FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

dosada
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la dosada » 25 nov 2014, 00:01

tuzlak1987 je napisao/la:Đoko Milovic poveden na pripreme, rekli mu da je zadovoljio kada su se vratili i covjek cekao u Tuzli i oni mu otkazu, rekli mu necemo potpisati ugovor s tobom..
Al je izgubio pasoš,ko gubi pasoš ne može igrati u odbrani,kako bi tek izgubio igrača......malo zeze.Dobar je Đokara,dovest ga na proljeće.. ;)

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 25 nov 2014, 00:15

ma kakav Milovic ba, ako cemo pricati o igracima koji su bili nasi i voljni da ostanu tu, ali koje smo izgubili zbog usteda tu su na prvom mjestu Redzepi i Jusufbasic..sa ta 2 igraca bi sad imali najmanje 6-7 bodova vise i bili sigurni u sredini tabele
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 25 nov 2014, 00:16

klma1 je napisao/la:
Slatinash_7 je napisao/la: Ja vjerujem Azmiru,pogresno si me shvatio mozda,ali mu ne vjerujem slijepo kao sto si se ti deklarisao..A vidi,rijesenje jeste Azmir Husic,ali puno ozbiljniji od ovog sada,jbg covjek se prihvatio posla ali bi malo da svera,ne ide to tako,ako me razumijes sta hocu reci..Evo jednog konstruktivnog prijedloga za Azmira ako je tacno da cita forum,nek izadje u medije,napravi konferenciju,prozove igrace,trenera,sam sebe,Fukare ili bilo koga drugog za ovu katastrofu od igre i rezultata,a ne samo nabijene dugove,i Zeljo ih ima i ekipa im je 10 puta mladja od nase pa ne samo da su nas uzeli na Tusnju nego su cetvrti na tabeli sa 3 puta vise bodova od nas,a ekipa im garant nije 3 puta skuplja niti su duzni tri puta manje od nas..Dalje,ocekujemo tu sjednicu,hocemo tu sve crno na bijelo,izvjestaj koji se moze skinuti sa neta,na nekih ne znam ni ja koliko stranica,koliko smo duzni,kome,kako smo vratili dugove npr BHT,da li je istina da se tribina zove BHT tribina sjever zbog dugova,na koliko je potpisan taj ugovor itd itd..Dalje,ako nije tajna plata jednog Lionel Messia nek se u taj izvjestaj stave i plate nasih prvotimaca,stanarine,da svi ljudi vide koliko kosta vodjenje jednog kluba a ne ovako,ti nagadjas da je Azmir dao milione,ja nagadjam da nije..Ja jednostavno ne volim da mi neko prodaje bilo kakav vid magle a ovo sto Azmir trenutno radi je to..O grupi ja nebi plaho da govorim,samo ne volim kad neko kaze ima nas koji idemo na gostovanja dajte nam nesto zauzvrat,ja sam pogledao 14 utakmica Slobode ove sezone,nikad nista trazio nisam,htio bi da grupa bude moderna,da se sami finansiramo kako znamo i uspjevamo itd itd,ali o tome neki drugi put,ako te zanima sta bi jos promjenio javi se na pp :D
Dzaba morao sam jos jednom, cisto da se podsjetimo sta je problem...
Moglo bi se sta izmjeniti u tvom tekstu ali na prvu to je to, sve objasnjeno...
dobro je to slatinas slozio..ne moze se malo klub vodit malo ne vodit....ja sam apsolutno na strani Husica al posto predsjednik nije tu stalno mislim da se morao postaviti covjek koji ce vuci konce i dok je on u SAD.....mislim da je predsjednik jos zelen sto se tice bosanskog fudbala i vukova koji oko njega kruze..on ide na tu neku kartu transparentnosti,postenja...ne zna on da velika vecina sto se sada busa u prsa ne bi marke za Slobodu dala i mislim da ga je to najvise razocaralo...kad je dolazio i vidio armiju navijaca,ove ublehase koji su se predstavljali kao vojnici i legende Slobode te Faraona koji je namazan do bola i medi dok mu trebas sigurno je mislio da ce to ici lagano i da ce se ljudi otimat da od njega preuzmu dio tereta koji se skupljao decenijama....sad je vjerovatno skontao da je ostao na vjetrometini i da su to sve teski ublehasi koji za kafe nemaju..o faraonu je smijesno uopste trositi rijeci..taj ce te potrositi za pola mandata pa taman da si britanski premijer....uz njega je ostao UG i vecina Fukara ali oni nemaju tu finansijsku moc da izguraju tu pricu....sad on ide na plan B..u redu,ako ste se svi odmakli od davanja i pomaganja Slobodi evo davat cu ja svoj kesh...ALI...za to ce se morat promjenit statut a ne da ga ublehasi smjene dizanjem ruke u nekoj kafani nakon sto covjek unese u klub par miliona...ublehasi to sigurno nece dozvolit i ja vam garantujem da je ta skupstina u januaru prekretnica za SLOBODU..u svakom smislu....Husic nije doveo vugdalica nego je on dosao preko faraona a doveo ga je mato dzakovic....Husic ga je prihvatio jer je mislio da je i grad konacno stao iza projekta Slobode...vugdalic je to vjerovatno iskoristio i uzeo tal...ono sto mene nervira je to da je Husic u svakoj svojoj prici i komentaru rekao da ce za stabilizaciju trebati VREMENA...to ljudi jednostavno nece da svare...i sad protiv pita cuo sam ljude kako govore...pa gdje je ta evropska Sloboda...u prilog presjedniku ne ide tabela polusezone i sto nije tu pa su vec poceli da mu rade o glavi
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

Thranduil
Kontakt:

Post Postao/la Thranduil » 25 nov 2014, 00:23

Ko god birao igrače i dovodio/odvodio za platu od 800KM mjesečno (što kolega s foruma ima informaciju) bolje se nije moglo,čisto sumnjam. Ali eto da nije plata 800KM nego 1200KM mi bi se već ugasili jer ne bi mogli riješiti one 3 tužbe igrača što su došle na naplatu ~90 000KM. O tome niko ne razmišlja.
Jedan igrač Sarajeva ima platu kao prvih 11 Slobode,jedan igrač Širokog i sl. i onda je teško konkurisati.
Izvuklo se 80ak% onog čega se moglo izvući u periodu maximalne štednje, moglii smo tu da je bilo malo više sreće ili malo manje ne sreće imati još 3-4 boda i biti na 9-10 na tabeli ali to je to, isti vrag.

Sad nam ne preostaje ništa nego čekati da vidimo šta će biti sa skupštinom i statutom, koliko god bio optimista i želio da to uspije sve, jako sam sumnjičav.Da ne kažem da nevjerujem da će biti išta od toga. Da li će Azmir htjeti ostati u sdašnjoj struktiri kluba,pitanje je? Ne može čovjek uložiti pare jer će Fućko,Mujo,Suljo sutra izglasati da ga otjeraju i da onda oni upravljaju tim parama.

Azmir Husić je čovjek koji je već jednom spasio Slobodu ključa u bravi zbog ponašanja prethodnika, jedini je čovjek koji nije ukrao ni marke iz kluba. Čovjek je koji se uhvatio u koštac s problemima duga,tužbi i sl. sranja koja on NIJE NAPRAVIO! Za vrijeme kako je on tu, klub je imao prave pripreme, klub nema problema sa smještajem (prethosnici su nabili duga širom BiH po hotelim) i prevozom ekipe. Plate stručnom štabu i igračima su kakvi su i dogovoreni u ugovorima i iste se isplaćuju sukladno ugovorima.
Ko god je otišao iz kluba nema loše riječi i nije mu se ništa ostalo dužno. Brzi,Hadžić,Krpić,Redžepi... u prethodnim godima svaki igrač koji je otišao je podnio tužbu zbog ne isplaćenih plata i naknada iz ugovora.
Azmir Husić je pogriješio sa Husarom, pogriješio sa Sadikovićem možda... ali čovjek nije odavde i nije upoznat sa lopovima kao gore navedem menadžerom. Njemu treba samo jedan dobar i sposoban čovjek kao savjetnik ili čak sportski direktor. (problem je nać poštenog čovjeka a da je upoznat sa lopovlukom u ovoj državi/gradu).

Shvatam ja da Azmir smeta pojedincima, neki su godinama živjeli na grbači FK Sloboda sada to više ne mogu jer čovjek daje svoj novac i gleda gdje ide taj isti. Smeta onima koji bi željeli ponovo da se okoriste o Slobodu tako što će igrače uzimati pod svoje i zaraditi na njima a Slobodi *arina (najbolji primjer transfer Saida Huseinovića).
Smeta i nekim navijačima zato što čovjek želi navijanje i publiku koja će platiti ulaznicu i koji neće praviti štetu klubu (baklje,pogrdna skandiranja...). Neki su i plaćeni da im smeta ;)

Sve u svemu ispast ćemo ogoromne budale ako otjeramo ovog čovjeka. Kako bi samo drugi klubovi volje imati ovakog čovjeka u svom timu pa i to Sarajevo isto bi volilo imati uz Tana još jednog ovakvog čovjeka.
Ako čovjek gleda i neki svoj interes ja to posmatram kao sasvim nešto normalno, iskren da budem i ja bi. Ako čovjek u narednih 5 godina planira uložiti u Slobodu 10 miliona KM a zaraditi 15 miliona to je odlično! Nama priušti dobre utakmice,borbe za vrh,neki trofej,izlazak u europu a on vrati svoj uloženi novac. Bingo s obje strane :thumbup: :thumbup: Da malo izkarikiram, dovede igrača za milion, taj igral nam donese titulu pobjednika kupa svojim golovima a onda on tog igrača proda za 2 miliona. Vrati svoj milion a ostali milion pola njemu u džep pola Slobodi u kasu. To je najbolji način poslovanja za sve!!!

Ukoliko Azmir ode bojim se šta će se desiti sa Slobodom, nijedan drugi čovjek neće doći da nešto napravi. Može samo doći da pokrade. Druga liga nas možda sleduje i ove sezone (bez Azmira i njegovog novca nema pojačanja) eventualno sledeće a onda ubbrzo i ključ-kljač.

Svašta se ja ispisa, kome nije mrsko nek pročita :D Budite pozdravljeni i imate mahanje svi pravi besplatni ljubitelji Slobode :salut:

Coraco
Kontakt:

Post Postao/la Coraco » 25 nov 2014, 00:37

Ma ne moraju se pisati romani za/protiv Husića, dovoljno je napisati dva pitanja: kako je Husić naštetio Slobodi? i kako je Husić pomogao Slobodi ?
Kontam da je ovo čep za usta svima onima koji žele odlazak sadašnjeg predsjednika UO.

brazzo
Kontakt:

Re: $: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la brazzo » 25 nov 2014, 00:46

Najjaci je Owen Howell covjek dodje 2x godisnje slika se i 'bye :) al hajde da je srece navalili bi mu se na grbacu i nasli jos 2-3cu takvih..

Inace, Tuzla ko Tuzla.. svi sve znaju sta treba i kako al da moze kako iz kuce, iz fotelje. Nekad me uhvati sjeta za onim vremenima kad nije bilo neta pa makar nisi moro citat svakave gluposti.
Aktivirajte se misevi, ponavljam po milioniti put al haman vam ni to nije dovoljno. Ako nemate damu okupit se i formirat zajednicki stav i izac sa njim onda sutite i ne komentarisite

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
It was turned around so that right looked wrong
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security

wienultras
Kontakt:

Post Postao/la wienultras » 25 nov 2014, 01:28

ko god ima nesto da kaze neka to kaze javno..uzecemo primjer navijace...nezna se ko pije ko placa,ko vodi to,i pretstavlja masu..napismeno....izadjite misevi javno,sazovite press i recite sta hocete...svi se kriju iza grupe....niko nece izaci i reci...fukarama ako nesto smeta,izdajte saopcenje,iznesite stav...recite u saopcenju,koje mora biti potpisano,i transparentno,ili na pressu javno prozovite koga hocete...reci mu u brk kladis se,stimas rezultate,lopov si,bla bla...hoce ****,svako djelovanje ima posljedice...dokumentuj,pa kada te covjek tuzi ima bubrege da ti uzme za klevetu.. :) ovako svi laprdaju kriju se iza grupe,onako,iz mase...cista manimulacija navijackom skupinom,i **** u mozak svih simpatizera i navijaca...i nabijanje kazni klubu bez posljedica.
brzo ce januar,i nova godina,vidicemo sta donosi,bolje sutra,ili kluc u bravu
i da budes liga peta ti si nama centar svijeta FUKARE 87

emirzlaTu
Kontakt:

Post Postao/la emirzlaTu » 25 nov 2014, 08:14

Na mene najveci dojam je ostavljen,Sloboda dvije godine radi bez 1 marke zaduzenja i 1 marke duga....halooo na ovom vremenu i ovoj drzavi to rijetki mogu...i zbog toga najvise podrzavam Azmira.
Svi znamo da odavno nogomet je veliki biznis u svijetu,sto nebi bio i kod nas!?I to je uredu sto neko napisa da ulozi toliko i dobije toliko...super ne moze bit bolje.Niko vise ne radi iz ljubavi prema necemu vec samo interes.Sve dok Azmir bude vodio klub u pozitivnom smjeru i stabilnim nogama nek vodi i nek uzima svoj zaradjeni dio...AFERIM.
Zlatan Nalić sin tuzlanski

marseille_unique
Kontakt:

Post Postao/la marseille_unique » 25 nov 2014, 09:03

Najbolje od svega je davdolazi velika pauza

Nikad ne zaboravite da su Ljiljani nasa prava zastava, i da nam je Jedna si Jedina himna.
Ucinimo sve da se nametnuta zastava i himna ne nalaze na tribinama i u javnosti.
Tuzlanski_Malisa

klma1
Kontakt:

Re: $: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la klma1 » 25 nov 2014, 09:37

brazzo je napisao/la:Najjaci je Owen Howell covjek dodje 2x godisnje slika se i 'bye :) al hajde da je srece navalili bi mu se na grbacu i nasli jos 2-3cu takvih..

Inace, Tuzla ko Tuzla.. svi sve znaju sta treba i kako al da moze kako iz kuce, iz fotelje. Nekad me uhvati sjeta za onim vremenima kad nije bilo neta pa makar nisi moro citat svakave gluposti.
Aktivirajte se misevi, ponavljam po milioniti put al haman vam ni to nije dovoljno. Ako nemate damu okupit se i formirat zajednicki stav i izac sa njim onda sutite i ne komentarisite
Nije nuzno da clanovi budu prisutni ali je nuzno da finansijski sudjeluju...Dakle daj pare pa ako hoces ako neces...Ko je doveo Sasu i zasto i to me ne zanima...Zanimaju me rezulatati Slobode...Ako istih nema ocekujem da i uprava da svoje vidjenje...U redu je prica smanjenje duga, sve je to super ovo ono...Ne mozemo se pretvarati da Sloboda ne gubi utakmice a na sve to vi uzmete pricati a finasijama...Ne moze jedan igrac uzeti loptu i utusiti je, lupam sad, ili fizicki biti sve losiji, a da uprava i trener to nijemo posmatraju...Otjeraj ga i daj npr Prsesu da igra od pocetka, ako je to onaj mali sa 7...Trece, kod nas igrac sa 18 godina, ne moze trcati, nije to samo u Slobodi vec u svakom klubu. Nekad jedan trener mi rece, ako ne mozes pretrcati covjeka od 35 koji pusi kutiju cigara dnevno, i natjerati ga da ispusti dusu i da te sledeci put pusti, nesto sa tvoj spremom ne stima...
A sto se tice izlaska iz fotelja izasao iz fotelje, kupio kartu i par piva, popio kafu na stadionu, dosta od mene...
A za to sutite si protiv Igmana ili Goska imao cijeli zapad sa kupljenim kartama a na derbiju protiv Sarajeva pola od toga trebalo bi ti dovoljno da vidis da li sute ili ne...BTW jos jedno pitanje ko izdaje racune za one sokove...Jarane i tu je posla za inspekciju zesceg...Ali nije dosla...Zasto? Meni dosla posle 20 dana rada...
& $ ?

TzBulevar87
Kontakt:

Post Postao/la TzBulevar87 » 25 nov 2014, 14:08

Dobro @ziviniceMetropola napisa sinoc da ne morate po svaku cijenu napisat post i silovat tastaturu, postedite nas tih 10-ak postova dnevno od kojih su 90% gluposti (odnosi se na pojedince).

Sretan Vam Dan drzavnosti Slobodasi moji! ;)

075

Batva
Kontakt:

Post Postao/la Batva » 25 nov 2014, 16:16

Zvanicno na stranici FSBiH stoji (protiv Sarajeva): Gledalaca: 4000
Meni se cinilo ipak manje.

Evo mali rezime:
Pozicija na tabeli: 14.
U 15 utakmica ostvarili smo 3 pobjede, 3 nerijesena susreta i 9 izgubljenih.
Gol razlika: 9:16 (-7)
Timovi od 9. - 13. mjesta, te 15. - 16. imaju losiju gol razliku od nase.
U 6 utakmica smo izgubili jednim golom razlike (Olimpik, Siroki, Slavija, Zeljeznicar, Borac i Mladost VO).
Radnik, Vitez i Sarajevo nas pobijedili sa 2 gola razlike.
Na Tusnju, u 7 utakmica, ostvarili 2 pobjede, 2 nerijesene i 3 poraza.

U proljetnom dijelu sezone cemo igrati utakmicu vise na Tusnju i sa relativno slabijim protivnicima. Uz iole adekvatnija pojacanja sredina tabele se sama namece.
Ko od harama zivi, godisnje dva puta ne podrigne.

Coraco
Kontakt:

Post Postao/la Coraco » 25 nov 2014, 17:52

Batva, pa tu je ta brojka otprilike, ako je tačno da je bilo 500 navijača Sar. kako je najavljeno.

Prema procjenama NFS BiH, zbir gledalaca na Tušnju za ovu polusezonu je 18 700 u 7 domaćih utakmica, što u prosjeku iznosi 2871 gledalac po utakmici. Najviše gledalaca je bilo protiv Sarajeva 4000 a najmanje protiv Veleža 1200. Sve utakmice su igrane u subotu osim ove sa Sarajevom koja je igrana u nedjelju.

Sretan Dan državnosti Bosne i Hercegovine :salut:

NKMramor
Kontakt:

Post Postao/la NKMramor » 25 nov 2014, 20:01

Huseinbašić u Zvijezdi na probi, znači njega možemo halaliti odmah. :facepalm:

fukaratz
Kontakt:

Post Postao/la fukaratz » 25 nov 2014, 20:05

NKMramor je napisao/la:Huseinbašić u Zvijezdi na probi, znači njega možemo halaliti odmah. :facepalm:
druze dok je Azmir preko bare ne ocekuj nsta :!: kad vidis sa su malog Karlosa i onog golmana vratili iz Simin Hana i ne ocekujes nista bolje ;) tek ce u februaru biti prometno pod uslovom da Azmir ostane
Sloboda Tuzla

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 25 nov 2014, 21:50

to i jeste jedan od problema ovakvog nacina vodjena kluba, sto Azmir nije tu kad se love najbolji igraci..pobjeci ce nam mozda i Husejnbasic i Rahmanovic itd itd sve igraci koji su mladi i koji bi nam valjali jer ih nema ko dovesti..licno bih volio da je azmir tu cijeli zimski i ljetni prelazni rok, pa nek cijelu sezonu izmedju bude u americi
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 25 nov 2014, 22:46

Jos si nam samo ti falo blavoru..Pustite parolu vise,uradjena za ultrasa i hajde cao.Fotosopirani statusi,crno bijele slike na laznom profilu nekima nista ne govore,bitno je samo da se blate Fukare..

Veliki minus za Azmira,odose igraci a frajer u Americi,to je ono sto ja pokusavam reci..Stanje na tabeli ocajno,na terenu jos gore a pojacanja ni na vidiku,doci ce opet u februaru poslje priprema polovni Husarini puleni pa ce biti borba za opstanak,ono,kao da vec nije..
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

molotovljev

Post Postao/la molotovljev » 25 nov 2014, 23:05

ultrasstyle_tz je napisao/la:to i jeste jedan od problema ovakvog nacina vodjena kluba, sto Azmir nije tu kad se love najbolji igraci..pobjeci ce nam mozda i Husejnbasic i Rahmanovic itd itd sve igraci koji su mladi i koji bi nam valjali jer ih nema ko dovesti..licno bih volio da je azmir tu cijeli zimski i ljetni prelazni rok, pa nek cijelu sezonu izmedju bude u americi
Bez obzira na njegovo odsustvo, klub moze i trebao bi da funkcionise kao da je on tu.
Azmir je uticajan pojedinac a Sloboda je organizacija i kao takva treba da funkcionise.
Uglavnom, da ne duzim... staragarda je objasnio nekoliko postova iznad.
F.K.SARAJEVO

Batva
Kontakt:

Post Postao/la Batva » 25 nov 2014, 23:13

molotovljev je napisao/la:
ultrasstyle_tz je napisao/la:to i jeste jedan od problema ovakvog nacina vodjena kluba, sto Azmir nije tu kad se love najbolji igraci..pobjeci ce nam mozda i Husejnbasic i Rahmanovic itd itd sve igraci koji su mladi i koji bi nam valjali jer ih nema ko dovesti..licno bih volio da je azmir tu cijeli zimski i ljetni prelazni rok, pa nek cijelu sezonu izmedju bude u americi
Bez obzira na njegovo odsustvo, klub moze i trebao bi da funkcionise kao da je on tu.
Azmir je uticajan pojedinac a Sloboda je organizacija i kao takva treba da funkcionise.
Uglavnom, da ne duzim... staragarda je objasnio nekoliko postova iznad.
Problem su dovedeni igraci prije pocetka sezone, i kako sad da Azmir vjeruje ovima koji su doveli odrone u FK Slobodu? Izgleda cemo ipak morati cekati na njegov dolazak.
Ko od harama zivi, godisnje dva puta ne podrigne.

molotovljev

Post Postao/la molotovljev » 25 nov 2014, 23:45

Nema veze, gledajmo na to kao da su ti ljudi pogresno procijenili pojedine igrace.
Korekcije su neophodne bez dileme i nije realno ocekivati da za jednu sezonu napravite
super jak tim... potrebno je odredjeno vrijeme da stvari dodju na svoje mjesto.
Kao primjer navescu FKS... tek nakon 3,4 godine navijaci mogu biti koliko toliko zadovoljni
igrackim kadrom, sto znaci da smo u medjuvremenu dovodili, kao sto kazes odron igrace.
Ali ipak nismo zahtjevali radikalne promjene unutar kluba, nego smo strpljivo cekali i vjerovali
naravno da cemo uskoro ostvariti ono sto smo zacrtali...
Sve sto je vama potrebno, jeste da imate iskrene prijatelje kluba u i oko samog kluba.
F.K.SARAJEVO

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.