Boston Celtics

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

BernardBarnjak
Kontakt:

Re: Boston Celtics

Post Postao/la BernardBarnjak » 18 nov 2014, 07:39

Po meni je glavni krivac DA! Vrijeme je da ode. To sam napisao ima 2 god. Ruku na srece, sta ocekivati od ovakvog trenera? Nazadak je od samog njegovog dolaska. Vjerujem da bi sa imalo iskusnijim i kvalitetnijim trenerom ova ekipa mogla puno vise.
Sto se tice ove tekme protiv Sunsa, opet poraz u zadnjim sekundama. RR blizu triple-double. JG fantastican, Zeller 19 pts :cool: Sully vrlo dobar.
Rondo najbolji skakac.
AB napokon +1 asistencija, podjelio je cak 2 :mrgreen:

[youtube][/youtube]
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 18 nov 2014, 08:49

Pa ne dovodiš ovakvog trenera da te vodi ka tituli odmah u prvoj sezoni, on je izabran upravo jer smo odlučili da tankiramo, tako da može učiti zanat ove prve 2-3 sezone, kako bi stekao neophodno iskustvo u NBA.

Većina iskusnijih trenera ne bi prihvatila ovaj posao jer ne zele ekipu koja tankira, već žele odmah ekipu spremnu za PO i eventualno contendera, a to mi ni u kom slučaju nismo, barem dok se ne rješimo ugovora Wallacea i Greena, i ne poslozimo kvalitetnu ekipu, na čelu sa Rondom, kojeg bih volio gledati i dalje u zelenom dresu (pa i po cijenu maxa, jer sam prije bio protiv toga, ali obzirom da se SC povećava onda ne treba biti škrtica), iako me nekad zna naljutiti :mrgreen:

Vjerovatno su naredna dva prijelazna roka najbitnija za ovu ekipu još od onog 2007, kada smo sklopili veliku trojku, tako da treba biti strpljiv, sačekati i vjerovati Aingeu, ovu sezonu ne treba očekivati čuda :)

Inače normalno je da ovako mlada ekipa oscilira i da se dešavaju greške na kraju tekme zbog nedostatka iskustva (i tog pravog closera kao što je bio Truth), to je sastavni dio formiranja njih kao igrača i tima, ne treba se previše uzrujavati zbog ovakvih poraza :)
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 18 nov 2014, 09:23

rio_Ferdy88 je napisao/la:Pa ne dovodiš ovakvog trenera da te vodi ka tituli odmah u prvoj sezoni, on je izabran upravo jer smo odlučili da tankiramo, tako da može učiti zanat ove prve 2-3 sezone, kako bi stekao neophodno iskustvo u NBA.

Većina iskusnijih trenera ne bi prihvatila ovaj posao jer ne zele ekipu koja tankira, već žele odmah ekipu spremnu za PO i eventualno contendera, a to mi ni u kom slučaju nismo, barem dok se ne rješimo ugovora Wallacea i Greena, i ne poslozimo kvalitetnu ekipu, na čelu sa Rondom, kojeg bih volio gledati i dalje u zelenom dresu (pa i po cijenu maxa, jer sam prije bio protiv toga, ali obzirom da se SC povećava onda ne treba biti škrtica), iako me nekad zna naljutiti :mrgreen:

Vjerovatno su naredna dva prijelazna roka najbitnija za ovu ekipu još od onog 2007, kada smo sklopili veliku trojku, tako da treba biti strpljiv, sačekati i vjerovati Aingeu, ovu sezonu ne treba očekivati čuda :)

Da krenem redom. Boston, po meni, nije sredina koja bi se treba baviti ovim stvarima, tankiranjima i dovodjenjem trenera sa nikakvim iskustvom da bi se na franšizi ucilo kako se vodi ekipa. Najpoznatija i najtrfoejnija kosarkaska ekipa to ne zasluzuje. Pametnim managemetom se moze puno vise uraditi nego tankiranjima. Ovogodisnja draft klasa je dizana u nebesa pa nista od nje, za sada, osim par izuzetaka.
Ekipa koja ima, pa i ovakvog Ronda, moze i mora bolje! Kazem, po meni, je Ainge najveci krivac. Vjerovatno covjek ima najbolje namjere ali povlaci jako lose poteze. Muka mi je da u ovakvoj konferenciji moramo Boga moliti da udjemo play off.
Vecina igraca iz sadasnjeg rostera Celticsa ima kvalitetan background i igrala je na vrhunskim unverzitetima, North Carolina, Kentucky, Ohio State, LSU, Georgetown i to je jedan od pokazatelja da se i od ovakve ekipe moze napraviti tim koji ce odlikovati zajednistvo i timski duh te se boriti za play off ako i samo ako imas nekoga ko ce to se voditi iskusno sa klupe.
Pitanje je koliko dugo treba biti strpljiv da bi se docekao neki novi Garnett ili Allen?!
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 18 nov 2014, 09:38

Znam za tvoj stav o tankiranju, ali tako je kako je, teško da bi mogli neku od većih zvijezda privući, jer inače nismo naročito privlačna sredina, kao LA ili NY, a pošto se ukazala prilika da nesto dobijemo zauzvrat nakon sto je postalo jasno da ona generacija vise nema mnogo za dati, logicno je bilo da se pokusa izvuci najvise sto je bilo moguce za njih u tom trenutku, a to je i ucinjeno sa tom ponudom od Netsa.

