Sto se tice ove tekme protiv Sunsa, opet poraz u zadnjim sekundama. RR blizu triple-double. JG fantastican, Zeller 19 pts
Rondo najbolji skakac.
AB napokon +1 asistencija, podjelio je cak 2
[youtube][/youtube]
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha
rio_Ferdy88 je napisao/la:Pa ne dovodiš ovakvog trenera da te vodi ka tituli odmah u prvoj sezoni, on je izabran upravo jer smo odlučili da tankiramo, tako da može učiti zanat ove prve 2-3 sezone, kako bi stekao neophodno iskustvo u NBA.
Većina iskusnijih trenera ne bi prihvatila ovaj posao jer ne zele ekipu koja tankira, već žele odmah ekipu spremnu za PO i eventualno contendera, a to mi ni u kom slučaju nismo, barem dok se ne rješimo ugovora Wallacea i Greena, i ne poslozimo kvalitetnu ekipu, na čelu sa Rondom, kojeg bih volio gledati i dalje u zelenom dresu (pa i po cijenu maxa, jer sam prije bio protiv toga, ali obzirom da se SC povećava onda ne treba biti škrtica), iako me nekad zna naljutiti
Vjerovatno su naredna dva prijelazna roka najbitnija za ovu ekipu još od onog 2007, kada smo sklopili veliku trojku, tako da treba biti strpljiv, sačekati i vjerovati Aingeu, ovu sezonu ne treba očekivati čuda
IlCapitano je napisao/la:Što je još impresivnije oko procenta šuta i broja postignutih poena, trenutno smo treći, a imamo mislim najgori ili među tri najgora procenta za 3 poena. Da je samo malo veći bili bi lagano prvi. Također mislim da poprilično slabo kotiramo i po broju slobodnih bacanja po utakmici, ali nisam siguran.
Sinoć Bass fantastičan, kao i Sully u drugom poluvremenu. Lagano napreduje i mislim da će ove godine biti među najvećim kandidatima za MIP.
Isto, veoma mi je žao Bassa. Iako je imao sinoć dobru utakmicu, igra jako lošu sezonu. Vrhunski je profesionalac i mogao bi jako puno pomoći nekom contenderu, ali za rebuilding ekipu nije nikako.
Problem jeste odbrana. Kelly je PF i to mu je prirodna pozicija. Treba nam centar i kad sam bas pomislio da je Zeller idealan u onoj utakmici protiv Sunsa, sinoc na parektu provede 07:44.IlCapitano je napisao/la:Da, ali unatoc slobodnim bacanjima i trojkama opet imamo top 5 napad lige.
Odbrana je najveci problem, tacnije Olynyk i Sully ne mogu igrati skupa i to je to.
IlCapitano je napisao/la:Wes Matthews i Bradley Beal su meni najvece zelje. Obojica vrlo tesko izvodiva.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.