FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: _dreamer_,Monolog,ribery,geronimo,hammers

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

Klare

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Klare » 30 nov 2014, 00:05

Utakmica za zaborav, dosadna, jedino bitno pobjeda, a valjda Pep ne dobiva tolike milione da samo pobjedjuje, kako znam cilj je bio kvalitetna i zanimljiva igra? :?

Moze li neko ukratko opisati Financijski izvjestaj, mrzi me da trazim i citam?

Nojo je vec sada najbolji golman svih vremena,
jer odbrane i rezultate mu niko osporiti ne moze, vec sada je duboko zapisan u historiju, a tek mu je 28,
najbolje golmanske godine su tek pred njim, naravno samo da ga zdravlje posluzi ako Bog da.

Sto se tice transfera i promasaja, jedini bitni su Breno i Sosa, jer su dosli za bitnu cifru, a i bili su na glasu najvecih juznoamerickih pa i svjetskih talenata.

Poslije njih je Jansen, ali opet utopljen je za priblizne pare.

Pranjic nije bio promasaj, itekako je imao prilicnih zasluga za fantasticnu prvu sezonu i povratak nas na veliku scenu. ;)

Karimi je bio eksperiment, neki nacin i probijanja na Azijski kontinent,
a u tom ne bas dobrom Bayernu znao je biti najbolji igrac.

Koliko god vi negodovali, Karimi je imao tehniku na vrlo visokom nivou,
igrac koji je u to vrijeme po tom pitanju debelo odskakao od nasih ostalih. ;)
Meni najdrazi igrac koji je nosio ovaj dres. ;)
Vjerujte ziva istina! :!:

Ne mogu da nadjem kvalitetan video koji to i dokazuje,
oprostite mi...

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 30 nov 2014, 00:30

[youtube][/youtube]

Sjecam se ovih "zlatnih" dresova kao da su juce bili. Jos -T--com.
Mia San Mia

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 30 nov 2014, 11:08

slika

Pa sta je ovo, najveci konkurent nam pobjegao pravo :lol:
Ovi se bas zadali, ne mogu vise pobjeci :mrgreen:
Mia San Mia

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 30 nov 2014, 11:55

Dobra utakmica s naše strane, pogotovo prvo poluvrijeme, u drugom se vidio nedostatak snage ali to je i bilo za očekivati. Kako će sada ovaj odmor od tjedan dana dobro doći taman da se igrači barem malo odmore od ovih napora. Slijedeću subotu protiv Leverkusena, očekujem odličnu utakmicu s obje strane.

Znači Šaćiri ide 100 % i to na zimu. Moram priznati da sam malo zapanjen koliko mu Pep ne vjeruje odnosno koliko je valjda ljut na njega zbog izjava ili čega već. Šteta, gledajući Šaćirija u dresu reprezentacije gdje konstatno dominira terenom i ovdje u Bayernu, to su dva različita igrača. Da li je do sistema koji mu ne odgovara kod Pepa i same igre ne znam, no smatram da je igrao puno bolje kod Don Juppa. U svakom slučaju šteta što nije uspio ovdje jer potencijala ima.

Tražiti zamjenu za njega na zimu nema smisla jer na ljeto dolazi neki novi krilni igrač. Ili? :D

Ribery se vraća u formu iako ćemu trebati još dosta utakmica ali napredak se vidi. Švajni je jučer malo bolje odigrao i smatram da ga ne treba odmah kuditi jer imam osjećaj da ljudi ovdje misle da mu se neda igrati više nogomet.

Treba biti realan i reći da je ozljeda koju je imao teška kao i mnoge druge koje je imao prije, tako da ne može on odmah biti onaj stari i gristi, udarati i ići na nož odmah nakon ozljede. Dakle, smatram da treba prestati sa kritikama na njegov račun. On će se vratiti u formu ali za to su potrebne utakmice i utakmice.