Svakako smo tankirali i prije 2007, skoro 15ak god, tako da to nije nista novo (znaš i sam, ne svaku sezonu ali većinu od tih 15ak nismo bili u vrhu), tesko je odrzati tu konstantu danas u NBA, to uspijeva jedino Mamuzama, sto je ponajvise zahvaljujući Popu i Timmyu koji je upravo nama izmakao na draftu, dok svi ostali prolaze te uspone i padove, tako da ni mi nismo izuzetak. Nije ovo Evropa da mozes jednostavnim upumpavanjem novca kupiti sebi trofej kada pozelis, ne bukvalno svaki puta naravno :mrgreen:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 18 nov 2014, 10:08

Ma sve ok. Ja sam samo napisao svoje misljenje. Mozda je i pogresno ali mi je muka vise ovako gubiti utakmice :( ja mislim da stvarno mozemo vise. Sa druge strane postujem tudje stavove i poglede a najvise mi je drago da imam sa kim diskutovati na ovoj temi :mrgreen:

Tyler Zeller is leading the NBA in FG%.

[youtube][/youtube]

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 18 nov 2014, 15:42

Samo defanzivni centar, to bi gomilu problema riješilo. Mislim da bi i Perkins pravio razliku, kamo li neko kao Hibbert ili Gasol. :mrgreen:

Oduševljen sam Zellerom. Vrlo, vrlo snalažljiv, oko obruča završava sve što dobije, nema promašaja. U odbrani se trudi iako nije pretjerano učinkovit, ali svakako bolji od Olynyka. Volio bih da on počinje utakmice, a Kelly sa klupe da održava ofanzivu na nivou. Nenormalno je koliko opadne produktivnost u napadu kad Pressey i Turner preuzmu od Ronda.

Rondo sinoć unatoč skoro još jednom triple doubleu odigrao mislim najgoru utakmicu ove sezone. Prvo poluvrijeme je bio neprepoznatljiv u odbrani i vrlo opušten sa dodavanjima u napadu. U drugom je bio dosta bolji, ali nije to to. Još nije fizički potpuno spreman.

Green će lagano zacementirati mjesto startnog krila i u budućnosti ako ovako nastavi. Fenomenalan je.
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

Guarin14
Kontakt:

Post Postao/la Guarin14 » 19 nov 2014, 01:15

Ne gledah sinoc tekmu, ali vidm novi "gusti"poraz..Nemam sta dodati na tu temu,nego Stevensu psovati u sebi :mrgreen:
Drago mi je da Juventusovac hvali Greena, jer sam ja jedna od rijetkih budala koja je vjerovala u njega:mrgreen:
Sa kolegom Bernardom se apsolutno slazem sa svakom recenicom koju je napisao na ovoj stranici..
Ja jos Crawforda ne mogu prezaliti, mislim da nam osim centra bas fali on, ludjak jedan da povuce kada ostale stane, meni Thornton nije taj nivo, Jordan mi je bas legao za ono kratko vrijeme sto je odigrao kod nas...Nikad to necu Dannyu oprostiti..

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 19 nov 2014, 10:50

slika

Zellerov shotchart. :mrgreen:

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 19 nov 2014, 12:16

[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]

Guarin14
Kontakt:

Post Postao/la Guarin14 » 20 nov 2014, 01:25

Neugodna Phila :lol:

Guarin14
Kontakt:

Post Postao/la Guarin14 » 20 nov 2014, 06:46

Nakon loseg otvaranja, vec mi je bilo pozlilo.. Kontao sam, evo od koga mi gubimo (kod rezultata 22:14 za njih) :mrgreen:
Ipak stvari se popravise, najvise zahvaljujuci Bassu i Sullyu, koji su izdomonirali u reketu Phille, takodjer vrijedan pohvale je bio Thornton koji je pogodio neke vrlo bitne suteve...U petak navecer protiv Međeda (kod kojih je trenutno prava mala bolnica), bit ce interesantno :mrgreen:

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 20 nov 2014, 13:46

Pobjeda. To je bitno, protiv ekipe koja je sada na omjeru 0-11.
Zanimljiva timska statistika za Boston.

