16.11.2014 Izrael - BiH

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

Izrael - BiH

Pobjeda
113
44%
Neriješeno
58
23%
Poraz
84
33%

Ukupno glasova: 255

Sabinho
Kontakt:

Re: 16.11.2014 Izrael - BiH

Post Postao/la Sabinho » 04 nov 2014, 18:27

AllGunsBlazing je napisao/la:
DragonGirl je napisao/la:
"Povratkom Spahića i Lulić će biti slobodniji ići naprijed."
Nadam se samo da ovo ne znači da će Lulić ponovo sam držati stranu :roll:
Znaci znaci, itekako znaci. Dakle formacija protiv Nigerije. Samo se nadam da ovi nemaju opasna krila, mada kad se tako igra i krila Kipra su opasna.

A ovdje je indirektno i rekao da Hadzic ne valja jer je on pokrivao tu stranu. Dakle samara ove forumase "branioce".
Je li protiv Velsa i Belgije drzao sam? Nije, Susic mu je dosta pomagao i to se vidjelo. Isti recept i u Haifi.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

harixs
Kontakt:

Post Postao/la harixs » 04 nov 2014, 18:36

Zukanovic nije nista bolji od Lulica kao bek, ako nije i losiji. Spor, trom i jedino ga vadi smirenost na toj poziciji.
Covjek je bolji kao stoper ali tu je Sunjic neprikosnoven i zajedno sa Emirom cinit ce neprobojan bedem.

Lulic ulazi u formu i to je dobro jer on od Medunjanina ne dobiva ama bas nikakvu pomoc na toj lijevoj strani, a trebao bi, bas kao sto je Besic ispravljao Mujdzine greske u proteklih par utakmica.

Dilema su Tino ili Visca na lijevoj strani, Visca je sigurno agilniji prema naprijed ali Tino dosta vise pomaze u defanzivi. Primjer Kipar, kada smo primili drugi go odma poslije njegovog izlaska i to bas pasom kroz sredinu.
Zadnja izmjena: harixs, dana/u 04 nov 2014, 18:37, ukupno mijenjano 1 put.

DragonGirl
Kontakt:

Post Postao/la DragonGirl » 04 nov 2014, 18:37

Je li protiv Velsa i Belgije drzao sam? Nije, Susic mu je dosta pomagao i to se vidjelo. Isti recept i u Haifi
Ko god, samo da Lulić sam ne igra i beka i krilo.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 04 nov 2014, 18:38

harixs je napisao/la:Zukanovic nije nista bolji od Lulica kao bek, ako nije i losiji. Spor, trom i jedino ga vadi smirenost na
Zukanovic je odigrao odlicnu utakmicu protiv Grcke na beku, a po toj strani je najveca opasnost prijetila (Torosidis i Salpingidis).

Obojica oni nisu bekovi, ali defanzivno je Zukanovic pokazao se kao bolje rjesenje. Ali u tandemu, Zukanovic kao bek, Lulic kao krilo, to bi po meni bilo dosta bolje nego ovo sada sto Lulic drzi sam lijevu stranu, i sto mu nekad pomaze Tino kad moze.

harixs
Kontakt:

Post Postao/la harixs » 04 nov 2014, 18:45

Goalgetter je napisao/la:
harixs je napisao/la:Zukanovic nije nista bolji od Lulica kao bek, ako nije i losiji. Spor, trom i jedino ga vadi smirenost na
Zukanovic je odigrao odlicnu utakmicu protiv Grcke na beku, a po toj strani je najveca opasnost prijetila (Torosidis i Salpingidis).

Obojica oni nisu bekovi, ali defanzivno je Zukanovic pokazao se kao bolje rjesenje. Ali u tandemu, Zukanovic kao bek, Lulic kao krilo, to bi po meni bilo dosta bolje nego ovo sada sto Lulic drzi sam lijevu stranu, i sto mu nekad pomaze Tino kad moze.
Los example ti je ta utakmica, jer smo Grcku tada rastavili u svim napadackim segmentima. Pogledaj malo ostale utakmice Zukanovica, odigrao solidno neke ali vecinom vrlo lose. Opet sam misljenja da je momak stvoren za stopera, sto potvrdzuje i njegov trener u klubu.

Mi vecinom igramo bez krila kada je Vedo tu i nevidim da bi on napravio neku vecu prevagu. Kolasinac je vec druga dimenzija i za koju godinu ce sam drzat tu lijevu stranu i sigurno preci u neki jos jaci tim, recimo Chelzi kao zamjena Ivanovica :D .

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 04 nov 2014, 18:51

Vecinu igramo bez krila a Lulic od debija skupio 35 utakmica. Pa sta je to Lulic igrao? Prvo je salihovic bio tu pa onda Seo, a Lulic ispred njih igrao krilo. Samo se opet Safet pravio debil pa je stavljao Vedu na krilu, pa nekad i Pjanica. I onda je Mujdza patio.

