Bio sam odlucio da se iskljucim iz ove teme, no krivicom Vedatora osjetio sam nagon da prokomentarisem ovaj dvoboj na FTV-u. Najjednostavnije ga je opisati kroz dvije ofucane fraze: "na zapadu nista novo" i "tresla se gora, rodio se mis".
13 minuta, svasta sto receno, a nista ispricano ili objasnjeno. Obojica su sretni sto nisu ucili kakve skole za advokata, jer im se prica svodi na oportunisticke izjave potrijepljene poluargumentima. Niko da zabije gol, udari u sredinu...
Harun me totalno razocarao i to iz slijedecih razloga. Dobio je mec loptu, sva javnost na njegovoj strani, tv emisija u udarnom terminu.. Cak mu se i Enes nudio, nagovjestio sta ce pitati...
Da krenemo redom:
Enes na prvo pitanje Haruna odgovara relativno korektno i jasno, i navodi pri tome jako bitnu stvar, a to je da je savez (nakon frke) dobio nalaz tj ljecnicko misljenje kada ga je zatrazio.
Harun na to umjesto da pobije tvrdnju da su dobili nalaze, jer koliko znam to se do sada tvrdilo, postavlja pitanje dna li je Nurkic trebao ici na privatni pregled i zapravo indirektno potvrdjuje da je NEKADA KASNIJE dobio ljecnicko misljenje, no pravda se tvrdjom da ga nije dobio u roku od 7 dana... Za mene je to jedna frapirajuca situacija, jer sam na osnovu izjava u medijima polazio od toga da na adresu saveza do sada nikada nista nije stiglo na tu temu.
Enes onda govori da nalazi nisu poslati odmah jer se Juka naljutio radi izjave, sto moze biti tacno i ne mora. Prije ce biti da jeste, jer je Enes kasnije na zahtjev poslao nalaze. Enes onda nudi nalaz magnetne rezonance tj snimak uz uslov da se isti objavi, a Harun iz meni neobjasnjivog razloga izbjegava odgovor sto meni moze samo znaciti da je nalaz vjerovatno i bio los i da to Harun iz pristigle dokumentacije moze naslutiti. Umjesto da kaze "hajde posaljite pa da objavimo i vidimo sta je na tom snimku, on krece sa onom oportunistickom pricom o tome kako je Enes manipulator i pravda se pricom da bi Juka bio u stanju u talu s doktorima slati nalaze pogresnog koljena.. Pa mislim stvarno, zar bi neki doktor u Zagrebu doveo svoju licencu u pitanje i radio takve stvari...
Harun onda navodi kako postoje zahtjevi za te snimke i da ce on to pokazati javnosti itd. Pa Harune dragi, sta si citav dan radio danas, znao si da ce ovo biti tema, sto ne spremi te mailove i ne donese ih u studio da svi vide. Znaci, nevjerovatan i neshvatljiv propust... Na to Enes odg da ima mail samo za na nalaz (ljecnicko misljenje) i da je isti i proslijedio. I ovdje dakle Harun ostade nedorecen.
I onda dolazi tema Preldzic gdje Enes trazi od Haruna da pokaze taj zahtjev upucen prema FIBI za promjenu sportskog drzavljanstva, a Harun ne da ga nije imao kod sebe da zakuca Enesa za stolicu, nego nije se cak ni usudio odgovoriti na pitanje, nego je kontrapitanjima izbjegavao odgovor. Harun se doduse pravda govoreci da je papire pokazao danas novinarima, medjutim to je opet uzasan propust Haruna, jer nijedne novine nisu objavile te papire, tako da od toga sto je njima mahao danas na konferenciji nema nista. Umjesto da ih ponese u studio i pokaze pred kamerama i tako skine sve sumnje sa sebe, on i u ovom slucaju ostaje nedorecen..
Kada sve ovo sumiram dolazim do zakljucka da Harun apsolutno nista nije napravio ovim duelom, dosao je iz njemu poznatih razloga potpuno nepripremljen, iako je imao sve uslove da podere ko zvecku ovog Enesa. Zasto nije, to valjda njih dvojica najbolje znaju...
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)