Lewa se jučer ispromašivao i to dobro, no ok, barem se nađe u prilikama a realizacija će doći nadam se.

Klare, financijski izvještaj je slijedeći:

Najviše prodanih dresova u Bundesligi - 1,3 milijuna ( više nego svi Bundesligaši zajedno ), uzor je ovdje ( Rummenigge kaže ) ManU koji je prodao isto toliko dresova kao i Bayern što znači da je Bayern na dobrom putu

Najveći broj članova u svijetu - 251.315 članova ( druga Benfica ima 235.000, treća Barcelona sa 177.000 )

U Fanklubovima ima 293.000 organiziranih navijača - od kojih je samo 15% član u Bayernu

Na sjeveru Munchena se gradi novi omladinski kamp i tamo idu generacije od U-9 do U-23, 3.004 kvadratnih metara je veliko zemljište - do 2017. godine bi kamp trebao biti gotov

Arena je otplaćena već nakon 9 godina - dakle 16 godina prije nego je to planirano, "Deal" koji je koštao 20 milijuna eura ali koji će uštedjeti 50 milijuna eura - to će se automatski odraziti na dobit koja će biti u prosjeku 5 milijuna eura veća nego što je to planirano - znači Arena pripada Bayernu a koštala je 346 mil. eura

528,7 milijuna eura prihoda - najviše dosad, samo su Real ( 603 ) i ManU ( 540 ) prihodovali više, u rangu smo sa Barcelonom koja je imala slične prihode

Vlastiti kapital se povećao sa 286,8 milijuna eura na 405 milijuna eura - što je povećanje od skoro 50%

37 milijuna "Followera" ima Bayern na socijalnim mrežama - dvostruko više nego svi bundesligaši zajedno

Prvi puta se prešla granica od 100 mil. eura u Marketingu - 105.2 mil. eura je rezultat marketinga

Čista dobit je 16,5 mil. eura - dosadašnji rekord iz prošle godine iznosio je 14 mil. eura

Personalni troškovi su se povećali sa 202,8 mil. eura na 215 mil. eura

10.12. protiv CSKA i 16.12 protiv Freiburga su utakmice gdje će se testirati proširenje stadiona - za nacionalne utakmice stadion će primati 75.000 gledatelja, za internacionalne 69.344 gledatelja

Jedna zanimljivost - u Premierligi Cardiff City koji je bio zadnji u ligi - dobio je od TV prava 50% više novaca ( 78 mil. eur ) nego Bayern ( 37 mil. eura )

Novi rekordi ovise naravno o sportskim uspjesima

Evo, ovo je ukratko i laički prevedeno. Fascinantne su ovo brojke. Ako sam gdje pogriješio neka me netko slobodno ispravi.

Rummenigge je neki dan izjavio da će novac biti potrošen u proširenje kapaciteta stadiona kao i u momčad. Što se mene tiče svakako bih volio da se stadion proširi na barem 90.000 mjesta odnosno da se neće stati na 75.000 mjesta. Veći kapacitet stadiona je potreban ovom klubu.

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 30 nov 2014, 13:22

Sve si dobro napisao, ja bih samo dodao još par stvaki :)

Prihodi od utakmica - 104.8 miliona eura.

Prihodi od sponzora i marketinga - 117,7 miliona eura

Prihodi od transfera - 41,2 miliona eura

Prihodi od Merchandising-a - 105,2 miliona eura

Ostalo - 20, 2 miliona eura
(Izdavanje prostora, naknada od DFB-a na ime reprezentativaca i prihodi od Bayerna II, omladisnkog pogona i ženskog fudbala.)
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 30 nov 2014, 13:25

Samo da se poveća dobit od tv prava i gdje bi nam kraj bio.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 30 nov 2014, 21:32

Joj Domuzaraa :rol: :rol: Treba im sergiju sabrat :rol:
Mia San Mia

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 30 nov 2014, 21:36

Na ljetnom prelaznom roku smijem se kladiti da nam dolazi Kramer i mislim da cemo od Reusa dobiti jos jednu odbijenicu.

Sent from my Samsung Galaxy SIII using tapatalk.
#miasanmia

Bayern@heart
Kontakt:

Post Postao/la Bayern@heart » 30 nov 2014, 22:32

Gdje su nestali @Nerminovic i @Neutral stari pisaci pa ništa odavno nisu napisali na ovoj našoj stranici?

Što se tiče Kramera nevjerujem da će doci zašto gomilanje veznih centralnih igrača.

Mislim da će primarni cilj biti desni bek i zamjena Lahmu jer od Rafke nema puno hajra. Moja želja je Cuadrado iako je on dosta ofanzivniji i od Lahma i Rafke

Vidjet ćemo

Nerminovic
Kontakt:

Post Postao/la Nerminovic » 30 nov 2014, 22:39

Bayern@heart je napisao/la:Gdje su nestali @Nerminovic i @Neutral stari pisaci pa ništa odavno nisu napisali na ovoj našoj stranici?

Što se tiče Kramera nevjerujem da će doci zašto gomilanje veznih centralnih igrača.

Mislim da će primarni cilj biti desni bek i zamjena Lahmu jer od Rafke nema puno hajra. Moja želja je Cuadrado iako je on dosta ofanzivniji i od Lahma i Rafke

Vidjet ćemo
Brate, tek sad mi istekao ban. :plac:

Nista se nije promijenilo, citao sam forum kao i uvijek- kakva euforija zadnji dana i to kako protiv Manchestera. :salut: :opaopa:
Champions of SportSport League 2017

BackSpace United

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 30 nov 2014, 23:08

Meni nedostaje Badr Hari i njegovi gifovi.

Mozda je sad pod novim nickom ali ja to nisam primijetio.

Edit: http://www.bavarianfootballworks.com/20 ... rummenigge" onclick="window.open(this.href);return false;

Kuha se nesto oko novog ugovora Pepu.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 01 dec 2014, 00:13

Po pitanju Reusa je danas (tj sada već jučer) objavljeno kako su izgleda Rummenigge i Watzke postigli dogovor da Bayern neće dirat Reusa, a u zamjenu je tada Watzke obećao da će odbiti ponude za Lewu (u onih pola godine prije isteka ugovora) i da tako neće pokvariti Bayernu posao (naša uprava već dogovorila da ga uzme na ljeto ko slobodnog igrača).
A i previše se ionako ovdje dizala prašina oko Reusa bez osnova. To je ono ovdje uvijek, kada je neki imalo bolji igrač Dortmunda imalo na raspolaganju, odmah je svima sladak... :D

A inače sva ova prepucavanja oko Reusa na relaciji Rummenigge - Watzke su ili bila dobar show(obojica time još više zagolicali medije i privukli fokus na dva kluba) ili je Rummenigge znajući šta je Watzkeu obećao jednostavno uzeo da ga onako malo prca po onom pravilu: Nećemo dobit Reusa (zbog tog dogovora), ali ću malo okolo otkrivat detalje ugovora i zahebavat te... :D

A mediji su probijali glavu pričom kako Bayern stalno šalje neke ponude Reusu i oblijeće oko njega. Moguće da je postojao interes i ovo gore napisano, iako je realno, ne mora biti 100 % istina, moguće da je Reus još u igri, ali generalno od početka mislim da su male šanse da on dođe u Bayern (iz mnogo razloga).
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 01 dec 2014, 01:04

@effe_sa
Mozda se Rumenigge nesto i dogovorio,ali mislis da Ulija zanimaju ti njihovi dogovori? :mrgreen:
U tome svemu mi nije logicno samo kako su to iz BvBa rekli da ce odbijati klubove,kada Lewa da nije htio doci,nije ni morao.Nije ga niko mogao prisiliti da ode negdje,jer je bio slobodan igrac.Drugo,sam je izjavio da je prelazak u Bayern ostvarenje sna i sve nam govori ono dizanje ruku prema nebu,nakon gola BvBu na Allianz Areni.A i na transfermarktu jos uvijek su najvece sanse za prelazak u Bayern.

