Chat - ARHIVA POSTOVA

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderator/ica: insider

ppero8
Kontakt:

Re: Chat

Post Postao/la ppero8 » 17 dec 2014, 20:06

Povukla se LISA ANN, a vi tu raspravljate o geopolitici

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 17 dec 2014, 20:08

topnik1 je napisao/la:Jest duke, al zato i kad pogledaš američki nacionalni dug, i to pogotovo onaj prema Kini.
Da li ima Kina mogućnost da diktira uslove dinamike plaćanja? Da li iko ima?

Sve što važi za ostale ne važi za one koji su sistem izmislili i koji ga u potpunosti kontrolišu.

xaves
Kontakt:

Post Postao/la xaves » 17 dec 2014, 20:08

Bilo je nesto tipa koji je slavni engleski vojskovodja slavio u hmmm nekoj bitci

madridist
Kontakt:

Post Postao/la madridist » 17 dec 2014, 20:09

To ti je sve taktika Britanaca ne bi li SAD vratili pod krunu :lol: .
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 17 dec 2014, 20:11

xaves je napisao/la:Bilo je nesto tipa koji je slavni engleski vojskovodja slavio u hmmm nekoj bitci
Waterloo vjerovatno, sve ostalo bi bilo malo teže pitanje.

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 17 dec 2014, 20:34

Gunner4 je napisao/la:Otelo dobar si momak i meni jedan od drazih ovde forumasa ali ne kontas neke stvari, zapravo gledas sve kako ti serviraju kao cijeli svijet, nazalost.

Kakvi oni i njihova borba sa "terorizom"? Plase djecu babarogom.
Iste te talibane su oni i izmislili i reklamirali dok su se borili sa Sovjetima. A nadji malo slike po netu Afganistana pre vlasti talibana gdje zene u minicima idu na univerzitet u Kabulu. A sa njima svedene na status rasplodne krave. Da se nisu posilili i okrenuli protiv stvoritelja i danas bi vladali cijelom Afganistanom.

Dalje, pogledaj Irak sa Sadamom i posle Sadama.
Da se ne lazemo Sadam je bio diktator, siti su ga najbolje osjetili, ali je znao da drzi sitaciju u svojim rukama. Irak je bio uredjena zemlja, najsekularnija Arapska a pogledaj ih sada?
Ista situacija sa Sirijom i Asadom. Asad je diktator ali zna da upravlja tako raznolikom drzavom. Pogledaj sta sada rade ovi iz Rake i on ispada mala maca za njih.
Te drzave nisu jos na tome stepenu drustvenog razvoja da imaju demokratiju na uzoru na Evropu. Tu za sada diktatura najbolje funkcionise. Egipat najbolji primjer.
Libija je bila raj na zemlji gdje su nasi ljudi radili a pogledaj je sada...
Sa druge srtane imamo Saudijsku Arabiju i ostalih zalivskih monarhija gdje je drustveno uredjenje apsolutna monarhija ali to Amerima ne smeta zato sto je kraljevska porodica njen igrac.

I na kraju Rusija stiti svoje interese. Ukrajina je njeno dvoriste sa 15 miliona Rusa. Mejdan i drzavni udar su im dali legitimitet. Cijela kriza je oko Krima i oni su pobjednici... Zao mi je Ukrajinaca, izmanipulisani su od velikih i usadili su mrznju medju sebe. Jugoslovenski scenario.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Vec ko zna koji put ti mene odusevljavas svojim postom ! :thumbup:
Kawhi je napisao/la: al volio bih da nas Njemci zaklope.Turcima ostatak Balkana ko 1878. :kafa:
:shock: A i @ Kawhi me odusevljava , samo na potpuno drugaciji nacin . Jedini covek koji oplakuje odlazak okupatora i priziva povratak. :mrgreen:
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....

topnik1
Kontakt:

Post Postao/la topnik1 » 17 dec 2014, 20:35

gunner4 i Tribalian dijele mišljenje po ko zna koji put. Slučajnost :mrgreen:
Grijesiti je ljudski,ali ako vam se gumica istrosi prije olovke,malo ste pretjerali!!

