Opet dobra predstava na Grbavici..prolamalo se ZELJO cijelim stadionom,nesebicna podrska navijaca,svi slozno,pravo je zadovoljstvo bilo biti prisutan...
prvo poluvrijeme prilicno ravnopravno sa obje strane opasno,sudija je naginjao gostima taman dovoljno da zrinjski drzi kontrolu u prvom dijelu utakmice...kasnije je sve doslo na svoje i opet,po ko zna koji put fizicka spremnost igraca,nosena nevjerovatnom publikom,dosla je do izrazaja i ako ovako nastavimo,stvarno ce nam tesko ko stati na put...nevjerovatno je nosila ta energija koju su i igraci i navijaci davali kroz citavih 90 minuta...posebno bih pohvalio igre Seje Bucana,nesumnjivo najboljeg pojedinca utakmice...Alen Mesanovic opet pokazao ko je pravi stari vuk,Milan Culum je gospodario sredinom terena i prosto je nevjerovatno koliko je danas uspio da popunjava praznine koje su pravili Svraka i Bekric,a usput i da se nadje u svakoj varijanti od napada do odbrane,od gola do gola,svaka cast Culumu...isto mi se posebno dopala igra Delimira Bajica,jako sigurno,dobro se ubacivao,nije filozofirao,iznosio loptu,ustopavao jako dobro njihovog ljevokrilnog igraca...nisam siguran ko je krivac iz odbrane za primljen gol,moze biti da je Kerla ili cak i Bajic,nisam dobro vidio,bilo je pitanje trenutka,ali u svakom slucaju ja dajem Bajicu vise nego prolaznu ocjenu...Rovcanin je unio zivost po ulasku u igru...ostali,manje vise prosjek ili ono standardno sto se od njih ocekuje...mene je malo vezni red razocarao,misleci na Bekrica i Svraku pogotovo,Bekric je malo dobio na igri u drugom poluvremenu,ali da nije bilo Culuma i Beslije koji je opet imao sjajnu trku,vise bi se vidjelo koliko su propusta napravili Bekric i Svraka...sreca da su ova druga dvojica dali dobru predstavu...
Sve u svemu ,poslije ovoga mislim da imamo dobre sanse za finale,zrinjski dobra ekipa,ali fizicki daleko ispod naseg nivoa,nama ostaje samo da rutinski privedemo drugu utakmicu kraju,sve cestitke !!!
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !