RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA
Re: RSD Velež Mostar
evo sa oficijelne;
VELEŽOVA JESEN KROZ STATISTIKU
Statistika je u fudbalu ponekad varljiva, jer zna „sakriti“ ili nedovoljno iskazati određeni učinak igrača, ali isto tako nesumnjivo najčešće je odličan pokazatelj igre kroz jedan vremenski period. Pogled na Veležovu jesen, kroz prizmu statistike, ukazuje na dosta poznatih činjenica.
U protekloj polusezoni „Rođeni“ su odigrali 18 zvaničnih utakmica. Riječ je o 15 prvenstvenih i 3 utakmice Kupa Bosne i Hercegovine.
Hebibović MVP polusezone
Najbolji strijelac Veleža ove jeseni je Anel Hebibović. Ukupno je u 18 utakmica postigao 9 pogodaka. Istovremeno njemu pripada i prvo mjesto po broju odigranih minuta. U 18 nastupa ubilježio je 1.494 minuta. Hebibović, koji je prije 3 godine iz Igmana došao kao skoro ne afirmisani igrač, definitivno se profilirao u jednog od najvažnijih igrača „Rođenih“.
Drugo mjesto na listi strijelaca dijele Mladen Popović i Dino Hajdarović. Ipak u određenoj prednosti, obzirom na broj nastupa i minutažu, je Mladen Popović. On je nastupio u 10 utakmica i ubilježio 622 minute, za koje je postigao 3 pogotka. Dino Hajdarović ima 16 nastupa i 794 minute, za koje je postigao 3 pogotka.
Četiri po dva pogotka
Po dva pogotka postigla su četiri fudbalera. U odnosu na minutažu i nastupe na ovoj mini tabeli, sigurno da prednost ima Mirza Ćemalović. On je ubilježio 7 nastupa i odigrao ukupno 383 minute. Preostala „trojka“ igrača sa po 2 gola gotovo da ima identičnu minutažu. Zvonić ima 13 nastupa i 846 minuta, a Janković u 13 nastupa 848 minuta. Blagojević je ubilježio 16 nastupa i 841 minut.
Po jedan pogodak tokom polusezone postigli su još i Anes Haurdić, Amir Zolj i Samir Merzić. Matijas Pejić je strijelac i jednog autogola.
Sedmorica u „klub 1.000“
Kada je u pitanju minutaža tu je, kako smo već istakli, prvi na listi Anel Hebibović sa 18 nastupa i 1.494 minute provedene u igru. U „klubu 1.000“ je još 6 fudbalera. Drugi po minutaži je Amir Zolj, koji u 17 nastupa ima 1.453 minute. Nakon njega slijede Andrija Dragojević 15 – 1.350, Marko Nikolić 15 – 1.212, Darko Maletić 14 – 1.192, Matijas Pejić 14 – 1.093 i Samir Merzić 14 – 1.062.
Četiri crvena kartona
Fudbaleri Veleža u protekloj polusezoni dobili su i 41 žuti karton, te 4 crvena kartona. Pogled na kartone pokazuje jednu zanimljivu činjenicu. Naime, utakmica u Banjaluci bila je jedna od ubjedljivo „najgorih“ po kartonima, jer su zabilježena 4 žuta kartona i 2 direktna crvena kartona. S druge strane, u 10. kolu u pobjedi nad Radnikom od 3:0, fudbaleri Veleža nisu ubilježili nijedan žuti kartoni. U 11. kolu protiv Željezničara (0:1) i 12. kolu protiv Viteza (4:0), kao i kup utakmici protiv Viteza (2:0) „Rođeni“ su ubilježili samo po jedan žuti karton.
Crvene kartone dobili su Darko Maletić (Sarajevo), Marko Nikolić (Čelik), te Anes Haurdić i Samir Merzić (oba protiv Borca)
PS! interesantno ovako kad se sabere, hebibovic i nije imao losu polusezonu, 9 golova u 18 nastupa nije nimalo losa statistika za jedno krilo!mada treba se sjetit da je 6 od ti 9 golova bilo u kupu dok su samo 3 u ligi...
