nerminh74 je napisao/la:ne ja nisam provokatorski nastrojen, ima ovdje ljudi koji su dugo tu i znaju kako sam ja ranije imao puno toga pozitivnog za reči na temu partizana, ali sam mišljenja da dule poslje povratka u partizan svake sezone sve vise gubi kompas, a često traži neke privilegije na osnovu brand-a partizana a od stare slave se ne žive i to dobro znaju i cibona i split i bosna, a znala je i olimpija
također mi je ogavno umanjivanje tuđih rezultata jer pobogu oni imaju novac, a mi nemamo dok se u isto vrijeme zaboravlja da je partizan dugo vremena kada je bio najbolji uvijek bio među 3 najača buđeta u aba lizi, ali menagment partizana je katastrofalno trošio taj novac ili nije naplaćivao kako treba sponzorske ugovore, a da ne prićamo o novcu za odštete raznih igrača
također je dugo partizan imao veliki alibi za rezultate u smislu da ima mladu ekipu, a osnovinu partizana su uvijek činili iskusni igrači i sada kada jedna CZ igra skoro slično (a vjeruj ne simpatišem CZ ništa više ili manje od partizana), onda se priča kako je CZ puna para i tako ostvaruje rezultat umjesto da se gleda u svoje dvorište i vodi svoja borba
a kao šlag na tortu su mi navijači kao što si ti i koji gleda na košarku upravo na način na koji DV diktrira pa pišeš o mladoj ekipi, a baš me zanima mladost te ekipe sada sa pavlovicem i novim plejom, o malom buđetu a buđet je i dalje među prvih 4-5 u ligi odmah iza CZ, Budućnosti, cedevite u ravni sa olimpijom, ....
da li shvataš sada?!
Znam da nije politički forum, ali ako malo bolje posmatraš nije Dule taj koji uništava sistem, već je sistem taj koji radi na sistemskom uništavanju onih koji mu smetaju. Nije Saša Ilić proslavljao rođendan sa tortom na kojoj je jedinica, već Bajković. Dule je čovjek koji ima problem sa šećernom bolesti, koja sama nosi niz nekarakterističnih oblika ponašanja. Jednostavno jače od ljudskog bića. A Dule je praktično jedina opozicija trenutnom sistemu u Srbiji, jedina živa i koja javno kaže što misli. Ako je to njegova mana onda stvarno Srbija nije demokratska zemlja i živi u plemenu,a svi oni koji se takvom demokratskom djelovanju rugaju ili ga predstavljaju negativnim nek se zapitaju jesu li za demokratiju uoPšte.
Kakvih tuđih rezultata??? Da li je umanjio rezultat nekadašnjeg Hemofarma, FMP-a? Ili Radničkog?
Čuj među 3 najveća budžeta... Ok ako misliš na onu sezonu oko F4 ali to je posljedica više propasti ostalih... Sjetimo se da je Bosna već tada bila propala, da je Cibona nakon ogromnih ulaganja i višemilionskih sredstava došla u situciju bankrota, da je jedna Olimpija koju je Ljubljana godinamagurala sa 3-4 miliona evra godišnje takođe se našla u takvoj situaciji... Ili možda komšinica koja nažalost više ne igra i ne takmiči se a koju je Sagadin i kompanija sa pričom o evropskom projektu 10-ak godina dovela gdje je dovela. Izuzev Bosne sa dodatkom Makabija svojevremeno, pa i Zadra svi su imali tada veće budžete od Partizana... Svo to vrijeme.
Patizan je prošle godine u ovo vrijeme imao najmlađi sastav u Evroligi... Prethodnih godina takođe uvijek među namjlađim ekipama + najmanji budžet godinama u Evroligi...
I da, pošto voliš FMP-e i cijeniš ih na osnovu ovogodišnjih izdanja,a zaboravljaš šta je bilo ranije.... prestani čitati RSB i pogledaj malo sponzorstva ove godine, nemoj poput ciganskog totaliteta zanemariti 27 sponzora.... I ko su oni, zbog čega su ušli u projekat koji nema rok trajanja... ustvari ima... Idea nije državna firma, ali je ušla samo zbog jedne stvari.... zna Vučić, znam i ja... znaju i ostali, samo se prave da ne znaju...
Za kraj, u jeku ovih dešavanja, navršila se još jedna godišnjica od smrti velikog čovjeka Mirze Delibašića, majstore hvala za sve i vječna ti slava!

Na svetu ništa veće ne može da postoji nego što je naša ljubav prema crno beloj boji!