FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee

AsharaK
Kontakt:

Re: Odg: FK Željezničar

Post Postao/la AsharaK » 30 okt 2014, 23:21

adi93 je napisao/la:Urdinov: Željo će ''zgaziti'' Sarajevo, Manijaci pokažite da ste najbolji
edan od onih koji trenutno igra van granica BiH a biće uz ekipu Željezničara je i Yani Urdinov. Makedonac koji je na Grbavicu stigao tiho, za kratko vrijeme je svojim igrama stekao simpatije navijača Željezničara. Požrtvovan u svakom meču, veliki borac za Plavi dres trenutno igra u Skhendiji a kako kaže sa nestrpljenjem očekuje derbi baš kao i u vrijeme kada je nosio dres Željezničara.

''Uvijek sam jedva čekao da derbi počne i da pokažemo u najvažnijoj utakmici ko je najbolji u Bosni i Hercegovini. Znao sam koliko ta utakmica znači za moj Željezničar i moje Manijake i uvijek sam ostavljao dušu i srce na terenu za Plavi dres. Iskreno i sada iako sam daleko jedva čekam da utakmica počne i vjerujem da će moj Željo pobijediti''.

Kada je nedjeljni derbi u pitanju Urdinov kaže:

''Pratim Želju i vidim da igraju odlično sa mladim timom. Željo je moj klub i uvijek će biti u mom srcu. Siguran sam da će Željezničar zgaziti Sarajevo u nedjelju i da će se oko 15sati i 15minuta na Grbavici slaviti pobjeda'' kazao je Urdinov a zatim poslao poruku Manijacima čiji je ljubimac bio a koji su kako on kaže zauvijek u njegovom srcu.

''Pozivam Manijake da u što većem broju dođu na Grbavicu i da podrže igrače koji igraju u svetom plavom dresu, i da pokažu da je samo jedan klub i jedni navijači koji su vrijedni u gradu Sarajevu''izjavio je iz Makedonije, Yani Urdinov. :clap: :clap: :clap: :clap:
Rusmir Burek
''Ja sam bio prvi igrač koji je nakon rata prešao sa Koševa na Grbavicu. Derbi je posebna utakmica, i utakmica koju svaki igrač želi igrati. Kada je u pitanju atmosfera u svlačionici pred derbi ogromna je razlika između one u Želji i one u Sarajevu. U Sarajevu je uvijek nervoza pred derbi, kao da je utakmica života ili smrti. Na Grbavici je drugačiji mentalitet. Naravno osjeti se mali dodatni naboj jer se radi o derbiju, ali je atmosfera u svlačionici sjajna, nekako opuštenija i uvijek je lakše u takvom raspoloženju istrčati na teren''Sarajevo je iskusnije ali Željina prednost su djeca. To su dječaci koji su dohvaćali lopte iza gola na takvim utakmicama i maštali da jednog dana igraju derbi. Sigurno je da će im i to biti dodatni motiv jer znaju šta znači ta utakmica. Nikada na derbi istim očima ne gledaju igrači koji su rođeni tu i oni koji dođu sa strane. Vjerujem da će Željo slaviti u ovom derbiju zbog svega gore navedenog..
Sve receno :)
Yani Urdinov!
Nadam se da ce se nekad vratiti, i odigrati bar jos jednu utakmicu na Grbavici.
FK Željezničar ~ FC Arsenal !

Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.

FaraonTM
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la FaraonTM » 30 okt 2014, 23:22

Urdinov Yani Manijak pravi! :clap:
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Damir05
Kontakt:

Post Postao/la Damir05 » 30 okt 2014, 23:23

ado19211 je napisao/la:
Damir05 je napisao/la:Ja razumim Amara sto hoce da uzme vecu lovu za nekoga ,a mislim da sad sa ovim momcima ima najvecu sansu jer su veliki potencijali a mladi,a klubovi znaju sta su propustili ne dovodjenjem Dzeke u svoje redove,tako da sad nece grijesiti ako daju tih pola miliona eurica sto je sitnica za ono sto mogu uzeti poslije za tog nekog igraca.Prate to i veliki klubovi sigurno,vrebaju iz prikrajka,samo lagano.A i Bajic je veliki potencijal,i Sadikovic mada ga neki kritikuju,ali ima on ono nesto sto je dobro,bice ovo sve dobro.Sto se mene tice na zimu nek ode i Tomic neka neko od ove djece dobije sansu sto da ne.Mislim da na zimu niko od ovih mladji nece otici,izuzev da dodje neka enormna cifra za nekog od njih....
vjerovatno ce neko otici izmedu kvesica, tomica vrlo vjerovatno
Ako dodje za Kvesica dobra ponuda obavezno ga treba dati ili prooduziti ugovor na jos makar godinu,jer sad je i reprezentativac a i to dize cijenu,ma i obojica nek idu sto da ne za finu lovu....

ado19211

Post Postao/la ado19211 » 30 okt 2014, 23:24

kvesi mislim istice ugovor vrlo brzo.

Željooooo
Kontakt:

Post Postao/la Željooooo » 30 okt 2014, 23:25

Damir05 je napisao/la:Rijetko se javljam na temi,ali evo jedan info iz prve ruke za one koji ne znaju,ponuda za Memiju prije nekih mjesec dva stigla na adresu,daju Zelji 400000 eura,Amar nece ni da cuje,sto je i pametno jer momak ima veliki ugovor a cijena iz dana u dan raste jer je jako mlad decko.Znaci da uprava radi dobar posao,samo opusteno.Pa da nam je neko rekao da cemo prije derbija imati bod zaostatka za prvim neki nebi vjerovali i svi bi prihvatili,zato opusteno plava braco.Ja imam dobar osjecaj da necemo izgubiti a nama je i bod Ok,sto da ne,ako pobijedimo odlicno.E onda nek pitari zaborave na titulu 99% je nece osvojiti ako izgube.
Samo opusteno kao na slaufu sto bi rekli mi sa Drine.
Na njima je veci pritisak....pozzz
Na početku sezone je stigla ponuda i za Memiju i za Sadikovića od Plzena ako se ne varam, i obje ponude su odbijene, većina klubova u našoj ligi bi to prihvatila jer nisu bile male pare u pitanju za naše standarde, ali mi se sviđa to što smo te ponude odbili i pokazali da smo ozbiljan klub, jer Memija će se prodati za višemilionski iznos 100%(samo da ga povrede zaobiđu) a i Dado.. :D
Zeljo mi je kao mater i otac, krvno smo vezani! Da je u sedmoj ligi i da igra najdosadniji fudbal na svijetu - to je moj tim i ja sam uz njega. Ove evropske timove biram po ukusu, nesto kao curu. Kad mi dojade mogu ih odyebat i trazit novi tim.

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 30 okt 2014, 23:25

ado19211 je napisao/la:kvesi mislim istice ugovor vrlo brzo.
Na ljeto mislim.

AsharaK
Kontakt:

Re: Odg: FK Željezničar

Post Postao/la AsharaK » 30 okt 2014, 23:26

terabajt je napisao/la:
Na ljeto mislim.
Jeste
FK Željezničar ~ FC Arsenal !

Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.

Damir05
Kontakt:

Post Postao/la Damir05 » 30 okt 2014, 23:26

Mislim do ljeta da ima ugovor,ali ako produzi na jos onda ce to biti odlicno,jer to je odlicna investicija.....produzenje obavezno jos ako bude taj sponzor onda ima sansu da mu daju i bolje uslove.....

ado19211

Post Postao/la ado19211 » 30 okt 2014, 23:27

terabajt je napisao/la:
Na ljeto mislim.
pa eto, vrlo vjerovatno da nece produziti a gledat ce se da se proda prije toga. mislim da kvesa ide 90% ;)

Damir05
Kontakt:

Post Postao/la Damir05 » 30 okt 2014, 23:29

ado19211 je napisao/la:
terabajt je napisao/la:
Na ljeto mislim.
pa eto, vrlo vjerovatno da nece produziti a gledat ce se da se proda prije toga. mislim da kvesa ide 90% ;)
Ja se potajno nadam da ce produziti,jer je to pametan dacko,jedino ako bas dodje dobra ponuda da se ne moze odbiti,ali ima jos samo pola godine od zime tako da je i sansa za veco ponudom mala,al cemo da vidimo aBD.....

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 30 okt 2014, 23:31

Bio je intervju sa njim i rekao je da ce se razgovarati oko toga, da mu je zelja da i Zeljo zaradi i mislim da je on jako korektan momak, zahvalan sto smo bili strpljivi i cekali da se vrati nakon toliko vremena.
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

TeaM87
Kontakt:

Post Postao/la TeaM87 » 30 okt 2014, 23:31

I ovo ljeto je mogao otici negdje gdje bi imao vise para ali je ostao da bi i Željo nesto zaradio, cisto sumnjam da ce opet produziti.
FKŽ !

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 30 okt 2014, 23:33

Reče Kvesa u onom intervjuu vezanom za poziv u reprezentaciju da nema namjeru otići iz Želje bez da klub ne dobije novac za njega, jer je dužan to navijačima i ljudima u klubu,

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Damir05
Kontakt:

Post Postao/la Damir05 » 30 okt 2014, 23:34

Fazon u produzenju uugovora nije taj da se njegovom prodajom vise zaradi a ne da ostane dugorocno jos u Zelji,ali vidjecemo.................manja ponuda je ako ima malo ugovora do isteka.....

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 30 okt 2014, 23:38

Al' kad se malo bolje razmisli, mi nemamo uopšte neku alternativu za tu lijevu stranu, može se tu trošiti Bučan ili Stanić ali nije to to. I ako ga prodamo valja tražiti adekvatnu zamjenu, tako da mislim da će produžiti ugovor ali da ide na ljeto uz određeno obeštećenje.