VOLIM TE ČELIK!!!!!

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 17 dec 2014, 20:40

Tribalian je napisao/la:
Kawhi je napisao/la: al volio bih da nas Njemci zaklope.Turcima ostatak Balkana ko 1878. :kafa:
:shock: A i @ Kawhi me odusevljava , samo na potpuno drugaciji nacin . Jedini covek koji oplakuje odlazak okupatora i priziva povratak. :mrgreen:
Da ne pričamo o tome kako sebi priziva Njemačku a tebi Tursku :D

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 17 dec 2014, 20:47

topnik1 je napisao/la: i to pogotovo onaj prema Kini.
Necu ja da branim amere nikad, ali u americkoj politici ili bolje reci spoljnoj politici postoji jedno velikooooooo djubre od coveka ! Pretpostavljam da mladja populacija ni ne zna ko je taj necovek ( @ Duke zna garant ;) , a ja mu ime pominjati necu, vec cu ga nazivati raznim drugim imenima ako bude zatrebalo. E taj pripadnik "americke elite" je 70-tih godina sve moguce fabrike i ostale proizvodne pogone prebacio u Kinu i tako yebao mater ne samo gradjanima USA nego i dobrom delu sveta ! Tim potezom znacajno je doprineo ovome o cemu @ Topnik pise.

A ovi koji bi da aktuelna desavanja u svetu posmatraju iz perspektive Hladnog rata , pa to bi bilo isto kao kad bi ja raspravljao sa nekim navijacem Zeljeznicara da li je jaci Zeljo ili Zvezda u 2014. godini,a da obojica kao argument navodimo sastave ovih klubova iz 80-tih .
topnik1 je napisao/la:gunner4 i Tribalian dijele mišljenje po ko zna koji put. Slučajnost :mrgreen:

Ne insinuiraj , preciziraj. Nije valjda neka " srpska zavera" na pomolu. rekao bih da ja i @ Gunner nismo iste nacionalnosti. ;)
Da ne pričamo o tome kako sebi priziva Njemačku a tebi Tursku
Upravo ! :mrgreen:

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 17 dec 2014, 21:45

Tribalian je napisao/la:
U zemlji koja je od 1463. pod okupacijom je valjda logično oplakivati odlazak najboljih okupatora i priželjkivati njihov povratak :D
DukeOfWellington je napisao/la:
Tribalian je napisao/la:
Da ne pričamo o tome kako sebi priziva Njemačku a tebi Tursku :D
Povijest me uči da se oni tamo bolje slažu s Turcima,a mi s Njemcima.No ako mu smeta primio bih i njih u Panevropsku Uniju ili Sjedinjene Evropske Države :D
[youtube][/youtube]
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 17 dec 2014, 22:13

Oj jeste zakuhali, Trib šta fali da budeš turčin navijaš Za Crvenasšpor Zvjezdakshipor
Nullius in verba

Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 17 dec 2014, 22:18

U košarci bi i dalje navijao za FMP.

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 17 dec 2014, 22:21

Kawhi je napisao/la: U zemlji koja je od 1463. pod okupacijom je valjda logično oplakivati odlazak najboljih okupatora i priželjkivati njihov povratak :D
Bosna i Hercegovina je slobodna zemlja od 1918. , to sto su vasi politicari kao i hrvatski i srbijanski olos i sto bi prodali sve za saku novaca , to je druga prica.
Povijest me uči da se oni tamo bolje slažu s Turcima,a mi s Njemcima.
Sa njima ste se toliko dobro slagali da ste ih zajedno sa Srbima docekali puskama na sarajevskim bedemima. ;)
No ako mu smeta primio bih i njih u Panevropsku Uniju ili Sjedinjene Evropske Države :D
Zainteresovan samo za Sjedinjene Jugoslovenske Drzave . Iako su se belosvetski hostapleri zajedno sa domacim izdajnicima trudili da obesmisle ovu ideju koliko god su mogli, ona se pokazala kao najbolja . Zakazali smo samo u sistemu zdravstva jer nismo nikad otvorili kliniku za lecenje komplexa. Nikakvi " regioni" ni " zapadni balkani" nece ubiti ime Jugoslavije NIKAD ! Sto pre to shvati popisana EU administracija, bice lakse i nama i njima.

