Donnie Darko je napisao/la:Ik17 je napisao/la:Epidaurus je napisao/la:
Mah znam da nema šanse da dovedu Fryea al taj čovjek je po meni savršen strech igrač (strašan šut za tri a ima još i odličnu dužinu i visinu da igra odbranu) i on je prošle godine vjerovatno bio i najbitniji igrač u onim Sunsima (ne kažem najbolji nego najbitniji) jer je šutem non stop širio reket za ulaze Slash brothersa a u odbrani je itekako bio bitan zbog te dužine i visine
Ma nema sta, Sunsi se zeznuli, mislili da mogu do Love-a, nisu match Orlandovu ponudu, i to je to...
Frye bi za mnoge ekipe bio onaj "missing piece", i pomalo mi je krivo sto neće igrati u završnici sezone u naredne 2-3 godine, ali opet, zaradit će više nego bilo gdje drugo, i najvažnije, ubrzat će napredak mladim igračima oko sebe, vidjeli smo šta bi sa Dragicem i Ericom kad su imali njega u ekipi...
Nema Love nikakve veze sa puštanjem Fryea. Jednostavno je dobio mnogo mnogo veći ugovor nego su Sunsi očekivali, i izabrali su da ne mečiraju jer bi ih stavio u nezahvalnu situaciju sa salary capom. Vjerovatno bi ostali bez Bledsoa. Orlando ih je stavio u
no-win situaciju i Sunsi su izabrali manje od dva zla.
Uostalom, dati 32 miliona kroz 4 godine čovjeku u 32. godini života je i više nego suludo.
Joj, opet ova priča tbjrbi...
Phoenix je planirao odrijesiti kesu, i dovesti dva superstar-a, te su bile priče mjesecima. Istina je da ih je Orlando stavio u nezgodnu situaciju, ali da je njihov GM bio svjestan toga da nema šanse za Love-a, ja vjerujem da bi match ponudu.
A sto se tice da je preplacen Frye, to svi pričaju koji veze nemaju o Orlandu. Atletski moćna ekipa sa manjkom sutera, tako da im on perfektno tu upada, i kao igrač, i kao mentor. Ali ima druga strana priče sto je dobio te pare...
On je rođak Tobiasu Harrisu, i to jako blizak, kome ugovor ističe na kraju sezone, a nama je u interesu da ga svezemo za klub sto duže, da zavoli klub(više o tome later) , plus, njegov ugovor ističe u istom trenutku kad i ugovori A Gordona, i elfrieda Payton, taman u vrijeme kad zatreba dodatnog prostora. Nismo ni mi glupi, vjeruj mi kad ti to kažem. Rob Hennigan je genijalac (GM Orlando, msm da je i dalje najmlađi na toj poziciji), ako ne vjeruješ, pogledaj trade-ove u kojima smo doveli Harrisa, Vučevića, Harklessa. Izgledalo je na prvu da je prolupao lik, a svaki put smo izašli ko pobjednici. Hinkie nas je zaj., ali i to bi moglo pod navodne znake, jer smo im vratili dva pika koji su nama beskorisni, jer su imali previše protekcija... A ako te interesuje ko je Hennigan, taj lik je radio kao scout u OKC i Spursima, njegov scouting je doveo do drafta igrača kao što su Westbrook, Ibaka, Jackson, Splitter, čini mi se da su i Leonarda doveli na njegov savjet, ali nisam 100% siguran u to... (Duranta ne želim spominjati, on je bio no-brainer)
U Orlandu se gradi jedna nova kultura... Skromni momci, koji su bili primjer, lideri na svojim koledzima, za akcentom na jaku odbranu, i imaju glad za uspjehom. Nismo veliki grad da privučemo neke superstare preko free agency, tako da moramo ovako to odraditi...
Ako sve bude teklo po planu, za tri godine će da ruše najveće ekipe aBd. Jedini upitnik je Jacque Vaughn, i to ne upitnik, već rupa, al kad se Otis mogao topiti ko GM, može i ovaj jos koju godinu ko trener.