06

Papastathopoulos je napisao/la:ljudi, imam jedan file od oko 7GB otprilike, i naravno ne mogu ga staviti na standardni DVD od 4.7GB, a ne kupuje mi se USB radi toga...pa sam malo guglao, i nasao da ima DVD i vecih kapaciteta od 9, 10, 18GB, pa znate li ima li kod nas po knjizarama kupiti recimo ovakvih:

slika

Nisam prije znao za ove vrste pa zato pitam...
Bilo je to u Bingu stalno, a njih bar ima svugdje.
Mia San Mia

brazzo
Kontakt:

Post Postao/la brazzo » 22 okt 2014, 13:27

ima li ko iskustva sa pravljenjem banera za (web stranicu) ne moraju biti html niti klikabilni, bitna je samo forma. Znam da ima milion nacina da se uradi ali niti jedan koji sam probao nije dao rezultate (nisam radio u fotosopu) :|
It was turned around so that right looked wrong
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security

JoseMourinho
Kontakt:

Post Postao/la JoseMourinho » 22 okt 2014, 13:31

Davno kad sam pravio, ja sam radio u photoshopu i pravio .GIF banere ;)

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 22 okt 2014, 13:32

Nesto sam pritisnuo na tastaturi i sad mi se pobrko raspored slova na tastaturi. Sad mi je umjesto z y i tako kako da to vratim ?
Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !

JoseMourinho
Kontakt:

Post Postao/la JoseMourinho » 22 okt 2014, 13:37

IlPrincipe je napisao/la:Nesto sam pritisnuo na tastaturi i sad mi se pobrko raspored slova na tastaturi. Sad mi je umjesto z y i tako kako da to vratim ?
Desno pored sata jezik bi trebao da mozes mjenjat, ako nema idi u control panel u regional and language i nadji da staviš BH jezik tastature ;)

IlPrincipe
Kontakt:

Re: Odg:

Post Postao/la IlPrincipe » 22 okt 2014, 13:39

JoseMourinho je napisao/la:
IlPrincipe je napisao/la:Nesto sam pritisnuo na tastaturi i sad mi se pobrko raspored slova na tastaturi. Sad mi je umjesto z y i tako kako da to vratim ?
Desno pored sata jezik bi trebao da mozes mjenjat, ako nema idi u control panel u regional and language i nadji da staviš BH jezik tastature ;)
a da dobro si, evo sredio sam, hvala ..

EDIT> a ipak nije ok, kad kucam npr u wordu onda je ispravno a kad kucam npr ovdje na forumu ili bilo gdje u browseru onda nije .. :hmmmmm:
Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !

brazzo
Kontakt:

Re: Odg:

Post Postao/la brazzo » 22 okt 2014, 13:47

JoseMourinho je napisao/la:Davno kad sam pravio, ja sam radio u photoshopu i pravio .GIF banere ;)
je li komplikovano :) da ne skidam dzaba photoshop plus nisam ga nikad koristio ?
It was turned around so that right looked wrong
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: BaiMai i 43 gosta.