Statistika je u fudbalu ponekad varljiva, jer zna „sakriti“ ili nedovoljno iskazati određeni učinak igrača, ali isto tako nesumnjivo najčešće je odličan pokazatelj igre kroz jedan vremenski period. Pogled na Veležovu jesen, kroz prizmu statistike, ukazuje na dosta poznatih činjenica.
U protekloj polusezoni „Rođeni“ su odigrali 18 zvaničnih utakmica. Riječ je o 15 prvenstvenih i 3 utakmice Kupa Bosne i Hercegovine.
Hebibović MVP polusezone
Najbolji strijelac Veleža ove jeseni je Anel Hebibović. Ukupno je u 18 utakmica postigao 9 pogodaka. Istovremeno njemu pripada i prvo mjesto po broju odigranih minuta. U 18 nastupa ubilježio je 1.494 minuta. Hebibović, koji je prije 3 godine iz Igmana došao kao skoro ne afirmisani igrač, definitivno se profilirao u jednog od najvažnijih igrača „Rođenih“.
Drugo mjesto na listi strijelaca dijele Mladen Popović i Dino Hajdarović. Ipak u određenoj prednosti, obzirom na broj nastupa i minutažu, je Mladen Popović. On je nastupio u 10 utakmica i ubilježio 622 minute, za koje je postigao 3 pogotka. Dino Hajdarović ima 16 nastupa i 794 minute, za koje je postigao 3 pogotka.
Četiri po dva pogotka
Po dva pogotka postigla su četiri fudbalera. U odnosu na minutažu i nastupe na ovoj mini tabeli, sigurno da prednost ima Mirza Ćemalović. On je ubilježio 7 nastupa i odigrao ukupno 383 minute. Preostala „trojka“ igrača sa po 2 gola gotovo da ima identičnu minutažu. Zvonić ima 13 nastupa i 846 minuta, a Janković u 13 nastupa 848 minuta. Blagojević je ubilježio 16 nastupa i 841 minut.
Po jedan pogodak tokom polusezone postigli su još i Anes Haurdić, Amir Zolj i Samir Merzić. Matijas Pejić je strijelac i jednog autogola.
Sedmorica u „klub 1.000“
Kada je u pitanju minutaža tu je, kako smo već istakli, prvi na listi Anel Hebibović sa 18 nastupa i 1.494 minute provedene u igru. U „klubu 1.000“ je još 6 fudbalera. Drugi po minutaži je Amir Zolj, koji u 17 nastupa ima 1.453 minute. Nakon njega slijede Andrija Dragojević 15 – 1.350, Marko Nikolić 15 – 1.212, Darko Maletić 14 – 1.192, Matijas Pejić 14 – 1.093 i Samir Merzić 14 – 1.062.
Četiri crvena kartona
Fudbaleri Veleža u protekloj polusezoni dobili su i 41 žuti karton, te 4 crvena kartona. Pogled na kartone pokazuje jednu zanimljivu činjenicu. Naime, utakmica u Banjaluci bila je jedna od ubjedljivo „najgorih“ po kartonima, jer su zabilježena 4 žuta kartona i 2 direktna crvena kartona. S druge strane, u 10. kolu u pobjedi nad Radnikom od 3:0, fudbaleri Veleža nisu ubilježili nijedan žuti kartoni. U 11. kolu protiv Željezničara (0:1) i 12. kolu protiv Viteza (4:0), kao i kup utakmici protiv Viteza (2:0) „Rođeni“ su ubilježili samo po jedan žuti karton.
Crvene kartone dobili su Darko Maletić (Sarajevo), Marko Nikolić (Čelik), te Anes Haurdić i Samir Merzić (oba protiv Borca)
PS! interesantno ovako kad se sabere, hebibovic i nije imao losu polusezonu, 9 golova u 18 nastupa nije nimalo losa statistika za jedno krilo!mada treba se sjetit da je 6 od ti 9 golova bilo u kupu dok su samo 3 u ligi...
