KK Partizan

Moderatori/ce: KK_Bosna,nerminh74,CashMan

dscile
Kontakt:

Re: Odg: KK Partizan

Post Postao/la dscile » 08 dec 2014, 14:37

Raul_64 je napisao/la:Spomenuo nisam "kukanje" , znas valda da sam cesto kritikovao Duleta radi nekih stvari.
Ukljucio sam se u raspravu "od kud Partizanu pare" , silne pare upitanju nisu dok se tankovao EC kup a ekipa se krpi vec pola sezone i ceka se svaki novi mjesec da se ustedi barem jedna mjesecna plata za novog igraca.

Zaboli me za Zvezdu , nek trose koliko imaju , trosio je i Partizan nakon F4 pa danas ispasta zbog nekih ugovora.
Ova zadnja recenica ti je najpametnija. Bio bi red da neko potrazi krivca u Danilovicu i Vujosevicu sto je Partizan tu gdje jeste. Krivi se drzava zbog poreza koji KKP nije platio i zbog kamate, a celnici pomenutog kluba nisu htjeli reprogram kad im je nudjen. Ja kada pocnem kriviti drzavu sto je Zvezda 50 miliona duzna tada me posaljite u ludnicu.

Price o mladom Partizanu su smijesne.

Ps. Citao sam negdje da su plate igraca Zvezde 1.7 miliona, a ukupan budzet 3.6. A provjereno preko ljudi koji su bliski klubu znam da niko nema preko 300 hiljada evra i potpisujem sto je Nermin rekao za Vilijamsovu prethodnu sezonu. On je bio tamo sto i ove godine Nolan u Galati, s tim sto ga nisu uspjeli otjerati.

Raul_64
Kontakt:

Re: KK Partizan

Post Postao/la Raul_64 » 08 dec 2014, 14:45

Dule i Sasha daju , Dule i Sasha uzimaju.
Pored svih mana upitno dal bi Partizan sa drugim dvojcem zivotario toliko godina iznad prosjecnog kuršlusa.

Jer koliki god egomanijak/psihopata/dukljanin davatelj bio , ne treba zaboravit da je Dule fantastican trener i da njegove ekipe su uvijek igrale najbolje kad je najpotrebnije.
nerminh74 je napisao/la:a ima se 200 000 za novog igraca krajem decembra/pocetkom januara (znaci pola sezone, tj. za citavu sezonu bi kostao oko 400 000)
Ne zna niko dal se ima tih "200" k sto djeluje previse za jednog igraca (znacilo bi da bi se od januara placao 35 k mjesecno sto nije realno taman bio Bo Mekeleb).
Prica ide da je uletio neki sponzor , a dal je to istina pokazat ce roster tokom godine , dal ce doci kec i petica , dobar kec ili nece niko.
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 08 dec 2014, 15:13

Raul_64 je napisao/la:Dule i Sasha daju , Dule i Sasha uzimaju.
Pored svih mana upitno dal bi Partizan sa drugim dvojcem zivotario toliko godina iznad prosjecnog kuršlusa.

Jer koliki god egomanijak/psihopata/dukljanin davatelj bio , ne treba zaboravit da je Dule fantastican trener i da njegove ekipe su uvijek igrale najbolje kad je najpotrebnije.
nerminh74 je napisao/la:a ima se 200 000 za novog igraca krajem decembra/pocetkom januara (znaci pola sezone, tj. za citavu sezonu bi kostao oko 400 000)
Ne zna niko dal se ima tih "200" k sto djeluje previse za jednog igraca (znacilo bi da bi se od januara placao 35 k mjesecno sto nije realno taman bio Bo Mekeleb).
Prica ide da je uletio neki sponzor , a dal je to istina pokazat ce roster tokom godine , dal ce doci kec i petica , dobar kec ili nece niko.
sta se ima pricati, pa javna tajna je da ce partizan dobiti sponzorski ugovor od telekoma (naravno drzava njega ne pomaze) i sada se pominje i maric pored pleja
ali to ne sprecava plakanje kako se nema i svi igraju za rucak i spavanje i to je ono sto mi se gadi
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

braoolyo
Kontakt:

Post Postao/la braoolyo » 08 dec 2014, 15:38

Imao je Wiliams 1.3 miliona prošle godine, ove dobija 250k ali dogodine se opet vraća na brojku bližu ovoj prvoj.
nerminh74 je napisao/la: sta se ima pricati, pa javna tajna je da ce partizan dobiti sponzorski ugovor od telekoma (naravno drzava njega ne pomaze) i sada se pominje i maric pored pleja
ali to ne sprecava plakanje kako se nema i svi igraju za rucak i spavanje i to je ono sto mi se gadi
To im je modus operandi, pa Partizan od NIS-a dobija 800k (možda i 900k, ne mogu se trenutno sjetiti) godišnje, što je najveći ugovor u istoriji srpske košarke od strane jedne državne firme. O čemu dalje da pričamo?

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 08 dec 2014, 18:51

800 k , od toga 500 k automatski odlazi na porez svake godine.

A kad dodje i ako dodje novac od Telekoma , javi se Nermine , do tada roaming.
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

braoolyo
Kontakt:

Post Postao/la braoolyo » 08 dec 2014, 22:49

Raul_64 je napisao/la:800 k , od toga 500 k automatski odlazi na porez svake godine.

Da, i? Kao da je porez neka kazna koju samo Partizan plaća pa eto, te pare od države kao i da se ne dobijaju jer zaboga odoše na porez...

44Bertans
Kontakt:

Post Postao/la 44Bertans » 09 dec 2014, 13:16

nerminh74 je napisao/la:ne ja nisam provokatorski nastrojen, ima ovdje ljudi koji su dugo tu i znaju kako sam ja ranije imao puno toga pozitivnog za reči na temu partizana, ali sam mišljenja da dule poslje povratka u partizan svake sezone sve vise gubi kompas, a često traži neke privilegije na osnovu brand-a partizana a od stare slave se ne žive i to dobro znaju i cibona i split i bosna, a znala je i olimpija
također mi je ogavno umanjivanje tuđih rezultata jer pobogu oni imaju novac, a mi nemamo dok se u isto vrijeme zaboravlja da je partizan dugo vremena kada je bio najbolji uvijek bio među 3 najača buđeta u aba lizi, ali menagment partizana je katastrofalno trošio taj novac ili nije naplaćivao kako treba sponzorske ugovore, a da ne prićamo o novcu za odštete raznih igrača
također je dugo partizan imao veliki alibi za rezultate u smislu da ima mladu ekipu, a osnovinu partizana su uvijek činili iskusni igrači i sada kada jedna CZ igra skoro slično (a vjeruj ne simpatišem CZ ništa više ili manje od partizana), onda se priča kako je CZ puna para i tako ostvaruje rezultat umjesto da se gleda u svoje dvorište i vodi svoja borba

a kao šlag na tortu su mi navijači kao što si ti i koji gleda na košarku upravo na način na koji DV diktrira pa pišeš o mladoj ekipi, a baš me zanima mladost te ekipe sada sa pavlovicem i novim plejom, o malom buđetu a buđet je i dalje među prvih 4-5 u ligi odmah iza CZ, Budućnosti, cedevite u ravni sa olimpijom, ....

da li shvataš sada?!

Znam da nije politički forum, ali ako malo bolje posmatraš nije Dule taj koji uništava sistem, već je sistem taj koji radi na sistemskom uništavanju onih koji mu smetaju. Nije Saša Ilić proslavljao rođendan sa tortom na kojoj je jedinica, već Bajković. Dule je čovjek koji ima problem sa šećernom bolesti, koja sama nosi niz nekarakterističnih oblika ponašanja. Jednostavno jače od ljudskog bića. A Dule je praktično jedina opozicija trenutnom sistemu u Srbiji, jedina živa i koja javno kaže što misli. Ako je to njegova mana onda stvarno Srbija nije demokratska zemlja i živi u plemenu,a svi oni koji se takvom demokratskom djelovanju rugaju ili ga predstavljaju negativnim nek se zapitaju jesu li za demokratiju uoPšte.

Kakvih tuđih rezultata??? Da li je umanjio rezultat nekadašnjeg Hemofarma, FMP-a? Ili Radničkog?

Čuj među 3 najveća budžeta... Ok ako misliš na onu sezonu oko F4 ali to je posljedica više propasti ostalih... Sjetimo se da je Bosna već tada bila propala, da je Cibona nakon ogromnih ulaganja i višemilionskih sredstava došla u situciju bankrota, da je jedna Olimpija koju je Ljubljana godinamagurala sa 3-4 miliona evra godišnje takođe se našla u takvoj situaciji... Ili možda komšinica koja nažalost više ne igra i ne takmiči se a koju je Sagadin i kompanija sa pričom o evropskom projektu 10-ak godina dovela gdje je dovela. Izuzev Bosne sa dodatkom Makabija svojevremeno, pa i Zadra svi su imali tada veće budžete od Partizana... Svo to vrijeme.

Patizan je prošle godine u ovo vrijeme imao najmlađi sastav u Evroligi... Prethodnih godina takođe uvijek među namjlađim ekipama + najmanji budžet godinama u Evroligi...

