2014-15 NBA Off-Season

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

alemsa
Kontakt:

Re: 2014-15 NBA Off-Season

Post Postao/la alemsa » 26 okt 2014, 16:28

JHam je napisao/la:Normalno da Juka nece uzeti ROY, to i sampioni je bila zajebancija, za razliku od ostalih pretpostavki...Ne vidim po cemu ste bolja ekipa nego prosle godine, ali eto, nek ti bude...Zavrsit cete 3., prosetat se do finala, i tamo zgaziti CHI uz 35ppg Hardena i 22rpg Howarda...
neamo ekipu za finala, fali David West mozda da bi se bilo u diskusiji.
Imamo top 5 ekipu na zapadu, pa ne vidis kao ni vecina, jer je medija tako uradila.

Imat cemo bolji rekord od prosle godine, ukoliko Dwight i Harden ostanu zdravi

I da bili smo blizu da imamo najjacu startnu petorku u ligi sa Boshom.
Zadnja izmjena: alemsa, dana/u 26 okt 2014, 16:29, ukupno mijenjano 1 put.

JoseMourinho
Kontakt:

Re: Odg: 2014-15 NBA Off-Season

Post Postao/la JoseMourinho » 26 okt 2014, 16:29

alemsa je napisao/la:
JHam je napisao/la:
alemsa je napisao/la:Cuj Dallas ispred nas :urnebes:

Jedino da Dwight ili Harden propuste duzi period, inace :lolno:

ovaj i Denver stavio a Memphisa nea u PO :clap: :rol:
Vi osim Dwighta i Hardena i nemate nista, tako da ne vidim kako mislite biti bolji od Dallasa....I da, zasto mislis da je MEM siguran za PO???
imamo bolju ekipu od prosle godine

i da bolji smo od dallasa i to nije ni blizu

Pa Denver da zavrsi 5 je ravno da Juka uzme ROY ispred Jabarija i Wigginsa
Pa i Dallas dosta jacu ekipu ima ;)

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 26 okt 2014, 16:34

Hahahahhaha vama mediji krivi.....A ja kad kazem da ce Denver u PO, smatraju me budalom, a pola ih i ne zna startnu petorku Denvera a ne 15 igraca, eto koliko nas mediji obozavaju :lol: :lol:

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 26 okt 2014, 16:41

mogul ja, mogul ja? :mrgreen:

lawson, robinson
afflalo, foye, harris
gallinari, chandler, arthur
faried, hickson
mcgee, mozgov, nurkic
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 26 okt 2014, 16:42

JHam je napisao/la:Hahahahhaha vama mediji krivi.....A ja kad kazem da ce Denver u PO, smatraju me budalom, a pola ih i ne zna startnu petorku Denvera a ne 15 igraca, eto koliko nas mediji obozavaju :lol: :lol:
tesko ce ti Denver u PO pored ovakve konkurencije.

Pa jeste medija kriva jer su napravili od Lina, Asika, i Parsonsa kao da se ekipa raspala :urnebes:
Pitanje ko ce igrati backup centra, pa nije ga ni Asik igro :) Osim onih 27 utakmica, lik proveo vise od 2 mjeseca izmisljajuci povredu i on je kao bio velik uloga prosle godine. Lin turnover masina ali haj doprnio je s klupe , Parsonsa prekrizi Ariza sa boljom odbranom i boljim sutem za 3. Sad imamo 3 extra dobra igraca u odrbani, jednog ok (vjerovatno ce biti neki trade za PF) i jednog loseg, za razliku od prosle godine, i McHale ako ne uspije imati top 10 odbranu u ligi nek se rani

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 26 okt 2014, 16:43

Nezahvalno je ista prognozirati, jedna povreda vaznog moze unistiti ekipu, a kakve su im pripreme smijesne ocekujte prva dva mjeseca da se povrijedi pola lige

rambo16
Kontakt:

Post Postao/la rambo16 » 26 okt 2014, 16:44

KK_Bosna je napisao/la:mogul ja, mogul ja? :mrgreen:

lawson, robinson
afflalo, foye, harris
faried, hickson
mcgee, mozgov, nurkic
Hajde,nek bar neko zna sastav Denvera.
A.F.C. Bournemouth!