- SipakUlicar1922
- Kontakt:
mikki21 je napisao/la:evo sa oficijelne;
Hebibović MVP polusezone
Četiri po dva pogotka
Sedmorica u „klub 1.000“
Četiri crvena kartona
U kupu je postigao pet pogodaka dok je u ligi cetri puta tresao mrezu protivnika. Cinjenica je da je Ani moderno krilo, to jeste opasan po gol protivnika. Bitno nam je da nadjemo lijevo krilo i centarfora koji ce zabiti po 6-8 golova u proljetnih 15 kola (+ utakmice Kupa BiH) i siguran sam da cemo imati razloga za slavljem.
Prkosni i Ponosni od 1922
manite se šupljaka. ono što sam govorio izgleda da će se obistiniti. sutra prvi sastanak na temu skraćivanja PL. uprava zna šta to znači, odnosno infrastruktura će biti sada glavni imperativ ispred svega, jer nam se ne smije ponoviti 2003. godina kada smo zbog lošeg rada u klubu ispali nakon ravno 50 godina igranja na najvišem nivou.
ok, razumijem da je bitna i ekipa, što je normalno, ali ne treba sada na zimu se rasipati parama, kada nam je svaki dinar bitan, jer ko zna možda već na jesen 2015. krene se sa skraćivanjem lige, a mi npr. ne ispunjavamo infrastrukturni uvjet, pa da izađemo i u Evropu, gubimo status premijerligaša. zato je po meni bitno već sada raditi na stadionu, da se kojim slučajem ne bi ponovila 2003. jer ja nešto vele ne vjerujem bilmezima iz FSBiH.
ok, razumijem da je bitna i ekipa, što je normalno, ali ne treba sada na zimu se rasipati parama, kada nam je svaki dinar bitan, jer ko zna možda već na jesen 2015. krene se sa skraćivanjem lige, a mi npr. ne ispunjavamo infrastrukturni uvjet, pa da izađemo i u Evropu, gubimo status premijerligaša. zato je po meni bitno već sada raditi na stadionu, da se kojim slučajem ne bi ponovila 2003. jer ja nešto vele ne vjerujem bilmezima iz FSBiH.
Da se razumijemo, Fudbalski klub Velež nema nikakvu reklamu i marketing. Pirke je poslao marketinški prijedlog tj. pdf format gdje je na profesionalan način predstavio kompletan proizvod i predstavio nekoliko prijedloga koji klub ne koštaju ništa, a prije svega dovodi publiku na tribine, samim tim broj prodanih ulaznica se povećava i puni se kasa kluba. Kako sam lično saznao od momka koji je dosta blizu momka, ti svi prijedlozi su odbijeni, a pretpostavljam da je odbijen od strane marketinškog dijela kluba koji ima samo završenu srednju ekonomsku, dok ovaj momak to sve ima u malom prstu.AlemC85 je napisao/la:manite se šupljaka. ono što sam govorio izgleda da će se obistiniti. sutra prvi sastanak na temu skraćivanja PL. uprava zna šta to znači, odnosno infrastruktura će biti sada glavni imperativ ispred svega, jer nam se ne smije ponoviti 2003. godina kada smo zbog lošeg rada u klubu ispali nakon ravno 50 godina igranja na najvišem nivou.
Dokaz da se simpatizer i navijači kluba ništa ne pitaju, i da je kompletna uprava oslonjena na "svoj" rad.
1. Klub nema svoju oficijelnu FB stranicu. Znači oni svoj klub nisu predstavili na najbrojnijoj društvenoj zajednici, gdje se sve igre Veleža komentarišu, gdje se pozivaju navijači iza gola i slično.
2. Igrači Veleža na čelu sa trenerom ne učestvuju u nikakvim humanitarnim akcijama niti se predstavljaju javnosti u dobrom svjetlu kako bi svojim djelima i dobronamjernošću privukli gledaoce na stadion.
3. Bez obzira što Klub Navijača Red Army ima svog predstavnika u klubu (pretpostavljam da ima), to je svedeno na minimum. Kada su igrači na čelu sa trenerom otišli u kafić , popili po kafu , sok, družili se sa navijačima te im pritom platili te "kafe" i napunili navijačku kasu i obezbijedili sredstva za neki novi transparent, bubanj ili jedan dio sredstava.?
Mogao bih da nabrajam do ujutru , ali cilj mog citiranja tebe je da ti kažem da ja (svi mi) volim i poštujem Velež, ali oni svoje navijače nisu nimalo, niti im daju volju i želju za dolaskom na utakmice. Zbog svega toga me briga za infrastrukturu i skraćivanje lige, jer klub nema osnovno ponašanje. Jel jedan čovjek ili cijela uprava krivi za to , ne znam i ne zanima me.
S obzirom da nisu ništa uradili po tom pitanju, pa čak ni za jednu tekmu stavili slobodan ulaz, zanima me onda da li je njima drago gledati samo 200-300 ljudi na tribinama i pričati priče o izgradnji još jedne tribine, pa kako ce izgledati taj stadion onda ?? Napravit će pomoćni teren, napravit će WC-ove ispod centralne, sve to zahtjeva određeni novac , rezultati će i dalje biti loši, onda će se tribina napravit, neće se imati novca za određena pojačanja, stadion će biti poluprazan kapaciteta 10-12 hiljada.
Ovo nije neka moja teorija, gledajući emisije i intervjue sa Mrkvom i Tanom, ovo imaju u planu. Po meni je ovo totalno pogrešno vođenje kluba, ja bih volio da me demantuju i ne bude ovako
Navikli tako. Kad zagusti, mole za pare i kukaju na sve strane a ne znaju praviti pare. Fudbal je danas biznis, iskoristiš popularnost i digneš brend na veći nivo i rasteš iz dana u dan. Naši mutavci od sadake žive.
1922 & 1878
'' Everton are bigger club than Liverpool. Everywhere you go on Merseyside you bump into Everton supporters. ''
Ex- Liverpool player Graeme Souness.
RŠD VELEŽ MOSTAR !!!
'' Everton are bigger club than Liverpool. Everywhere you go on Merseyside you bump into Everton supporters. ''
RŠD VELEŽ MOSTAR !!!
-
MostaracVelezovac
- Kontakt:
Tralala opsasa opsasa ... vazda isto kod vas. Binarni sistem - ili je 1 ili 0, nema nista izmedju. Prosle polusezone: daj nam Barcu da se igramo. Ove polusezone: daj nam vjesala da ih vjesamo. Prosle polusezone: trener je genijalac. Ove polusezone: treba trenera smjenit. S vrha na dno, s dna na vrh. I tako sve.
Ko moze za ozbiljno uzeti osobu koja tako naglo i tako ostro mjenja misljenja s jedne krajnosti u drugu?
Velez je trenutno 7 na tabeli sa 23 boda i 7 bodova zaostatka za Evropom, plus u igri za kup. Moje vidjenje je da je stanje lose. Velez je morao imati 7-8 bodova vise. Ali stanje nije beznadezno. Ostalo nam je 15 kola (45 bodova) u igri do kraja prvenstva + kup. Nista nije iskljuceno (ako se, naravno, dovedu pravi igraci) i zaista se izgradi prava ekipa.
Cinjenica jeste da je Velez napravio par VELIKIH gresaka: prvo, Vladavic je promasaj. Drugo Popovic jos veci promasaj. Trece Haurdic jos veci promasaj.
Ako se ne dovedu prava pojacanja - od ove sezone nece biti nista to je definitivno. Jer sad Velezu treba proljecna dominacija da dodje do Evrope kroz prvesnstvo ili kroz kup. A ako se dovedu pravi igraci, e tu moze biti svasta.
