RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

emil02in
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la emil02in » 10 dec 2014, 20:31

nisko je napisao/la:Prije tačno 40 godina, na današnji dan, u Mostaru se tog prohladnog decembarskog dana odigrao antologijski fudbalski meč. Utakmica koja će ostati zlatnim slovima upisana u sportske stranice grada na Neretvi. Na megdan Veležu dolazio je Derby County. Ime koje u današnjim okvirima fudbala u Engleskoj predstavlja prosječnost, u to vrijeme je bio sve samo ne prosječan klub. Upravo te sezone 1974/75 Derby County je postao prvak Engleske, što dovoljno govori o protivniku. Ljubitelji statistike pribilježit će podatak da je Derby County te sezone bio prvak sa dva boda prednosti ispred Liverpoola, a da je baš te sezone iz lige ispao Chelsea.

Igrala se 1/8 finala Kupa UEFA. Nikada do tada Velež nije tako daleko došao u evropskim kupovima. Ni rezultat iz prvog meča nije ulijevao nadu navijačima Veleža. Poraz od 3:1, sa ranim vodstvom pogotkom Franje Vladića nije pomogao u prvom duelu. Derby je tih godina imao svoju najveću generaciju svih vremena. Godine 1972. su prvi put postali prvaci Engleske, a te 1974/75 bili su suvereni lideri prvenstva i jurišali na drugi trofej. Međutim, stadion je tog decembarskog dana bio pretjesan. Kultni Veležov dom pod Bijelim Brijegom do tada nije zapamtio veću utakmicu, a ni veći sportski ulog. Ipak je engleski velikan dolazio u goste „Rođenim“, onim istim „Rođenim“ koji su očarali Jugoslaviju svojim fudbalom. Mnogi će danas reći da je ta generacija zauvijek obilježila mostarski stil igranja fudbala. Vjerovatno je to i istina, jer generacija koju je stvorio Sulejman Rebac igrala je za raju, za potez više, za pogodak više u mreži protivnika.

Vjerovatno oni stariji navijači Veleža, u glas će i danas izrecitovati sljedeća imena: Mrgan, Meter, Hadžiabdić, Čolić, Primorac, Pecelj, Topić, Halilhodžić, Bajević, Vladić, Vukoje. Na klupi legendarni Sulejman Rebac. Za uspomenu vrijedi spomenuti i sastav gostiju Boulton, Webster, Tomas, Rioch, Daniel, Toid, Newton, Gemmil, Bourne, Hector, Lee. Sa klupe ih je predvodio Škotlanđanin David Mac Kay.

Ako želite savladati najbolju ekipu iz zemlje kolijevke fudbala onda morate biti nešto posebno. A Velež je tih godina bio zaista nešto posebno. Klub iz u evropskim okvirima, malog grada stvorio je jednu veliku generaciju. Kasnije će se ispostaviti da je ekipa koju je još u juniorima sastavljao Sulejman Rebac i možda najveća generacija Veleža svih vremena. Enver Marić, Duško Bajević, Franjo Vladić, Jadranko Topić, Boro Primorac, Momčilo Vukoje, Džemal Hadžiabdić, Marko Čolić iVahid Halilhodžić samo su neki od velikana našeg kluba. Tih godina u Mostaru se igrao romantičarski, šmekerski fudbal, nešto što će postati temeljno obilježje svakog ko će u godinama poslije njih, pa barem za raju, igrati lopte u Mostaru. A bili su to velemajstori. Vjerovatno takav fudbal danas je gotovo nemoguće primjeniti u modernim okvirima, no ostat će zapisano da je tada „mali Mostar“ stvorio svjetske velikane fudbala.

