Chat - ARHIVA POSTOVA

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

DukeOfWellington
Kontakt:

Re: Chat

Post Postao/la DukeOfWellington » 17 dec 2014, 20:40

Tribalian je napisao/la:
Kawhi je napisao/la: al volio bih da nas Njemci zaklope.Turcima ostatak Balkana ko 1878. :kafa:
:shock: A i @ Kawhi me odusevljava , samo na potpuno drugaciji nacin . Jedini covek koji oplakuje odlazak okupatora i priziva povratak. :mrgreen:
Da ne pričamo o tome kako sebi priziva Njemačku a tebi Tursku :D

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 17 dec 2014, 20:47

topnik1 je napisao/la: i to pogotovo onaj prema Kini.
Necu ja da branim amere nikad, ali u americkoj politici ili bolje reci spoljnoj politici postoji jedno velikooooooo djubre od coveka ! Pretpostavljam da mladja populacija ni ne zna ko je taj necovek ( @ Duke zna garant ;) , a ja mu ime pominjati necu, vec cu ga nazivati raznim drugim imenima ako bude zatrebalo. E taj pripadnik "americke elite" je 70-tih godina sve moguce fabrike i ostale proizvodne pogone prebacio u Kinu i tako yebao mater ne samo gradjanima USA nego i dobrom delu sveta ! Tim potezom znacajno je doprineo ovome o cemu @ Topnik pise.

A ovi koji bi da aktuelna desavanja u svetu posmatraju iz perspektive Hladnog rata , pa to bi bilo isto kao kad bi ja raspravljao sa nekim navijacem Zeljeznicara da li je jaci Zeljo ili Zvezda u 2014. godini,a da obojica kao argument navodimo sastave ovih klubova iz 80-tih .
topnik1 je napisao/la:gunner4 i Tribalian dijele mišljenje po ko zna koji put. Slučajnost :mrgreen:

Ne insinuiraj , preciziraj. Nije valjda neka " srpska zavera" na pomolu. rekao bih da ja i @ Gunner nismo iste nacionalnosti. ;)
Da ne pričamo o tome kako sebi priziva Njemačku a tebi Tursku
Upravo ! :mrgreen:
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 17 dec 2014, 21:45

Tribalian je napisao/la:
Kawhi je napisao/la: al volio bih da nas Njemci zaklope.Turcima ostatak Balkana ko 1878. :kafa:
:shock: A i @ Kawhi me odusevljava , samo na potpuno drugaciji nacin . Jedini covek koji oplakuje odlazak okupatora i priziva povratak. :mrgreen:
U zemlji koja je od 1463. pod okupacijom je valjda logično oplakivati odlazak najboljih okupatora i priželjkivati njihov povratak :D
DukeOfWellington je napisao/la:
Tribalian je napisao/la:
Da ne pričamo o tome kako sebi priziva Njemačku a tebi Tursku :D
Povijest me uči da se oni tamo bolje slažu s Turcima,a mi s Njemcima.No ako mu smeta primio bih i njih u Panevropsku Uniju ili Sjedinjene Evropske Države :D
[youtube][/youtube]
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 17 dec 2014, 22:13

Oj jeste zakuhali, Trib šta fali da budeš turčin navijaš Za Crvenasšpor Zvjezdakshipor
Nullius in verba

Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 17 dec 2014, 22:18

U košarci bi i dalje navijao za FMP.

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 17 dec 2014, 22:21

Kawhi je napisao/la: U zemlji koja je od 1463. pod okupacijom je valjda logično oplakivati odlazak najboljih okupatora i priželjkivati njihov povratak :D
Bosna i Hercegovina je slobodna zemlja od 1918. , to sto su vasi politicari kao i hrvatski i srbijanski olos i sto bi prodali sve za saku novaca , to je druga prica.
Povijest me uči da se oni tamo bolje slažu s Turcima,a mi s Njemcima.
Sa njima ste se toliko dobro slagali da ste ih zajedno sa Srbima docekali puskama na sarajevskim bedemima. ;)
No ako mu smeta primio bih i njih u Panevropsku Uniju ili Sjedinjene Evropske Države :D
Zainteresovan samo za Sjedinjene Jugoslovenske Drzave . Iako su se belosvetski hostapleri zajedno sa domacim izdajnicima trudili da obesmisle ovu ideju koliko god su mogli, ona se pokazala kao najbolja . Zakazali smo samo u sistemu zdravstva jer nismo nikad otvorili kliniku za lecenje komplexa. Nikakvi " regioni" ni " zapadni balkani" nece ubiti ime Jugoslavije NIKAD ! Sto pre to shvati popisana EU administracija, bice lakse i nama i njima.