Trenera, bez obzira na greske, ne treba mjenjat. Trener je jednako spretan i sposoban koliko je bio i na kraju prosle polusezone kad smo protutnjali ligom (ali je bio stigao malo prekasno za Evropu). Taj isti trener koji je tako dobro odradio proslu godinu je napravio KARDINALNE greske birajuci Popovica, Haurdica i ostale kvazi-igrace. Nema od tih igraca nista, a i on bi se trebao upitati u sta je on gledao i sta je on dovodio. Takodjer i Mrkva i svi ostali - to je zaista tragedija. Velez je bio jaci prosle polusezone nego ove, to se vidjelo odmah.
Mislim da je najveca greske bila pustanje glavnog igraca da ode u Sarajevo. Doduse FKS jeste ponudilo 20,000 km vise ali to je mnogo Velezu, ali i glavni razlog pada u igri (po meni). Ali bolje i 20,000 vise njemu, nego Haurdicu i Popovicu pare i stan i hranu i ostale zajebancije.
Sad Velez ili mora halalit Evropu ili dovest zaista prava pojacanja. Najgluplje bi bilo uraditi ono izmedju - ni tamo ni vamo, pa potrosit pare a ne dobit nista.
Ko moze za ozbiljno uzeti osobu koja tako naglo i tako ostro mjenja misljenja s jedne krajnosti u drugu?
Velez je trenutno 7 na tabeli sa 23 boda i 7 bodova zaostatka za Evropom, plus u igri za kup. Moje vidjenje je da je stanje lose. Velez je morao imati 7-8 bodova vise. Ali stanje nije beznadezno. Ostalo nam je 15 kola (45 bodova) u igri do kraja prvenstva + kup. Nista nije iskljuceno (ako se, naravno, dovedu pravi igraci) i zaista se izgradi prava ekipa.
Cinjenica jeste da je Velez napravio par VELIKIH gresaka: prvo, Vladavic je promasaj. Drugo Popovic jos veci promasaj. Trece Haurdic jos veci promasaj.
Ako se ne dovedu prava pojacanja - od ove sezone nece biti nista to je definitivno. Jer sad Velezu treba proljecna dominacija da dodje do Evrope kroz prvesnstvo ili kroz kup. A ako se dovedu pravi igraci, e tu moze biti svasta.
Trenera, bez obzira na greske, ne treba mjenjat. Trener je jednako spretan i sposoban koliko je bio i na kraju prosle polusezone kad smo protutnjali ligom (ali je bio stigao malo prekasno za Evropu). Taj isti trener koji je tako dobro odradio proslu godinu je napravio KARDINALNE greske birajuci Popovica, Haurdica i ostale kvazi-igrace. Nema od tih igraca nista, a i on bi se trebao upitati u sta je on gledao i sta je on dovodio. Takodjer i Mrkva i svi ostali - to je zaista tragedija. Velez je bio jaci prosle polusezone nego ove, to se vidjelo odmah.
Mislim da je najveca greske bila pustanje glavnog igraca da ode u Sarajevo. Doduse FKS jeste ponudilo 20,000 km vise ali to je mnogo Velezu, ali i glavni razlog pada u igri (po meni). Ali bolje i 20,000 vise njemu, nego Haurdicu i Popovicu pare i stan i hranu i ostale zajebancije.
Sad Velez ili mora halalit Evropu ili dovest zaista prava pojacanja. Najgluplje bi bilo uraditi ono izmedju - ni tamo ni vamo, pa potrosit pare a ne dobit nista.
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/
-
MostaracVelezovac
- Kontakt:
Da bi Velez dobio Evropu, kroz prvenstvo Velez mora dobiti 38 bodova u sljedecoj polusezoni, sto znaci moze izgubiti samo 7 bodova. A za tako nesto treba nevjerovatno jaka ekipa.
Evo zasto 38 bodova. Trenutno, 4-plasirani ima 30 bodova na kontu, nakon 15 kola. Znaci prosjek 2 boda po kolu. Neka 4.plasirani nastavi istim tempom, imat ce na kraju sezone 60 bodova. Znaci Velezu sa trenutnih 23 do 61 koje garantuju Evropu treba 38 bodova od mogucih 45.
To znaci da bi u 15 kola Velez mogao izgubiti samo 7 bodova, to jest 2 tekme izgubit, i 1 igrat nerjeseno. Znaci morala bi se ponoviti polusezona od prosle godine. A male su sanse za toga. S druge strane, imas kup.
Znaci ili nabavit najjaca pojacanja moguca i grdno ih platiti ili mjenjat sve i Jovo na novo.
Evo zasto 38 bodova. Trenutno, 4-plasirani ima 30 bodova na kontu, nakon 15 kola. Znaci prosjek 2 boda po kolu. Neka 4.plasirani nastavi istim tempom, imat ce na kraju sezone 60 bodova. Znaci Velezu sa trenutnih 23 do 61 koje garantuju Evropu treba 38 bodova od mogucih 45.
To znaci da bi u 15 kola Velez mogao izgubiti samo 7 bodova, to jest 2 tekme izgubit, i 1 igrat nerjeseno. Znaci morala bi se ponoviti polusezona od prosle godine. A male su sanse za toga. S druge strane, imas kup.
Znaci ili nabavit najjaca pojacanja moguca i grdno ih platiti ili mjenjat sve i Jovo na novo.
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/
Realno kroz prvenstvo teško da mozete izboriti europu. Prije bi mogli kroz kup, mada ce i tu biti gusto jer Sarajevo, ŠB i Zrinjski je tesko u dvije utakmice nadigrati ali ne i ne moguce naravno, dok tu sa strane kao i vi šansu vide Borac i Olimpik.
Ipak sve ce diktirati ovaj prelazni rok i pojacanja, za nesto vise sigurno vam treba jedno 5 igraca koji bi odmah uletili u prvih 11 , te najbolje igracae da zadrzite
Ipak sve ce diktirati ovaj prelazni rok i pojacanja, za nesto vise sigurno vam treba jedno 5 igraca koji bi odmah uletili u prvih 11 , te najbolje igracae da zadrzite
@Mostarac Velezovac drug slazem se da ima raje koja drasticno mjenja raspolozenje ali jbg, realno smo svi ocekivali vise ove sezone.Navijac je navijac i on uvjek trazi vise,pogotovo ove su nam godine iz kluba najavili borbu za Evropu.I to se ja slazem sa tobom da cak nisu sve sanse propale,ali su svi ljuti na igru i zalaganje vecine nasih igraca
.. dvore gradi Komadina Mujo, sred Mostara najljepšega grada ..
Kakav Evropa, kakvi bakrači?
Manite se šuplje, od toga nema ništa, nego čuvaj pare i pripremaj se za novu sezonu, kada će trebati ulagati u stadion zbog licence. Nije niko više mahnit da baca pare tek tako. 
Ma brate, mozemo mi napraviti stadio kao na Santiago Bernabéu , ali ako nema ko da kvaliteno igra za Velež, mozemo se svi generalno slikati na istom.AlemC85 je napisao/la:Kakav Evropa, kakvi bakrači?Manite se šuplje, od toga nema ništa, nego čuvaj pare i pripremaj se za novu sezonu, kada će trebati ulagati u stadion zbog licence. Nije niko više mahnit da baca pare tek tako.
Treba se prvo rijesiti škarta tj. pojedinaca, a da se ne ponavljam to su braća vec navela u proslim komentarima i cinjenica je da nismo za jesenji dio prvenstva doveli adekvatnu zamjenu umjesto Sefke, a bogami niti za Ostrakovica sto su po meni kljucni kiksevi.
Miki-Merzicu je i daklje potreban dobar psihijatar, a i Skaljic je meni se cini blizu toga.
Suma sumarum, ukliko Jusufbeg misli ostati na klupi Veleža, mora bi pod hitno traziti minimum trojicu kompletnih igraca, od kojih bi jedan bio klasicni spic plus golman.
Kad govorim o golmanu Andriji Dragojevicu, po mom misljenju drzao se dobro do utakmice sa Zeljom na Grbavici, gdje se od tada primjetio njegov pad forme i u narednim kolima primanje bezveznih golova, koje je morao odbraniti sa ucinkom bar 50%.