I tako, nakon 14 dana od utakmice u Derby, došao je dan revanša. Za pobjedu se živjelo, o prolasku u ¼ finale sanjalo, u Velež se vjerovalo. Do 51. minute je „prebačena norma“. Boro Primorac u 14., Vladimir Pecelj u 29. i „Kulje“ Vladić u 51. postigli su dovoljno da kolektivni trans zavlada ne samo stadionom, nego čitavim Mostarom. Onaj ko nije uspio ući na stadion, „disao“ je uz svoje „Rođene“ na ulicama oko stadiona i u gradu. A onda je Kevin Hector, golgeter Derbya, „strah i trepet“ engleskih golmana, pogodio mrežu Veleža, upisao još jedan od ukupno 148 golova u dresu Derbya i stvari u 58. minuti vratio na početak. Nervoza, napetost, strepnja sve se to natiskalo na tribine Veležovog stadiona. Osjetila se tjeskoba u tom trenutku i na ulicama grada, u svim domovima. Velež je bio jako blizu ostvarenja sna, ali mu je trebalo ono „još malo“.

Kažu da život piše najbolje i najuzbudljivije priče. A kako ispričati jednu od najvećih mostarskih sportskih priča, ako ona nema svoj vrhunac. Bila je 86. minuta i bio je penal. Teško je nakon 40 godina opisati taj osjećaj strepnje, ali možete samo zamisliti kakav je bio taj trenutak. I Dušan Bajević, a ko bi drugo ? „Princ“ je poslao loptu u mrežu, a svoj Velež u istoriju, u ¼ finale Kupa UEFA. Nije uopšte bitno što je danas takav plasman gotovo nemoguć za neki klub sa ovih prostora. Četvrtfinale Kupa UEFA (Europa lige) je uvijek veliki uspjeh i za najveće. A Velež je te 1974. bio evropski velikan.
NEKE STVARI NE MOŽE KUPITI NOVAC :clap: :clap: :clap:
SRETAN ROĐENDAN NAŠEM PRINCU SA NERETVE :bow:
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE

nisko
Kontakt:

Post Postao/la nisko » 10 dec 2014, 22:24

anel81m je napisao/la:
nisko je napisao/la:Prije tačno 40 godina, na današnji dan, u Mostaru se tog prohladnog decembarskog dana odigrao antologijski fudbalski meč. Utakmica koja će ostati zlatnim slovima upisana u sportske stranice grada na Neretvi. Na megdan Veležu dolazio je Derby County. Ime koje u današnjim okvirima fudbala u Engleskoj predstavlja prosječnost, u to vrijeme je bio sve samo ne prosječan klub. Upravo te sezone 1974/75 Derby County je postao prvak Engleske, što dovoljno govori o protivniku. Ljubitelji statistike pribilježit će podatak da je Derby County te sezone bio prvak sa dva boda prednosti ispred Liverpoola, a da je baš te sezone iz lige ispao Chelsea.

Igrala se 1/8 finala Kupa UEFA. Nikada do tada Velež nije tako daleko došao u evropskim kupovima. Ni rezultat iz prvog meča nije ulijevao nadu navijačima Veleža. Poraz od 3:1, sa ranim vodstvom pogotkom Franje Vladića nije pomogao u prvom duelu. Derby je tih godina imao svoju najveću generaciju svih vremena. Godine 1972. su prvi put postali prvaci Engleske, a te 1974/75 bili su suvereni lideri prvenstva i jurišali na drugi trofej. Međutim, stadion je tog decembarskog dana bio pretjesan. Kultni Veležov dom pod Bijelim Brijegom do tada nije zapamtio veću utakmicu, a ni veći sportski ulog. Ipak je engleski velikan dolazio u goste „Rođenim“, onim istim „Rođenim“ koji su očarali Jugoslaviju svojim fudbalom. Mnogi će danas reći da je ta generacija zauvijek obilježila mostarski stil igranja fudbala. Vjerovatno je to i istina, jer generacija koju je stvorio Sulejman Rebac igrala je za raju, za potez više, za pogodak više u mreži protivnika.

