Nisam prijatelju pogrijesio temu, nego je covjek iznad napisao da nemamo selektora, pa sam napisao u nadi da neko zna nesto o tome, jer sam nacuo da je nacelno dogovoreno da ce nas Dusko voditi na Eurobasketu. Zivio!NKMramor je napisao/la:Pogriješio lik temu...storm_raider je napisao/la:
Nemamo selektora?![]()
![]()
Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Moderatori/ce: KK_Bosna,nerminh74,CashMan
- storm_raider
- Kontakt:
Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Sport je lijek za tijelo i duh.
Nisam ni rekao da si ti pogriješio, nego lik iznad...storm_raider je napisao/la:Nisam prijatelju pogrijesio temu, nego je covjek iznad napisao da nemamo selektora, pa sam napisao u nadi da neko zna nesto o tome, jer sam nacuo da je nacelno dogovoreno da ce nas Dusko voditi na Eurobasketu. Zivio!NKMramor je napisao/la:Pogriješio lik temu...storm_raider je napisao/la:
Nemamo selektora?![]()
![]()
Ne treba stvarno da se brinemo oko toga, dobili smo solidnu grupu i pozicije 2-4 su otvorene (možda uzmemo i Francusku, desi se nekada i njima loš dan). Žao mi je samo što nismo izvučeni u grupu sa Hrvatskom, lagano septembar, Zagreb away i uživanje uživo. Šteta...
od izraela ne znam sta ocekivati, rusi nisu jaki kao prije osim mozgova i nemaju nekog igraca (ni karasev ni onaj drugi iz nba se nisu proslavili), poljaci mislim da nisu na nasem nivou pogotovo ofanzivno Gortat i Lapme su dobar centarski par iako Lampe nije na prijasnjoj razini ali sva sreca da smo i mi tu najjaci...sreca sto imamo Juku koji se moze nositi sa Gortatom inace da smo ostali na Stipanovicu i Kikanovicu imali bi velikih problema ne samo protiv poljaka nego i protiv rusa, francuza...najveci problem nam je pozicija trojke i to ne mozemo nikako kvalitetno popuniti
PLAČEMstorm_raider je napisao/la:Nisam prijatelju pogrijesio temu, nego je covjek iznad napisao da nemamo selektora, pa sam napisao u nadi da neko zna nesto o tome, jer sam nacuo da je nacelno dogovoreno da ce nas Dusko voditi na Eurobasketu. Zivio!NKMramor je napisao/la:Pogriješio lik temu...storm_raider je napisao/la:
Nemamo selektora?![]()
![]()
15.10.2013.
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
- storm_raider
- Kontakt:
Sve uredno onda. 
@Kaunas, uputi me sta je smijesno.
@Kaunas, uputi me sta je smijesno.
Sport je lijek za tijelo i duh.
Imali igdje raspored? Mi smo izvukli broj 2, predpostavljam da krećemo protiv Poljaka jer su oni 5!!! Nije loše
Sent from Angelina's bed
Sent from Angelina's bed
Čini mi se da su neki malo preoptimistični. Ili neupućeni. U ovoj grupi nema ni jedna naivna ekipa. Francuze ne treba spominjati, oni će u sljedećih deset godina vladati svjetskom košarkom, Poljaci sa svojim twin towerima, Izrael sa Casspijem i još nekim solidnim likovima, Rusi sa nekoliko dobrih NBA igrača, Finci su nas već ranije otresali...
Tako da ne znam čemu se veselite, po meni vrlo loš žrijeb.
Tako da ne znam čemu se veselite, po meni vrlo loš žrijeb.
Just to settle it once and for all: Which came first, the chicken or the egg? The egg, laid by a bird that was not a chicken.
- invincible1921
- Kontakt:
Zasto uvijek mora bit neka TOTALNI ODRON GRUPA i to obicaju bude ova zadnja :S litvancima sad nastimali kad su vidjeli da su zamalo ispali prosle godine...NKMramor je napisao/la:Prolazimo glat, Rusija, Izrael i Poljska male mace za nas ako budemo u punom sastavu, tu je i Finska negdje.Moglo je bolje, ali kad' pogledam B grupu, odlično je ovo.
Mi ovo prolazimo sto posto samo je pitanje sa koje pozicije. Jedino sto me brine je sto smo i dalje divlja repka. Mozemo dobit svakoga i izgubit od svakog ispalimo po 30 trica pa ako ide ide. Tako necemo daleko dogurat. Ne bi me uopste cudilo da izgubimo od poljske i izraela , a da dobijemo ruse i odigramo egal sa francuzima...
=\_1921_/=
da smo na drugoj strani zdrijeba bio bih zadovoljan, ali ovako gdje se krizamo sa najtezom grupom nisam...
Rusija - Izrael
Bosna i Hercegovina - Poljska
Francuska - Finska
Izrael - Finska
Poljska - Francuska
Rusija - Bosna i Hercegovina
Bosna i Hercegovina - Izrael
Francuska - Rusija
Finska - Poljska
Izrael - Poljska
Rusija - Finska
Bosna i Hercegovina - Francuska
Francuska - Izrael
Finska - Bosna i Hercegovina
Poljska - Rusija
Bosna i Hercegovina - Poljska
Francuska - Finska
Izrael - Finska
Poljska - Francuska
Rusija - Bosna i Hercegovina
Bosna i Hercegovina - Izrael
Francuska - Rusija
Finska - Poljska
Izrael - Poljska
Rusija - Finska
Bosna i Hercegovina - Francuska
Francuska - Izrael
Finska - Bosna i Hercegovina
Poljska - Rusija
Zadnja izmjena: NKMramor, dana/u 08 dec 2014, 18:24, ukupno mijenjano 1 put.
Ako okupimo najjaci sastav i uz Duska za selektora mozemo se nadati dobrom rezultatu na EP
- Omerbavarac
- Kontakt:
S obzirom sa smo mogli upasti u grupu B ovo je mila majka.
Sansa za drugi krug definitivno postoji i mislim da uz onaj nas pravi pristup to ne bi smjelo doci u pitanje.
Sansa za drugi krug definitivno postoji i mislim da uz onaj nas pravi pristup to ne bi smjelo doci u pitanje.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
problem ce nam biti tanka klupa
- invincible1921
- Kontakt:
koji ?Omerbavarac je napisao/la:S obzirom sa smo mogli upasti u grupu B ovo je mila majka.![]()
=\_1921_/=
- djoleprijedor
- Kontakt:
Realno,BiH jedino protiv domaćina i evropskih prvaka ,Francuza,nema šta da traži.Od Finaca,Izraelaca i Poljaka,bar ovako na oko ,BiH je jača,dok bi sa Rusima ukoliko sve bude po planu trebalo da se vodi borba oko 2.mjesta,jer mislim da će Rusi ovaj put okupiti dobar tim i da neće dozvoliti novu blamažu.
Mens sana in corpore sano.
mercurial je napisao/la:problem ce nam biti tanka klupa
- Omerbavarac
- Kontakt:
Pristup zvani srce na teren.invincible1921 je napisao/la: koji ?
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
- invincible1921
- Kontakt:
taj pristup nam je donio uglavnom razocaranje, ja bi radije pametno glavom uz pravu postavku igre. Ostalo je sve izgubi od svakog dobi svakog previse oslanjajuci se na secu...druze to ne pije vodeOmerbavarac je napisao/la:Pristup zvani srce na teren.invincible1921 je napisao/la: koji ?
=\_1921_/=
ma ja bih radije da mi klupu kvalitetno popunimoinvincible1921 je napisao/la:taj pristup nam je donio uglavnom razocaranje, ja bi radije pametno glavom uz pravu postavku igre. Ostalo je sve izgubi od svakog dobi svakog previse oslanjajuci se na secu...druze to ne pije vodeOmerbavarac je napisao/la:Pristup zvani srce na teren.invincible1921 je napisao/la: koji ?
-
sandiegochargers
- Kontakt:
Poljska -
Marcin Gortat glavni igrac, jos pod kosem Maciej Lampe koji je realno na zalasku karijere i koji (bar meni) nikada nije bio nesto posebno. Visoki igrac koji previse sutira za tri poena. Pod kosem je i Damian Kulig koji igra u Turowu i koji je jedan od boljih strijelaca Eurolige. Onako nesto kao Mirza, cetvorka koja sutira za tri poena.
Igrali su im Tomas Kelati i David Logan kao naturalizovani igraci, ali sada ce vjerovatno uzeti nekog drugog, mozda nekoga od Amerikanaca koji igraju za Turow (Mardy Collins je bivsi NBA igrac, ko zna)
Finska -
realno, vise nisu iznenadjenje i sada ih svi puno ozbiljnije shvataju. I dalje nemaju skoro nikoga pod kosem, igra se svodi na run and gun, ali igraju koliko im dopustis. Vidjelo se na Svjetskom. Ekipe koje su uspjele iskontrolisati njihov run and gun su ih lako dobijale. Peteri Koponen glavni igrac, Sasu Salin stagnira, Temu Raniko star ko Grcka. Tesko da bi Dusko Ivanovic sebi dozvolio da izgubi od takvih.
Izrael -
mina. Nisu to neki igraci, ali imaju u sebi sutersko ludilo da mogu dobiti svakoga. Pod kosem Dior Fisher koji igra sjajno u Unicsu, Omri Casspi bi mogao biti matchup problem za Mirzu jer igra cetvorku a ima tijelo za trojku. Lior Eliyahu je isto neugodan, ali realno, bolji smo od njih. Mislim da i oni igraju koliko im dozvolis.
Rusija - raspadali su se na zadnjem evropskom. Pod kosem solidno, Kaun - Mozgov. Kirilenko se oprostio, Khryapa je sklon povredama, ispada da im je najbolji igrac Alexei Shved koji realno gledajuci, nije neko ko bi trebao nositi igru neke reprezentacije. Sergej Karasev cami na klupi Brooklyna a vidjeli smo proslo prvenstvo na Mirzi sta godina sjedenja uradi igracu. Igraci iz ruskog prvenstva nisu glavni u svojim klubovima.... Na papiru mogu izgledati super, ali na klupi vise ne sjedi David Blatt koji je izvlacio maksimume iz ruskih ekipa.
Francuska - nema se puno toga reci, veliki favoriti protiv svakoga u grupi.
Bitno je da Ivanovic ostane selektor jer smo sa njim 30% jaci i koji je najvece trenersko ime u ovoj grupi. Juka je bonus, ali je zamjenjiv jer Kikanovic i Stipanovic mogu nadoknaditi njegov izostanak, a i on se nece naigrati ove godine u NBA ligi. Vazno je kakav ce Mirza doci (molim vas Netsi, propustite play-off) i Nihad Djedovic. Vec bi bilo vrijeme da se pocne tragati za Amerikancem playom (Gordic moze imati 15 - 8 - 7 u prosjeku, on nije za startera u repki) Problem je opet trojka ali sta da se radi. Jedva cekam
Marcin Gortat glavni igrac, jos pod kosem Maciej Lampe koji je realno na zalasku karijere i koji (bar meni) nikada nije bio nesto posebno. Visoki igrac koji previse sutira za tri poena. Pod kosem je i Damian Kulig koji igra u Turowu i koji je jedan od boljih strijelaca Eurolige. Onako nesto kao Mirza, cetvorka koja sutira za tri poena.
Igrali su im Tomas Kelati i David Logan kao naturalizovani igraci, ali sada ce vjerovatno uzeti nekog drugog, mozda nekoga od Amerikanaca koji igraju za Turow (Mardy Collins je bivsi NBA igrac, ko zna)
Finska -
realno, vise nisu iznenadjenje i sada ih svi puno ozbiljnije shvataju. I dalje nemaju skoro nikoga pod kosem, igra se svodi na run and gun, ali igraju koliko im dopustis. Vidjelo se na Svjetskom. Ekipe koje su uspjele iskontrolisati njihov run and gun su ih lako dobijale. Peteri Koponen glavni igrac, Sasu Salin stagnira, Temu Raniko star ko Grcka. Tesko da bi Dusko Ivanovic sebi dozvolio da izgubi od takvih.
Izrael -
mina. Nisu to neki igraci, ali imaju u sebi sutersko ludilo da mogu dobiti svakoga. Pod kosem Dior Fisher koji igra sjajno u Unicsu, Omri Casspi bi mogao biti matchup problem za Mirzu jer igra cetvorku a ima tijelo za trojku. Lior Eliyahu je isto neugodan, ali realno, bolji smo od njih. Mislim da i oni igraju koliko im dozvolis.
Rusija - raspadali su se na zadnjem evropskom. Pod kosem solidno, Kaun - Mozgov. Kirilenko se oprostio, Khryapa je sklon povredama, ispada da im je najbolji igrac Alexei Shved koji realno gledajuci, nije neko ko bi trebao nositi igru neke reprezentacije. Sergej Karasev cami na klupi Brooklyna a vidjeli smo proslo prvenstvo na Mirzi sta godina sjedenja uradi igracu. Igraci iz ruskog prvenstva nisu glavni u svojim klubovima.... Na papiru mogu izgledati super, ali na klupi vise ne sjedi David Blatt koji je izvlacio maksimume iz ruskih ekipa.
Francuska - nema se puno toga reci, veliki favoriti protiv svakoga u grupi.
Bitno je da Ivanovic ostane selektor jer smo sa njim 30% jaci i koji je najvece trenersko ime u ovoj grupi. Juka je bonus, ali je zamjenjiv jer Kikanovic i Stipanovic mogu nadoknaditi njegov izostanak, a i on se nece naigrati ove godine u NBA ligi. Vazno je kakav ce Mirza doci (molim vas Netsi, propustite play-off) i Nihad Djedovic. Vec bi bilo vrijeme da se pocne tragati za Amerikancem playom (Gordic moze imati 15 - 8 - 7 u prosjeku, on nije za startera u repki) Problem je opet trojka ali sta da se radi. Jedva cekam
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.