Pozdrav jos jednom za brata Pastrmku legendu, uz nasu staru Mostar u srcu Velež do groba.
FK..VELEZ - Semir Tuce :)
- pravnik1981
- Kontakt:
Josip Jole Musa
30 novembar 2000 - 30 novembar 2014
Pokoj ti dusi Jole , pocivaj u miru
30 novembar 2000 - 30 novembar 2014
Pokoj ti dusi Jole , pocivaj u miru
Ljudska gromada koja je uzdigla Velež, malo je takvih. Pokoj mu duši.
1922 & 1878
RŠD VELEŽ MOSTAR !!!
RŠD VELEŽ MOSTAR !!!
-
drakensang
- Kontakt:
Kad cemo mi dovesti nekog dokazanog igraca iz PL? Zar ne mozemo ukrasti Mladosti Komarcevica, Zvijezdi Stojanova ili nekom od ovih davljenika igraca. Ili pokupiti iz Sarajeva nekoga ko ima malu minutazu, htjeli vi priznati ili ne, Todorovic koji u Sarajevu nema mjesta, vidjet cete kako ce u Zrinjskom proigrati 100%. To je potez komsija koji je za svaku pohvalu, dok bi kod nas bilo "mi da kupimo otpatke Sarajeva uaa".
- SipakUlicar1922
- Kontakt:
Slazem se u vezi navedenih igraca da bi u ovom trenutku bili pojacanja za nasu ekipu. Ja bi pokusao dovesti lijevog beka Aleksandra Subica i centarfora Jocu Stokica iz Borca (naravno na kraju sezone kada im isteknu ugovori).drakensang je napisao/la:Kad cemo mi dovesti nekog dokazanog igraca iz PL? Zar ne mozemo ukrasti Mladosti Komarcevica, Zvijezdi Stojanova ili nekom od ovih davljenika igraca. Ili pokupiti iz Sarajeva nekoga ko ima malu minutazu, htjeli vi priznati ili ne, Todorovic koji u Sarajevu nema mjesta, vidjet cete kako ce u Zrinjskom proigrati 100%. To je potez komsija koji je za svaku pohvalu, dok bi kod nas bilo "mi da kupimo otpatke Sarajeva uaa".
- SipakUlicar1922
- Kontakt:
Merziću tri, Haurdiću dvije utakmice kazne
Disciplinska komisija NS BiH odredila je kazne za crvene kartone u posljednjem kolu jesenjeg dijela Premier lige Bosne i Hercegovine. Zbog crvenog kartona na utakmici sa Borcem, Samir Merzić kažnjen je zabranom nastupa u tri službene utakmice u proljetnom dijelu prvenstva. Anes Haurdić kažnjen je zabranom nastupa u dvije utakmice. Zbog crvenih kartona FK Velež je kažnjen sa po 200 KM za svakog
http://www.fkvelez.ba" onclick="window.open(this.href);return false;
Dati ispisnicu obadvojici uz to da licno plate kaznu od 400 km!!!
