Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: KK_Bosna,nerminh74,CashMan

storm_raider
Kontakt:

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la storm_raider » 08 dec 2014, 18:08

NKMramor je napisao/la:
storm_raider je napisao/la:
Nemamo selektora?
Pogriješio lik temu... :lol: :lol: :lol:
Nisam prijatelju pogrijesio temu, nego je covjek iznad napisao da nemamo selektora, pa sam napisao u nadi da neko zna nesto o tome, jer sam nacuo da je nacelno dogovoreno da ce nas Dusko voditi na Eurobasketu. Zivio! :)
Sport je lijek za tijelo i duh.

NKMramor
Kontakt:

Post Postao/la NKMramor » 08 dec 2014, 18:09

NKMramor je napisao/la:
Nemamo selektora?
Nisam prijatelju pogrijesio temu, nego je covjek iznad napisao da nemamo selektora, pa sam napisao u nadi da neko zna nesto o tome, jer sam nacuo da je nacelno dogovoreno da ce nas Dusko voditi na Eurobasketu. Zivio! :)
Nisam ni rekao da si ti pogriješio, nego lik iznad... :lol: :lol: :lol:

Ne treba stvarno da se brinemo oko toga, dobili smo solidnu grupu i pozicije 2-4 su otvorene (možda uzmemo i Francusku, desi se nekada i njima loš dan). Žao mi je samo što nismo izvučeni u grupu sa Hrvatskom, lagano septembar, Zagreb away i uživanje uživo. Šteta... :facepalm:

mercurial
Kontakt:

Post Postao/la mercurial » 08 dec 2014, 18:12

od izraela ne znam sta ocekivati, rusi nisu jaki kao prije osim mozgova i nemaju nekog igraca (ni karasev ni onaj drugi iz nba se nisu proslavili), poljaci mislim da nisu na nasem nivou pogotovo ofanzivno Gortat i Lapme su dobar centarski par iako Lampe nije na prijasnjoj razini ali sva sreca da smo i mi tu najjaci...sreca sto imamo Juku koji se moze nositi sa Gortatom inace da smo ostali na Stipanovicu i Kikanovicu imali bi velikih problema ne samo protiv poljaka nego i protiv rusa, francuza...najveci problem nam je pozicija trojke i to ne mozemo nikako kvalitetno popuniti

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 08 dec 2014, 18:12

NKMramor je napisao/la:
Nemamo selektora?
PLAČEM :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol:
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 08 dec 2014, 18:13

Sve uredno onda. :thumbup:

@Kaunas, uputi me sta je smijesno.
Sport je lijek za tijelo i duh.

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 08 dec 2014, 18:15

Imali igdje raspored? Mi smo izvukli broj 2, predpostavljam da krećemo protiv Poljaka jer su oni 5!!! Nije loše

Sent from Angelina's bed

Hombre
Kontakt:

Post Postao/la Hombre » 08 dec 2014, 18:16

Čini mi se da su neki malo preoptimistični. Ili neupućeni. U ovoj grupi nema ni jedna naivna ekipa. Francuze ne treba spominjati, oni će u sljedećih deset godina vladati svjetskom košarkom, Poljaci sa svojim twin towerima, Izrael sa Casspijem i još nekim solidnim likovima, Rusi sa nekoliko dobrih NBA igrača, Finci su nas već ranije otresali...
Tako da ne znam čemu se veselite, po meni vrlo loš žrijeb.
Just to settle it once and for all: Which came first, the chicken or the egg? The egg, laid by a bird that was not a chicken.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 08 dec 2014, 18:17

NKMramor je napisao/la:Prolazimo glat, Rusija, Izrael i Poljska male mace za nas ako budemo u punom sastavu, tu je i Finska negdje. :thumbup: Moglo je bolje, ali kad' pogledam B grupu, odlično je ovo.
slika
Zasto uvijek mora bit neka TOTALNI ODRON GRUPA i to obicaju bude ova zadnja :S litvancima sad nastimali kad su vidjeli da su zamalo ispali prosle godine...

Mi ovo prolazimo sto posto samo je pitanje sa koje pozicije. Jedino sto me brine je sto smo i dalje divlja repka. Mozemo dobit svakoga i izgubit od svakog ispalimo po 30 trica pa ako ide ide. Tako necemo daleko dogurat. Ne bi me uopste cudilo da izgubimo od poljske i izraela , a da dobijemo ruse i odigramo egal sa francuzima...
=\_1921_/=

mercurial
Kontakt:

Post Postao/la mercurial » 08 dec 2014, 18:21

da smo na drugoj strani zdrijeba bio bih zadovoljan, ali ovako gdje se krizamo sa najtezom grupom nisam...

NKMramor
Kontakt:

Post Postao/la NKMramor » 08 dec 2014, 18:22

Rusija - Izrael
Bosna i Hercegovina - Poljska
Francuska - Finska

Izrael - Finska
Poljska - Francuska
Rusija - Bosna i Hercegovina

Bosna i Hercegovina - Izrael
Francuska - Rusija
Finska - Poljska

Izrael - Poljska
Rusija - Finska
Bosna i Hercegovina - Francuska

Francuska - Izrael
Finska - Bosna i Hercegovina
Poljska - Rusija
Zadnja izmjena: NKMramor, dana/u 08 dec 2014, 18:24, ukupno mijenjano 1 put.