@ Helleru i Kawhi ne udarajte ispod pojasa i ne vredjajte najvece ime na ovim prostorima. :mrgreen:

dubrava
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la dubrava » 17 dec 2014, 22:22

radite li vi šta pametno :P
"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"

Carli
Kontakt:

Post Postao/la Carli » 17 dec 2014, 22:23

Arbeit macht frei reče mudar čovjek! :salut:
Allegri je gospodin!

dubrava
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la dubrava » 17 dec 2014, 22:26

Carli je napisao/la:Arbeit macht frei reče mudar čovjek! :salut:
sad cu te ja osloboditi i poslati u banoviće...fali im kopača...
"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 17 dec 2014, 22:28

Heller je napisao/la:Oj jeste zakuhali, Trib šta fali da budeš turčin navijaš Za Crvenasšpor Zvjezdakshipor
:urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes:
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 17 dec 2014, 22:30

Tribalian je napisao/la: Bosna i Hercegovina je slobodna zemlja od 1918. , to sto su vasi politicari kao i hrvatski i srbijanski olos i sto bi prodali sve za saku novaca , to je druga prica.
A dobro i ja gotivim Kraljevinu.Draža mi je od Republike koja ju je naslijedila :D Samo je netačno reći da smo mi od tada nezavisni.
Naši su veći ološ :)
Tribalian je napisao/la: Sa njima ste se toliko dobro slagali da ste ih zajedno sa Srbima docekali puskama na sarajevskim bedemima. ;)
Tada ih nismo poznavali.Mislili smo da nam opet dolaze Mađari :mrgreen:
Tribalian je napisao/la: Zainteresovan samo za Sjedinjene Jugoslovenske Drzave . Iako su se belosvetski hostapleri zajedno sa domacim izdajnicima trudili da obesmisle ovu ideju koliko god su mogli, ona se pokazala kao najbolja . Zakazali smo samo u sistemu zdravstva jer nismo nikad otvorili kliniku za lecenje komplexa. Nikakvi " regioni" ni " zapadni balkani" nece ubiti ime Jugoslavije NIKAD ! Sto pre to shvati popisana EU administracija, bice lakse i nama i njima.
Može ako će se zvat Ilirija :mrgreen: A ne znam šta da ti kažem.Nisam živio u Jugi.Stari mi je veliki jugonostalgičar,al nekako to nisam pokupio od njega.No i pored toga podržavam svako brisanje granica :D
dubrava je napisao/la:radite li vi šta pametno :P
Evo ja planiram spavat.Čekam večeras 120 maraka na kladionici :D

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 17 dec 2014, 22:30

Tribalian je napisao/la:
Zainteresovan samo za Sjedinjene Jugoslovenske Drzave . Iako su se belosvetski hostapleri zajedno sa domacim izdajnicima trudili da obesmisle ovu ideju koliko god su mogli, ona se pokazala kao najbolja . Zakazali smo samo u sistemu zdravstva jer nismo nikad otvorili kliniku za lecenje komplexa. Nikakvi " regioni" ni " zapadni balkani" nece ubiti ime Jugoslavije NIKAD ! Sto pre to shvati popisana EU administracija, bice lakse i nama i njima.
sutra Matija Beckovic iznosi razloge zasto podrzava monarhiju. :mrgreen: jos samo da prestolonasljednik nauci "domaci" jezik. :mrgreen: :mrgreen:
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

Carli
Kontakt:

Post Postao/la Carli » 17 dec 2014, 22:31

dubrava je napisao/la:
Carli je napisao/la:Arbeit macht frei reče mudar čovjek! :salut:
sad cu te ja osloboditi i poslati u banoviće...fali im kopača...
Ti nisi mudar čovjek ^^
Allegri je gospodin!

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 17 dec 2014, 22:41

Kad ja odem u Begeš vodice me Trib da gledamo FMP u Areni
Nullius in verba

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 17 dec 2014, 22:53

@Duke.. :thumbup: Vrlo realno gledanje na stvari, ona u stvari i kako jeste. Nisam ni sumnjao

@Gunner je uspio izjednaciti SAD i S Koreju, eto koliko su neki ljudi zatupljeni! Druze, SAD nije nikakav zatvor kojim ga ti pokusavas predstaviti... Tamo, ako si radnik i sposoban i dobar student ti sigurno neces nayebati i ceka te svijetla buducnost. Ako je CIA mucila nekog zatvorenika, neko ce izgubti posao sigurno, a vjerovatno ce neko i u zatvor... Mozes li to ocekivati u Rusiji, Kini i drugim velesilama?