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 26 okt 2014, 16:45

KK_Bosna je napisao/la:mogul ja, mogul ja? :mrgreen:

lawson, robinson
afflalo, foye, harris
faried, hickson
mcgee, mozgov, nurkic
Realno vjerovatno ekipa koja u ligi najvise ima polovnih igraca :mrgreen:

Sto bi se reklo draftuju i trejdaju za uvijek momke koji mogu igrati vise pozicija, a nisu odlicni niti u jednoj stvari.

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 26 okt 2014, 16:51

Denver će ići u PO, Portland otpada. :kafa:
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 26 okt 2014, 16:54

Evo da se igramo, Pelicansi ce biti medju 3 zadnje ekipe zapada, a Hornetsi najugodnije iznenadjenje :mrgreen:

Ostalo ne smijem ..

Donnie Darko
Kontakt:

Re: 2014-15 NBA Season

Post Postao/la Donnie Darko » 26 okt 2014, 16:59

Ik17 je napisao/la:
Epidaurus je napisao/la: Mah znam da nema šanse da dovedu Fryea al taj čovjek je po meni savršen strech igrač (strašan šut za tri a ima još i odličnu dužinu i visinu da igra odbranu) i on je prošle godine vjerovatno bio i najbitniji igrač u onim Sunsima (ne kažem najbolji nego najbitniji) jer je šutem non stop širio reket za ulaze Slash brothersa a u odbrani je itekako bio bitan zbog te dužine i visine
Ma nema sta, Sunsi se zeznuli, mislili da mogu do Love-a, nisu match Orlandovu ponudu, i to je to...
Frye bi za mnoge ekipe bio onaj "missing piece", i pomalo mi je krivo sto neće igrati u završnici sezone u naredne 2-3 godine, ali opet, zaradit će više nego bilo gdje drugo, i najvažnije, ubrzat će napredak mladim igračima oko sebe, vidjeli smo šta bi sa Dragicem i Ericom kad su imali njega u ekipi...
Nema Love nikakve veze sa puštanjem Fryea. Jednostavno je dobio mnogo mnogo veći ugovor nego su Sunsi očekivali, i izabrali su da ne mečiraju jer bi ih stavio u nezahvalnu situaciju sa salary capom. Vjerovatno bi ostali bez Bledsoa. Orlando ih je stavio u no-win situaciju i Sunsi su izabrali manje od dva zla.

Uostalom, dati 32 miliona kroz 4 godine čovjeku u 32. godini života je i više nego suludo.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 26 okt 2014, 17:07

alemsa je napisao/la:
JHam je napisao/la:Hahahahhaha vama mediji krivi.....A ja kad kazem da ce Denver u PO, smatraju me budalom, a pola ih i ne zna startnu petorku Denvera a ne 15 igraca, eto koliko nas mediji obozavaju :lol: :lol:
tesko ce ti Denver u PO pored ovakve konkurencije.

Pa jeste medija kriva jer su napravili od Lina, Asika, i Parsonsa kao da se ekipa raspala :urnebes:
Pitanje ko ce igrati backup centra, pa nije ga ni Asik igro :) Osim onih 27 utakmica, lik proveo vise od 2 mjeseca izmisljajuci povredu i on je kao bio velik uloga prosle godine. Lin turnover masina ali haj doprnio je s klupe , Parsonsa prekrizi Ariza sa boljom odbranom i boljim sutem za 3. Sad imamo 3 extra dobra igraca u odrbani, jednog ok (vjerovatno ce biti neki trade za PF) i jednog loseg, za razliku od prosle godine, i McHale ako ne uspije imati top 10 odbranu u ligi nek se rani[/quotepar

Parsons je Jordan za Arizu sto se tice shuta.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 26 okt 2014, 17:13

Joey Dorsey
Donatas Motiejunas, Jeff Adrien
Francisco Garcia, Kostas Papanikolau
Jason Terry, Troy Daniels
Isaiah Canaan, Ish Retard

Ne mogu da skontam da tim koji planira išta ozbiljnije u NBA ligi sebi može dopustiti da ima ovakvu klupu.

Klupa jednog Portlanda naspram ovoga izgleda kao Spursi.

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 26 okt 2014, 17:16

@kkbosna fale ti green i gee :D

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 26 okt 2014, 17:19

Donnie Darko je napisao/la:
A Grk preplaceni nije toliko dobar da se razumijemo.
Potreban je Howard sa zdravim ledjima kako bi Houston bio u "top 6" recimo , da ne visi za playoff.

Dobili su slabijeg igraca za Parsonsa , izgubili Lina i Asika.
Trener ostao isti..
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 26 okt 2014, 17:22

Aleme jeste dosta dobili na odbrani s Arizom al ste izgubili drugog i trevmceg kreatora u napadu odlaskom Parsonsa i Lina. Odbrana ce se definitivo popravit i trebala bi bit top 10 al napad pada jer ce sad apsolutno sva kreacija bit na Hardenu a Ariza je nikakav kreator plus jos je osigurao ugovor i tesko da ce bit ko prosle god kad se borio za ugovor. Jos jedan dodatni problem za vas je sto su vam napadi bazirani cisto na ulazima i tricama (analitika Moreya i drustva) a kao sto sam vec rekao izgubili ste dva glavna slashera i kreatora poslije Hardena. Dallas je jaci jer ima Dirka koji je sinonim za ucinkovitost i neodbranjivost (plus je vama uz Portland najgori match up jer vam je i odbrana zasnovana na analitici i ukljucuje pustanje suteva s mid rangea u cemu su Dirk i Aldridge uz Kobea i Mela najjaci u ligi a pogotovo velicanstveni Nijemac) i ima trenercinu koji ce opet savrseno slozit ekipu

Ik17
Kontakt:

Post Postao/la Ik17 » 26 okt 2014, 17:22

Donnie Darko je napisao/la:
Ik17 je napisao/la:
Epidaurus je napisao/la: Mah znam da nema šanse da dovedu Fryea al taj čovjek je po meni savršen strech igrač (strašan šut za tri a ima još i odličnu dužinu i visinu da igra odbranu) i on je prošle godine vjerovatno bio i najbitniji igrač u onim Sunsima (ne kažem najbolji nego najbitniji) jer je šutem non stop širio reket za ulaze Slash brothersa a u odbrani je itekako bio bitan zbog te dužine i visine
Ma nema sta, Sunsi se zeznuli, mislili da mogu do Love-a, nisu match Orlandovu ponudu, i to je to...
Frye bi za mnoge ekipe bio onaj "missing piece", i pomalo mi je krivo sto neće igrati u završnici sezone u naredne 2-3 godine, ali opet, zaradit će više nego bilo gdje drugo, i najvažnije, ubrzat će napredak mladim igračima oko sebe, vidjeli smo šta bi sa Dragicem i Ericom kad su imali njega u ekipi...
Nema Love nikakve veze sa puštanjem Fryea. Jednostavno je dobio mnogo mnogo veći ugovor nego su Sunsi očekivali, i izabrali su da ne mečiraju jer bi ih stavio u nezahvalnu situaciju sa salary capom. Vjerovatno bi ostali bez Bledsoa. Orlando ih je stavio u no-win situaciju i Sunsi su izabrali manje od dva zla.

Uostalom, dati 32 miliona kroz 4 godine čovjeku u 32. godini života je i više nego suludo.
Joj, opet ova priča tbjrbi...
Phoenix je planirao odrijesiti kesu, i dovesti dva superstar-a, te su bile priče mjesecima. Istina je da ih je Orlando stavio u nezgodnu situaciju, ali da je njihov GM bio svjestan toga da nema šanse za Love-a, ja vjerujem da bi match ponudu.
A sto se tice da je preplacen Frye, to svi pričaju koji veze nemaju o Orlandu. Atletski moćna ekipa sa manjkom sutera, tako da im on perfektno tu upada, i kao igrač, i kao mentor. Ali ima druga strana priče sto je dobio te pare...
On je rođak Tobiasu Harrisu, i to jako blizak, kome ugovor ističe na kraju sezone, a nama je u interesu da ga svezemo za klub sto duže, da zavoli klub(više o tome later) , plus, njegov ugovor ističe u istom trenutku kad i ugovori A Gordona, i elfrieda Payton, taman u vrijeme kad zatreba dodatnog prostora. Nismo ni mi glupi, vjeruj mi kad ti to kažem. Rob Hennigan je genijalac (GM Orlando, msm da je i dalje najmlađi na toj poziciji), ako ne vjeruješ, pogledaj trade-ove u kojima smo doveli Harrisa, Vučevića, Harklessa. Izgledalo je na prvu da je prolupao lik, a svaki put smo izašli ko pobjednici. Hinkie nas je zaj., ali i to bi moglo pod navodne znake, jer smo im vratili dva pika koji su nama beskorisni, jer su imali previše protekcija... A ako te interesuje ko je Hennigan, taj lik je radio kao scout u OKC i Spursima, njegov scouting je doveo do drafta igrača kao što su Westbrook, Ibaka, Jackson, Splitter, čini mi se da su i Leonarda doveli na njegov savjet, ali nisam 100% siguran u to... (Duranta ne želim spominjati, on je bio no-brainer)
U Orlandu se gradi jedna nova kultura... Skromni momci, koji su bili primjer, lideri na svojim koledzima, za akcentom na jaku odbranu, i imaju glad za uspjehom. Nismo veliki grad da privučemo neke superstare preko free agency, tako da moramo ovako to odraditi...
Ako sve bude teklo po planu, za tri godine će da ruše najveće ekipe aBd. Jedini upitnik je Jacque Vaughn, i to ne upitnik, već rupa, al kad se Otis mogao topiti ko GM, može i ovaj jos koju godinu ko trener.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 26 okt 2014, 17:40

