FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

plava_pruga
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la plava_pruga » 23 mar 2010, 23:15

AMAR AMAR OSIM OSIM

iskreno MOLGLI smo dat jos 2 - 3 ali sam zadovoljan. A za sve one koji su otisli na sjever zbog kise bezveze su skroz!
Polugodisnja karta: 20 KM ; Dres Zeljeznicara: 40 KM ;
NAVIJATI PO KIŠI I TAKO POKAZATI ODANOST SVOM TIMU SA JUŽNE TRIBINE: NEPROCJENJIVO!!!!!! :mrgreen:
G A Z I
Željo sve do pobjede

Wert
Kontakt:

Post Postao/la Wert » 23 mar 2010, 23:16

Kada smo na pocetku sezone podigli onaj trans "Šampionska kreće plava pruga", mnogi, da nekažem svi, su nam se smijali. Evo izgleda da su stvarno neke stvari dosle na svoje, atmosfera, gradjnja stadiona, strucni stab i igracki kadar. Mislim da trenutno smo jedan od jacih timova, van rejona bivse Jugoslavije, bez pretjerivanja. Rezultat od 3:1 je skoro 100% prolaz, ako se budemo ovako zalagali, borili za loptu, ša čak i po ovakvom terenu. Atmosfera ako bude ovakva u Mostaru, a biće, aBd, bolja, jer će to biti momci iz kopa, mislim da nam je prolaz 99,9% zagarantovan. Amar Osim potvrdjuje jos jednom da se nešali na klupi jednog od najvećih fudbalskih timova i da nije tu slučajno. VOLIM TE ŽELJO!
Kad imaš novac, svi te vole brate, svi žele s tobom život svoj da prate, kofol ti ime ne blate, a ima ih ko salate, jer fakat pare, pare svima drag si brate!

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 23 mar 2010, 23:20

Opet dobra predstava na Grbavici..prolamalo se ZELJO cijelim stadionom,nesebicna podrska navijaca,svi slozno,pravo je zadovoljstvo bilo biti prisutan...
prvo poluvrijeme prilicno ravnopravno sa obje strane opasno,sudija je naginjao gostima taman dovoljno da zrinjski drzi kontrolu u prvom dijelu utakmice...kasnije je sve doslo na svoje i opet,po ko zna koji put fizicka spremnost igraca,nosena nevjerovatnom publikom,dosla je do izrazaja i ako ovako nastavimo,stvarno ce nam tesko ko stati na put...nevjerovatno je nosila ta energija koju su i igraci i navijaci davali kroz citavih 90 minuta...posebno bih pohvalio igre Seje Bucana,nesumnjivo najboljeg pojedinca utakmice...Alen Mesanovic opet pokazao ko je pravi stari vuk,Milan Culum je gospodario sredinom terena i prosto je nevjerovatno koliko je danas uspio da popunjava praznine koje su pravili Svraka i Bekric,a usput i da se nadje u svakoj varijanti od napada do odbrane,od gola do gola,svaka cast Culumu...isto mi se posebno dopala igra Delimira Bajica,jako sigurno,dobro se ubacivao,nije filozofirao,iznosio loptu,ustopavao jako dobro njihovog ljevokrilnog igraca...nisam siguran ko je krivac iz odbrane za primljen gol,moze biti da je Kerla ili cak i Bajic,nisam dobro vidio,bilo je pitanje trenutka,ali u svakom slucaju ja dajem Bajicu vise nego prolaznu ocjenu...Rovcanin je unio zivost po ulasku u igru...ostali,manje vise prosjek ili ono standardno sto se od njih ocekuje...mene je malo vezni red razocarao,misleci na Bekrica i Svraku pogotovo,Bekric je malo dobio na igri u drugom poluvremenu,ali da nije bilo Culuma i Beslije koji je opet imao sjajnu trku,vise bi se vidjelo koliko su propusta napravili Bekric i Svraka...sreca da su ova druga dvojica dali dobru predstavu...
Sve u svemu ,poslije ovoga mislim da imamo dobre sanse za finale,zrinjski dobra ekipa,ali fizicki daleko ispod naseg nivoa,nama ostaje samo da rutinski privedemo drugu utakmicu kraju,sve cestitke !!!
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

