Jusuf Nurkić

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

invincible1921
Kontakt:

Re: Jusuf Nurkić

Post Postao/la invincible1921 » 18 dec 2014, 01:54

Clutch je napisao/la:Ima veze, jer se Emir Preldžić pretvorio u jednog od najvećih izdajnika ove države, a potpisao je DA ŽELI da nastupa za BiH. Da bi zatim neko na njemu (očito) masno zaradio, jer je nemoguće da bi mogao nastupati za bilo kog drugog, da su se dopisi poslali.

@JoseM

Šta si ti očekivao od našeg naroda? Biće junak čim obuče dres reprezentacije i jednom zakuca. Sve će ovo biti zaboravljeno, već milion puta viđen scenario..

Stvarna istina je da su obje strane ovdje mutne i moj neki dojam je da je do nekog "tajnog" primirja došlo, jer i @neno ovdje na forumu, a i Juka su najavljivali razne optužbe, i izlazak nekih stvari na vidjelo pa se to nije dogodilo.
Sta je bilo s preldzicem samo bog zna jer fraer je "slovenac" rodjen u bosni a igra za Tursku da je necisto to stoji i takojder stoji da je i nas savez kriv, al opet ti ponavljam kako ce bit harun kriv ako nije tu bio tad :S uostalom eo covjek je objasnio...nurkic 10 izjava 10 razlicith razloga, savez stalno jedno te isto govori da su ga zvali on se ne javlja i da ce dobit pozivt

slika
=\_1921_/=

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 18 dec 2014, 02:07

JoseMourinho je napisao/la:majko moja koliko se raje okrenu protiv momka to je zalosno, povdoljivi smo u bosni ko cuke nazalost :(
citam i nevjerujem sta pisete protiv momka, za nepovjerovat :thumbdown:
Ma ljudi ne kontaju pola stvari. Evo sada sam odgledao ovaj intervju i bas je onako kao sto sam i mislio prije mjesec dana. Ima krivih na obadvije strane. Momak je malo prepotentan. Kasnili nalazi. Ovi pritiskali nebi li imali nesto ( nalaz ) za selektora kao opravdanje jer se radi o jako strogom selektoru koji ne dozvoljava da se ga zajebava i koji zeli jako veliku disciplinu u svom timu i koji vjerovatno moze otici kad god hoce. Napisali su neko pismo ( i kritkovali igraca da se vidi sta misle o tome ) a momak se je vjerovatno zelio vratiti za par dana. Poslje pisma se je uvrijedio i onda ide sve dublje i dublje neslaganje. Menadzer jeste negativac i nije mu cilj da mali zaigra za reprezentaciju ( ako nista zbog finansija i zelje da potpise novi NBA ugovor poslje par godina ) samo nije od jedini krivac daleko od toga. Ovdje se radi o tri razlicite strane + pitanje zasto momak nije zelio da se pregled obavi u Bosni. Puno vise bi bilo poznato da je emisija trajala jos desetak minuta jer je ocigledno da su ostale neke stvari koji su zeljeli da kazu ali nije bilo vremena.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 18 dec 2014, 02:18, ukupno mijenjano 5 puta.

kim
Kontakt:

Post Postao/la kim » 18 dec 2014, 02:08

Cuj harun rekao nece biti ispisnica, prije ili poslije sto je dao salicu ispisnicu, ili prije ili poslije onih osam od dvanest u18 qatara.

Pitao sam ko ce juku sprijeciti da dobije ispisnicu, pa valjda niko ako on to zeli, bas kao sto ni finci nemogu emira poslije 21 godine.
Mislim da nije moralno, da selektor košarkaske reprezentacije Bosne i Hercegovine u bilo kom uzrastu budu Baja i Vela.

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 18 dec 2014, 02:10

Bio sam odlucio da se iskljucim iz ove teme, no krivicom Vedatora osjetio sam nagon da prokomentarisem ovaj dvoboj na FTV-u. Najjednostavnije ga je opisati kroz dvije ofucane fraze: "na zapadu nista novo" i "tresla se gora, rodio se mis".