@lumani

Parsons bolje puca trice od Arize? Lol

@donnie

Haj fino pogledaj klupu prosle godine pa vidi kako zavrsismo sa HC.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 26 okt 2014, 17:45

Ik17 je napisao/la: Joj, opet ova priča tbjrbi...
Phoenix je planirao odrijesiti kesu, i dovesti dva superstar-a, te su bile priče mjesecima. Istina je da ih je Orlando stavio u nezgodnu situaciju, ali da je njihov GM bio svjestan toga da nema šanse za Love-a, ja vjerujem da bi match ponudu.
A sto se tice da je preplacen Frye, to svi pričaju koji veze nemaju o Orlandu. Atletski moćna ekipa sa manjkom sutera, tako da im on perfektno tu upada, i kao igrač, i kao mentor. Ali ima druga strana priče sto je dobio te pare...
Gle, ja govorim iz perspektive Sunsa ne Magica, a za njih je sigurno suludo dati toliko novaca na toliko dug ugovor toliko starom igraču. Salary cap fleksibilnost je jedna od boljih stvari kojom trenutno raspolažu i takve ugovore jednostavno sebi ne smiju dopustiti. Fryea su sigurno planirali ostaviti u timu, za PJ Tucker tip ugovora, ali je Orlando uletio i to je to.

Nema sa odlaskom Fryea veze ni Love, ni James, ni bilo ko drugi. Jednostavno Sunsi nisu bili u situaciji da mečiraju 32/4. Ovako ispade Sunsi bili uvjereni da će Love doći kod njih i zato pustili Fryea pa se zajebali.

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 26 okt 2014, 17:58

Zapad:
Spurs
Thunder
Clippers
Grizzlies
Blazers
Mavs
Warriors
Rockets

Pelicansi i Sunsi uz dosta sreće mogu napasti 8. mjesto.Finale zapada nekih 99% Spurs-Thunder,osim ako Mede ne budu išle na Oklahomu u playoffu jer ih uz pošteno suđenje mogu dobit.Spursi bi trebali opet do finala.Jazzeri i Lakersi će biti na dnu.Vidim Vukove iznad njih.

Istok:
Bulls
Cavs
Heat
Wizards
Hornets
Hawks
Raptors
Nets

Pistonsi predstavljaju opasnost Netsima,ali ne preveliku.Možda se i Knicksima posreći.Do finala mogu ove prve 3 ekipe,ali najviše šansi dajem Cavsima i Bullsima uz prolaz Cavsa do velikog finala.Sixersi i Bucksi su na dnu valjda sigurni.

MVP lige Westbrook.Nakon onakvog playoffa sad mu se posrećilo s povredom Duranta i vjerujem da je ovo njegova godina.
RoY Noel.Možda i Jabari,ali mislim da će Noel imati veću slobodu.
MIP fakat nemam pojma ko.Mogli bi je Kawhiju dati,al malo je glupo da MVP finala dobije tu nagradu.
CoY Spoelstra koji će bez Brona pokazati da je trenutno top 3 trener.
DPOY Iblocka.Ono vrijeme je da dobije tu nagradu.
6th Taj Gibson
MVP finala Parker ako konačno spoji jedan playoff zdrav.Ako ne,onda Kawhi ponavlja.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.