TheManiacs
Kontakt:

Post Postao/la TheManiacs » 23 mar 2010, 23:27

Mislim da rovcanin mora biti Prva izmjena mesanovicu u vrhu napada ;) a ne popovic ;)
Na vjernost ti se kunem !
THE MANIACS 1987

BlueSharks
Kontakt:

Post Postao/la BlueSharks » 23 mar 2010, 23:29

Neutral je napisao/la:Šta ovo grad će vam raditi istočnu tribinu, tako sam negdje pročitao, dobro je to ako je istina.
Kad si to čitao. Da to nisu kakve stare vijesti :?: :roll:

Što se tiče utakmice bio bi zadovoljan i sa 1-1, jer sam prije početka sezone da ovaj tim u gostima može kad god hoće, protiv bilo koga u BiH izvući neriješen rezultat. Igra večeras fenomenalna, kondicija nevjerovatna, navijanje nije loše. Posjeta solidna(6.000), ako uzmemo u obzir da je radni dan, nezgodan termin utakmice, loše vrijeme. Jug večeras nije bio na svom standardnom nivou, mada i ovako dobro. Sjever strašan večeras, samo se nadam da to nije bio bljesak, i da će se ubuduće nastaviti, a ne.... :roll:
Slijedeća tekma Slavija. Sa ovakvom igrom očekujem devastiranje Sokolova. Mislim da vrijeme sazrelo i za prvu "peticu" ove sezone. Očekujem 9-10.000 i nadam se da neke neće prevariti TV prenos.
Što se tiče uzvrata sa Zrinskim, očekujem pobjedu od 2-1 u našu korist, ako suđenje prema nama bude upola kao što je večeras prema Zrinskom. Zrniski mora krenuti svim snagam u napad od prve minute, a naša jaka odbrna teško može primiti dva gola, a ako tome dodamo strahovitu kontru koju smo i večeras nekoliko puta demonstrilali, onda se moja prognoza od 2-1 u našu korist čini veoma realnom. I očekujem da će Osim spremiti neku caku za Jovića i da će ga ponovno nadmudriti.
Strauss Junior

kalimero
Kontakt:

Post Postao/la kalimero » 23 mar 2010, 23:31

boccaccio je napisao/la:Opet dobra predstava na Grbavici..prolamalo se ZELJO cijelim stadionom,nesebicna podrska navijaca,svi slozno,pravo je zadovoljstvo bilo biti prisutan...
prvo poluvrijeme prilicno ravnopravno sa obje strane opasno,sudija je naginjao gostima taman dovoljno da zrinjski drzi kontrolu u prvom dijelu utakmice...kasnije je sve doslo na svoje i opet,po ko zna koji put fizicka spremnost igraca,nosena nevjerovatnom publikom,dosla je do izrazaja i ako ovako nastavimo,stvarno ce nam tesko ko stati na put...nevjerovatno je nosila ta energija koju su i igraci i navijaci davali kroz citavih 90 minuta...posebno bih pohvalio igre Seje Bucana,nesumnjivo najboljeg pojedinca utakmice...Alen Mesanovic opet pokazao ko je pravi stari vuk,Milan Culum je gospodario sredinom terena i prosto je nevjerovatno koliko je danas uspio da popunjava praznine koje su pravili Svraka i Bekric,a usput i da se nadje u svakoj varijanti od napada do odbrane,od gola do gola,svaka cast Culumu...isto mi se posebno dopala igra Delimira Bajica,jako sigurno,dobro se ubacivao,nije filozofirao,iznosio loptu,ustopavao jako dobro njihovog ljevokrilnog igraca...nisam siguran ko je krivac iz odbrane za primljen gol,moze biti da je Kerla ili cak i Bajic,nisam dobro vidio,bilo je pitanje trenutka,ali u svakom slucaju ja dajem Bajicu vise nego prolaznu ocjenu...Rovcanin je unio zivost po ulasku u igru...ostali,manje vise prosjek ili ono standardno sto se od njih ocekuje...mene je malo vezni red razocarao,misleci na Bekrica i Svraku pogotovo,Bekric je malo dobio na igri u drugom poluvremenu,ali da nije bilo Culuma i Beslije koji je opet imao sjajnu trku,vise bi se vidjelo koliko su propusta napravili Bekric i Svraka...sreca da su ova druga dvojica dali dobru predstavu...
Sve u svemu ,poslije ovoga mislim da imamo dobre sanse za finale,zrinjski dobra ekipa,ali fizicki daleko ispod naseg nivoa,nama ostaje samo da rutinski privedemo drugu utakmicu kraju,sve cestitke !!!
Slazem se s tobom,Svraka zna lopte,ali mu treba puno vise agresivnosti i fakinluka u igri.U svakom slucaju drago mi ga je vidjeti jer je Zeljino dijete.Bekric neprimjetan u prvom pol. ni gore,ni dole.U drugom je ko i nesto zaigrao(presjecao lopte i asistirao Alenu kod gola),al on mora i moze puno bolje.Rovcanin me pozitivno iznenadio.Ocekivao sam Bajru nadam se da ce dobit sansu u narednim susretima.Lazo nepokretan.
AMAR OSIM!

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 23 mar 2010, 23:33

BlueSharks je napisao/la:
Neutral je napisao/la:Šta ovo grad će vam raditi istočnu tribinu, tako sam negdje pročitao, dobro je to ako je istina.
Kad si to čitao. Da to nisu kakve stare vijesti :?: :roll:

Što se tiče utakmice bio bi zadovoljan i sa 1-1, jer sam prije početka sezone da ovaj tim u gostima može kad god hoće, protiv bilo koga u BiH izvući neriješen rezultat. Igra večeras fenomenalna, kondicija nevjerovatna, navijanje nije loše. Posjeta solidna(6.000), ako uzmemo u obzir da je radni dan, nezgodan termin utakmice, loše vrijeme. Jug večeras nije bio na svom standardnom nivou, mada i ovako dobro. Sjever strašan večeras, samo se nadam da to nije bio bljesak, i da će se ubuduće nastaviti, a ne.... :roll:
Slijedeća tekma Slavija. Sa ovakvom igrom očekujem devastiranje Sokolova. Mislim da vrijeme sazrelo i za prvu "peticu" ove sezone. Očekujem 9-10.000 i nadam se da neke neće prevariti TV prenos.
Što se tiče uzvrata sa Zrinskim, očekujem pobjedu od 2-1 u našu korist, ako suđenje prema nama bude upola kao što je večeras prema Zrinskom. Zrniski mora krenuti svim snagam u napad od prve minute, a naša jaka odbrna teško može primiti dva gola, a ako tome dodamo strahovitu kontru koju smo i večeras nekoliko puta demonstrilali, onda se moja prognoza od 2-1 u našu korist čini veoma realnom. I očekujem da će Osim spremiti neku caku za Jovića i da će ga ponovno nadmudriti.

Danas. :mrgreen:

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 23 mar 2010, 23:34

cestitke .......
Uzmite i kup i titulu ;)
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 23 mar 2010, 23:34

Cestitke na pobjedi!
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

123456
Kontakt:

Post Postao/la 123456 » 23 mar 2010, 23:36

avenija je napisao/la:cestitke .......
Uzmite i kup i titulu ;)
Neznam dali je to po propisima F/NSBiH??Ako nebi prekrsili koji clan uzimamo jasta....... :mrgreen:
SportSport.ba liga | Igrac ekipe FK Delfini

*19.05.1995
*31.08.1996
*02.11.1997
*15.07.2000

BlueSharks
Kontakt:

Post Postao/la BlueSharks » 23 mar 2010, 23:38

Neutral je napisao/la:Danas. :mrgreen:
Pa vjerovatno si čitao ne netu :roll: De probaj naći :arrow:
Strauss Junior

AYAN
Kontakt:

Post Postao/la AYAN » 23 mar 2010, 23:40

Eno Gradonačelnik veli, da je za FK Sarajevobilo izdvojeno 300 000 KM za pravljenje terena sa umjetnom travom i osvjetljenje, a za Želju je izdvoje 100 000 KM za pomoćni teren sa umjetnom travom. Zbog toga će Želji odvojiti još 200 000 KM, kao pomoć u izgradnji istočne tribine i da će se zajedno sa novcem od kantona i opštine moći napraviti ta tribina.

Nije rekao kad će se to desit.

Nebih voio da to bude neka predizborna patka... :roll:
Kad su svi protiv tebe, ili si apsolutno u krivu, ili si apsolutno u pravu...
Željo i samo Željo...

Željovac
Kontakt:

Post Postao/la Željovac » 23 mar 2010, 23:46

AYAN je napisao/la:
Eno Gradonačelnik veli, da je za FK Sarajevobilo izdvojeno 300 000 KM za pravljenje terena sa umjetnom travom i osvjetljenje, a za Želju je izdvoje 100 000 KM za pomoćni teren sa umjetnom travom. Zbog toga će Želji odvojiti još 200 000 KM, kao pomoć u izgradnji istočne tribine i da će se zajedno sa novcem od kantona i opštine moći napraviti ta tribina.

Također kaže da je Gradsko vijeće usvojilo taj njegov prijedlog da se izdvoji 200.000 KM za istok. Valjda to znači da su već izdvojene pare. Ne zvuči k'o patka.
Još je rekao da za Grbavicu do obnove reflektora, društvo nije ni marke uložilo. Čak su je i vojnici dobrovoljno deminirali.
Video intervju je danas objavljen na znate već kojoj stranici.
Zadnja izmjena: Željovac, dana/u 23 mar 2010, 23:46, ukupno mijenjano 1 put.
Red hat oooooo grandmaaaaaaa, red hat ooooooooo granyyyyyyyyyy, red hat for my Edin, oooooooooo grandma, granny. I wish Edin ooooooooo grandmaaaaaaa, I wish Edin oooooooo grannyyyyyy, I wish Edin scores, oooooooooo grandma, grannyyyyyyyy.

Visca el Višća!

C.Ronaldo_9
Kontakt:

Post Postao/la C.Ronaldo_9 » 23 mar 2010, 23:46

TheManiacs je napisao/la:Mislim da rovcanin mora biti Prva izmjena mesanovicu u vrhu napada ;) a ne popovic ;)

Potpisujem,bori se trci trudi se i i ima nekih zasluga od ranije tako da je i po meni on prvi izbor za zamjenu Alenu Mesanovicu :P
IBRAHIM ŠEHIĆ JEDAN JE OD NAS..........

ANER KASAPOVIC 1979-2005

Željovac
Kontakt:

Post Postao/la Željovac » 23 mar 2010, 23:55

TheManiacs je napisao/la:Mislim da rovcanin mora biti Prva izmjena mesanovicu u vrhu napada ;) a ne popovic ;)
JES' TO MENI REK'O?
slika
Red hat oooooo grandmaaaaaaa, red hat ooooooooo granyyyyyyyyyy, red hat for my Edin, oooooooooo grandma, granny. I wish Edin ooooooooo grandmaaaaaaa, I wish Edin oooooooo grannyyyyyy, I wish Edin scores, oooooooooo grandma, grannyyyyyyyy.

Visca el Višća!

harinjo
Kontakt:

Post Postao/la harinjo » 23 mar 2010, 23:56

C.Ronaldo_9 je napisao/la:

Potpisujem,bori se trci trudi se i i ima nekih zasluga od ranije tako da je i po meni on prvi izbor za zamjenu Alenu Mesanovicu :P
a ja bi volio da ih vidim da zajedno trpaju :mrgreen:

TheManiacs
Kontakt:

Post Postao/la TheManiacs » 23 mar 2010, 23:59

Željovac je napisao/la:
JES' TO MENI REK'O?
slika
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Jesam...

aa u ove 2-3 utakmice koliko rovcanin je ulazio sa klupe maximalna zelja i zalaganje na terenu,cak amar da razmisli da igra sa dva napadaca damirom i alenom ;)
Na vjernost ti se kunem !
THE MANIACS 1987

tm8782
Kontakt:

Post Postao/la tm8782 » 24 mar 2010, 00:02

Fenomenalna vecer nema sta. Momci svaka cast, ovako se gine na terenu. Kapa dole.
Željo, jedna riječ, jedno ime koje puno znači...

borcev_navijac
Kontakt:

Post Postao/la borcev_navijac » 24 mar 2010, 00:05

veceras sam bio na utkamici zeljeznicar zrinjski kao neutralni posmatrac jer sm nekim poslom u sa, pa sam na borcevoj temi prenio utiske pa posot je u pitanju zeljezniar u pitanju red je da ih i ovdje ponovim.

Znaci pobjeda je vise nego zasluzena.

Prije svega moram da kazem da sam odusevljen navijacima zeljeznicara veceras bio, tako se bodri svoj klub. TAkva publika nosi igrace i to je tako vidljivo na terenu.
Ne samo pjevanje, aktivno su pratili mec i vrsili strasan al bas strasan pritisak na sudije.

Sudija koji na pocewtku nije sudio za zekheznicar je, ocito pod tim pritskom publike, pred kraj prvog poluvremena i u drugom donosio neke odluke koje bi se mogle nazvati siljenjem , ali definitvno nije svojim odlukama uticao na rezultat.

E sad, u utakmici je prevagnuo individualni kvalitet jednog eksra igraca bucan se zove. Igrac koji je jako slican nasem stojanu vranjesu s tim da je napadac.
Vrlo vrlo brz , spretan i odlucan.
Sve akcije zeljeznicara su isle preko njega, kad god dobije loptu opasno je, stvarno zna s njom.
on je cak i dao dva gola, mislim da je mesanovic dao treci.

Zeljeznicar ima jos jednog ektra igraca, koji se pokazao da vrijedi tek pred kraj drugog pioluvremena, broj 9 mislim da je to rovcanin, to je jedan strasan talenat, imao je jedqan takav ulaz u 16 da je to nevjerovatno, nije to realizovao ali je usao pod faulom i da je pao sasvim sugurno bi bio penal.

inace igra zeljeznicara je sva jednostrana, igra se po desnoj strani, po lijevoj su prilicno bezopasni.
Brza tranzicija u kontranapad.
Odbrana hmmm pa nako, nije ba bila pod pretjeranim iskusenjem , ali stoperi su odradili svoj posao, bekovi me bas nisu odusevili.

Vezni red, u principu kako rekoh igra se svodi na to daj loptu bucanu na desnu stranu i tad postaje opasno jer ima opasan pravolinijski prodor sa strasnom promjenom smjera i driblingom,.

U principu zelejeznicar djeluje dobro, ne nepobjedivo za borac ali dobro. Istina je da ga je kod kuce tesko pobjediti uz onakvo navijanje cijelog stadiona.

Zrinjski me nije nesto odusevio djelovao mi je prilicno sterilno s tim da se mora reci da zrinjski ima jedan kvalitetan konranapad , istina je da nema neke stasne pojedince koje bih mogao istaci.

A da, na utakmici je bila cijela nasa delegacija, maric , svi igraci i neki iz uprave
Zadnja izmjena: borcev_navijac, dana/u 24 mar 2010, 00:35, ukupno mijenjano 1 put.
TREĆI PUT ČASTIMO !

AYAN
Kontakt:

Post Postao/la AYAN » 24 mar 2010, 00:06

Željovac je napisao/la:
AYAN je napisao/la:

Također kaže da je Gradsko vijeće usvojilo taj njegov prijedlog da se izdvoji 200.000 KM za istok. Valjda to znači da su već izdvojene pare. Ne zvuči k'o patka.
Još je rekao da za Grbavicu do obnove reflektora, društvo nije ni marke uložilo. Čak su je i vojnici dobrovoljno deminirali.
Video intervju je danas objavljen na znate već kojoj stranici.
Joj samo da to naprave, pa da onda u evropi dočekujemo strance na evropskom stadionu :)
Kad su svi protiv tebe, ili si apsolutno u krivu, ili si apsolutno u pravu...
Željo i samo Željo...

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Cwirek, Ferroviere1987, Kompromis i 66 gostiju.