Maćehinski odnos pojedinih "novinara" prema napretku ne samo našeg kluba nego i nogometa u našoj državi me uopšte ne iznenađuje ni najmanje. To su isti oni stručnjaci koji su šutili o kriminalu u N/FS, koji su šutili kada su ublehe od igrača defilovale i defiluju u reprezentativnom dresu, koji nisu imali petlje postaviti pitanje bivšem selektoru itd. Misimović ne mora nikada potpisati za Sarajevo ali to neće nimalo usporiti neminovan rast našeg kluba u svakom segmentu, to je valjda jasno i pticama na grani. Prvo su se pola godine tješili lopovlukom, ublehama i pranjem para, sada brinu za karijere naših reprezantativaca ako dođu igrati na naše "livade" a za pola godine će ih neke druge brige mučiti. Dolazak Misimovića bi nama, a i našem nogometu općenito, koristio mnogo iz marketinških razloga, vjerovatno čak i više nego njegov doprinos na terenu, koji je naravno neupitan. Najbitnije što bi sa njim "probili led" kada se radi o jačim igračima, jer kada jedan Misimović dođe u Bosnu i u Sarajevo da igra, doći će i mnogi drugi. Sa druge strane, sponzorski ugovori i posjeta bi se dramatično povećali jer nije mala stvar imati jednu takvu veličinu u nekom našem klubu. Ali, kako sam sinoć napisao, nama Kodro i njegova filozofija igre prvenstveno, a zatim i dobar rad uprave, jesu i trebaju da budu veća garancija uspjeha na svakom polju nego svi ovi potencijalni dolasci zajedno.
P.S. Željezničar nas treba interesovati dva puta godišnje, kao i svaki drugi protivnik, a to je onda kada sa njima igramo. Sva ova prepucavanja su smiješna, mi radimo kako radimo, oni rade kako rade i nakon nekoliko godina moći će se podvući crta i vidjeti da li će veći uspjeh donijeti privatni vlasnik i strani kapital ili njihova djeca i omladinska škola.
U Sarajevu sve ima svoju priču i u Sarajevu ništa nije slučajno.