Jusuf Nurkić

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

kimbo
Kontakt:

Re: Jusuf Nurkić

Post Postao/la kimbo » 30 okt 2014, 16:09

Sinoc ne iskoristise nimalo njega ofanzivno .. a kako samo ondje unese covjeka pod kos I laganini lijevom
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

save
Kontakt:

Post Postao/la save » 30 okt 2014, 17:26

nerminh74 je napisao/la:
Omerbavarac je napisao/la:Kako cemo imati paklem tandem u Jusufu i Mirzi. :tokralju:

Jedva cekam reprezentativne utakmice.

Bravo Juka, velike stvari se ocekuju od tebe.
ne znam, cuo sam da je bilo malo problema i u tome sto se na utakmici sa svedskom mirza kada je igra sa njim samo ispucavao, a ni jednu loptu nije dao juki, što je on malo zamjerio

cinjenica je da ako se pravilno upotrebe (i da nema nicije sebicnosti) mogu biti pakleni tandem, ali u suprotnom mogu smetati jedan drugom

mada i da obojica igraju u razlicito vrijeme onda imas konstatno jako ofanzivno oruzije na parketu
pa mislim da se i sa razlogom zamjerio - bojim se ljudskih sujeta, ličnih netrpeljivosti i sl.

Na osnovu onoga 'iz daljine', kao prosječan gledalac i posmatrač iza malog ekrana, slutim da malo mirza pretjeruje i da malo više siluje igru, uzimajući dosta nerezonskih šuteva, gdje će i sa jednim trenerom imati problem oko toga, a i sa suigračima. Svojeglavost što bi se reklo.

bluesaa
Kontakt:

Post Postao/la bluesaa » 30 okt 2014, 17:47

_dreamer_ je napisao/la:
bluesaa je napisao/la:nakon ovog ugovora a mozda i prije, zasigurno kvalitet za all stara, odavno neki rookie nije u prvoj zvanicnoj utakmici izgledao onako dobro i opustenop na terenu kao juka sinoc :bih: :tokralju:
Ima tu jos rookie-ja koji su dobro izgledali u svojim prvim utakmicama, nije sad da je Juka imao double double, nemojmo pretjerivati. No da je bio dobar, bio je. I naravno slazem se za All Star potencijal, ali mislim da ce trebati par godina sigurno.
ma sve to stoji, al prema svome se mora bit malo subjektivan :mrgreen: mislio sam vise na rookie sa prostora balkana, ameri su svakako naviknuti na mentalitet, okruzenje i generalno ocekivanja. Sto se tice as stoji to za par godina, jer je zaista nerealno ocekivat da za godinu dvije upadne u taj krug vrhunskih igraca. svijetla buducnost je pred njim :bih:
Ljubavi što te rodi, klasa radnička!

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 30 okt 2014, 17:48

Juka ne ispratih te sinoc jbg, zaspao a ostao upaljen pc :cry: :cry: Pregledao sam sazetak i bio je odlican, samo neka tako nastavi. :bih:
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 30 okt 2014, 17:54

Niko ne spominje onaj NIkola Vucevic rasturio u prvom kolu u pm preko 20 skokova im'o..

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 30 okt 2014, 17:55

zgembo89 je napisao/la:Niko ne spominje onaj NIkola Vucevic rasturio u prvom kolu u pm preko 20 skokova im'o..
Zasto bi to spominjali na temi Nurkica ?
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 30 okt 2014, 17:58

Spomenuo sam ja na drugoj temi.

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 30 okt 2014, 18:15

Otelo je napisao/la:
zgembo89 je napisao/la:Niko ne spominje onaj NIkola Vucevic rasturio u prvom kolu u pm preko 20 skokova im'o..
:urnebes:

Imat ce i Juka sa njegovom minutazom ;)
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

ZgemboAdislic
Kontakt:

Post Postao/la ZgemboAdislic » 30 okt 2014, 18:57

sajo10 je napisao/la:
Otelo je napisao/la:
:urnebes:

Imat ce i Juka sa njegovom minutazom ;)
Jukina minutaza ce biti ovisna o njegovoj mogucnosti da ne pravi previse faula. Ako se barem to nauci ovu prvu sezonu, bice super.

baglama
Kontakt:

Post Postao/la baglama » 30 okt 2014, 19:12

Moze li Vedator ubuduce pravit kompilacije s ovom rezolucijom, makar i dan kasnije?

http://replay.nbaliveonline.tv/denver-n ... 14-replay/" onclick="window.open(this.href);return false;

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 30 okt 2014, 19:15

Nisam ja Zgembo mislio vec ove sezone, tako da sve u svoje vrijeme.
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

juanitomaravillaa
Kontakt:

Post Postao/la juanitomaravillaa » 30 okt 2014, 19:30

baglama je napisao/la:Moze li Vedator ubuduce pravit kompilacije s ovom rezolucijom, makar i dan kasnije?

http://replay.nbaliveonline.tv/denver-n ... 14-replay/" onclick="window.open(this.href);return false;
[youtube][/youtube]

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 30 okt 2014, 20:13

Zach Lowe @ZachLowe_NBA · 7h 7 hours ago
Jusuf Nurkic Rebounding Watch: 7 rebounds in 13 minutes. This has been your Jusuf Nurkic Rebounding Watch. Fear the Nurk.
Za one kome ime nije poznato , jedan od boljih analiticara u vezi ove divne igre.
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 30 okt 2014, 20:17

Zach Lowe već neko vrijeme svršava na Juku :bih:

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 30 okt 2014, 20:19

Donnie Darko je napisao/la:Zach Lowe već neko vrijeme svršava na Juku :bih:
Zena mu je Hrvatica , svako ljeto je u dubrovniku , voli sve balkance :D
A za Juku je pisao vec na noc drafta da ce ljudima "uci pod kozu".
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 30 okt 2014, 20:22

Raul_64 je napisao/la:
Zach Lowe @ZachLowe_NBA · 7h 7 hours ago
Jusuf Nurkic Rebounding Watch: 7 rebounds in 13 minutes. This has been your Jusuf Nurkic Rebounding Watch. Fear the Nurk.
Za one kome ime nije poznato , jedan od boljih analiticara u vezi ove divne igre.
Neka neka samo tako nastaviti :D
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

suhakrpa
Kontakt:

Post Postao/la suhakrpa » 30 okt 2014, 20:23

Juki je jako vazno da dobro iskoristi svaku priliku koja mu se ukaze. Sinoc smo vidjeli da je trener koristio sva 3 centra tokom utakmice, uz to sto je Mozgov bio prvi centar, Juka drugi i Javale treci. Trener se jos uvijek dvoumi kome ukazati povjerenje, odnosno koga izbaciti iz rotacije, jer ce biti tesko koristiti sva 3 centra podjednako. Juka ako odigra u svakoj utakmici kao sinoc, vjerujem da bi mogao steci prednost i biti stalni clan rotacije. Naravno da ce nekada biti utakmica i bez poena, ali ce biti i utakmica sa 10+. Njegovo je samo da radi i da koristi pruzene prilike.

Sto se tice reprezentacije i dalje stoji Jukina izjava da je jedini uslov to da je zdrav. Mene je nekako strah da ce ga ova sezona jako umoriti, te da bi mogao propustiti EP sa nekom sumnjivom povredom. To bi za nas bio veliki gubitak.

baglama
Kontakt:

Post Postao/la baglama » 30 okt 2014, 20:25

juanitomaravillaa je napisao/la:
baglama je napisao/la:Moze li Vedator ubuduce pravit kompilacije s ovom rezolucijom, makar i dan kasnije?

[youtube][/youtube]
E to... isto vazi i za Mirzu.

I ljudi, nemojte molim vas da pisemo o ovim benignim nagardama kao "igrac s klupe". Prvi put cujem za to...Nebitna nagrada, pomalo i sadakaska. Juka ce za dvije godine biti starter, zavisno od rezultata kluba, mozda i All Star. Vidimo da Cousins ima odlicne sezone, ali ne moze tamo jer imaju los omjer pobjeda-poraza.

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 30 okt 2014, 20:28

Scott Hastings was telling a story he had about Juka:
Tim C sat down with Juka once Juka came to the US and said, "Listen this year you are not going to play much, you are gonna watch and learn the "caps">NBA game." After Juka had a good preseason he went to Tim C and said "I play now." haha.

:mrgreen:
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

Ramirez5
Kontakt:

Post Postao/la Ramirez5 » 30 okt 2014, 21:23

nerminh74 je napisao/la:
Omerbavarac je napisao/la:Kako cemo imati paklem tandem u Jusufu i Mirzi. :tokralju:

Jedva cekam reprezentativne utakmice.

Bravo Juka, velike stvari se ocekuju od tebe.
ne znam, cuo sam da je bilo malo problema i u tome sto se na utakmici sa svedskom mirza kada je igra sa njim samo ispucavao, a ni jednu loptu nije dao juki, što je on malo zamjerio

cinjenica je da ako se pravilno upotrebe (i da nema nicije sebicnosti) mogu biti pakleni tandem, ali u suprotnom mogu smetati jedan drugom

mada i da obojica igraju u razlicito vrijeme onda imas konstatno jako ofanzivno oruzije na parketu
Po mom sudu iako je Mirza naš najbolji igrač do daljnjeg, svakako da će morati respektovati Juku kao nekog ravnog sebi, ako toga ne bude mislim da neće moći igrati skupa jer Juka je po mom sudu skromno-drzak momak. Skroman je toliko da poštuje svakoga a u isto vrijeme hvala Bogu drzak da nema respekta prema bilo kom košarkašu što mu je svakako i pomoglo u njegoj karijeri.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.