13 minuta, svasta sto receno, a nista ispricano ili objasnjeno. Obojica su sretni sto nisu ucili kakve skole za advokata, jer im se prica svodi na oportunisticke izjave potrijepljene poluargumentima. Niko da zabije gol, udari u sredinu...

Harun me totalno razocarao i to iz slijedecih razloga. Dobio je mec loptu, sva javnost na njegovoj strani, tv emisija u udarnom terminu.. Cak mu se i Enes nudio, nagovjestio sta ce pitati...

Da krenemo redom:

Enes na prvo pitanje Haruna odgovara relativno korektno i jasno, i navodi pri tome jako bitnu stvar, a to je da je savez (nakon frke) dobio nalaz tj ljecnicko misljenje kada ga je zatrazio.

Harun na to umjesto da pobije tvrdnju da su dobili nalaze, jer koliko znam to se do sada tvrdilo, postavlja pitanje dna li je Nurkic trebao ici na privatni pregled i zapravo indirektno potvrdjuje da je NEKADA KASNIJE dobio ljecnicko misljenje, no pravda se tvrdjom da ga nije dobio u roku od 7 dana... Za mene je to jedna frapirajuca situacija, jer sam na osnovu izjava u medijima polazio od toga da na adresu saveza do sada nikada nista nije stiglo na tu temu.

Enes onda govori da nalazi nisu poslati odmah jer se Juka naljutio radi izjave, sto moze biti tacno i ne mora. Prije ce biti da jeste, jer je Enes kasnije na zahtjev poslao nalaze. Enes onda nudi nalaz magnetne rezonance tj snimak uz uslov da se isti objavi, a Harun iz meni neobjasnjivog razloga izbjegava odgovor sto meni moze samo znaciti da je nalaz vjerovatno i bio los i da to Harun iz pristigle dokumentacije moze naslutiti. Umjesto da kaze "hajde posaljite pa da objavimo i vidimo sta je na tom snimku, on krece sa onom oportunistickom pricom o tome kako je Enes manipulator i pravda se pricom da bi Juka bio u stanju u talu s doktorima slati nalaze pogresnog koljena.. Pa mislim stvarno, zar bi neki doktor u Zagrebu doveo svoju licencu u pitanje i radio takve stvari...

Harun onda navodi kako postoje zahtjevi za te snimke i da ce on to pokazati javnosti itd. Pa Harune dragi, sta si citav dan radio danas, znao si da ce ovo biti tema, sto ne spremi te mailove i ne donese ih u studio da svi vide. Znaci, nevjerovatan i neshvatljiv propust... Na to Enes odg da ima mail samo za na nalaz (ljecnicko misljenje) i da je isti i proslijedio. I ovdje dakle Harun ostade nedorecen.

I onda dolazi tema Preldzic gdje Enes trazi od Haruna da pokaze taj zahtjev upucen prema FIBI za promjenu sportskog drzavljanstva, a Harun ne da ga nije imao kod sebe da zakuca Enesa za stolicu, nego nije se cak ni usudio odgovoriti na pitanje, nego je kontrapitanjima izbjegavao odgovor. Harun se doduse pravda govoreci da je papire pokazao danas novinarima, medjutim to je opet uzasan propust Haruna, jer nijedne novine nisu objavile te papire, tako da od toga sto je njima mahao danas na konferenciji nema nista. Umjesto da ih ponese u studio i pokaze pred kamerama i tako skine sve sumnje sa sebe, on i u ovom slucaju ostaje nedorecen..