A, simpaticno je vidjeti kako ljudi misle da je Palestina bilo kakav bitan faktor u geopolitickim odnosima danas. Da ih sutra nestane ne bi niko mrdnuo prstom, nesto slicno kao i mi 92.
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 17 dec 2014, 22:58

Kawhi je napisao/la: Može ako će se zvat Ilirija :mrgreen: A ne znam šta da ti kažem.Nisam živio u Jugi.Stari mi je veliki jugonostalgičar,al nekako to nisam pokupio od njega.No i pored toga podržavam svako brisanje granica :D
Ovo boldovano, ne znam da li si se zayebavao ili lupio ili nesto trece, ali ona jeste trebala da se zove tako . Jugoslovenski pokret iz prve polovine 19. veka (1840-tih) i jeste bio Ilirski pokret . I ovi nasi narodi u to vreme smatrani su Tracko -ilirskim. A stari ti je ljudina, ne znam gde su s tobom pogresili. :mrgreen: ( salim se)
Heller je napisao/la:Kad ja odem u Begeš vodice me Trib da gledamo FMP u Areni
Bolje Pionir, bez zayebavanja, ne znam da li je u pitanju navika ili sta vec, ali nekako mi je uvek bolje nego u Areni.

@Consigliere, sad ce da bude da ja opet kujem zavru sa Gunnerom :mrgreen: ali siguran sam da covek nije na taj nacin izjednacavao USA i S. Koreju, vec uporedjivao pojam slobode.
Ako je CIA mucila nekog zatvorenika, neko ce izgubti posao sigurno
Hoce, ili taj zatvorenik ili neki radnik nekog propalog preduzeca u Srbiji.

Da dodam samo, da mi je americka kultura bliza od ruske, i da sam odrastao gledajuci americke filmove i serije , slusajuci americku muziku i da to radim i dan danas, kad mazem USA , ne mazem njenu prirodu, gradjane ili neki grad vec samo licemernu spoljnu politiku.

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 17 dec 2014, 23:02

@Trib, bilo kakva uporedba jednih i drugih moze samo doci od nekog ko Amere ne moze ocima gledati... To je moj rezon.
Yebiga, SAD je velesila... MORA imati koji orah u dzepu. I vjeruj, lakse mi je razumjeti kad neko iz Beograda ima kontra-americki stav, nego ko smatra Amere najvecim neprijateljima Islama, stvoriteljem Izraela i slicne gluposti.
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 17 dec 2014, 23:04

Heller je napisao/la:Kad ja odem u Begeš vodice me Trib da gledamo FMP u Areni
Begeš najljepši grad Jevrope nakon Rima i Beča.
[youtube][/youtube]
Nauči ga tekst ove.

Tribalian je napisao/la: Ovo boldovano, ne znam da li si se zayebavao ili lupio ili nesto trece, ali ona jeste trebala da se zove tako . Jugoslovenski pokret iz prve polovine 19. veka (1840-tih) i jeste bio Ilirski pokret . I ovi nasi narodi u to vreme smatrani su Tracko -ilirskim. A stari ti je ljudina, ne znam gde su s tobom pogresili. :mrgreen: ( salim se)
Gdje neću to znati.Volim historiju.Spomenuo sam jer mi je ljepše ime Ilirija od Jugoslavija :D

Aj,laka vam noć zaboli me glava od politike.

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 17 dec 2014, 23:07

Ma može i u Pionir meni svejedno :mrgreen:
Nullius in verba

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 17 dec 2014, 23:10

Consigliere je napisao/la:@Trib, bilo kakva uporedba jednih i drugih moze samo doci od nekog ko Amere ne moze ocima gledati... To je moj rezon.
Ma dobro , slazem se, nego kad sam pominjao pojam sobode, trebao sam u stvari reci " manipulativno poimanje pojma slobode" . Uporedjivati USA i S. Koreju isto je ko uporedjivati dupe i oko.
I vjeruj, lakse mi je razumjeti kad neko iz Beograda ima kontra-americki stav
Ma ja sam njima oprostio dosta toga, kad nekog od njih sretnem ili me zaustave na ulici , uvek sam ljubazan i nikad ih ni popreko nisam pogledao. Nervira me samo sto se mesaju u sve , ajde sto nervira mene ja sam samo individualac iz Srbije. Poceli su opasno da nerviraju i Britance i Nemce i Francuze, i vecinu ostalih , koji se uveliku spremaju da im udare k.... novim finansijskim sistemom.
Heller je napisao/la:Ma može i u Pionir meni svejedno :mrgreen:
:mrgreen:

@ Samo lijevo, i ja sam monarhista. ;) Ali brate ovaj sadasnji karadjordjevic :roll:
Zadnja izmjena: Tribalian, dana/u 17 dec 2014, 23:11, ukupno mijenjano 1 put.

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.