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

ado19211

Post Postao/la ado19211 » 30 okt 2014, 23:41

FaraonTM je napisao/la:Al' kad se malo bolje razmisli, mi nemamo uopšte neku alternativu za tu lijevu stranu, može se tu trošiti Bučan ili Stanić ali nije to to. I ako ga prodamo valja tražiti adekvatnu zamjenu, tako da mislim da će produžiti ugovor ali da ide na ljeto uz određeno obeštećenje.
nece produziti ugovor sigurno. mozda je najbolje sacekati FKZ da kaze kako stvari stoje, ali 90% da ce momak ici.

bluesaa
Kontakt:

Post Postao/la bluesaa » 30 okt 2014, 23:43

FaraonTM je napisao/la:Al' kad se malo bolje razmisli, mi nemamo uopšte neku alternativu za tu lijevu stranu, može se tu trošiti Bučan ili Stanić ali nije to to. I ako ga prodamo valja tražiti adekvatnu zamjenu, tako da mislim da će produžiti ugovor ali da ide na ljeto uz određeno obeštećenje.
zeljkovic :cool:
Ljubavi što te rodi, klasa radnička!

FKZ1921
Kontakt:

Post Postao/la FKZ1921 » 30 okt 2014, 23:46

Ocekujem otvorenu i zanimljivu utakmicu u nedjelju. Siguran sam da ce biti golova,da ce igra biti bolja nego na predhodnih nekoliko utakmica.
Ekipe su u prilicno razlicitim situacijama. S jedne strane FKS je pokusalo dovesti kvalitetne igrace,koji bi prema njihovom misljenju trebali napraviti evidentnu razliku i ocekivali su da vec u ovoj fazi prvenstva budu na vrhu sa znacajnom bodovnom razlikom. S druge strane,Zeljo je u prvenstvo usao sa potpuno novim timom.Od standardnih igraca iz prosle sezone tu su samo Stanic i Tomic,ostali su,ili se vracali nakon povreda ili nisu bili standardni...Puno novih igraca,puno mladih koji su, ne oko prvog tima vec unutra...Uz to,evidentno smanjenje budzeta,ustede u svim segmentima kluba...Gledajuci to,Zelji su mnogi predvidjali tavorenje u sredini tabele,mnogo problema u samom funkcionisanju...Mnogi navijaci naseg kluba su takodje bili pesimisti...
Nakon 12 kola imamo zanimljivu situaciju. Zeljo je drugi,treci,sa bodom manje od prvog,FKS peto sa tri boda manje od Zelje. Sta to znaci? Prvo,u FKS su precjenili neke igrace koje su doveli. Razliku ne mogu praviti igraciiz nase lige(Bilbija,Puzigaca,Kovacevic,Travancic,Puric,Cimirot,Stojcev,Bekic,Okic,Duljevic...ovi koji su u momentu dolaska bili negdje drugdje, a ne u nasoj ligi, ne znaci nista,svi su bili u ovoj ligi,otisli negdje,nisu prosli tamo negdje gdje su otisli i sad su tu)...ne mogu razliku praviti ni igraci iz okruzenja koji su negdje nesta igrali...Vjerujem da cak ni oni koji su ih dovodili ne znaju gdje i sta su igrali i kakvog igraca su doveli(npr.Kostic,Kalasi,Mitrevski,..
U moru dovedenih igraca,razliku je pravio samo Jajalo i mozda ce Benko.
S druge strane,cak i da su doveli znatno bolje igrace,treba vremena da od njih napravis tim,kolektiv...Zbog toga je svaki neuspjeh izazivao visestruke frustracije,multiplicirao probleme tako da,cak i kad su realno zasluzili pobjediti,nisu to uspjevali upravo zbog toga. I sad su tu,u situaciji da vise ne smiju napraviti niti jedan jedini kiks.
Koliko god pokusavali pobjeci od tih cinjenica,to nije moguce.To mora stvarati dodatni pritisak na njihove igrace.
Zeljo je tu gdje jeste. Realno,trece mjesto nije rezultat nekih kvalitetnih igara na terenu. Ono je vise rezultat jednog pozitivnog stanja duha,timskog ponasanja na terenu i van terena,vjerovanja u uspjeh. Jednostavno,Zeljo zna pobjedjivati. Igraci Zelje vjeruju u sebe,i to nije floskula.Oni su svjesni da su dobri,da su bolji od protivnika i da je normalno da pobjede. Na taj nacin gledaju i na nedeljni derbi. Oni zaista vjeruju u pobjedu.I oni i trener.
Gledajuci sve faktore koji mogu uticati na ishod ove utakmice,moje je misljenje da je prednost na nasoj strani.

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 31 okt 2014, 00:09

Po igri najbolji derbi u zadnjih nekoliko godina, falio je samo pun jug. Imali smo odlican tim tada, kakav rutinski povratak u mec.

[youtube][/youtube]
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

TeaM87
Kontakt:

Post Postao/la TeaM87 » 31 okt 2014, 00:18

Joj Amara i izmjene, pa nema boljeg bh fudbalskog strucnjaka poslije rata, ovakvih cudnih izmjena koje su okretale utakmicu je bilo mali milion dok nas je vodio, Bog.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
FKŽ !

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Amidzaa, Anpa, Hrasno15, ibz, Levin, lile, yurrr i 41 gost.