Kada sve ovo sumiram dolazim do zakljucka da Harun apsolutno nista nije napravio ovim duelom, dosao je iz njemu poznatih razloga potpuno nepripremljen, iako je imao sve uslove da podere ko zvecku ovog Enesa. Zasto nije, to valjda njih dvojica najbolje znaju...
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 18 dec 2014, 02:13

jesu li ti katarani igrali za nase mlade reprezentacije?

kim
Kontakt:

Post Postao/la kim » 18 dec 2014, 02:18

Nisu igrali, bili su registrirani kao domaci igraci, a za svakog takvog treba ispisnica saveza. Isto kao i salic, koji je dobio pa poslije zaigra za srbiju, istu koju je dobio i begic, rizvic,.
Mislim da nije moralno, da selektor košarkaske reprezentacije Bosne i Hercegovine u bilo kom uzrastu budu Baja i Vela.

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 18 dec 2014, 02:32

Pa steta sto je banovan covjek koji bi nam to najbolje mogao objasniti, ja niti sam najbolje upucen u te slucajeve niti poznajem pravila u svim detaljima. Ali sigurno je da neka djeca koja nisu pod ugovorima niti clanovi reprezentacije nisu isti slucaj kao jedan nas reprezentativac i mozda najveci potencijal u zadnjih par decenija.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 18 dec 2014, 02:38

@_dreamer_ svaka cast na analizi. Ovdje se radi o najmanje tri razlicite strane i svaka je radila neke greske to je bilo evidentno meni cijelo vrijeme bas iz razloga jer je totalno nelogicno da jedan NBA igrac ide igrati za mlade i to B diviziju a da on nije patriota. Znaci imamo jednog prepotentnog igraca Juku ( sto nije uvijek lose i sto ne znaci da nije patriota ), strogog selektora koji je bio ljut zbog Jukinog postupka i trazio je neko opravdanje cim prije, nalaz napravljen kod privatnika ( moze biti vise uzroka za to - vjerovatno zelja igraca ), negativnog menadzera sa kojim se ne slazu od prije i ne vole, povredu koja se jeste vjerovatno desila i to pismo koji je vjerovatno iznenadilo Juku i tada su nastali glavni problemi mada potpuno razumljem zasto je savez morao da izda to pismo da se vidi da su na strani selektora i manjim dijelom igraca da nema priviligovanih igraca.

Znaci nesretan slucaj i nadam se da ce Juka ipak zaigrati i dobrom rezultatu na EP :bih: :bih:

Cepi1981
Kontakt:

Post Postao/la Cepi1981 » 18 dec 2014, 02:46

Steta fakat, u pm koja steta za nurkicevog starog sto se nije bavio mma-om u mladjim danima cuj nalupao 14 ljudi haha ne sumnjam u to s time da sam mu vidio rucetine kao lopate. Hahaha 14 ljudi pa da su gvatamalci ili pigmejci mnogo je. Nurkic ce igrati za nas bez sekirancije savez bi samo trebao angazovati Baju da lobira u ime saveza i problem je rijesen. Dakle gospodo BAJA is the key.
"Mi Bošnjaci njekad slavni narod sad jedva da smo živi nas samo kao očenutu glavu od stabla slavjanskog gledaju priatelji naukah i žale nas.... Vrime je da se i probudimo od dugovične nemarnosti.."
Fra Ivan Franjo Jukic aka Slavoljub Bosnjak

kim
Kontakt:

Post Postao/la kim » 18 dec 2014, 02:49

Ko mislis #neno4 da on ti odgovori, hahaha. Nikad, sto puta sam ga to pitao, jos dok smo se svadjali oko toga trebali baja i vela( moralne vertikale) biti selektori, nikada nije htio odgovoriti.

Isto kao sto ja necu pricat za fudbal tebi koji ga prati, i koji ga sigurno zna bolje od mene, ne volim kada dodju neki padobranci pa udare pricu, izdajnik, ovo-ono.

Nicije nije za ramazana, Raskobic se javno ( imaju snimci) zahvaljivao na ispisnici za salica.

Harun se pravi nevjest, kad ga enes pita za preldzicev certifikat, jer prikom slanja u fibu pisma koje je potpisao da zeli igrat za nas, trebao je poslati i dopis da je bio registriran kod nas ( nastupao za celik u mlagjim kategorijsma). A to nisu poslali, i to je problem, i tu ovaj spominje navodne pare, jer gdje je dokaz da je bio registrivan kod nas.