@ Helleru i Kawhi ne udarajte ispod pojasa i ne vredjajte najvece ime na ovim prostorima. :mrgreen:

dubrava
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la dubrava » 17 dec 2014, 22:22

radite li vi šta pametno :P
"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"

Carli
Kontakt:

Post Postao/la Carli » 17 dec 2014, 22:23

Arbeit macht frei reče mudar čovjek! :salut:
Allegri je gospodin!

dubrava
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la dubrava » 17 dec 2014, 22:26

Carli je napisao/la:Arbeit macht frei reče mudar čovjek! :salut:
sad cu te ja osloboditi i poslati u banoviće...fali im kopača...
"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 17 dec 2014, 22:28

Heller je napisao/la:Oj jeste zakuhali, Trib šta fali da budeš turčin navijaš Za Crvenasšpor Zvjezdakshipor
:urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes:
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 17 dec 2014, 22:30

Tribalian je napisao/la: Bosna i Hercegovina je slobodna zemlja od 1918. , to sto su vasi politicari kao i hrvatski i srbijanski olos i sto bi prodali sve za saku novaca , to je druga prica.
A dobro i ja gotivim Kraljevinu.Draža mi je od Republike koja ju je naslijedila :D Samo je netačno reći da smo mi od tada nezavisni.
Naši su veći ološ :)
Tribalian je napisao/la: Sa njima ste se toliko dobro slagali da ste ih zajedno sa Srbima docekali puskama na sarajevskim bedemima. ;)
Tada ih nismo poznavali.Mislili smo da nam opet dolaze Mađari :mrgreen:
Tribalian je napisao/la: Zainteresovan samo za Sjedinjene Jugoslovenske Drzave . Iako su se belosvetski hostapleri zajedno sa domacim izdajnicima trudili da obesmisle ovu ideju koliko god su mogli, ona se pokazala kao najbolja . Zakazali smo samo u sistemu zdravstva jer nismo nikad otvorili kliniku za lecenje komplexa. Nikakvi " regioni" ni " zapadni balkani" nece ubiti ime Jugoslavije NIKAD ! Sto pre to shvati popisana EU administracija, bice lakse i nama i njima.
Može ako će se zvat Ilirija :mrgreen: A ne znam šta da ti kažem.Nisam živio u Jugi.Stari mi je veliki jugonostalgičar,al nekako to nisam pokupio od njega.No i pored toga podržavam svako brisanje granica :D
dubrava je napisao/la:radite li vi šta pametno :P
Evo ja planiram spavat.Čekam večeras 120 maraka na kladionici :D

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 17 dec 2014, 22:30

Tribalian je napisao/la:
Zainteresovan samo za Sjedinjene Jugoslovenske Drzave . Iako su se belosvetski hostapleri zajedno sa domacim izdajnicima trudili da obesmisle ovu ideju koliko god su mogli, ona se pokazala kao najbolja . Zakazali smo samo u sistemu zdravstva jer nismo nikad otvorili kliniku za lecenje komplexa. Nikakvi " regioni" ni " zapadni balkani" nece ubiti ime Jugoslavije NIKAD ! Sto pre to shvati popisana EU administracija, bice lakse i nama i njima.
sutra Matija Beckovic iznosi razloge zasto podrzava monarhiju. :mrgreen: jos samo da prestolonasljednik nauci "domaci" jezik. :mrgreen: :mrgreen:
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

Carli
Kontakt:

Post Postao/la Carli » 17 dec 2014, 22:31

dubrava je napisao/la:
Carli je napisao/la:Arbeit macht frei reče mudar čovjek! :salut:
sad cu te ja osloboditi i poslati u banoviće...fali im kopača...
Ti nisi mudar čovjek ^^
Allegri je gospodin!

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: rossonero85 i 2 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []