Jusuf Nurkić

Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan

neno#4
Kontakt:

Re: Jusuf Nurkić

Post Postao/la neno#4 » 17 dec 2014, 08:38

nerminh74 je napisao/la:
neno#4 je napisao/la:
kralj_je_mrtav je napisao/la:neno#4, izvini druze, Ivanovicu je ugovor istekao sa zadnjom kvalifikacijskom utakmicom i trenutno nije selektor, sto ne znaci da nece biti. Ako grijesim ispravi me, ali koliko se moze zakljuciti iz novina i portala, on nije selektor, trenutno...
Kome vise vjerujes? Portalima koji pisu da ce Dino Radoncic igrati za BiH (prije ce Preldzic) ili meni?
ah da uskoro ce i preldzic biti veci patriota nego jusuf
Nisi shvatio poentu posta. Govorio sam o sansama za nastup u reprezentativnom dresu, a ne o tome ko je veci patriota.

P.S. Za selektora (evo ako nisi upućen) Duško ima ugovor 1+1. Dogovor pred kvalifikacije je bio taj da ako odemo na prvenstvo, Duško ostaje selektor. Prosvjetli me šta se promijenilo od tada? Sačekajmo, naredni dani će donijeti odgovor i na ovo pitanje.
Zadnja izmjena: neno#4, dana/u 17 dec 2014, 08:43, ukupno mijenjano 1 put.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 17 dec 2014, 08:41

admin je napisao/la:bas svasta procitati na temama o kosarkaskoj reprezentaciji, vidi se da ljudi više pisu iz patriotskih razloga, a manje prate sport.

Ovdje se prica o angazmanu vrhunskih selektora, ali jeste li svjesni da smo mi u zadnjih 14 mjeseci selektora imali manje od dva mjeseca i da ga trenutno nemamo niti se ocekuje da cemo ga imati u narednih pola godine.

Neko bi mozda mogao reci i da nam ne treba, ali upravo ova situacija sa nurkicem je dokaz da nam itekako treba. Da imamo selektora, o pozivima igracima ne bi raspredak sekretar (zamislite Bakovica da na Fb ima sukob sa Dzekom).

To je sjajan potez ustede koji bi nas mogao kostati daleko više od par plata ili ako hocete od slabijeg selektora, ali onog sa trajnim angazmanom. Ovako se dovodimo u poziciju da nam skauting i selektiranje vode ljudi koji to ne bi trebali raditi, a selekror (ne zove se dzaba selektor) radi sami uigravanje ekipe i vodi tim na utakmici.
Nijedan Savez na svijetu nema selektora 12 mjeseci. Selektor u kosarci se angazuje na ugovor od dva mjeseca i toliko ga placas, a ne cijelu godinu. Iluzorno je ocekivati da se neko placa cijelu godinu, to sebi ne mogu priustiti ni najbogatiji Savezi.

Ostalo je samo ime.....

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 17 dec 2014, 08:42

neno#4 je napisao/la:
nerminh74 je napisao/la:
neno#4 je napisao/la:
Kome vise vjerujes? Portalima koji pisu da ce Dino Radoncic igrati za BiH (prije ce Preldzic) ili meni?
ah da uskoro ce i preldzic biti veci patriota nego jusuf
Nisi shvatio poentu posta. Govorio sam o sansama za nastup u reprezentativnom dresu, a ne o tome ko je veci patriota.
naprotiv upravo je to poenta, sutra ce radi reprezentativnog dresa biti preldzic (koji je inace u laganom padu) patriota, a jusuf hulja
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 17 dec 2014, 08:54

Mene je strah ove danasnje presice..... Nadam se da ce se staviti poklopac na ovaj slucaj, barem na neko vrijeme..... Svi mi znamo ko je Trnovcevic, njegova djela su jasna i govore o njemu..... Sta je jos radio, koliko i od koga je uzimao novce mene stvarno vise ne interesuje....

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 17 dec 2014, 08:55

naprotiv upravo je to poenta, sutra ce radi reprezentativnog dresa biti preldzic (koji je inace u laganom padu) patriota, a jusuf hulja
Dobro. Vjerujem ti.

Ostalo je samo ime.....

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 17 dec 2014, 09:10

Batko je napisao/la:Mene je strah ove danasnje presice..... Nadam se da ce se staviti poklopac na ovaj slucaj, barem na neko vrijeme..... Svi mi znamo ko je Trnovcevic, njegova djela su jasna i govore o njemu..... Sta je jos radio, koliko i od koga je uzimao novce mene stvarno vise ne interesuje....
mene samo zanima da mi imamo najaču ekipu u francuskoj, a to bez jusufa neče biti, a to je glavni posao saveza
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 17 dec 2014, 09:24

neno#4 je napisao/la:
admin je napisao/la:bas svasta procitati na temama o kosarkaskoj reprezentaciji, vidi se da ljudi više pisu iz patriotskih razloga, a manje prate sport.

Ovdje se prica o angazmanu vrhunskih selektora, ali jeste li svjesni da smo mi u zadnjih 14 mjeseci selektora imali manje od dva mjeseca i da ga trenutno nemamo niti se ocekuje da cemo ga imati u narednih pola godine.

Neko bi mozda mogao reci i da nam ne treba, ali upravo ova situacija sa nurkicem je dokaz da nam itekako treba. Da imamo selektora, o pozivima igracima ne bi raspredak sekretar (zamislite Bakovica da na Fb ima sukob sa Dzekom).

To je sjajan potez ustede koji bi nas mogao kostati daleko više od par plata ili ako hocete od slabijeg selektora, ali onog sa trajnim angazmanom. Ovako se dovodimo u poziciju da nam skauting i selektiranje vode ljudi koji to ne bi trebali raditi, a selekror (ne zove se dzaba selektor) radi sami uigravanje ekipe i vodi tim na utakmici.
Nijedan Savez na svijetu nema selektora 12 mjeseci. Selektor u kosarci se angazuje na ugovor od dva mjeseca i toliko ga placas, a ne cijelu godinu. Iluzorno je ocekivati da se neko placa cijelu godinu, to sebi ne mogu priustiti ni najbogatiji Savezi.
aha, znači u košarci igrače selektiraju sekretar i predsjednik saveza, a ne selektor.
gore kažeš da je 1+1, a ovdje da je 2 mjeseca normalno? koje je?
i kad se stvori ovakav problem, onda se taj 1+1 opere i kaže (s pravom) da neće da se petlja jer nema ugovor.

tako recimo saša đorđević u srbiji trenutno ima isti status kao duško ivanović u BiH? i kod njih pressove sazivaju sekretari a ne selektori, jer se u košarci angažuje selektor na dva mjeseca:

http://www.telegraf.rs/sport/1349139-dj ... ja-krstica" onclick="window.open(this.href);return false;

hvala ti što si nas prosvijetlio.

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 17 dec 2014, 09:26

nerminh74 je napisao/la:
Batko je napisao/la:Mene je strah ove danasnje presice..... Nadam se da ce se staviti poklopac na ovaj slucaj, barem na neko vrijeme..... Svi mi znamo ko je Trnovcevic, njegova djela su jasna i govore o njemu..... Sta je jos radio, koliko i od koga je uzimao novce mene stvarno vise ne interesuje....
mene samo zanima da mi imamo najaču ekipu u francuskoj, a to bez jusufa neče biti, a to je glavni posao saveza
Pa to je vjerujem svima u cilju, samo sto se gleda iz razlicitih uglova....

I ja bi bio presretan da Nurkic igra i da izdominira ALI je realnost da ima tu veliki problem i bez da se rijesi taj problem nije bas pametno da on bude tu..... Atmosfera i zajednistvo je iznad svega, vidio si koliko nas je kostalo u fudbalskoj repki sto su se problemi krili i gurali pod tepih...

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 17 dec 2014, 09:28

admin je napisao/la:
neno#4 je napisao/la:

aha, znači u košarci igrače selektiraju sekretar i predsjednik saveza, a ne selektor.
i kad se stvori ovakav problem, onda se taj 1+1 opere i kaže (s pravom) da neće da se petlja jer nema ugovor.

tako recimo saša đorđević u srbiji trenutno ima isti status kao duško ivanović u BiH? i kod njih pressove sazivaju sekretari a ne selektori, jer se u košarci angažuje selektor na dva mjeseca:

http://www.telegraf.rs/sport/1349139-dj ... ja-krstica" onclick="window.open(this.href);return false;

hvala ti što si nas prosvijetlio.
Hajde molim te nadji mi na koliko ugovor ima Jasmin Repesa? Na koliko ugovor ima Vincent Collet? Kako je placan David Blatt u Rusiji?

Ostalo je samo ime.....

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 17 dec 2014, 09:34

ajde ti meni reci da li je neki od njihovih najboljih igrača izjavio: "Neću igrati za privatni tim..." ?

evo izjave selektora hrvatske od prije 15 dana: http://www.vecernji.hr/kosarka/jasmin-r ... lji-974731" onclick="window.open(this.href);return false;

daj ti meni jednu selektora BiH iz novembra, oktobra, septembra...

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 17 dec 2014, 09:47

admin je napisao/la:ajde ti meni reci da li je neki od njihovih najboljih igrača izjavio: "Neću igrati za privatni tim..." ?

evo izjave selektora hrvatske od prije 15 dana: http://www.vecernji.hr/kosarka/jasmin-r ... lji-974731" onclick="window.open(this.href);return false;

Na sta aludiras? Da Dusko nece biti selektor? Znam ja da je to zelja zlobnika (prvenstveno vas), ali nece da moze. Nazalost.

Ostalo je samo ime.....

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 17 dec 2014, 09:52

neno#4 je napisao/la:
admin je napisao/la:ajde ti meni reci da li je neki od njihovih najboljih igrača izjavio: "Neću igrati za privatni tim..." ?

Na sta aludiras? Da Dusko nece biti selektor? Znam ja da je to zelja zlobnika (prvenstveno vas), ali nece da moze. Nazalost.
Neno, sa neutralnog aspekta on aludira da u ovom momentu niko ne obavlja selektorski posao u nasem savezu.
Da od zavrsetka kvala nismo culi nista od selektora.
Licno ti vjerujem sto se tice 1+1 ali izgleda da to znaci da se Dusko samo pita onda dok traju kvale a prije i poslije toga tu poziciju obnasa Harun ili Dino.
Tako to izgleda.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

MrMuscle
Kontakt:

Post Postao/la MrMuscle » 17 dec 2014, 09:56

Ivanovic vodi ovu selekciju na Eurobasketu iduce god, al to ce nekima biti samar samo takav jer ocekuju da Harun napravi raspad sistema u KS, a on upravo cini suprotno... On sam izgradjuje i nadogradjuje KS....
A Nurkic a pogotovo menadzer njegov, koji je uzgred dokazani bosanskomrzac, pokusavaju da manipulisu KS, e nece da moze...... Ako hoces igraj za BiH, a ako neces, ne moras..... Ni prvi ni zadnji sigurno koji nece da igra za svoju drzavu...
32 SCUDETTI ★ VINTI ★ SUL ★ CAMPO

Budi dio ŽELJE, budi Željovac...

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 17 dec 2014, 09:57

Ma nemate se ovdje sta nadvikivati... I ova pressica je nepotrebna, nista nece dobrog donijeti. Sve i da savez predoci neke dokaze, druga strana ce reci da je to montirano/falsifikovano itd. Tako to kod nas u Bosni hoda...

Sto se mene tice, Juka od danas do daljnjeg meni ne predstavlja nista. On svoje licne sporove sa savezom rjesava na pogresan nacin i nista u svoj ovoj prici nije bolji ispao od Haruna koji se oglasava preko FB. Prije ce biti da je Juka sve ovo isforsirao svojim ponasanjem, jer je ocigledno da Juka izbjegava kontakt sa Harunom/savezom od one frke s doktorom. Toliko vjerujem Harunu i neni4 kada kazu da izbjegava susret s njima..

Mene boli briga koliko je zas_rao Konakovic, Harun ili neko treci u ovoj prici, ova Jukina prica "repka je privatna svojina" je pljuvanje u lice svim ostalim igracima koji isti taj dres nose. Eto, ispade da oni su ili ljudi manjeg morala sto igraju za takav savez ili njihovi saucesnici u kreiranju privatne prcije. Nijedno od toga nije tacno tako da juka ovom izjavom direktno pljuje i po svojim dojucerasnjim kolegama saigracima iz reprezentacije i sto se mene tice, on za mene nije ni P od patriote (mada to nije toliko sad ni bitno), jer ce evo zakazati u najbitnijoj stvari i to radi glupih nesporazuma i ocigledno bez zelje da se isti izgladi.

Ako je mislio da je to sto je potpisao ugovor s Denverom u stanju ovim ucjenama smaknuti ljude koji su toliko pozitivnih stvari uradili za kosarku BiH, mislim da se malo preracunao. Interesantno je da nijedan igrac nije stao na Jukinu stranu. Meni to dovoljno govori... Ispast ce u ocima velike vecine izdajnik, to je vec sada ocigledno, ali kao sto je i sam naveo u ovom intervjuu, nije mu to plaho bitno. Nece covjek da se zamara glupostima... E pa dobro, necu se ni ja zamarati njime.

Neka on dere po Denveru i neka mu pustaju Baju pri poentiranju, a pricu o patriotizmu neka prica nekome drugom. To sto mu je bog dao visinu i snagu pa zna igrati kosarku, ne znaci da je zbog toga mnogo pametniji od nas pa da nas moze filovati supljom pricom...
Zadnja izmjena: _dreamer_, dana/u 17 dec 2014, 09:59, ukupno mijenjano 1 put.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 17 dec 2014, 09:58

Igrao sam i uvijek ću igrati za reprezentaciju Bosne i Hercegovine, ali neću za privatnu koju vode Harun Mahmutović, Igor Stojanović i Dino Konaković. Svjestan sam da će ljudi nakon ovoga tumačiti stvari kako hoće, da će biti onih koji će me pljuvati, ali s tim sam se pomirio.
ja te tumacim kao zadnjeg papka koji se doticnom izjavom posrao na svoje saigrace i bilo koga ko obuce drzavni dres na eurobasketu. jedan teletovic ili djedovic (koji je davao pare iz svog dzepa savezu) mogu igrati za to privatno vlasnistvo i mogu doci i znojiti dres sa drzavnim grbom ali jedan jusuf nurkic ne moze jer je butthurt. hvala, dovidjenja i prijatno.

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 17 dec 2014, 09:58

neno#4 je napisao/la:

aludiram na to da u zadnjih 14 mjeseci posao selektora obavlja duško 2 mjeseca, a ostalih 12 obavlja neko drugi.
također, aludira i na to da "biće" ne znači "jeste".

a aludiram i na to da bi nam sad mnogo jeftinije bilo platiti bilo koliku platu nego da izgubimo Nurkića.

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 17 dec 2014, 10:02

Razocaran poslednjom izjavom Juke...... Mislim da se moramo pomiriti stim da on nece igrati na EPu.

Goalgetter
Kontakt:

Re: AW: Jusuf Nurkić

Post Postao/la Goalgetter » 17 dec 2014, 10:07

Batko je napisao/la:Razocaran poslednjom izjavom Juke...... Mislim da se moramo pomiriti stim da on nece igrati na EPu.
Takodjer. Ovakve stvari se samo nama mogu desiti :facepalm:

Obje strane ovdje snose krivicu, ali po meni i jako nekorektno od Juke.

Sent from my GT-I9300 via Tapatalk

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 17 dec 2014, 10:09

bhsport je napisao/la:
neno#4 je napisao/la:

Neno, sa neutralnog aspekta on aludira da u ovom momentu niko ne obavlja selektorski posao u nasem savezu.
Da od zavrsetka kvala nismo culi nista od selektora.
Licno ti vjerujem sto se tice 1+1 ali izgleda da to znaci da se Dusko samo pita onda dok traju kvale a prije i poslije toga tu poziciju obnasa Harun ili Dino.
Tako to izgleda.
Zar stvarno mislis da Dusku neko moze podmetati nesto? Zar stvarno mislis da bi Dusko pristao "samo" da vodi reprezentaciju? Ako Harun Mahmutovic to moze onda kapa dole. Onda bi trebao biti direktor euroligasa. Stvar je u tome da Dusko Ivanovic ne daje izjave za medije, nece covjek da ima bilo sta sa novinarima. Pogledaj grcke medije, vidjet ces da ga naprosto nema. Njemu je svaka presica mucenje.

Ostalo je samo ime.....

BaDa12
Kontakt:

Post Postao/la BaDa12 » 17 dec 2014, 10:11

Samo malo, jedno padobransko:
je li Juka svoj odgovor i ovakav stav prema ovim ljudima zasniva "samo" na onom saopćenju za javnost od ljetos?
(Na stranu sad što ljudi od ranije ne vjeruju Konakoviću zbog svega ostalog, pitam isključivo za slučaj Nurkić.)
Jesu li imali nekih razmirica prije ovog ljeta? Kako to da je on do prije par mjeseci igrao za sve moguće sekcije (da je mogao igrao bi i za žensku) te "privatne" reprezentacije, a sad ovakav stav? Nešto jako se desilo? Ono saopćenje nije toliko prejako da se na osnovu samo njega daju ovakvi odgovori...
:hmmmmm:
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.

Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.