Ibrahim

Post Postao/la Ibrahim » 18 dec 2014, 02:53

Ko nece da igra za reprezentaciju BiH neka ga pop....i Saki O'Nilu.
http://www.youtube.com/watch?v=CTezUnBzuuA

Cepi1981
Kontakt:

Post Postao/la Cepi1981 » 18 dec 2014, 02:57

Nemojte kriviti Nurkica ukoliko zaista i ne zeli da igra za BiH. Kraijera je karijera dakle kesh je kesh veliki su milioni u pitanju, Nurkic je talenat i veliki potencijal da za koju sezonu potpise ugovor bez pretjerivanja na 50,60 miliona dolara ukoliko sj..ebe koljeno ili kicmu igrajuci za repku hoce li mu savez isplatiti lovu? Dali mislite da ce ga u tom slucaju Netsi ili bilo koji drugi klub placati ukoliko se povrijedi. Treba biti realan, sve je to business ti igraci su placene masine sa kojima klubovi upravljaju dakle mane ekstremnih sportova, rizika, sve po protokolu itd. Eto Juka zivi blizu Aspena sta mislite dali smije otici na skijanje? Moze samo sanjati.
"Mi Bošnjaci njekad slavni narod sad jedva da smo živi nas samo kao očenutu glavu od stabla slavjanskog gledaju priatelji naukah i žale nas.... Vrime je da se i probudimo od dugovične nemarnosti.."
Fra Ivan Franjo Jukic aka Slavoljub Bosnjak

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 18 dec 2014, 03:03

Cepi1981 je napisao/la:Nemojte kriviti Nurkica ukoliko zaista i ne zeli da igra za BiH. Kraijera je karijera dakle kesh je kesh veliki su milioni u pitanju, Nurkic je talenat i veliki potencijal da za koju sezonu potpise ugovor bez pretjerivanja na 50,60 miliona dolara ukoliko sj..ebe koljeno ili kicmu igrajuci za repku hoce li mu savez isplatiti lovu? Dali mislite da ce ga u tom slucaju Netsi ili bilo koji drugi klub placati ukoliko se povrijedi. Treba biti realan, sve je to business ti igraci su placene masine sa kojima klubovi upravljaju dakle mane ekstremnih sportova, rizika, sve po protokolu itd. Eto Juka zivi blizu Aspena sta mislite dali smije otici na skijanje? Moze samo sanjati.
Ma Juka je jedini igrac u istoriji koji isplacuje cini mi se Cedeviti ogromne pare jer su oni ( znalacki ) produzili ugovor a on je zelio u NBA u svakom slucaju. I vjerujem u njegovu izjavi da je bio/jeste spreman da cak i neigra ljetnu ligu i plati velike penale za svoj klub nebi li igrao za svoju drzavu. I vjeruj mu da je patriota. Samo **** ga ima visoko misljenje o sebi i zeli da ga se postuje. Desila se je ta nesretna povreda i to je zakomplikovalo stvari. Nadam se da ce Juka i selektor pronaci zajednicki jezik i interes.

Fk_zeljo_1921
Kontakt:

Post Postao/la Fk_zeljo_1921 » 18 dec 2014, 03:14

Ajax je napisao/la: Ma Juka je jedini igrac u istoriji koji isplacuje cini mi se Cedeviti ogromne pare jer su oni ( znalacki ) produzili ugovor a on je zelio u NBA u svakom slucaju.
To rade vecina kosarkasa iz evrope koji imaju potencijala da se pokazu u NBA-u, da ne budu samo prolaznici(a zakljucani su ugovorima). Pa sam Mirza je isplacivao Caji da bi ga pustili u Netse. Ovog ljeta je Mirotic masne pare platio Realu da bi otplatio ugovor svoj, kako bi igrao u Bullsima.
"I've failed over and over and over again in my life and that is why I succeed." -Michael Jordan

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 18 dec 2014, 03:15

Fk_zeljo_1921 je napisao/la: To rade vecina kosarkasa iz evrope koji imaju potencijala da se pokazu u NBA-u, da ne budu samo prolaznici(a zakljucani su ugovorima). Pa sam Mirza je isplacivao Caji da bi ga pustili u Netse. Ovog ljeta je Mirotic masne pare platio Realu da bi otplatio ugovor svoj, kako bi igrao u Bullsima.
Nisam znao. Mislim logican mi je interes klubova.

JoseMourinho
Kontakt:

Post Postao/la JoseMourinho » 18 dec 2014, 03:40

invincible1921 je napisao/la:
JoseMourinho je napisao/la:majko moja koliko se raje okrenu protiv momka to je zalosno, povdoljivi smo u bosni ko cuke nazalost :(
a sta trebam mu apludirati sto hoce da se "izj.ebe a da mu ne udje" sto hoce da nogira repku radi para i rizika od povede i da ostane cist... daj ba
mislis te iste pare što sad ne riskira jer je potpiso ugovor, a riskiro je ljetos kad je doso igrat za mlade? hejjjjj igrac koji je u nba je doso igrat za mladu repku i onda se dovodi u pitanje njegova volja i zelja, svaka cast :thumbup:

_dreamer_ je napisao/la:Bio sam odlucio da se iskljucim iz ove teme, no krivicom Vedatora osjetio sam nagon da prokomentarisem ovaj dvoboj na FTV-u. Najjednostavnije ga je opisati kroz dvije ofucane fraze: "na zapadu nista novo" i "tresla se gora, rodio se mis".

13 minuta, svasta sto receno, a nista ispricano ili objasnjeno. Obojica su sretni sto nisu ucili kakve skole za advokata, jer im se prica svodi na oportunisticke izjave potrijepljene poluargumentima. Niko da zabije gol, udari u sredinu...

Harun me totalno razocarao i to iz slijedecih razloga. Dobio je mec loptu, sva javnost na njegovoj strani, tv emisija u udarnom terminu.. Cak mu se i Enes nudio, nagovjestio sta ce pitati...

Da krenemo redom:

Enes na prvo pitanje Haruna odgovara relativno korektno i jasno, i navodi pri tome jako bitnu stvar, a to je da je savez (nakon frke) dobio nalaz tj ljecnicko misljenje kada ga je zatrazio.

Harun na to umjesto da pobije tvrdnju da su dobili nalaze, jer koliko znam to se do sada tvrdilo, postavlja pitanje dna li je Nurkic trebao ici na privatni pregled i zapravo indirektno potvrdjuje da je NEKADA KASNIJE dobio ljecnicko misljenje, no pravda se tvrdjom da ga nije dobio u roku od 7 dana... Za mene je to jedna frapirajuca situacija, jer sam na osnovu izjava u medijima polazio od toga da na adresu saveza do sada nikada nista nije stiglo na tu temu.

Enes onda govori da nalazi nisu poslati odmah jer se Juka naljutio radi izjave, sto moze biti tacno i ne mora. Prije ce biti da jeste, jer je Enes kasnije na zahtjev poslao nalaze. Enes onda nudi nalaz magnetne rezonance tj snimak uz uslov da se isti objavi, a Harun iz meni neobjasnjivog razloga izbjegava odgovor sto meni moze samo znaciti da je nalaz vjerovatno i bio los i da to Harun iz pristigle dokumentacije moze naslutiti. Umjesto da kaze "hajde posaljite pa da objavimo i vidimo sta je na tom snimku, on krece sa onom oportunistickom pricom o tome kako je Enes manipulator i pravda se pricom da bi Juka bio u stanju u talu s doktorima slati nalaze pogresnog koljena.. Pa mislim stvarno, zar bi neki doktor u Zagrebu doveo svoju licencu u pitanje i radio takve stvari...