I da, pošto voliš FMP-e i cijeniš ih na osnovu ovogodišnjih izdanja,a zaboravljaš šta je bilo ranije.... prestani čitati RSB i pogledaj malo sponzorstva ove godine, nemoj poput ciganskog totaliteta zanemariti 27 sponzora.... I ko su oni, zbog čega su ušli u projekat koji nema rok trajanja... ustvari ima... Idea nije državna firma, ali je ušla samo zbog jedne stvari.... zna Vučić, znam i ja... znaju i ostali, samo se prave da ne znaju...

Za kraj, u jeku ovih dešavanja, navršila se još jedna godišnjica od smrti velikog čovjeka Mirze Delibašića, majstore hvala za sve i vječna ti slava! :bow:
Na svetu ništa veće ne može da postoji nego što je naša ljubav prema crno beloj boji!

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 09 dec 2014, 13:55

u politiku srbije se razumijem koliko u lanjski snjeg, ali to ne mjenja cinjenicu koju znam sa 99% sigurnosti jeste da je partizan do ove sezone bio uvijek među 3 buđeta lige
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

44Bertans
Kontakt:

Post Postao/la 44Bertans » 09 dec 2014, 14:04

I ja ne želim o politici, ali nažalost ona je sastavni dio sporta u Srbiji, regionu. E vidiš, sve ove Duletove reakcije su otpor na političku svjesnu i selektivnu sportsku pomoć.

Što se budžeta tiče,,, sve je to upitno i dalo bi se polemisati... Nema sumnje da je Partizan imao za naše prilike solidan budžet, ali ne radi se o toliko velikoj razlici u odnosu na ostatak.... Krenimo redom..

04/05

Cibona, Olimpija, Zvezda su imale veći budžet...

deset godina kasnije:...

14/15

Fmp, Cedevita, Budućnost imaju veći budžet...

Nikada Partizan nije imao u ABA najveći budžet... O sponzorstvu lokalnih sredina proporcionalno rezultatima bi se takođe dalo... Zagreb i Ljubljana su za jednu godinu dali, koliko Beograd za 10 godina Partizanu...
Na svetu ništa veće ne može da postoji nego što je naša ljubav prema crno beloj boji!

44Bertans
Kontakt:

Post Postao/la 44Bertans » 09 dec 2014, 14:11

braoolyo je napisao/la:
Raul_64 je napisao/la:800 k , od toga 500 k automatski odlazi na porez svake godine.

Da, i? Kao da je porez neka kazna koju samo Partizan plaća pa eto, te pare od države kao i da se ne dobijaju jer zaboga odoše na porez...

Što jes jes 16 miliona neki ne platiše nikome... zato su i zaleđeni... a ineč Idea je sponzor iz ljubavi prema Zvezdi... boli nju briga za lokacije, dugove i slično... :roll:

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 09 dec 2014, 14:34

nerminh74 je napisao/la:u politiku srbije se razumijem koliko u lanjski snjeg, ali to ne mjenja cinjenicu koju znam sa 99% sigurnosti jeste da je partizan do ove sezone bio uvijek među 3 buđeta lige
Kakav si ti to chovek Nermine, kad ne pushish prichu sa VIPa, juznetribine ili tegigarde, poput brace @Raula ili @Berte44 :?:

Zar ne znash da se u Partizanu igra za pasulj/grashak/krompir iz studentske menze, GSP markicu i placenu shkolarinu na Rudarsko-geoloshkom fakultetu :?:

Sve one tuzhbe Katica, Miljenovica i inih, u kojima oni trazhe na ime neisplacenih plata po 120-200k evra po godini ugovora su zapravo jedna fatamorgana, prelest ili pak zavera da se unishti najsportskije od svih sportskih drushtava i 1ina prava INSTITUCIJA i OPOZICIJA u Srbiji. :kafa:

S tim u vezi, ako ne uradish ovo:

slika

...na shta je 1 opozicionar Srbije pozvao prekjuche - ti si samo 1 bot sa RSB foruma.

:zviz:

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 09 dec 2014, 14:46

44Bertans je napisao/la:I ja ne želim o politici, ali nažalost ona je sastavni dio sporta u Srbiji, regionu. E vidiš, sve ove Duletove reakcije su otpor na političku svjesnu i selektivnu sportsku pomoć.

Što se budžeta tiče,,, sve je to upitno i dalo bi se polemisati... Nema sumnje da je Partizan imao za naše prilike solidan budžet, ali ne radi se o toliko velikoj razlici u odnosu na ostatak.... Krenimo redom..

04/05

Cibona, Olimpija, Zvezda su imale veći budžet...

deset godina kasnije:...

14/15

Fmp, Cedevita, Budućnost imaju veći budžet...

Nikada Partizan nije imao u ABA najveći budžet... O sponzorstvu lokalnih sredina proporcionalno rezultatima bi se takođe dalo... Zagreb i Ljubljana su za jednu godinu dali, koliko Beograd za 10 godina Partizanu...
buđet partizana od 2006 do 2012 godina varira između 2,5 - 4,5 miliona eura, ovaj zadnji iznos se odnosi na eru jovanovica (on je cakarevica platio 250 000 eura :crazy: ), mada i duletov sezonu prije toga nije bio puno manji

44Bertans
Kontakt:

Post Postao/la 44Bertans » 09 dec 2014, 16:07

Nikada budžet Partizana nije bio 4,5 miliona, ni blizu! :nene:

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 09 dec 2014, 16:31

Cakarevicu je to najveci ugovor koji ce dobiti do kraja karijere. A da ne pricam o tome kako je sirotinja placala transfer (znaci bez plate) momka od 18 godina, Miljenovica, 150 hiljada evra. Kad vidis za koliko npr. Klobucar tuzi Partizan jasno je kakav je tu raskos bio.

Meni je zanimljivo kako se za sve krivi drzava. Kao da je Vucic prije 10 godina iz sjenke zabranio Danilovicu i kompaniji da placaju porez, kao da je on odbio reprogram.. A vrhunac ludila je ovo od danas, kako ABA liga zeli unistiti Partizan. :tokralju:

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 09 dec 2014, 16:32

44Bertans je napisao/la:Nikada budžet Partizana nije bio 4,5 miliona, ni blizu! :nene:
:beba:

44Bertans
Kontakt:

Post Postao/la 44Bertans » 09 dec 2014, 16:37

nerminh74 je napisao/la:
44Bertans je napisao/la:Nikada budžet Partizana nije bio 4,5 miliona, ni blizu! :nene:
Nema potrebe za takvim načinom komunikacije. Kada je budžet Partizana prelazio 3,4 miliona evra????? (bez Čovićevićh podataka zasnovanih na isljučivosti i animozitetu prema DV)

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 09 dec 2014, 16:42

44Bertans je napisao/la:
nerminh74 je napisao/la:
Nema potrebe za takvim načinom komunikacije. Kada je budžet Partizana prelazio 3,4 miliona evra????? (bez Čovićevićh podataka zasnovanih na isljučivosti i animozitetu prema DV)
:beba: ovo znači da si naivan
a fino sam ti rekao da ekipa koja je otišla na F4 imala blizu 4 mil, a ekipa poslje koju je vodio jovanovic oko 4,5

44Bertans
Kontakt:

Post Postao/la 44Bertans » 09 dec 2014, 17:17

Jovanovićeva ekipa je imala 3,5 miliona budžet i to sa ________ sredstvima.
Tako da ta priča o naivnosti i nekakvoj milionskoj ljepoti Partizana od prije 3 sezone ne stoji.
Što naravno ne umanjuje da neki nisu radili svoj posao kako treba.

Partizan nikada nijeimao budžet od 4, a ne 4,5 miliona evra.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 09 dec 2014, 17:27

MaGiCa je napisao/la:
nerminh74 je napisao/la:u politiku srbije se razumijem koliko u lanjski snjeg, ali to ne mjenja cinjenicu koju znam sa 99% sigurnosti jeste da je partizan do ove sezone bio uvijek među 3 buđeta lige
Kakav si ti to chovek Nermine, kad ne pushish prichu sa VIPa, juznetribine ili tegigarde, poput brace @Raula ili @Berte44 :?:

Zar ne znash da se u Partizanu igra za pasulj/grashak/krompir iz studentske menze, GSP markicu i placenu shkolarinu na Rudarsko-geoloshkom fakultetu :?:

Sve one tuzhbe Katica, Miljenovica i inih, u kojima oni trazhe na ime neisplacenih plata po 120-200k evra po godini ugovora su zapravo jedna fatamorgana, prelest ili pak zavera da se unishti najsportskije od svih sportskih drushtava i 1ina prava INSTITUCIJA i OPOZICIJA u Srbiji. :kafa:

S tim u vezi, ako ne uradish ovo:

slika

...na shta je 1 opozicionar Srbije pozvao prekjuche - ti si samo 1 bot sa RSB foruma.

:zviz:
ma nek je partizan sumnjiv, projkat " Lekic za moj kompleks" by Acika primjer cistote i ogledalo srbije... ups jeste ogledalo...

ako vilijams nakon onakvih sezona u unikahi i lokomotivi igra sa kikiriki onda on sem srcanih ima i psihickih problema
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 09 dec 2014, 17:36

Nakon kakve sezone u Lokomotivi? Sezone sa 7 poena i 3 asistencije u prosjeku, 33% za 2 i 28% za 3 u EL. One iste sezone kada je upao u sukob sa Bikovim i kada je odstranjen iz ekipe zbog odbrane. Da li mislimo na isto sezonu?

Odgovori

Natrag na “Evropska košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.