Koga nakon Sušića?

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

Jeste li zadovoljni izborom novog selektora?

Da
60
73%
Ne
22
27%

Ukupno glasova: 82

Ajax
Kontakt:

Re: Koga nakon Sušića?

Post Postao/la Ajax » 29 nov 2014, 21:55

Suki46 je napisao/la:Štimac ili Cico Kranjčar :kafa:
Cico je pijanica i mislim da ne cijeni bas puno ovu zemlju odnosno njene igrace imao je on svakakvih izjava. Sto se tice Stimca meni se je cinio ok izbor samo neko rece ovdje da je nacionalista pa sad neznam. Nije ni Rajovac los samo je problem sto nema nikakva veca iskustva u evropi. Svaka cast za ono sa Ganom. Neznam steta da nas je Vaha **** :evil: Sto se tice ovih hrvatskih trenera najbolji bi bio Bilic koje nema teorije ili bar Prosinecki koji je upoznat sa njegovim radom znaci modernim metodama rada reprezenacije. Sto se tice Cire on je svakako po meni bar pola Bosanac samo je pitanje dali je jos uvijek sposoban da trenira reprezentaciju. Prosle sezone je izgledao jos nabrijan kad je trenirao Slobodu :) Sto se tice Barbareza mislim da bi on trebao biti pomocnik ili U21 selektor a ne selektora A reprezentacije mada mi je jako drag inace.

MP8
Kontakt:

Post Postao/la MP8 » 29 nov 2014, 21:59

Bernd Stange-a za selektora! :cool:

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 29 nov 2014, 21:59

Suki46 je napisao/la:Štimac ili Cico Kranjčar :kafa:
Stimac je provjeren nekvalitet a Cico nesigurna avantura. Nama treba koliko toliko provjereno ime, koje se ne nalazi na zalasku karijere i koje ima motiv da radi u teskom okruzenju, a takvih je izrazito malo, bojim se i da ne postoje.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

propuh
Kontakt:

Post Postao/la propuh » 29 nov 2014, 22:01

Ajax je napisao/la:
propuh je napisao/la: Ciro je ispusena mustikla i Dinamo nije isto sto i reprezentacija Hrvatske, a napisao sam hipoteticki da bi volio vidjeti njegovu reakciju er sam 99% siguran da bi objerucke prihvatio ponudu.
Nista licno samo ipak moras imati neki respekt do trenera koji to zasluzuju. Nemozes jednog Ciru koji je napravio temelje ove selekcije poredit sa jednim Bracom i Nikicem to stvarno nema smisla. I kakve veze ima to sto govoris da dinamo nije isto kao i hrvatska. Covjek je bio treci na SP dali je tebi to jasno. A ti si htio kazati da je covjek samo humorista sto nije tacno, daleko od toga.
Sve se veze za ovu rijec koja je kljucna u svemu ovome.
Digao je euforiju kod nas i poztivu oko repke na tome mu hvala, vecinu toga je tele uspjelo zamesti ali treba traziti novo rijesenje i toj osobi koja god dodje na celo repke taman bio i anonimus Sener treba dati podrsku dok radi svoj posao i ia uspjeha u njemu ;)
Azmir Husić "Dino svi znamo kako je Saraj'vo doslo do titule"

RiNo
Kontakt:

Post Postao/la RiNo » 29 nov 2014, 22:04

Stimac je uz Hadzibegica vjerovatno najlosiji izbor od ovih preostalih kandidata
100% sportski i krajnje opušten potpis

edin20
Kontakt:

Post Postao/la edin20 » 29 nov 2014, 22:04

NSFBiH uskoro o imenima, FSRS podržava Rajevca

Milovan Rajevac, Darko Nestorović, Vinko Marinović i Damjan Ratković kandidati su Fudbalskog saveza Republike Srpske za selektore A i U-21 reprezentacije Bosne i Hercegovine.

To je jučer za "Dnevni avaz" potvrdio direktor Tehničkog odjela NSBiH Denijal Pirić nakon sastanka s čelnicima FSRS u Banjoj Luci.

Tojica pomoćnika

- Kandidat za selektora A-reprezentacije BiH je Rajevac. Između trojca Nestorović (Rudar Prijedor), Marinović (Borac) i Ratković (Leotar) izabrat će se jedan i on će biti kandidat za selektora U-21 selekcije BiH - kazao je Pirić.

Dodao je da je FSRS, također, predložio po trojicu pomoćnika za sve selekcije, a u narednih sedam dana usaglasit će se prijedlozi i izabrati po jedan za svaku selekciju.

Radni sastanak

- Što se tiče asistenata za A-selekciju, to su Branimir Tulić, Nikola Nikić i Igor Janković - kazao je Pirić, koji je odmah nakon sastanka u Banjoj Luci stigao u Sarajevo na radni sastanak Nogometnog saveza Federacije BiH.