Vjerovatno oni stariji navijači Veleža, u glas će i danas izrecitovati sljedeća imena: Mrgan, Meter, Hadžiabdić, Čolić, Primorac, Pecelj, Topić, Halilhodžić, Bajević, Vladić, Vukoje. Na klupi legendarni Sulejman Rebac. Za uspomenu vrijedi spomenuti i sastav gostiju Boulton, Webster, Tomas, Rioch, Daniel, Toid, Newton, Gemmil, Bourne, Hector, Lee. Sa klupe ih je predvodio Škotlanđanin David Mac Kay.

Ako želite savladati najbolju ekipu iz zemlje kolijevke fudbala onda morate biti nešto posebno. A Velež je tih godina bio zaista nešto posebno. Klub iz u evropskim okvirima, malog grada stvorio je jednu veliku generaciju. Kasnije će se ispostaviti da je ekipa koju je još u juniorima sastavljao Sulejman Rebac i možda najveća generacija Veleža svih vremena. Enver Marić, Duško Bajević, Franjo Vladić, Jadranko Topić, Boro Primorac, Momčilo Vukoje, Džemal Hadžiabdić, Marko Čolić iVahid Halilhodžić samo su neki od velikana našeg kluba. Tih godina u Mostaru se igrao romantičarski, šmekerski fudbal, nešto što će postati temeljno obilježje svakog ko će u godinama poslije njih, pa barem za raju, igrati lopte u Mostaru. A bili su to velemajstori. Vjerovatno takav fudbal danas je gotovo nemoguće primjeniti u modernim okvirima, no ostat će zapisano da je tada „mali Mostar“ stvorio svjetske velikane fudbala.

I tako, nakon 14 dana od utakmice u Derby, došao je dan revanša. Za pobjedu se živjelo, o prolasku u ¼ finale sanjalo, u Velež se vjerovalo. Do 51. minute je „prebačena norma“. Boro Primorac u 14., Vladimir Pecelj u 29. i „Kulje“ Vladić u 51. postigli su dovoljno da kolektivni trans zavlada ne samo stadionom, nego čitavim Mostarom. Onaj ko nije uspio ući na stadion, „disao“ je uz svoje „Rođene“ na ulicama oko stadiona i u gradu. A onda je Kevin Hector, golgeter Derbya, „strah i trepet“ engleskih golmana, pogodio mrežu Veleža, upisao još jedan od ukupno 148 golova u dresu Derbya i stvari u 58. minuti vratio na početak. Nervoza, napetost, strepnja sve se to natiskalo na tribine Veležovog stadiona. Osjetila se tjeskoba u tom trenutku i na ulicama grada, u svim domovima. Velež je bio jako blizu ostvarenja sna, ali mu je trebalo ono „još malo“.

Kažu da život piše najbolje i najuzbudljivije priče. A kako ispričati jednu od najvećih mostarskih sportskih priča, ako ona nema svoj vrhunac. Bila je 86. minuta i bio je penal. Teško je nakon 40 godina opisati taj osjećaj strepnje, ali možete samo zamisliti kakav je bio taj trenutak. I Dušan Bajević, a ko bi drugo ? „Princ“ je poslao loptu u mrežu, a svoj Velež u istoriju, u ¼ finale Kupa UEFA. Nije uopšte bitno što je danas takav plasman gotovo nemoguć za neki klub sa ovih prostora. Četvrtfinale Kupa UEFA (Europa lige) je uvijek veliki uspjeh i za najveće. A Velež je te 1974. bio evropski velikan.
Taman sam mislio postavit ovo, ti si me preduhitrio.
Uglavnom golemo je bilo iz vlastite omladinske škole izbaciti generaciju koja će pobjediti prvaka Engleske sa 4:1, a prvacima SFRJ uvaljivati po 5 komada i kući i na strani.Kažu da su već tada igrali nedavno "izmišljenu" tika-taka.Iz malog grada (za svijetske prilike) izbaciti taku generaciju je nepojmljivo, i nikad niko neće ponoviti!
Velež nikad nije bio prvak ali je zbog takve igre imao simpatizere i navijače u čitavoj bivšoj zemlji pa i šire!
Druze Velez nije bio prvak u ex.Jugi samo iz razloga sto nije bio iz glavnog grada republike ili pokrajne ako pogledas istoriju ex. Yu fudbala vidjet ces da su svi prvaci dolazili iz glavni gradova i Hajduk kao najstariji klub na ovim prostorima
JA VOLIM SAMO VELEŽA ALKOHOL I ŽENE NIŠTA VIŠE U ŽIVOTU NE ZANIMA MENE!!!

shaman7
Kontakt:

Post Postao/la shaman7 » 11 dec 2014, 13:04

Pošto stvarno nema smisla to da uprava FK Velež nije dala ama baš nikakvo obraćanje medijima (barem ne na sportsport.ba, ali koliko znam i drugim stranicama) i upoznala naše navijače, simpatizere i širu javnost šta bi trebalo da bude u drugoj polusezoni , promjene i slično, prelazimo na naš drugi Velež. Rukometaši u Subotu u 20h u Goraždu igraju derbi polusezone za JESENJEG PRVAKA protiv Goražda. Ako ima neko od ove raje, možda tačno iz Goražda, ili nekog obližnjeg grada (koliko znam i Sarajevo je blizu) i ima volje i vremena nek ode na tekmu jer sam ubijeđen da bi igračima bilo drago da im dadne neko aplauz usred Goražda, da proslavi njihove poteze i golove. To bi bio jedan ogromni motiv sigurno !

Šteta da utakmica ovakvog značaja nije negdje bliže, ubijeđen sam da bi uz navijače i ostale simpatizere Veleža ispunili dvoranu sigurno. Put u Goražde je dosta skup, naporan i dalek, pa se odustalo od neke organizacije prevoza za gore iako je bilo priče o tome.

btw. Ako neko slučajno bude planirao da ode, nek mi se javi preko foruma, trebat će mi za jedan mali dogovor :P

Pozdrav raji

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 12 dec 2014, 13:46

pošto nam spava stranica kluba :zzz: :zzz: @VELEZDOGROBA dali znaš kad će biti ta skupština kluba, odnosno datum iste? :kafa:

mikki21
Kontakt:

Post Postao/la mikki21 » 12 dec 2014, 16:17

Najbolji igrač Veleža navukao interes drugih klubova

Daleko najsvjetlija točka relativno sive Veležove jeseni bio je Anel Hebibović. Ovaj 24-godišnjak bio je uvjerljivo najbolji strijelac momčadi i daleko najbolji igrač.

Ono što je zanimljivo kod Hebibovića je to da je prije tri godine došao na probu kao potpuno nepoznati igrač konjičkog Igmana, no već prošle sezone potvrdio se kao jedan od važnijih igrača mostarskog premierligaša, a ove sezone je i najvažniji.

“Zadovoljan sam svojim igrama, drago mi je zbog pogodaka i svega, ali zasluge za moje igre prvenstveno snose trener i suigrači”, kaže za Sportske novosti Anel Hebibović.

Ordinirajući po desnom krilu Hebibović je bio prava napast za sve protivničke momčadi. Posebno dobro će ga upamtiti u Vitezu kojemu je u tri utakmice, dvije u kupu i jednoj u prvenstvu, utrpao šest golova! Njega je na toj poziciji počeo koristiti Jusufbegović sredinom prošle sezone, jer je prije njegovog dolaska u klub Hebibović igrao u obrani.

“Kad sam dolazio u Velež došao sam kao vezni igrač, no na početku sam igrao desnog bočnog. Jusufbegović me trenirao u konjičkom Igmanu i znao je koja je moja prirodna pozicija, pa me povukao naprijed na sadašnju poziciju. Snalazio sam se i na boku, ali ova mi bolje leži”, dodaje Hebibović.

Još prošle zime u svojim redovima htjeli su ga vidjeti ljudi iz FK Sarajevo, no Hebibović je pokazao lojalnost Veležu i produžio do ljeta 2015. godine. Ipak, svojim igrama u jesenskom dijelu privukao je i neke druge zainteresirane klubove i sada je klub u velikoj dvojbi – ako ga sada proda zaradit će od odštete, ali će izgubiti najboljeg igrača, no ako ga zadrži može otići bez ičega.

“Ima ponuda, ali imam ugovor s Veležom do kraja sezone i koncentriran sam samo na Velež. Sve ostalo može doći u obzir jedino uz dogovor s klubom”, zaključio je Hebibović za Sportske novosti
.

i poslje ovog boldiranog uporedis sa vladavicevim izjavama kojem je navodno velez sve u zivotu... pametnom dosta...

salmy

Post Postao/la salmy » 13 dec 2014, 11:38

Prije svega veliki pozdrav crvenoj braći Rodjenim sirom svijeta, a posebno bratu Pastrmki gdje god se nalazi :wave:

U vezi prethodnih komentara o Vladaviću i uporedjujuci istog sa nasim Anijem je prije svega odraz njegovog kucnog (ne)odgoja i (ne)karaktera koji je toliko negativno eskalirao da se sam Vladavic stavio u isti koš sa jednim od najvecih uhljupa Čolićem. Zalosno da zalosnije ne moze biti, ali neka mu je na cast i na obraz, mada je to nasa svakodnevnica u BH .

Sto se tice Anija , njemu kapa do poda :tokralju: za sve sto je odradio za nas Velež i vjerujte da iz kuloarskih prica po Sarajevu ljudi ne mogu jos da skontaju zasto nije presao u FK Sarajevo, jer je imao jako primamljivu ponudu.
Naravno da nije jer nije samo gledao svoj interes vec i svog kluba Veleza, koji ga je i promovisao u respektabilnog igraca.
I samo da se na kraju osvrnem na rad /u proteklih 15-tak dana/ Jusufbega i Mrleta, oni bogami ko mede utonuli u zimski san :lol: , umjesto da se razlete i traze pojacanja do 10-tog januara kada se konacno namjerava krenuti u pripreme pred proljetni dio.
Mozda i nisam u pravu, ali neka me ako boga znaju demantuju i "privedu" u Velež kakvog mocnog igraca centarfora :clap: :clap: :clap: .
FK..VELEZ - Semir Tuce :)

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 14 dec 2014, 01:33

salmy je napisao/la:Prije svega veliki pozdrav crvenoj braći Rodjenim sirom svijeta, a posebno bratu Pastrmki gdje god se nalazi :wave:

U vezi prethodnih komentara o Vladaviću i uporedjujuci istog sa nasim Anijem je prije svega odraz njegovog kucnog (ne)odgoja i (ne)karaktera koji je toliko negativno eskalirao da se sam Vladavic stavio u isti koš sa jednim od najvecih uhljupa Čolićem. Zalosno da zalosnije ne moze biti, ali neka mu je na cast i na obraz, mada je to nasa svakodnevnica u BH .

Sto se tice Anija , njemu kapa do poda :tokralju: za sve sto je odradio za nas Velež i vjerujte da iz kuloarskih prica po Sarajevu ljudi ne mogu jos da skontaju zasto nije presao u FK Sarajevo, jer je imao jako primamljivu ponudu.
Naravno da nije jer nije samo gledao svoj interes vec i svog kluba Veleza, koji ga je i promovisao u respektabilnog igraca.
I samo da se na kraju osvrnem na rad /u proteklih 15-tak dana/ Jusufbega i Mrleta, oni bogami ko mede utonuli u zimski san :lol: , umjesto da se razlete i traze pojacanja do 10-tog januara kada se konacno namjerava krenuti u pripreme pred proljetni dio.
Mozda i nisam u pravu, ali neka me ako boga znaju demantuju i "privedu" u Velež kakvog mocnog igraca centarfora :clap: :clap: :clap: .
kazu likCe ozbiljno zagrijan za Vladu :crazy: :zviz: :zviz: ,idi Vlada sto prije ,ne cekaj ni jedne sekunde :evil:

I Asim ako ce se kofrciti(nije mu prvi put),lagano raskid ugovora pa nek ide gdje mu je bolje i nek se vise ne vraca,a prije njih ja bi dao raskid ugovora Tani i Mrletu ,i njih mi je vala vise preko glave i njihovog amaterizma :wtf: Dovesti za direktora kakvog mladog obrazovanog i ambicioznog dokazanog Velezovog navijaca i nek proba nesto napraviti.Yebenu oficijalnu facebook stranicu nisu u stanju da naprave a na sluzbenoj stranici kluba(usput koja izgleda amaterski) postavljaju se vijesti svake predstupne godine. :wtf: Da su stranicu dali nekom volonteru da je vodi vjerujem da bi bila daleko profesionalnija.Puna podrska Feji mada i on zasluzuje neke od kritika

Velez je zivot moj
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 14 dec 2014, 13:53

Hebibović je jedina svijetla tačka ove polusezone. Njegov odnos prema dresu i istupi u medijima daju nadu navijačima da će se pojaviti još koji dobar igrač, ali i dobar čovjek koji će znati poštovati dres u kojem igra i ime kluba kojeg svi nosimo u srcima. U slijedećoj domaćoj utakmici taj momak mora dobiti gromoglasan aplauz od svih prisutnih.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

emil02in
Kontakt:

Post Postao/la emil02in » 14 dec 2014, 16:41

Yebo te život ovi naši utonuli u zimski san,niko ni da se javi,a ne da nešto konkretno uradi. :crazy:

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 14 dec 2014, 16:52

emil02in je napisao/la:Yebo te život ovi naši utonuli u zimski san,niko ni da se javi,a ne da nešto konkretno uradi. :crazy:
tako nam je sve u ovoj nazovi državi. :oops:

mikki21
Kontakt:

Post Postao/la mikki21 » 14 dec 2014, 19:04

emil02in je napisao/la:Yebo te život ovi naši utonuli u zimski san,niko ni da se javi,a ne da nešto konkretno uradi. :crazy:
oficijelna stranica kao da je mrtva, nista zivo se nedesava na njoj! ne da nenapreduje nego nazaduje! prosle sezone smo ako nista imali kvalitetan izvjestaj sa svake pripremne i ligaske utakmice, ove nema ni to! ponekad ubace skraceni pregled sa bht ako je ligaska utakmica a nekad i neubace a kamoli da naprave sami svoje reportaze i da pise nesto o stanju u ekipi i ostalom da bi dobio informacije koje nemozes nac na raznoraznim sportskim stranicama.. upravo probudi se....

shaman7
Kontakt:

Post Postao/la shaman7 » 14 dec 2014, 22:01

mikki21 je napisao/la:
oficijelna stranica kao da je mrtva, nista zivo se nedesava na njoj! ne da nenapreduje nego nazaduje! prosle sezone smo ako nista imali kvalitetan izvjestaj sa svake pripremne i ligaske utakmice, ove nema ni to! ponekad ubace skraceni pregled sa bht ako je ligaska utakmica a nekad i neubace a kamoli da naprave sami svoje reportaze i da pise nesto o stanju u ekipi i ostalom da bi dobio informacije koje nemozes nac na raznoraznim sportskim stranicama.. upravo probudi se....
Ima brate Rođeni, rođeni emisija, redovno zoka Velež oblati :lol:

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 14 dec 2014, 22:14

shaman7 je napisao/la:
mikki21 je napisao/la:
Ima brate Rođeni, rođeni emisija, redovno zoka Velež oblati :lol:

ne oblati on Velez vec ljude koji trebaju bolje raditi za dobrobit kluba,a oni to ne rade.(ili rade veoma lose).Evo pogledajte ove vijesti iz kluba,ko da je kuga sve pobila nikakvog znaka nema.Nisu nimalo odgovorni prema navijacima,isto ko da je Velez neka tajna sluzba pa jedino oni u klubu moraju znati sta se radi i kakvi su planovi,niko drugi.Da Bog sacuvaj :problem:

FORZA VELEZ
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

shaman7
Kontakt:

Post Postao/la shaman7 » 14 dec 2014, 22:38

To sam vam ja davno rekao, to da ne brinu o svojim navijačima. Njima je svejedno koliko će imati gledaoca samo nek svaki plati petaka na centralnoj, pa šta se uzme. Nekad za svoje loše rezultate moraš nagraditi navijače slobodnim ulazom na neku od utakmica, ili napraviti u Fejicevoj standove gdje ce gradjani kroz razlicite nagradne igre, izazove i slicno dobijati na poklon karte za utakmicu ili neke od rekvizita. Tako se pocinje sa marketingom, Velez ga nema uopste. Ovu stranicu kakvu FK Velez ima bi znao obicni srednjoskolac sa zavrsenom Elektrotehnickom skolom iskodirati, a svaki osnovac odrzavati. Da ne pricam o toj nekoj FB stranici koja ne postoji, nego koju djeca od 10 godina naprave FK Velez Mostar. Cast izuzecima koji su uspjeli na neke da skupe i po 10 hiljada ljudi, ali opet se zna da to nije klupska oficijelna. Mogao bi jos danima predlagati i pricati o marketingu, jer i sam se bavim jednim dijelom marketinga što se tiče RK Velež koji nema dovoljno prostora i mogućnosti za to, pa je u pitanju jedna od najboljih posjeta rukometa u BiH (ako ne i najbolja vrlo lahko), a sve što sam radio je džaba, a da ne pričam o FK Velež, jednoj historiji, tradiciji, brendu i ponosu grada Mostara i svakog građanina.

A to što Zoka radi, ne treba tako javno, pa da nam se smiju svi, nek ode lijepo tamo u klub, nek popriča, nek napiše mail/pismo. A ne da u emisiji nakon tekme sa Željom spominje "groznu igru koju su i navijači prepoznali pa su u neka doba i odustali od navijanja " (otprilike tako nekako je to bilo) . To je jako ružno, pogazi i Red Army i Velež i rezultat i igru i sedmicu treniranja i spremanja ekipe za tu utakmicu

A da ne pričam o RođeniTV , gdje bi samo članovi kluba sa članskom mogli da imaju pristup određenim kadrovima, nekim intervjuima pa kad su u pitanju i neke škakljive stvari oko kluba, igrača, trenera i slično. Snimak treninga, prijateljskih utakmica, Live utakmice, ali **** đe su ideje, đe su mladi i perspektivni ljudi sa idejama za boljitak kluba. Za ovo što sam nabrojao, treba samo kamera ili dvije, a uvijek se može potpisati ugovor sa nekom produkcijskom kućom, npr. ZAP koja je već uz Velež. Evo ja dadoh prijedlog kako da se povećaju članske, navijači ulože u klub, te tako klub ima više svojih fanova, onih pravih zapisanih. Kad će neko dati prijedlog u obratnom smjeru? Da sam klub privuče ljude na stadion i u klub, a ne da oni plaćaju da budu članovi kluba.

bagra
Kontakt:

Post Postao/la bagra » 15 dec 2014, 14:14

Emir Jusic stoper 28-godina sigurno jedan od najboljih u ligi trenutno bez kluba, vratio se iz Kazahstana, za nase lige sigurno kvalitetno rijesenje uzmite ga necete se pokajat http://www.transfermarkt.com/emir-jusic ... eler/46223" onclick="window.open(this.href);return false;
Limvo Likce

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 15 dec 2014, 15:20

bagra je napisao/la:Emir Jusic stoper 28-godina sigurno jedan od najboljih u ligi trenutno bez kluba, vratio se iz Kazahstana, za nase lige sigurno kvalitetno rijesenje uzmite ga necete se pokajat http://www.transfermarkt.com/emir-jusic ... eler/46223" onclick="window.open(this.href);return false;
:zzz: :zzz: :zzz:

SipakUlicar1922
Kontakt:

Post Postao/la SipakUlicar1922 » 15 dec 2014, 15:33

AlemC85 je napisao/la:
bagra je napisao/la:Emir Jusic stoper 28-godina sigurno jedan od najboljih u ligi trenutno bez kluba, vratio se iz Kazahstana, za nase lige sigurno kvalitetno rijesenje uzmite ga necete se pokajat http://www.transfermarkt.com/emir-jusic ... eler/46223" onclick="window.open(this.href);return false;
:zzz: :zzz: :zzz:
Hahahahah bas tako :thumbup: .........imam osjecaj kao da je proslo 6 mjeseci odkako se polusezona zavrsilila. Ima li ko broj od Feje da ga nazovemo da vidimo sta ima (kad uprava/zvanicna stranica) vec spava? Kad pomislim koliko jos ima do 10-12 januara (kad bi pripreme trebale poceti) dodje mi da placem :plac:
Prkosni i Ponosni od 1922

emil02in
Kontakt:

Post Postao/la emil02in » 15 dec 2014, 17:19

„Rođeni za vječnost“ ili šta znači biti veliki klub

U izdanju portala Tacno.net i mostarskog Centra za kritičko mišljenje izlazi knjiga koja će zasigurno obradovati sve navijače i simpatizere Veleža. Knjiga pod naslovom „Rođeni za vječnost“ predstavlja zbornik eseja i kratkih priča, iz pera dvadeset i pet vrsnih književnika i novinara, kroz koje se fenomen fudbalskog kluba Velež sagledava na posve originalan i nesvakidašnji način. Pored ostalih, u knjizi će se naći tesktovi Ozrena Kebe, Dragana i Roka Markovine, Predraga Matvejevića, Ahmeda Burića, Miljenka Jergovića, Predraga Lucića, Miše Marića, Jurice Pavičića, Miroslava Momčilovića, Mile Stojića, Envera Kazaza, Sergia Šotrića, Elvedina Nezirovića, Saše Ibrulja, Drage Bojića, Senke Marić-Šarić, Kemala Mahića…

Veliku podršku izdanju knjige dala je uprava FK Velež.

„Rođeni za vječnost“ nije Veležova knjiga nego knjiga o Veležu, mala intimna historija ovog mostarskog radničkog kluba ispričana kroz kazivanja o utakmicama, navijačima, svilenim šalovima, stadionima, BMX biciklima, veležovcima u ruskoj operi i pričama brkatih očeva o Suli Repcu. Na preko 220 stranica, uz dvadesetak ilustracija, ovo je knjiga koja jezikom književnosti objašnjava šta ustvari znači biti veliki klub.

Knjiga „Rođeni za vječnost“ biće promovisana u Mostaru narednog mjeseca, nakon čega slijede javna predstavljanja ove svojevrsne Veležove čitanke u Kelnu, Sarajevu, Beogradu, Splitu, Gothenborgu i više zapadnoevropskih gradova. :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap:

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 16 dec 2014, 12:32

gdje su svi? :crazy:

SipakUlicar1922
Kontakt:

Post Postao/la SipakUlicar1922 » 16 dec 2014, 13:15

AlemC85 je napisao/la:gdje su svi? :crazy:
Prisutan :wave:
Prkosni i Ponosni od 1922

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.