Trece mjesto FG%, sa 48.5%. Samo Mavsi & GSW imaju bolji % šuta iz igre.
Prvo mjesto po broju asitencija, 27.0. Bravo!
Desto mjesto po ukradenim loptama, 8,0 steals per game.
Trece mjesto po postignutim poenima, 106,8 PPG. Samo su Mavsi & GSW bolji. Bravo.

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 20 nov 2014, 13:58

Što je još impresivnije oko procenta šuta i broja postignutih poena, trenutno smo treći, a imamo mislim najgori ili među tri najgora procenta za 3 poena. Da je samo malo veći bili bi lagano prvi. Također mislim da poprilično slabo kotiramo i po broju slobodnih bacanja po utakmici, ali nisam siguran.

Sinoć Bass fantastičan, kao i Sully u drugom poluvremenu. Lagano napreduje i mislim da će ove godine biti među najvećim kandidatima za MIP.

Isto, veoma mi je žao Bassa. Iako je imao sinoć dobru utakmicu, igra jako lošu sezonu. Vrhunski je profesionalac i mogao bi jako puno pomoći nekom contenderu, ali za rebuilding ekipu nije nikako.

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 20 nov 2014, 14:07

IlCapitano je napisao/la:Što je još impresivnije oko procenta šuta i broja postignutih poena, trenutno smo treći, a imamo mislim najgori ili među tri najgora procenta za 3 poena. Da je samo malo veći bili bi lagano prvi. Također mislim da poprilično slabo kotiramo i po broju slobodnih bacanja po utakmici, ali nisam siguran.

Sinoć Bass fantastičan, kao i Sully u drugom poluvremenu. Lagano napreduje i mislim da će ove godine biti među najvećim kandidatima za MIP.

Isto, veoma mi je žao Bassa. Iako je imao sinoć dobru utakmicu, igra jako lošu sezonu. Vrhunski je profesionalac i mogao bi jako puno pomoći nekom contenderu, ali za rebuilding ekipu nije nikako.

Procenat šuta za 3 poena je loš, 30,5%, 27 u ligi, losiji su samo Bucksi, Lakersi i Kingsi.
Slobodna bacanja 75.9%, 15 u ligi.
A po broju sutiranih slobodnih bacanja smo 28 u ligi. Prosjecno 19.9 slobodnih po jednoj utakmci i u poredjenju sa ekipama u vrhu ovo izgleda smjesno, Kingsi 34.5, Raptorsi 29.5, Lakersi 29.0 a ovo je jedan od alarmantnih pokazatelja jer je autoritet kod sudija nikakav!

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 20 nov 2014, 14:10

Da, ali unatoc slobodnim bacanjima i trojkama opet imamo top 5 napad lige.

Odbrana je najveci problem, tacnije Olynyk i Sully ne mogu igrati skupa i to je to.

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 20 nov 2014, 15:15

IlCapitano je napisao/la:Da, ali unatoc slobodnim bacanjima i trojkama opet imamo top 5 napad lige.

Odbrana je najveci problem, tacnije Olynyk i Sully ne mogu igrati skupa i to je to.
Problem jeste odbrana. Kelly je PF i to mu je prirodna pozicija. Treba nam centar i kad sam bas pomislio da je Zeller idealan u onoj utakmici protiv Sunsa, sinoc na parektu provede 07:44.
Ekipa je pretrpana krilnim igracima, Turner, Green, Sully, Bass, Wallace, Young, D. Powell, Olynyk, Faverani i tesko je rasodjeliti minute a sezona je duga. Mozda bi bilo dobro pokusati napraviti neki trade jer pola igraca sa ove liste ima minimalnu ili gotovo nikakvu minutazu. Pored centra, prave petice, Bostonu nedostaje jedan pravi bek-šuter, nesto sasvim suprotno Bradley. Ovo je neka imaginarna lista šutera koje bih ja volio vidjeti u Bostonu: Wesley Matthews, Gerald Green, Iman Shumpert, J.J. Redick, Ben McLemore...

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 20 nov 2014, 15:40

Wes Matthews i Bradley Beal su meni najvece zelje. Obojica vrlo tesko izvodiva.

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 20 nov 2014, 15:45

IlCapitano je napisao/la:Wes Matthews i Bradley Beal su meni najvece zelje. Obojica vrlo tesko izvodiva.

Znam da je tesko izvodljivo zato i kazem imaginarna. Beala sam zaboravio kao i Waitersa i Hardawaya juniora...

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 20 nov 2014, 21:47

Kad smo vec kod timske statistike, Boston je 2 u NBA po poenima iz kontranapada, 17.2 ppg, iza GSW.

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 22 nov 2014, 02:02

http://gofirstrow.eu/watch/300253/1/wat ... ltics.html" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.vieyao.com/l8.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Idemo jako. :clap:

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: lumani, Semrush [Bot] i 3 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []