KK Bosna

Moderatori/ce: nerminh74,CashMan,ultrasstyle_tz

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Re: KK Bosna

Post Postao/la nerminh74 » 19 jan 2009, 20:41

storm_raider je napisao/la:Lijepo lijepo. Takodjer se slazem da je ovo odlican potez. Treba vidjeti u kakvoj je formi Ovcina, ali kakogod ja sam zadovoljan. Sad ce vjerujem i Zimicev rad ove sezone doci do izrazaja. Njemu ce biti lakse igrati, jer ce imati "pored sebe" jednog teskog centra. Takodjer Ovcina je veoma koristan i kod stvaranja blokova, a sut za tri poena mu je na nivou Ivanoviceg. Vidimo se u utorak. ;)

Sto se tice Prasovica, sjecam ga se kao jednog od najtalentovanijih juniora Bosne. To je bila najjaca juniorska postava Bosne u poslije rata. (Pezo , Batina , Prasovic, Delibasic su igrali beka, iako je Danko bio i na playu). Nikad mi nije jasno bilo zasto je otisao iz Bosne, a nikada se nije vratio. Tada je imao nevjerovatan odraz, sjecam se jednog njegovog zakucavanja skoro s linije za slobodna bacanja u Ledenoj dvorani. Sut mu nije bio jaca strana, mada je kasnije poradio i na tome. Bio je i povrijedjen jedno vrijeme i nakon toga je jednostavno nestao. Volio bih ga vidjeti u dresu Bosne sto prije.
upravo gore navedeno, napokon teski centar koji daje cvrstine pod kosem i prosiruje rotaciju, a veoma je vazno da ima i dobar sut za 3 jer moze razvlaciti protivnicku odbranu i opet davati prostora za ulaze koje napokon opet moze koristiti burell

a sto se tice burella slazem se sa bosnasem da bi bilo bolje dovesti kompletnijeg beka, ali sta je tu je

moram napomenuti da je ovcini nudeno na pocetku sezone, ali on nije htjeo agazman duzi od 6 mjeseci, valjda je kontao da ce opet podice formu pa otici, ocigledno je sve propalo pa je prihvatio novu ponudu Bosne, ali ova je sada manja nego sto bi proporcionalno bila da ju je odmah prihvatio, kako god nama opet dobro je daje masu i iskustvo pod kosem, a postoji sansa da i duze ostane

a sto se prasovica tice on ima jednu naviku koja nepristoji jednom profesionalnom igracu zato nije nikada zaigrao u ozbiljnijem klubu

rz88 zapanjuje tvoja mrzna prema glavnom gradu, a za informaciju ekipe se uvjek grade na kombinaciji mladosti i iskustva
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 19 jan 2009, 21:02

Editovao, razlog je nebitan.
Zadnja izmjena: Neutral, dana/u 19 avg 2013, 11:58, ukupno mijenjano 1 put.

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 19 jan 2009, 21:26

samo par stvari da napisem, smorio sam se citajuci pojedine postove

- spominjete da je bukva doveo u klub kloceve burrella, djordjevica, vucurovica... niko ne spominje da je doveo najboljeg trenera

- za ekipu "cummings-garnett-ikonic-ivanovic-varda" treba troduplo vise para nego sto bosna ima. pa valjda bi vukoicic vise volio imati cummingsa nego rakica?

- ars, ako zelis otici cemo zajedno do vlade, upoznat cu te sa njim pa popricajte o toj niskoj petorci koju on forsira. ovo ozbiljno mislim

- koliko je o vas gledalo ovcinu? kakav teski centar? kakva vrhunska karijera? keln, ostende, ma nema sve samo euroligaski klubovi (samo je olimpijakos ozbiljan klub iako nije bio gigant kao sto je sada)

- prasovic ima odlicne fizicke predispozicije, sto mu prvenstveno pomaze u odbrambenim zadacima. ali on ne moze u bosnu, ni u bilo koji ozbiljan klub iz nekih drugih razloga, koji nisu za javnost. zabio 21 poen sirokom. ok. onda i ivan bakovic treba u bosnu igrati jer u posljednje dvije godine svakome zabija preko 30.

- vidim da traze bojkot instant-navijaci koji prate bosnu "cak" pet godina. zanimljivo. ars, ma koliko se ja ne slagao sa njim (a i vecina forumasa), makar stvarno voli klub i navija za njega i zeli mu sve najbolje i on nece nikada "bojkotovati" klub pa makar igrlaa njemu "omiljena" petorka "burrell-veal-jackson-djurasovic-rahimic"
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

pop84
Kontakt:

Post Postao/la pop84 » 19 jan 2009, 21:43

Ovcina nije teski centar,ako se nije "popravio" posljednjih 6 mjeseci. Samo cu reci da je losija verzija Vujcica, ima sut,solidan skok,ali kako asistira,to je na nivou Vujcica. Jos ako bude imao kome...

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 19 jan 2009, 22:44

pop84 je napisao/la:Ovcina nije teski centar,ako se nije "popravio" posljednjih 6 mjeseci. Samo cu reci da je losija verzija Vujcica, ima sut,solidan skok,ali kako asistira,to je na nivou Vujcica. Jos ako bude imao kome...
Sigurno ce za nas biti veliko pojacanje! Svi znamo koliko nam je nedostajao centar u zadnjim utakmicama!vjerujem da ce svojim iskustvom pomoci ovim mladim igracima,i vracanju samopouzdanja cijeloj ekipi!
Jos da nam je bolji igrac umjesto Burrella na poziciji 2 bilo bi extra,ali koliko para toliko muzike!..

mahalac
Kontakt:

Post Postao/la mahalac » 20 jan 2009, 13:37

Ma znao je i onaj BUREL nekad sjajno odigrati (par tekmi) al ko da ima neki chip, ne znam sta mu bude...il ga mozda neko iz ekipe aktivira i dezaktivira 8-)
It's not about the shoes, it's about what you do in them!

Mirza_Hordas
Kontakt:

Post Postao/la Mirza_Hordas » 20 jan 2009, 13:57

bosna će biti puno jača sa ovčinom
R.I.P. VEDRAN PULJIĆ....Neka danas lišticom odjekuje tvoj krik, neka im se srce zaledi,
jer uzeli su zivot od tebe a tebe od nas! 4.10.

"dok hasetu oduzmu loptu vi slušajte muziku iz našeg studija"

mirzza
Kontakt:

Post Postao/la mirzza » 20 jan 2009, 14:51

ne mogu da vjerujem oko cega se diskutuje na forumu, nakon svih nazovi pojacanja, dolazi nam provjeren igrac i covjek koji ce podici kvalitet nase igre za neke razumne pare i opet se traze zamjerke, sramota !!!!!!
Cuva Bog Zelju svog!

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 20 jan 2009, 17:47

Zadnja izmjena: Neutral, dana/u 19 avg 2013, 12:08, ukupno mijenjano 1 put.

Melo15
Kontakt:

Post Postao/la Melo15 » 20 jan 2009, 18:13

Nadam se sutra da cemo iznenaditi Podgoricane .... :)
Dobro bi nam doslo jer i slovenci imaju tezak raspored...
>>>the first 40 games of my career I sat on the bench, they thought I was a zero. Instead of being bitter I just practiced and practiced, it wasn't even 'bout basketball anymore it was by proving them wrong. Impossible is nothing

lolo d pitar
Kontakt:

Post Postao/la lolo d pitar » 20 jan 2009, 18:39

ma previse pricamo o slovencima i o ta 2 mjesta za nase predstavnike,to ne bi trebalo biti vazno,jer mi ako ne osvojimo titulu ove godine,treba ugasiti klub,jer samo nazadujemo,konkurencija je jako losa i ako ne uspijemo osvojiti prvenstvo onda vise i ne moramo igrati,**** to drugo mjesto i plasman u nlb,ako prvenstvo osvojiti ne mozemo

Melo15
Kontakt:

Post Postao/la Melo15 » 20 jan 2009, 19:12

Cini mi se da prva cetvorka u nasoj ligi 13. moze napraviti iznenadjenje .
Igokea uvjek dobroa ,a vjerovatno dovodi pojacanja,
Zrinjski je takodje iznenadjenje
A ni Siroki i Sloboda nisu za podcjeniti,
Ami kakvi smo takvi smo prosle godine smo imali i srece pa nam nije bio BORAC u finalu.
ZNACI BITNA SU I DVA PREDSTAV NIKA IZ BiH..
Jer ko moze garantovati da smo bas mi sampioni u finalu ???
A Slovenci svojom kvalitetom ne zasluzuju tri mjesta u ligi ..
>>>the first 40 games of my career I sat on the bench, they thought I was a zero. Instead of being bitter I just practiced and practiced, it wasn't even 'bout basketball anymore it was by proving them wrong. Impossible is nothing

šb_pecara
Kontakt:

Post Postao/la šb_pecara » 20 jan 2009, 19:17

nije istina da je konkurencija losa to ti se cini prijatelju tako sam i ja mislio kad smo mi igrali nlb ligu ali to ije tako... igokea, sloboda, borac, zrinjski a i mi cemo doci malo k sebi (valjda)... jer ako ste izgubili u zagrebu 20 razlike od zagreba pred praznim trebinam kako mislis da cete pobijediti igokeu (koja je po meni uz bok zagrebu) pred punom dvoranom od 1500 ljudi gdje navijaci stoje u terenu... nemoj mislit da ce bosna doci lako do naslova
treniranje od ranih godina ---- $, placanje trenerima ----$, puno puno polomljenih reketa u 3 finala ---- $, OSVOJEN WIMBLEDON "NEPROCIJENIVO" ,,, GORAN IVANISEVIC

deniso
Kontakt:

Post Postao/la deniso » 20 jan 2009, 20:07

Mnogo mi se više dopada da imamo dva predstavnika u NLB sledeće godine.Ne zato što volim Igokeu ili Široki već što mislim da ukoliko budemo pod manjim pritiskom osvajanja naslova možemo pokazati kvalitet više u ligi za prvaka.Ovoj ekipi realno fali jedna kvalitetna jedinica i mislim da bi osvajanje naslova bila realnost.Uz dužno poštovanje Širokom( koga iz iskustva uvijek smatram opasnim protivnikom i mislim da će uraditi sve da naprave ekipu koja će biti ozbiljan konkurenat za titulu),Slobodi,Igokei i Borcu.

Što se tiče sutrašnje utakmice očekujem da ćemo biti kompletni(Ovčina i Ikona-nadam se da je skočni zglob ok).Ovaj klub se voli i kada ne ide baš najbolje.Zadovoljan nisam ali svejedno sutrašnju utakmicu abd neću propustiti.Teška utakmicu,Budućnost je realno jača ekipa ali se nadam da sutra naša podrška neće izostati i da ćemo kao i uvijek biti šesti igrač naše Bosne.Pa šta bude....

Melo15
Kontakt:

Post Postao/la Melo15 » 20 jan 2009, 20:29

Nikada se nezna ko moze da iznenadi .
Bosnu je prosle godine iznenadio Borac i kod kuce i u gostima.
I to je konkurencija i iznenadjenje ,kao i CSK-Partizan.
I nezna se cija ce pojacanja pokazati pravi kvalitet.
Prije dvije sezone smo imali i jedinicu BREMERA I peticu HASANA RIZVICA i opet ostali u ligi 13.
Ako se razumijemo zato su bitna dva predstavnika iz BiH.

šb_pecara
Kontakt:

Post Postao/la šb_pecara » 20 jan 2009, 20:50

2 predstavnika su itekako potrebna ali onda se trebaju pojačati te ekipe da ih odmah ne izgbe jer u nas je običaj im se uđe u nlb ligu odmah se prodaju kvalitetni igrači a ne dovode se prave zamjene ili se oslanja na omladinski pogon... pozivnicu ne treba očekivati nitko vidjeli smo ove godine sta je bilo :evil:
treniranje od ranih godina ---- $, placanje trenerima ----$, puno puno polomljenih reketa u 3 finala ---- $, OSVOJEN WIMBLEDON "NEPROCIJENIVO" ,,, GORAN IVANISEVIC

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 21 jan 2009, 00:19

Svaka cast Elviru Ovcini, ali je ovo samo mazanje ociju javnosti. Odigrace momak dobrih utakmica u tom sam siguran i postici odreden broj poena, ali na ljeto ode u neki drugi klub.
Da bi se KK Bosna rijesila problema mora se uci u samu srz tog problema. Ocito je da u ovom klubu imaju 3 covijeka koji vrijede (Vukoicic, Imamovic, Ikonic) i ovdje bi se jos mogao dodati Ivanovic.
KK Bosna mora uraditi dosta stvari da bi mogla stati na noge, i kao prvo tu se podrazumjeva da nadju kvalitetnu upravu koja ce se sastojati od covijeka zaduzenog sa sportski kolektiv, covijeka koji je zaduzen za financije i covijeka koji ce znati pregovarati sa sponzorima.
Ovaj covijek koji ce pregovarati sa sponzorima morao bi poceti traziti sponzore i po inostranstvu (ne mora odmah da se nosi u imenu ta kompanija) nego samo da bude covijek koji ce davati financijsku spricu godisnje. Tu bi se moglo pregovarati sa Arapima ili Rusima, s tim sto bi i oni imali neki udio pri prodaji igraca, i naravno da se ti ugovori potpisu na duzi period. Niko mi sada ne moze reci da CSKA sam sebe finasira oni imaju sigurno u pozadini par ljudi koji daju taj novac. Jos jedan nacin koji sam predlozio jeste da mi navijaci placamo clanarinu po sljedecim cijenama (100 km za godinu dana; 70 km za 6 mjeseci; 50 km za 3 mjeseca) s tim sto bi se uprava morala sloziti da imamo mi minimalno 2 predstavnika u upravi koji ce zastupati prava navijaca ili ako je moguce 3 predstavnika. Ima par ljudi ovdje na formu koji bi se za to mogli predloziti.
Kad bi se nasli ti sponzori koji bi na to bili spremni sto sam gore naveo treba razmisljati o gradnji vlastite dvorane, gdje ce KK Bosna biti sami vlasnik. Tu bi onda postojala mogucnost prodaje imena dvorane i tu bi bio dodatni novac. Primjeri Maccabi (Nokia Arena), Alba Berlin (O2 Arena) itd.
Vidim da vecina ovdje je zaboravila od kako je poznato da je Ovcina nas igrac, na taj poraz od lose ekipe Zagreba od 20 razlike.
Dok se jedan od ovih radikalnih poteza ne desi mi samo mozemo sanjati o Eurligi i ostalim velikim takmicenjima, dok je situacija ovakva samo se vrtimo u krug.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

lolo d pitar
Kontakt:

Post Postao/la lolo d pitar » 21 jan 2009, 02:12

uzimamo li sutra? :D

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 21 jan 2009, 10:03

Zadnja izmjena: Neutral, dana/u 19 avg 2013, 12:14, ukupno mijenjano 1 put.

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 21 jan 2009, 12:03

Naravno, Ovčina igra.. Očekujemo pobjedu, itekakvu ;)
a b c č ć d dž đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.