Dobra utakmica s naše strane, pogotovo prvo poluvrijeme, u drugom se vidio nedostatak snage ali to je i bilo za očekivati. Kako će sada ovaj odmor od tjedan dana dobro doći taman da se igrači barem malo odmore od ovih napora. Slijedeću subotu protiv Leverkusena, očekujem odličnu utakmicu s obje strane.
Znači Šaćiri ide 100 % i to na zimu. Moram priznati da sam malo zapanjen koliko mu Pep ne vjeruje odnosno koliko je valjda ljut na njega zbog izjava ili čega već. Šteta, gledajući Šaćirija u dresu reprezentacije gdje konstatno dominira terenom i ovdje u Bayernu, to su dva različita igrača. Da li je do sistema koji mu ne odgovara kod Pepa i same igre ne znam, no smatram da je igrao puno bolje kod Don Juppa. U svakom slučaju šteta što nije uspio ovdje jer potencijala ima.
Tražiti zamjenu za njega na zimu nema smisla jer na ljeto dolazi neki novi krilni igrač. Ili?
Ribery se vraća u formu iako ćemu trebati još dosta utakmica ali napredak se vidi. Švajni je jučer malo bolje odigrao i smatram da ga ne treba odmah kuditi jer imam osjećaj da ljudi ovdje misle da mu se neda igrati više nogomet.
Treba biti realan i reći da je ozljeda koju je imao teška kao i mnoge druge koje je imao prije, tako da ne može on odmah biti onaj stari i gristi, udarati i ići na nož odmah nakon ozljede. Dakle, smatram da treba prestati sa kritikama na njegov račun. On će se vratiti u formu ali za to su potrebne utakmice i utakmice.
Lewa se jučer ispromašivao i to dobro, no ok, barem se nađe u prilikama a realizacija će doći nadam se.
Klare, financijski izvještaj je slijedeći:
Najviše prodanih dresova u Bundesligi - 1,3 milijuna ( više nego svi Bundesligaši zajedno ), uzor je ovdje ( Rummenigge kaže ) ManU koji je prodao isto toliko dresova kao i Bayern što znači da je Bayern na dobrom putu
Najveći broj članova u svijetu - 251.315 članova ( druga Benfica ima 235.000, treća Barcelona sa 177.000 )
U Fanklubovima ima 293.000 organiziranih navijača - od kojih je samo 15% član u Bayernu
Na sjeveru Munchena se gradi novi omladinski kamp i tamo idu generacije od U-9 do U-23, 3.004 kvadratnih metara je veliko zemljište - do 2017. godine bi kamp trebao biti gotov
Arena je otplaćena već nakon 9 godina - dakle 16 godina prije nego je to planirano, "Deal" koji je koštao 20 milijuna eura ali koji će uštedjeti 50 milijuna eura - to će se automatski odraziti na dobit koja će biti u prosjeku 5 milijuna eura veća nego što je to planirano - znači Arena pripada Bayernu a koštala je 346 mil. eura
528,7 milijuna eura prihoda - najviše dosad, samo su Real ( 603 ) i ManU ( 540 ) prihodovali više, u rangu smo sa Barcelonom koja je imala slične prihode
Vlastiti kapital se povećao sa 286,8 milijuna eura na 405 milijuna eura - što je povećanje od skoro 50%
37 milijuna "Followera" ima Bayern na socijalnim mrežama - dvostruko više nego svi bundesligaši zajedno
Prvi puta se prešla granica od 100 mil. eura u Marketingu - 105.2 mil. eura je rezultat marketinga
Čista dobit je 16,5 mil. eura - dosadašnji rekord iz prošle godine iznosio je 14 mil. eura
Personalni troškovi su se povećali sa 202,8 mil. eura na 215 mil. eura
10.12. protiv CSKA i 16.12 protiv Freiburga su utakmice gdje će se testirati proširenje stadiona - za nacionalne utakmice stadion će primati 75.000 gledatelja, za internacionalne 69.344 gledatelja
Jedna zanimljivost - u Premierligi Cardiff City koji je bio zadnji u ligi - dobio je od TV prava 50% više novaca ( 78 mil. eur ) nego Bayern ( 37 mil. eura )
Novi rekordi ovise naravno o sportskim uspjesima
Evo, ovo je ukratko i laički prevedeno. Fascinantne su ovo brojke. Ako sam gdje pogriješio neka me netko slobodno ispravi.
Rummenigge je neki dan izjavio da će novac biti potrošen u proširenje kapaciteta stadiona kao i u momčad. Što se mene tiče svakako bih volio da se stadion proširi na barem 90.000 mjesta odnosno da se neće stati na 75.000 mjesta. Veći kapacitet stadiona je potreban ovom klubu.