Igre - Kako, gdje, šta...?

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Koja izdavačka kuća ima najbolje igrice?

Electronic Arts
245
42%
Activision Blizzard
67
11%
Konami
171
29%
CapCom
13
2%
Take-Two
9
2%
Square Enix
12
2%
Sony
40
7%
Nintendo
27
5%

Ukupno glasova: 584

alan_kardec
Kontakt:

Re: Igre - Kako, gdje, šta...?

Post Postao/la alan_kardec » 13 dec 2014, 19:23

Sa neta sam skinuo crysis 3 (oko 15 giga). Instaliram igru i kad hoću da je pokrenem izbaci mi neki mali prozorčić crysis 3 i nakon toga se ne desi ništa. Više puta sam pokušavao iznova da instaliram, ali mi se dešava isti problem. Zanima me jel možda do konfiguracije kompa, tj. možda mi je konfiguracija preslaba za ovu igru??

evo konfiguracije

slika

pomoć :pray:
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

keramikr
Kontakt:

Post Postao/la keramikr » 13 dec 2014, 19:49

alan_kardec je napisao/la:Sa neta sam skinuo crysis 3 (oko 15 giga). Instaliram igru i kad hoću da je pokrenem izbaci mi neki mali prozorčić crysis 3 i nakon toga se ne desi ništa. Više puta sam pokušavao iznova da instaliram, ali mi se dešava isti problem. Zanima me jel možda do konfiguracije kompa, tj. možda mi je konfiguracija preslaba za ovu igru??

evo konfiguracije

slika

pomoć :pray:
koja ti je graficka,jer za Crysis 3 potrebna ti je graficka koja podrzava dx11
Do zadnjeg dana zivota mog samo Saraj'vo!

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 13 dec 2014, 22:28

gdje na kompu mogu da nađem koja mi je grafička? i šta je dx? jel directX?
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

keramikr
Kontakt:

Post Postao/la keramikr » 13 dec 2014, 22:40

alan_kardec je napisao/la:gdje na kompu mogu da nađem koja mi je grafička? i šta je dx? jel directX?
udjes u kompjuter,zatim desni klik,proporties,pa na lijevoj strani imas device manager,udjes tu i nadjes tamo na listi display adapters i tu ce ti pisat. Directx sluzi za teksture i bolje efekte,perfomanse u igrici

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 13 dec 2014, 22:58

slika

malo sam guglao i našao sam da ova grafička podržava dx11. znači nije do konfiguracije, bar ne bi trebalo da je. :hmmmmm:
RIP Adis Selmanović

keramikr
Kontakt:

Post Postao/la keramikr » 13 dec 2014, 23:01

alan_kardec je napisao/la:slika

malo sam guglao i našao sam da ova grafička podržava dx11. znači nije do konfiguracije, bar ne bi trebalo da je. :hmmmmm:
nije onda,graf. podrzava dx11,a i ostale komponente su dosta dobre,izbacuje li kakav error ili sl.? :hmmmmm:

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 13 dec 2014, 23:15

Ma nikakav error, ništa. Skinuo igru u iso formatu, pokrenuo preko daemon toolsa, instaliram i kad pokušam da počnem igrati, samo se pojavi onaj neki prozorčić sa nekakvom slikom, piše crysis 3 i nakon toga se ne dešava ništa. Međutim zanimljivo kad završim sa instalacijom, ikonica od igre se ne pojavi na desktopu već sam morao ulaziti u folder od igrice i tražiti ikonicu. Sad ne sjećam se baš svih detalja pošto sam igru instalirao prije petnaestak dana.
RIP Adis Selmanović

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 14 dec 2014, 00:05

alan_kardec je napisao/la:Ma nikakav error, ništa. Skinuo igru u iso formatu, pokrenuo preko daemon toolsa, instaliram i kad pokušam da počnem igrati, samo se pojavi onaj neki prozorčić sa nekakvom slikom, piše crysis 3 i nakon toga se ne dešava ništa. Međutim zanimljivo kad završim sa instalacijom, ikonica od igre se ne pojavi na desktopu već sam morao ulaziti u folder od igrice i tražiti ikonicu. Sad ne sjećam se baš svih detalja pošto sam igru instalirao prije petnaestak dana.
Reinstaliraj igru. Ako ni to ne pomogne, onda crack ne valja, što će najprije biti. :D

EDIT: Nisam vidio prvu poruku, vidim da si više puta reinstalirao igru. Definitvno crack ne valja. :D
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

theboss_RD07
Kontakt:

Post Postao/la theboss_RD07 » 14 dec 2014, 09:18

Ne znam je l' ovo topic samo za PC igre ali eto..

1) Pitanje za one koji imaju (ili su imali) windows phone... One aplikacije u store-u sa XBOX oznakom.. Sta to znaci, je l' moram nesto posebno placati da bi njih mogao igrati ili...? Imao sam account na XBOX-ovoj stranici iz vremena dok sam imao W8.1 na laptopu. Pa igrao par tih igrica.. Sad ne znam kako na mobitelu ide. Je l' se samo trebam ulogovat preko istog tog accounta sto sam besplatno napravio na racunaru ili..?

2) je l' zna neko dobar patch za PES6 da je 2015 (zadnji transferi, dresovi itd). Ne treba mi nista spektakularno da je sve ono mrtvi HD. Svaki detalj promijenjen... Samo lica, dresovi i transferi uradjeni... I naravno da ovi bez licence klubovi dobiju prave dresove i grbove... Ono, standard jbg...

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 15 dec 2014, 22:28

Ima li neko da je igrao,ili igra,ili je upoznat' s igrom Dungeons and Dragons?Treba mi pomoc oko kakvog poklona na temu te igre :D
#miasanmia

revan
Kontakt:

Post Postao/la revan » 15 dec 2014, 22:51

schweinsteiger je napisao/la:Ima li neko da je igrao,ili igra,ili je upoznat' s igrom Dungeons and Dragons?Treba mi pomoc oko kakvog poklona na temu te igre :D
Pretpostavljam da misliš na MMO a ne na pen and paper D&D? Ako je ovo drugo u pitanju, onda ti mogu pomoći, ali ako je MMO, o tome ne znam ništa.
Hope is the first step on the road to disappointment - Ordo Malleus

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 16 dec 2014, 01:36

revan je napisao/la:
schweinsteiger je napisao/la:Ima li neko da je igrao,ili igra,ili je upoznat' s igrom Dungeons and Dragons?Treba mi pomoc oko kakvog poklona na temu te igre :D
Pretpostavljam da misliš na MMO a ne na pen and paper D&D? Ako je ovo drugo u pitanju, onda ti mogu pomoći, ali ako je MMO, o tome ne znam ništa.
Old school pen and paper :D
Imas pp :D
#miasanmia

scorpy
Kontakt:

Post Postao/la scorpy » 16 dec 2014, 07:21

nisamprinudjen je napisao/la:žena kupila sinu nintendo wii,e sad vidim na pik-u,igrice skupe,pa čak i ovi što snimaju na stick-ove,može li se to gdje nabaviti u Sarajevu šta jeftinije?
Proguglaj malo
Trebas samo jedan usb stick ili bilo kakav eksterni hard disk.
Neznam koji je sad program ali se moze pronaci na netu. Instaliras na stick I preko njega prebacujes igre koje skines sa neta.
Ja sam imao externi hard disk od 160Gb pun igrica

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

dzekooooTz
Kontakt:

Post Postao/la dzekooooTz » 16 dec 2014, 12:05

http://www.genelec.ba/desktopc-101" onclick="window.open(this.href);return false;
Mozel ko pomoc i reci koji od ovih racunara bi podrzali i fifu i nba i pes

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 16 dec 2014, 13:02

dzekooooTz je napisao/la:http://www.genelec.ba/desktopc-101
Mozel ko pomoc i reci koji od ovih racunara bi podrzali i fifu i nba i pes
reci budzet, nacin placanja i koje ti radnje odgovaraju
moze se to bolje i jeftinije sastaviti ;)
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

dzekooooTz
Kontakt:

Post Postao/la dzekooooTz » 16 dec 2014, 13:57

Samo ova radnja odgovara jer sam mislio na rate a znaci komp koji moze podrzat nba fifu pes gta i tako bez ikakvih problema

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 16 dec 2014, 14:06

evo ovako na brzinu
slika
slika

preporucio bi ti da se protegnes jos ovih 30-ak KM i uzmes istu ovu graficku koju sam gore stavio, samo sa 2 GB memorije
http://www.genelec.ba/vga-sapphire-ati- ... JAsvyvF-So
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 16 dec 2014, 14:11

Ja bih jos preporucio,ako imas para,da kupis HDD SSD od 250GB i ako ti treba jos prostora jos jedan dodatni HDD.

Sent from my Samsung Galaxy SIII using tapatalk.
#miasanmia

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 16 dec 2014, 14:13

ja opet mislim da je genelec preskup, ali eto ako je na rate onda valjda nije problem

dzekooooTz
Kontakt:

Post Postao/la dzekooooTz » 16 dec 2014, 14:31

miki_92 je napisao/la:evo ovako na brzinu
slika
slika

preporucio bi ti da se protegnes jos ovih 30-ak KM i uzmes istu ovu graficku koju sam gore stavio, samo sa 2 GB memorije
http://www.genelec.ba/vga-sapphire-ati- ... JAsvyvF-So
Jel ovo da neko sastavi ove komponente il ima gotov ovakav i da li ovaj 100% moze podrzat one igrice koje sam napisao i HVALA

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.