- Još nismo razmotrili sva imena, u toku naredne sedmice zvanično ćemo objaviti kandidate. No, mogu reći da ćemo podržati kandidate koji dolaze iz Federacije, a to su Amar Osim, Faruk Hadžibegić, Mehmed Meša Baždarević i Blaž Slišković, s tim što će Slišković, vjerovatno, biti kandidat za A i za U-21 selekciju BiH - kazao je generalni sekretar NSFBiH BiH Eldin Baković.

hiperion
Kontakt:

Post Postao/la hiperion » 29 nov 2014, 22:09

Sine, da ti Ciro tvoj nesto kaze, kada ja dodjem za selektora BiH, j.... cu im m.... :guz:
Sinoć sam prećero, ha bile neke trebe pa se popele na stolove :D

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 29 nov 2014, 22:10

propuh je napisao/la: Sve se veze za ovu rijec koja je kljucna u svemu ovome.
Digao je euforiju kod nas i poztivu oko repke na tome mu hvala, vecinu toga je tele uspjelo zamesti ali treba traziti novo rijesenje i toj osobi koja god dodje na celo repke taman bio i anonimus Sener treba dati podrsku dok radi svoj posao i ia uspjeha u njemu ;)
Posto za ovih 6 utakmica ocigledno necemo dobiti neko veliko trenersko ime ovdje se postavlja pitanje. Ko je bolji za ovih 6 utakmica neko ko nema iskustva ili neko ko je doduse star samo ima jako bogato iskustvo spasavanja timova. Ja mislim da je bolje ovo drugo rijesenje. Nebi ni Trapatoni bio los samo on ne poznaje nas mentalitet kao Ciro a stari su i jedan i drugi. Slazem se da treba svako dobiti podrsku samo jos uvijek se nije izabralo selektora pa se moze diskutovati o tome.

edin20
Kontakt:

Post Postao/la edin20 » 29 nov 2014, 22:17

hiperion je napisao/la:Sine, da ti Ciro tvoj nesto kaze, kada ja dodjem za selektora BiH, j.... cu im m.... :guz:
sto se tice cire on je reko jasno dabi zbog navijaca sad doso na mjesto selektora BIH ali nece zbog saveza tacnije zbog nacina na koji je otjeran sa mjesta selektora tako da od cirinog dolaska nema nista pusta zelja navijaca

propuh
Kontakt:

Post Postao/la propuh » 29 nov 2014, 22:20

Ajax je napisao/la:
Posto za ovih 6 utakmice ocigledno necemo dobiti neko veliko trenersko ime ovdje se postavlja pitanje. Ko je bolji za ovih 6 utakmica neko ko nema iskustva ili neko ko je doduse star samo ima jako bogato iskustvo spasavanja timova. Ja mislim da je bolje ovo drugo rijesenje. Nebi ni Trapatoni bio los samo on ne poznaje nas mentalitet kao Ciro a stari su i jedan i drugi. Slazem se da treba svako dobiti podrsku samo jos uvijek se nije izabralo selektora pa se moze diskutovati o tome.
Ja sam strogo za to da ne bude ime koje je vec bilo na toj poziciji, osim u slucaju nekog bas uspijeha.
Posto mi nemamo takvog onda je najbolje traziti nesto novo, pri tome Ciro i nije kandidat, a od ovih sto su bili tu su izgleda Sliskovic i Hadzibegic. NJih dvojicu odstraniti s liste, a ovi ostali ko god da dodje svakako je mnogo bolji od prethodnika i veliki korak unaprijed. I ovo je idealna prilika svakom od njih da pokaze svoje znanje i mogucnost.
Azmir Husić "Dino svi znamo kako je Saraj'vo doslo do titule"

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 29 nov 2014, 22:22

Ajax je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:
adisice je napisao/la:Koja rezervna opcija poslije ovog Izdajnika?
Amar Osim.
Sad ili nikad. Nadam se da je toliko dobar kao sto ga ovdje hvalite. ;)
Ma kako da ne. Navijaci nasih klubova su poznati po tome kako su objektivni, strucni i nikad ne mjesaju klub i repku.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

edin20
Kontakt:

Post Postao/la edin20 » 29 nov 2014, 22:27

Amar Osim

Ni U Snu Amar Osim

vrebac86
Kontakt:

Post Postao/la vrebac86 » 29 nov 2014, 22:28

Ajax je napisao/la:
Posto za ovih 6 utakmica ocigledno necemo dobiti neko veliko trenersko ime ovdje se postavlja pitanje. Ko je bolji za ovih 6 utakmica neko ko nema iskustva ili neko ko je doduse star samo ima jako bogato iskustvo spasavanja timova. Ja mislim da je bolje ovo drugo rijesenje. Nebi ni Trapatoni bio los samo on ne poznaje nas mentalitet kao Ciro a stari su i jedan i drugi. Slazem se da treba svako dobiti podrsku samo jos uvijek se nije izabralo selektora pa se moze diskutovati o tome.
Nama treba trenutni udarac motivacije koji ce pokusati spasiti kvalifikacije! Bojim se da bi Amar ili Rajevac igrali previse na sigurnu kartu, tako da bi se mogli oprostiti od Francuske :(

Hadzibegicu nebi dao ni da vodi mladu repku! Mesa bi mozda mogao da da bude taj , jer je i sam malo temperamentan i lud, ali tko ce da zna! Od Hrvata ostao skart sto nam nude!
Volio bih Felixa M. da on proba ispraviti krivu drinu, ali od toga nema nista!
I krv svoju za Plavu boju!!! Pazza Inter amala!!!

anel81m
Kontakt:

Post Postao/la anel81m » 29 nov 2014, 22:30

Iole ozbiljan trener neće doći na mjesto selektora to je sigurno!Ko normalan bi došao ovde ako ima neku sličnu ili bolju opciju?
Samo mogu ovi što angažman za lijeka nemogu nać, tipa Osim, Hadzibegic i slični.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 29 nov 2014, 22:31

Moze neko rec po cemu je amar bolji od bilo koga od ostalih kandidata? Tacno ne zasluzujemo bolje od te seljacine
Nad tobom sunce najljepše sja

JoseMourinho
Kontakt:

Post Postao/la JoseMourinho » 29 nov 2014, 22:31

gost je napisao/la:
ne_znam_ko_sam je napisao/la:
Ti se uhvatio izjave da ide iz Citya (rekao mu je da ide u Southampton) ko pijan plota.
Covjek mu samo rekao da se vidi da Dzeko ide u drugi plan jer je manja zvijezda i da je bolje da ide negdje gdje ce vise igrati. Ako se ne varam i Safet je govorio Dzeki da ide da vise igra da ne trati vrijeme na klupi
..

I sigurno Amar ne bi bio losa opcija. Kakav je da je nije mogao osvojiti sa Zeljom sve sto je osvojio da nema neko znanje.
Ja sam najvise prizeljkivao Bajevica ali eto on se odmah oglasio da nece.. Sad se samo nadam selektoru koji ce izboriti plasman na EP2016.
Ja rekoh, ako Edinu ne smeta Amar, ne smeta ni meni (mada sam siguran da ne bi bio presretan tim izborom).
Ali ja ću sutra, u nekom eventualnom sukobu Amar-Edin biti na strani Džeke.
a zanimljivo da dzeko koji toliko ne moze amara, kad dodje u sarajevo sjedne na kafu sa amarom :rol: :rol:

a jos gore sto izgleda vecina vas ne zna ni čitat, pa nije ni procitala tu izjavu amara ;)

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 29 nov 2014, 22:31

@propuh
Istina ko god bude novi selektor napravit ce taj pozitivni sok za par utakmica samo na duge staze ne dobivamo puno. Da nas je preuzeo cak i onaj Susic od prije 4-5 godina nebi bio nista puno losiji od vecine ovih imena koji se jos nude. Druga je stvar sto se je Susic pogubio zadnju godinu dana ili je mislio da moze da odigra dobro bez par najboljih igraca to samo on zna sta je mislio. Ovdje je samo pitanje dali ces pronaci strucnjaka i probati napasti to trece mjeseto ili ces pozvati nekog nedokazanog da se uci na reprezentaciji i koji ce izborit to cetvrto mjesto sa par dobrih utakmica pa onda opet sve od pocetka sljedece kvalifikacije.

Ja bi izabrao najboljeg moguceg trenera za ovih 6 utakmica pa poslje sljedece kvalifikacije neko dokazano ime. Nikako nebi izabrao sada selektora bez nekog veceg iskustva.
vrebac86 je napisao/la: Volio bih Felixa M. da on proba ispraviti krivu drinu, ali od toga nema nista!
Po meni bi jedino Magath ili Ciro bili dovoljno ludi od ovih sto su ostali da probaju da izbore baraz. Sa Cirom bi bio show svaka utakmica :) :) Rajovac nije los samo on igra defanzivan fudbal pa daj sta das a to nikako nama ne odgovara i jos zeli ugovor na ove i jos sljedece kvalifikacije.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 29 nov 2014, 22:34, ukupno mijenjano 2 puta.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 29 nov 2014, 22:32

Ma ne zna se koji je gori, koji god dosao nije dobar.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 29 nov 2014, 22:34

Meni samo nije jasno kako Barbarez moze imati prednost ispred Amara, niti po kojim osnovima.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

topnik1
Kontakt:

Post Postao/la topnik1 » 29 nov 2014, 22:34

Wenger :mrgreen:
Grijesiti je ljudski,ali ako vam se gumica istrosi prije olovke,malo ste pretjerali!!

VOLIM TE ČELIK!!!!!

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: jasmin10 i 12 gostiju.