Harun onda navodi kako postoje zahtjevi za te snimke i da ce on to pokazati javnosti itd. Pa Harune dragi, sta si citav dan radio danas, znao si da ce ovo biti tema, sto ne spremi te mailove i ne donese ih u studio da svi vide. Znaci, nevjerovatan i neshvatljiv propust... Na to Enes odg da ima mail samo za na nalaz (ljecnicko misljenje) i da je isti i proslijedio. I ovdje dakle Harun ostade nedorecen.

I onda dolazi tema Preldzic gdje Enes trazi od Haruna da pokaze taj zahtjev upucen prema FIBI za promjenu sportskog drzavljanstva, a Harun ne da ga nije imao kod sebe da zakuca Enesa za stolicu, nego nije se cak ni usudio odgovoriti na pitanje, nego je kontrapitanjima izbjegavao odgovor. Harun se doduse pravda govoreci da je papire pokazao danas novinarima, medjutim to je opet uzasan propust Haruna, jer nijedne novine nisu objavile te papire, tako da od toga sto je njima mahao danas na konferenciji nema nista. Umjesto da ih ponese u studio i pokaze pred kamerama i tako skine sve sumnje sa sebe, on i u ovom slucaju ostaje nedorecen..

Kada sve ovo sumiram dolazim do zakljucka da Harun apsolutno nista nije napravio ovim duelom, dosao je iz njemu poznatih razloga potpuno nepripremljen, iako je imao sve uslove da podere ko zvecku ovog Enesa. Zasto nije, to valjda njih dvojica najbolje znaju...
e svaka ti cast, i ja samo tako nekako utisak imo ove "debate", sve je ono nekako djecije ja cu vako, ja cu nako, nista konkretno i dokazano nije, papiri se neki spominju a papira harun nije pokazo (a ides eu emisiji da se branis od toga, ponesi papire za nurkica(mejlovi) i preldzica (jer ko et smeta ti što te napo), al ono harun grlat ubaci koju patriotizma mi smo ovo ha hu cuvajmo nase, nedaj na sebe i sl. i ispadne da je cvjecka, a konkretnog ničeg nazalost nije bilo :thumbdown:

juanitomaravillaa
Kontakt:

Post Postao/la juanitomaravillaa » 18 dec 2014, 03:43

Ako koga zanima,Juka ce veceras biti u rotaciji,kao drugi centar.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 18 dec 2014, 03:44

JoseMourinho je napisao/la:
invincible1921 je napisao/la:
a sta trebam mu apludirati sto hoce da se "izj.ebe a da mu ne udje" sto hoce da nogira repku radi para i rizika od povede i da ostane cist... daj ba
mislis te iste pare što sad ne riskira jer je potpiso ugovor, a riskiro je ljetos kad je doso igrat za mlade? hejjjjj igrac koji je u nba je doso igrat za mladu repku i onda se dovodi u pitanje njegova volja i zelja, svaka cast :thumbup:
Za B - DIVIZIJU mlade repke. Da mi je samo vidjeti koji bi to NBA igrac iz Srbije, Hrvatske i Crne gore uradio.

JoseMourinho
Kontakt:

Post Postao/la JoseMourinho » 18 dec 2014, 03:45

Ajax je napisao/la:
JoseMourinho je napisao/la: mislis te iste pare što sad ne riskira jer je potpiso ugovor, a riskiro je ljetos kad je doso igrat za mlade? hejjjjj igrac koji je u nba je doso igrat za mladu repku i onda se dovodi u pitanje njegova volja i zelja, svaka cast :thumbup:
Za B - DIVIZIJU mlade repke. Da mi je samo vidjeti koji bi to NBA igrac iz Srbije, Hrvatske i Crne gore uradio.
ma pusti to on je **** hoce da bjezi iz repke, **** ti nasu bosansku logiku :thumbup:

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 18 dec 2014, 03:45

juanitomaravillaa je napisao/la:Ako koga zanima,Juka ce veceras biti u rotaciji,kao drugi centar.
ne zanima.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.