Yani Urdinov!adi93 je napisao/la:Urdinov: Željo će ''zgaziti'' Sarajevo, Manijaci pokažite da ste najbolji
edan od onih koji trenutno igra van granica BiH a biće uz ekipu Željezničara je i Yani Urdinov. Makedonac koji je na Grbavicu stigao tiho, za kratko vrijeme je svojim igrama stekao simpatije navijača Željezničara. Požrtvovan u svakom meču, veliki borac za Plavi dres trenutno igra u Skhendiji a kako kaže sa nestrpljenjem očekuje derbi baš kao i u vrijeme kada je nosio dres Željezničara.
''Uvijek sam jedva čekao da derbi počne i da pokažemo u najvažnijoj utakmici ko je najbolji u Bosni i Hercegovini. Znao sam koliko ta utakmica znači za moj Željezničar i moje Manijake i uvijek sam ostavljao dušu i srce na terenu za Plavi dres. Iskreno i sada iako sam daleko jedva čekam da utakmica počne i vjerujem da će moj Željo pobijediti''.
Kada je nedjeljni derbi u pitanju Urdinov kaže:
''Pratim Želju i vidim da igraju odlično sa mladim timom. Željo je moj klub i uvijek će biti u mom srcu. Siguran sam da će Željezničar zgaziti Sarajevo u nedjelju i da će se oko 15sati i 15minuta na Grbavici slaviti pobjeda'' kazao je Urdinov a zatim poslao poruku Manijacima čiji je ljubimac bio a koji su kako on kaže zauvijek u njegovom srcu.
''Pozivam Manijake da u što većem broju dođu na Grbavicu i da podrže igrače koji igraju u svetom plavom dresu, i da pokažu da je samo jedan klub i jedni navijači koji su vrijedni u gradu Sarajevu''izjavio je iz Makedonije, Yani Urdinov.![]()
![]()
![]()
![]()
Rusmir Burek
''Ja sam bio prvi igrač koji je nakon rata prešao sa Koševa na Grbavicu. Derbi je posebna utakmica, i utakmica koju svaki igrač želi igrati. Kada je u pitanju atmosfera u svlačionici pred derbi ogromna je razlika između one u Želji i one u Sarajevu. U Sarajevu je uvijek nervoza pred derbi, kao da je utakmica života ili smrti. Na Grbavici je drugačiji mentalitet. Naravno osjeti se mali dodatni naboj jer se radi o derbiju, ali je atmosfera u svlačionici sjajna, nekako opuštenija i uvijek je lakše u takvom raspoloženju istrčati na teren''Sarajevo je iskusnije ali Željina prednost su djeca. To su dječaci koji su dohvaćali lopte iza gola na takvim utakmicama i maštali da jednog dana igraju derbi. Sigurno je da će im i to biti dodatni motiv jer znaju šta znači ta utakmica. Nikada na derbi istim očima ne gledaju igrači koji su rođeni tu i oni koji dođu sa strane. Vjerujem da će Željo slaviti u ovom derbiju zbog svega gore navedenog..
Sve receno
Nadam se da ce se nekad vratiti, i odigrati bar jos jednu utakmicu na Grbavici.