Bassha
Kontakt:

Post Postao/la Bassha » 08 dec 2014, 18:23

Ako okupimo najjaci sastav i uz Duska za selektora mozemo se nadati dobrom rezultatu na EP

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 08 dec 2014, 18:25

S obzirom sa smo mogli upasti u grupu B ovo je mila majka. :mrgreen:

Sansa za drugi krug definitivno postoji i mislim da uz onaj nas pravi pristup to ne bi smjelo doci u pitanje.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 08 dec 2014, 18:27

Omerbavarac je napisao/la:S obzirom sa smo mogli upasti u grupu B ovo je mila majka. :mrgreen:

Sansa za drugi krug definitivno postoji i mislim da uz onaj nas pravi pristup to ne bi smjelo doci u pitanje.
koji ?
=\_1921_/=

djoleprijedor
Kontakt:

Post Postao/la djoleprijedor » 08 dec 2014, 18:28

Realno,BiH jedino protiv domaćina i evropskih prvaka ,Francuza,nema šta da traži.Od Finaca,Izraelaca i Poljaka,bar ovako na oko ,BiH je jača,dok bi sa Rusima ukoliko sve bude po planu trebalo da se vodi borba oko 2.mjesta,jer mislim da će Rusi ovaj put okupiti dobar tim i da neće dozvoliti novu blamažu.
Mens sana in corpore sano.

filip13

Post Postao/la filip13 » 08 dec 2014, 19:12

mercurial je napisao/la:problem ce nam biti tanka klupa

:thumbup:

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 08 dec 2014, 19:14

invincible1921 je napisao/la: koji ?
Pristup zvani srce na teren.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 08 dec 2014, 19:22

Omerbavarac je napisao/la:
taj pristup nam je donio uglavnom razocaranje, ja bi radije pametno glavom uz pravu postavku igre. Ostalo je sve izgubi od svakog dobi svakog previse oslanjajuci se na secu...druze to ne pije vode
=\_1921_/=

mercurial
Kontakt:

Post Postao/la mercurial » 08 dec 2014, 19:29

invincible1921 je napisao/la:
Omerbavarac je napisao/la:
taj pristup nam je donio uglavnom razocaranje, ja bi radije pametno glavom uz pravu postavku igre. Ostalo je sve izgubi od svakog dobi svakog previse oslanjajuci se na secu...druze to ne pije vode
ma ja bih radije da mi klupu kvalitetno popunimo :D sigurno je samo da cemo imati jednog od najboljih trenera na prvenstvu, da cemo biti max fizicki pripremljeni i da cemo igrati jaku odbranu...

sandiegochargers
Kontakt:

Post Postao/la sandiegochargers » 08 dec 2014, 19:31

Poljska -

Marcin Gortat glavni igrac, jos pod kosem Maciej Lampe koji je realno na zalasku karijere i koji (bar meni) nikada nije bio nesto posebno. Visoki igrac koji previse sutira za tri poena. Pod kosem je i Damian Kulig koji igra u Turowu i koji je jedan od boljih strijelaca Eurolige. Onako nesto kao Mirza, cetvorka koja sutira za tri poena.

Igrali su im Tomas Kelati i David Logan kao naturalizovani igraci, ali sada ce vjerovatno uzeti nekog drugog, mozda nekoga od Amerikanaca koji igraju za Turow (Mardy Collins je bivsi NBA igrac, ko zna)

Finska -

realno, vise nisu iznenadjenje i sada ih svi puno ozbiljnije shvataju. I dalje nemaju skoro nikoga pod kosem, igra se svodi na run and gun, ali igraju koliko im dopustis. Vidjelo se na Svjetskom. Ekipe koje su uspjele iskontrolisati njihov run and gun su ih lako dobijale. Peteri Koponen glavni igrac, Sasu Salin stagnira, Temu Raniko star ko Grcka. Tesko da bi Dusko Ivanovic sebi dozvolio da izgubi od takvih.

Izrael -

mina. Nisu to neki igraci, ali imaju u sebi sutersko ludilo da mogu dobiti svakoga. Pod kosem Dior Fisher koji igra sjajno u Unicsu, Omri Casspi bi mogao biti matchup problem za Mirzu jer igra cetvorku a ima tijelo za trojku. Lior Eliyahu je isto neugodan, ali realno, bolji smo od njih. Mislim da i oni igraju koliko im dozvolis.

Rusija - raspadali su se na zadnjem evropskom. Pod kosem solidno, Kaun - Mozgov. Kirilenko se oprostio, Khryapa je sklon povredama, ispada da im je najbolji igrac Alexei Shved koji realno gledajuci, nije neko ko bi trebao nositi igru neke reprezentacije. Sergej Karasev cami na klupi Brooklyna a vidjeli smo proslo prvenstvo na Mirzi sta godina sjedenja uradi igracu. Igraci iz ruskog prvenstva nisu glavni u svojim klubovima.... Na papiru mogu izgledati super, ali na klupi vise ne sjedi David Blatt koji je izvlacio maksimume iz ruskih ekipa.

Francuska - nema se puno toga reci, veliki favoriti protiv svakoga u grupi.

Bitno je da Ivanovic ostane selektor jer smo sa njim 30% jaci i koji je najvece trenersko ime u ovoj grupi. Juka je bonus, ali je zamjenjiv jer Kikanovic i Stipanovic mogu nadoknaditi njegov izostanak, a i on se nece naigrati ove godine u NBA ligi. Vazno je kakav ce Mirza doci (molim vas Netsi, propustite play-off) i Nihad Djedovic. Vec bi bilo vrijeme da se pocne tragati za Amerikancem playom (Gordic moze imati 15 - 8 - 7 u prosjeku, on nije za startera u repki) Problem je opet trojka ali sta da se radi. Jedva cekam

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.