Cuj Tino pomaze u odbrani. :mrgreen:
Celik!3,2,2.

harixs
Kontakt:

Post Postao/la harixs » 04 nov 2014, 18:59

AllGunsBlazing je napisao/la:Vecinu igramo bez krila a Lulic od debija skupio 35 utakmica. Pa sta je to Lulic igrao? Prvo je salihovic bio tu pa onda Seo, a Lulic ispred njih igrao krilo. Samo se opet Safet pravio debil pa je stavljao Vedu na krilu, pa nekad i Pjanica. I onda je Mujdza patio.

Cuj Tino pomaze u odbrani. :mrgreen:
Jest igramo bez klasicnih krila u zdanje vrijeme, sta je tu nejasno??

Previse si opterecen Papetom pa zato i ne vidis neke stvari, tako da nema svrhe raspravljati sa tobom. :wave:

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 04 nov 2014, 19:00

harixs je napisao/la: Dilema su Tino ili Visca na lijevoj strani, Visca je sigurno agilniji prema naprijed ali Tino dosta vise pomaze u defanzivi. Primjer Kipar, kada smo primili drugi go odma poslije njegovog izlaska i to bas pasom kroz sredinu.
Drugi go protiv Kipra smo primili najvise zbog Avdije jer je bio na protivnickoj polovini a ne zbog zamjene TSS. Kao i manjim dijelom zbog Bicakcica koji je izgubio duel jedan na jedan. Kojim pasom kroz sredinu a loptu nabacili na nase desno krilo preko pola terena. Ono da su bila trojica Besica u sredini nebi presjekli onaj pas. Slazem se da je TSS malo bolji od Visce u obrani samo nije ni on bas nesto. I to samo jer je Visca katastrofa u obrani a TSS je jedva prolazan i to samo zato jer se puno trudi samo nije jak u tome.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 04 nov 2014, 19:05, ukupno mijenjano 1 put.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 04 nov 2014, 19:05

harixs je napisao/la:
Goalgetter je napisao/la:

Los example ti je ta utakmica, jer smo Grcku tada rastavili u svim napadackim segmentima. Pogledaj malo ostale utakmice Zukanovica, odigrao solidno neke ali vecinom vrlo lose. Opet sam misljenja da je momak stvoren za stopera, sto potvrdzuje i njegov trener u klubu.

Mi vecinom igramo bez krila kada je Vedo tu i nevidim da bi on napravio neku vecu prevagu. Kolasinac je vec druga dimenzija i za koju godinu ce sam drzat tu lijevu stranu i sigurno preci u neki jos jaci tim, recimo Chelzi kao zamjena Ivanovica :D .
Glavno je da smo mi njih rastavili, a velike zasluge je upravo tu imala ta izbalansirana lijeva strana, gdje su svi znali svoje zadatke. ;) . Slazem se ja da tu mogu doci i Zukine mane do izrazaja, ali bolje nego ovo sada sto Susic radi. Ali o tom po tom, Zuka sada vise nije tema, reprezentativna karijera je nazalost zavrsena.

Nadati se sad na proljece da ce Seo vratiti sto jaci, i da on zacementira tu poziciju na beku, Lulic krilo, i rahat smo.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 04 nov 2014, 19:06

Samo da se ne desi "ne poštujem Lulića ni kao čovjeka ni kao igrača" jednom kad se Seo oporavi. A nije da ne ide u tom pravcu.

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 04 nov 2014, 19:09

Donnie Darko je napisao/la:Samo da se ne desi "ne poštujem Lulića ni kao čovjeka ni kao igrača" jednom kad se Seo oporavi. A nije da ne ide u tom pravcu.
Moglo bi :lol:
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 04 nov 2014, 19:13

Donnie Darko je napisao/la:Samo da se ne desi "ne poštujem Lulića ni kao čovjeka ni kao igrača" jednom kad se Seo oporavi. A nije da ne ide u tom pravcu.
Ma kakvi niko nezna sta ce biti za minimalno pola godine dok se Seo 100% ne oporavi. Ni ko ce biti selektor ni kakvi ce biti rezultati. Ako je iko upitan onda je to Salihovic i njegovo mijesto startera ako uspije da povrati formu i ako ne bude imao vecih povreda. A Salihovic sigurno nece dugo vremena sjediti na klupi za rezerve ako bude spreman a ispred njega igraju neki puno losiji igraci. O Lulicu Pape ni ne razmislja na taj nacin a Salihovic je i ovako rovit. Jedini je "problem" pozicija Lulica a ne dali ce igrati. Upitan je Salihovic.

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 04 nov 2014, 20:33

Jel vi fakat kontate da ce mo mi uzet izrael.Halo pa u nas je razdor zesci a sve zbog glave i njegovih igraca pa to znaju vise svi samo izgleda pojedini na forumu jos uvjek zamisljaju evropsko sa amaterom na klupi.Pa on ce Tina stavit na beka ali ima da igra.Na zalost nakon Izraela nema vise evropskog a nema ni papcica pa mozemo birat od to dvoje.Sto bi rekli jedna tuzna i jedna radosna vjest.

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 04 nov 2014, 20:39

Sabinho je napisao/la:
mirzatele je napisao/la:------------Bicakcic-------Sunjic---------Spahic-------------

Mujdza---------------------Besic--------------------------Lulic

-------------Medunjanin---------------Pjanic-----------------

---------------------Hajrovic-----------------------------------

--------------------------Dzeko---------------------------------
Ne bi lose izgledalo, izostanak bekova u defanzivi u mnogim situacijama bi nadoknadjivali sa tri stopera plus Besicem kojeg racunam na svakom dijelu terena. :thumbup: Jedino bih razmislio izmedju Hajrovica i Susica.
sta imas razmisljat, nece valjda igrac Werdera igrati ispred krila/zadnjeg veznog/napadaca Hajduka

Rusilac
Kontakt:

Post Postao/la Rusilac » 04 nov 2014, 20:45

Kad bih normalno komentarisao pripreme za utakmicu sa Izraelom rekao bih da Lulic MORA igrati naprijed,kao krilo ili kao poluspic jer nam treba pobjeda i jer je Lula u strasnoj formi.Nazad lijevo moze Bicakcic pa cak i Visca,samo im izricito reci da im je defanziva prioritet.
Mujdzu ne bih dirao sa desne strane jer je izuzetno opasan kad krene naprijed a na lijevoj strani ne bi bio.
Nije Izrael Brazil,lijevi bek se moze malo i pokrpiti.

Ali dok je Podravka tu nemam ja sta komentarisat postavku kad ce on napraviti neku svemirsku kombinaciju,zato se i ne zamaram dzaba.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 04 nov 2014, 20:59

Rusilac je napisao/la:Kad bih normalno komentarisao pripreme za utakmicu sa Izraelom
Nemoj, otići će 10% za ovaj mjesec, a tek je počeo.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 04 nov 2014, 21:09

mirzatele je napisao/la:
Sabinho je napisao/la:
mirzatele je napisao/la:------------Bicakcic-------Sunjic---------Spahic-------------

Mujdza---------------------Besic--------------------------Lulic

-------------Medunjanin---------------Pjanic-----------------

---------------------Hajrovic-----------------------------------

--------------------------Dzeko---------------------------------
Ne bi lose izgledalo, izostanak bekova u defanzivi u mnogim situacijama bi nadoknadjivali sa tri stopera plus Besicem kojeg racunam na svakom dijelu terena. :thumbup: Jedino bih razmislio izmedju Hajrovica i Susica.
sta imas razmisljat, nece valjda igrac Werdera igrati ispred krila/zadnjeg veznog/napadaca Hajduka
Kad Izraelci cuju da je Hajrovic iz Werdera oni ce se smaknuti da on prodje i zabije gol. Kako bi vi da je Vaha selektor, recimo na SP mu je u nekim utakmicama igrao Halliche iz katarske lige a Mesbah iz Sampdorie sjedio na klupi, ili igrao Soudani iz Dinama a Ghilas iz Porta u kojem je igrao dosta sjedio na klupi. Cak mu je Brahimi sjedio na klupi.

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 04 nov 2014, 21:13

I mi smo to isto imali na SP, a evo sad i na pocetku kvalifikacija, zato i imamo bodova koliko imamo.

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 04 nov 2014, 21:18

Uz pravu taktiku i pristup igrača uzimamo Izrael, prava taktika podrazumjeva igru s dva beka i dva krila, Mujdža - Izo, Lule-Visca, ostatak znate, ako nam opet Tino DM bude igro krilo nećemo se dobro provesti. :opaopa:

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 04 nov 2014, 21:19

mirzatele je napisao/la:I mi smo to isto imali na SP, a evo sad i na pocetku kvalifikacija, zato i imamo bodova koliko imamo.
Pa onda nemamo nikakve dileme nit' trebamo selektora ikako bgm. Poredamo igrace ko gdje igra prema UEFA rankingu liga i sastavimo tim. Nema veze igra li igrac ili ne igra, ucinak i tako dalje. Za dilemu sam rekao jer je Tino u odlicnoj formi i fino je odigrao prosle dvije tekme, a Izetova prednost je brzina. Selektor treba da procijeni sta mu je u toj utakmici potrebnije. Ovo sve diskutujemo u slucaju formacije koju si ti postavio. :thumbup:

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 15 gostiju.