Disciplinska komisija NS BiH odredila je kazne za crvene kartone u posljednjem kolu jesenjeg dijela Premier lige Bosne i Hercegovine. Zbog crvenog kartona na utakmici sa Borcem, Samir Merzić kažnjen je zabranom nastupa u tri službene utakmice u proljetnom dijelu prvenstva. Anes Haurdić kažnjen je zabranom nastupa u dvije utakmice. Zbog crvenih kartona FK Velež je kažnjen sa po 200 KM za svakog
haurdicu svakako dat ispisnicu, nista nije pokazao a kredita od prije svakako nema! dok je i merzic napravio veliku glupost ali se treba dobro razmislit oko njega jer kad igra na maksimalnom nivou, kao naprimjer u seriji u drugoj polusezoni lani, merza je odlican igrac i igrac koji je zlata vrijedan u nasoj ligi! sto ove pousezone nije bio na tom nivou je vrlo dobro pitanje???? i bas me interesuje radi cega su i on i haurdic dobili crveni i sto 3 utakmice za merzica a dvi za haurdica? sta su toliko lose rekli sudiji da zasluzuje dva direkta crvena i 3 i 2 utakmice kazne???SipakUlicar1922 je napisao/la:Merziću tri, Haurdiću dvije utakmice kazne
- pravnik1981
- Kontakt:
Ma Barisic je novi Letic pazi sta ti kazem...lik zna i lijevom i desnom..dobar u ofanzivi zna je zavrnut dobro...imamo Peju isto koji nije nesto naprijed ali je nazad solida...prije bi trebali potrazit jednog igraca tipa Blagoja...ali prije tih svih spica dovest...SipakUlicar1922 je napisao/la:Slazem se u vezi navedenih igraca da bi u ovom trenutku bili pojacanja za nasu ekipu. Ja bi pokusao dovesti lijevog beka Aleksandra Subica i centarfora Jocu Stokica iz Borca (naravno na kraju sezone kada im isteknu ugovori).drakensang je napisao/la:Kad cemo mi dovesti nekog dokazanog igraca iz PL? Zar ne mozemo ukrasti Mladosti Komarcevica, Zvijezdi Stojanova ili nekom od ovih davljenika igraca. Ili pokupiti iz Sarajeva nekoga ko ima malu minutazu, htjeli vi priznati ili ne, Todorovic koji u Sarajevu nema mjesta, vidjet cete kako ce u Zrinjskom proigrati 100%. To je potez komsija koji je za svaku pohvalu, dok bi kod nas bilo "mi da kupimo otpatke Sarajeva uaa".
Suba ima jos 2,5 god ugovora sa namaSipakUlicar1922 je napisao/la:Slazem se u vezi navedenih igraca da bi u ovom trenutku bili pojacanja za nasu ekipu. Ja bi pokusao dovesti lijevog beka Aleksandra Subica i centarfora Jocu Stokica iz Borca (naravno na kraju sezone kada im isteknu ugovori).drakensang je napisao/la:Kad cemo mi dovesti nekog dokazanog igraca iz PL? Zar ne mozemo ukrasti Mladosti Komarcevica, Zvijezdi Stojanova ili nekom od ovih davljenika igraca. Ili pokupiti iz Sarajeva nekoga ko ima malu minutazu, htjeli vi priznati ili ne, Todorovic koji u Sarajevu nema mjesta, vidjet cete kako ce u Zrinjskom proigrati 100%. To je potez komsija koji je za svaku pohvalu, dok bi kod nas bilo "mi da kupimo otpatke Sarajeva uaa".
Šampioni 2011, 2021
Osvajači kupa 2010
Osvajači kupa 2010
- SipakUlicar1922
- Kontakt:
Sta ako ste mu duzni love? Onda nema veze taman da je dozivotno vezan za FK Borac. Ako cemo iskreno govoriti, poznavajuci vasu ekonomiju, izgledi su veliki da mu dugujete.......svejedno, moje zelje su jedno a zelje i mogucnosti FK Veleza mozda nesto sasvim drugo.Fudbal je napisao/la:Suba ima jos 2,5 god ugovora sa namaSipakUlicar1922 je napisao/la:Slazem se u vezi navedenih igraca da bi u ovom trenutku bili pojacanja za nasu ekipu. Ja bi pokusao dovesti lijevog beka Aleksandra Subica i centarfora Jocu Stokica iz Borca (naravno na kraju sezone kada im isteknu ugovori).drakensang je napisao/la:Kad cemo mi dovesti nekog dokazanog igraca iz PL? Zar ne mozemo ukrasti Mladosti Komarcevica, Zvijezdi Stojanova ili nekom od ovih davljenika igraca. Ili pokupiti iz Sarajeva nekoga ko ima malu minutazu, htjeli vi priznati ili ne, Todorovic koji u Sarajevu nema mjesta, vidjet cete kako ce u Zrinjskom proigrati 100%. To je potez komsija koji je za svaku pohvalu, dok bi kod nas bilo "mi da kupimo otpatke Sarajeva uaa".
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.