A kad smo kod transfermarkta,nisam znao da su nam Lewa i Muller najskuplji igraci,50 mil eura po glavi :D
#miasanmia

edotabako
Kontakt:

Post Postao/la edotabako » 01 dec 2014, 02:34

effe_sa je napisao/la:Po pitanju Reusa je danas (tj sada već jučer) objavljeno kako su izgleda Rummenigge i Watzke postigli dogovor da Bayern neće dirat Reusa, a u zamjenu je tada Watzke obećao da će odbiti ponude za Lewu (u onih pola godine prije isteka ugovora) i da tako neće pokvariti Bayernu posao (naša uprava već dogovorila da ga uzme na ljeto ko slobodnog igrača).
A i previše se ionako ovdje dizala prašina oko Reusa bez osnova. To je ono ovdje uvijek, kada je neki imalo bolji igrač Dortmunda imalo na raspolaganju, odmah je svima sladak... :D

A inače sva ova prepucavanja oko Reusa na relaciji Rummenigge - Watzke su ili bila dobar show(obojica time još više zagolicali medije i privukli fokus na dva kluba) ili je Rummenigge znajući šta je Watzkeu obećao jednostavno uzeo da ga onako malo prca po onom pravilu: Nećemo dobit Reusa (zbog tog dogovora), ali ću malo okolo otkrivat detalje ugovora i zahebavat te... :D

A mediji su probijali glavu pričom kako Bayern stalno šalje neke ponude Reusu i oblijeće oko njega. Moguće da je postojao interes i ovo gore napisano, iako je realno, ne mora biti 100 % istina, moguće da je Reus još u igri, ali generalno od početka mislim da su male šanse da on dođe u Bayern (iz mnogo razloga).
Ma bravo. :)

Nerminovic
Kontakt:

Post Postao/la Nerminovic » 01 dec 2014, 08:51

1. Badstuber se vraca u januaru. :opaopa:
2. Sto se tice Reusa i da smo se dogovorili da ganecemo dirati - suplja prica. :kafa:
Nije ovo Bild objavio nego je Spiegel orginalni izvor.

BackSpace United

dr.adnan
Kontakt:

Post Postao/la dr.adnan » 01 dec 2014, 17:51

Naš Nojo u užoj konkurenciji za igrača godina po FIFA-i :D
Balon D'Or ove godine dolazi u Minken :kralj: Prošle godine je malo falilo našem Riberyiju, ali ove se godine piše historija da je Nojo prvi golman/branič/zadnji vezni/libero koji osvaja ovo priznanje :clap:
slika
Sent from my Philips Smart TV.

bavaracmujo
Kontakt:

Post Postao/la bavaracmujo » 01 dec 2014, 18:01

Svaka cast svjetskom broju 1 medju stativama al mislim da ce to opet placljivko iz madrida da uzme. Nojeru treba da bude velika cast sto je medju tri igraca svjeta i nebi me iznenadilo da dobije nagradu jer je pokazo nesto novo sto golmani treba da rade. Znali neko kako nam bolesnici napreduju ko kad treba da se vrati na teren?

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 01 dec 2014, 19:53

Arjen Robben (Holandija/Bayern München), Franck Ribery (Francuska/Bayern München), Thomas Müller (Nejmačka/Bayern München), Robert Lewandowski (Poljska/Bayern München)
Masala, "svi" nasi napadaci su kandidati.
Mia San Mia

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 02 dec 2014, 11:09

Cestitke za Neuera i njegov ulazak medju tri najbolja igraca na Svijetu.

slika

:ljepota: :ljepota:
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Nerminovic
Kontakt:

Post Postao/la Nerminovic » 02 dec 2014, 11:09

:pray: :pray:

BackSpace United

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []