FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

DenchiNL
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la DenchiNL » 18 dec 2014, 17:21

Amca007 je napisao/la:
Ja nebi mogao zamisliti da gledam Sarajevo negdje na Ilidzi. Ja sam zivim u Nedzaricima, ali opet Kosevo i stari grad su za Sarajevo uvijek bili i nigdje drugo...
ma nista čudno u svijetu fudbala svi klubovi "sele" uzmi samo Arsenal, Juve, koji imaju neznam koliko godina (100-tinjak) tradiciju i povezanost a opet moraju se prilagođavat modernim uslovima, Juventusu je npr. bio prevelik gradski stadion a i troškovi preveliki...
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

alinho
Kontakt:

Post Postao/la alinho » 18 dec 2014, 17:31

Kosevo renovirati tako sto bi se ukopalo jos u zemlju (teren) i priblizile tribine terenu, a gornji dio sadiona prepraviti u poslovne prostore (restorane, kafane, fan shopove itd...) jer bi u suprotnom ispao stadion od 60 milja koji je nepotreban. Po meni najbolja solucija i najbezbolnija ako bi se uzela koncesija sa mogucim otkupom tamom nekada kao sto je i slucaj sa akademijom i zemljistem...

alinho
Kontakt:

Post Postao/la alinho » 18 dec 2014, 17:35

Dali neko zna sta je bilo sa policiskim organima i dali su nasi premijer ligasi uspjeli naci zajednicki jezik i dogovorili kakav povoljniji cijenovnik za utakmice i njihove usluge, jer su nas klali do sada, a bojim se da su nanjusili pare i da ce htjeti jos.

DenchiNL
Kontakt:

Post Postao/la DenchiNL » 18 dec 2014, 17:41

alinho je napisao/la:Dali neko zna sta je bilo sa policiskim organima i dali su nasi premijer ligasi uspjeli naci zajednicki jezik i dogovorili kakav povoljniji cijenovnik za utakmice i njihove usluge, jer su nas klali do sada, a bojim se da su nanjusili pare i da ce htjeti jos.
nema tu pomaka i neće ga biti zadugo , bar do zakona o sportu i regulisanja stanja s navijačima/huliganima,
onda bi mogli klubovi umjesto murije, koristiti ili svoje uposlenike(zaposliti stewarde) ili security agencije koje snose odgovornost u slučaju nereda, ovako sa MUPom je to vid reketa , orilo-gorilo moraš platiti
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 18 dec 2014, 17:42

DenchiNL je napisao/la:
Amca007 je napisao/la:
Ja nebi mogao zamisliti da gledam Sarajevo negdje na Ilidzi. Ja sam zivim u Nedzaricima, ali opet Kosevo i stari grad su za Sarajevo uvijek bili i nigdje drugo...
ma nista čudno u svijetu fudbala svi klubovi "sele" uzmi samo Arsenal, Juve, koji imaju neznam koliko godina (100-tinjak) tradiciju i povezanost a opet moraju se prilagođavat modernim uslovima, Juventusu je npr. bio prevelik gradski stadion a i troškovi preveliki...
Juventus je novi stadion napravio na mjestu starog dele alpi.

DenchiNL
Kontakt:

Post Postao/la DenchiNL » 18 dec 2014, 17:47

terabajt je napisao/la:
Juventus je novi stadion napravio na mjestu starog dele alpi.
naravno i to je opcija

svjež primjer West Ham je dobio koncesiju od 99 godina na Londonski Olimpijski Stadion,
smanjuju mu broj sjedišta, i počet će ga koristiti od 2016

Petronas
Kontakt:

Post Postao/la Petronas » 18 dec 2014, 17:48

Moglo bi biti zanimljivo u narednima danima što se tiče igračkog kadra :D ...

BeSha1992
Kontakt:

Post Postao/la BeSha1992 » 18 dec 2014, 17:49

kad se klub razvija na pravi nacin, djecu od 13 godina prodajemo u Liverpool !!!

@petronas prosvijetli nas u pp :P
BITI SRCEM VEZAN U TOME LEZI SNAGA...
Visca Barca...

lafomamone
Kontakt:

Post Postao/la lafomamone » 18 dec 2014, 17:58

Kakav stadion pustite se Koldzine spike, AFH se za male pare moze osposobiti za grupne faze sve iznad toga je utopija, jos uvijek nazalost :kafa:
Medjutim bitno je da se ide u tom pravcu, za razliku od nekih koji ce dugo vremena moci samo da mastaju

DenchiNL
Kontakt:

Post Postao/la DenchiNL » 18 dec 2014, 18:02

Petronas je napisao/la:Moglo bi biti zanimljivo u narednima danima što se tiče igračkog kadra :D ...
ili satima :D :thumbup: :kafa:

BeSha1992
Kontakt:

Post Postao/la BeSha1992 » 18 dec 2014, 18:03

de narode bacite nesta u pp, inace pred laptopom sutra do dzumme moram blejiti :P
BITI SRCEM VEZAN U TOME LEZI SNAGA...
Visca Barca...

nukleusmember
Kontakt:

Post Postao/la nukleusmember » 18 dec 2014, 18:07

na AFH se ne smije exer zakucati,stadion je nacionalni spomenik,tako da od rekonstrukcije nema nishta,nasha jedina opcija je u tal sa skretnicharima,jedne sedmice mi,jedne oni,tako se jedino isplati,nije niko budala da investira 30 miliona a da mu se investicija vrati za 130 godina pa ni tan,pis" o sam nekad o tome,neka skretnichari prodaju piljaru i fino u tal sa nama da napravimo stadion kakav dolikuje glavnom gradu,sve drugo vodi u besmisao i beskonachno naglabanje

VVVBK

Petronas
Kontakt:

Post Postao/la Petronas » 18 dec 2014, 18:11

nukleusmember je napisao/la:na AFH se ne smije exer zakucati,stadion je nacionalni spomenik,tako da od rekonstrukcije nema nishta,nasha jedina opcija je u tal sa skretnicharima,jedne sedmice mi,jedne oni,tako se jedino isplati,nije niko budala da investira 30 miliona a da mu se investicija vrati za 130 godina pa ni tan,pis" o sam nekad o tome,neka skretnichari prodaju piljaru i fino u tal sa nama da napravimo stadion kakav dolikuje glavnom gradu,sve drugo vodi u besmisao i beskonachno naglabanje

VVVBK
Brate da li si realan :shock: ?

maroonGiant
Kontakt:

Post Postao/la maroonGiant » 18 dec 2014, 18:22

nukleusmember je napisao/la:na AFH se ne smije exer zakucati,stadion je nacionalni spomenik,tako da od rekonstrukcije nema nishta,nasha jedina opcija je u tal sa skretnicharima,jedne sedmice mi,jedne oni,tako se jedino isplati,nije niko budala da investira 30 miliona a da mu se investicija vrati za 130 godina pa ni tan,pis" o sam nekad o tome,neka skretnichari prodaju piljaru i fino u tal sa nama da napravimo stadion kakav dolikuje glavnom gradu,sve drugo vodi u besmisao i beskonachno naglabanje

VVVBK
Kakav nacionalni spomenik brate, udari se razumom :facepalm: . Sa skretničarima stadion nije i ne može biti opcija. Stadion FKS ili rekonstrukcija Koševa je itekako moguća pogotovo u slučaju većih sportskih uspjeha, evo u regionu čist primjer ti je Rijeka .

simon
Kontakt:

Post Postao/la simon » 18 dec 2014, 18:24

Husejinovićev menadžer negirao posudbu u Osijek: Uz dužno poštovanje, ima i boljih klubova

:kafa:
Ti si opet šampion !

alinho
Kontakt:

Post Postao/la alinho » 18 dec 2014, 18:32

Osijek nema evropskih ambicija sto je na kraju najbitnije, i zato smo mi daleko najbolja opcija i za Saida a i za ostale kandidate, (steva, Vranjes, Kelava ili Borjan...)

A sad mi se razradjuje situacija sa kosevom po glavi citavo vrijeme kako sam procitao ovih par komentara o stadionu i moze se napraviti prava stvar sa tim stadionom bez ikakvog rusenja i izlaganja dodtnim troskovima...

BoskoAntic
Kontakt:

Post Postao/la BoskoAntic » 18 dec 2014, 18:42

Krajem prvog mjeseca u 2015. godini, 27. i 28. januara, na stadionu Allianz Arena bit će održan seminar na kojem će glavna tema biti sigurnost i marketing na stadionima širom svijeta.

Seminar organizuje Evropska asocijacija stadiona i sigurnosti na stadionima u saradnji sa Evropskom asocijacijom klubova, Asocijacijom profesionalnih liga Evrope i Internacionalnim centrom za sigurnost u sportu.

Seminar će biti održan u Minhenu, a pored Allianz Arene učesnici će imati priliku da vide i stadion Augsburga, SGL Arenu. Na seminar su se prijavili skoro svi velikani evropskog klupskog fudbala, ali i predstavnici najboljih evropskih liga, kao i vodećih fudbalskih saveza.

Neki od učesnika su Arsenal, Bayern Minhen, PSG, predstavnici stadiona Wembley, Celtic, Barcelona, Valencija, Aston Villa, Stuttgart, Bayer Leverkusen, Lyon, Benfica, Real Madrid, Sampdoria, Olympiacos, Sporting, predstavnici Bundeslige i Primere, Lige 1, DFB-a i Fudbalski savez Belgije.

Jedini predstavnik iz Bosne i Hercegovine u ovom trenutku je Fudbalski klub Sarajevo, kojeg će na Allianz Areni predstavljati, direktor marketinga i komesar za bezbjednost. Vrijedi istaći kako se na seminar još uvijek mogu prijaviti i predstavnici drugih klubova, ali i predstavnici krovne kuće bh. fudbala. :kafa:
U INAT SVIMA 1946

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 18 dec 2014, 18:44

lafomamone je napisao/la:Kakav stadion pustite se Koldzine spike, AFH se za male pare moze osposobiti za grupne faze sve iznad toga je utopija, jos uvijek nazalost :kafa:
Medjutim bitno je da se ide u tom pravcu, za razliku od nekih koji ce dugo vremena moci samo da mastaju
Sličnog sam mišljenja, zaista ne trebaju neka ogromna sredstva da bi se on dotjerao do te četvrte kategorije. Međutim mnogo stvari treba prije da se riješi pa da se onda krene u rekonstrukciju stadiona. Sviđa mi se ova tišina, radi se korak po korak, ne trebamo zagristi više nego što možemo progutati. Sve u svoje vrijeme.

MI ovdje iznosimo mišljenja i raspravljamo o tome šta je bolje po našem mišljenju, ali ljudi u upravi su veoma sposobni ljudi, to su nam pokazali do sad milion puta, i oni će naći najbolje rješenje. I što je možda još bitnije rade na tome da se svima pomogne.

A Said, ne znam, moje je mišljenje da nam sad i nije toliko potreban, ali bi mi svakako bilo drago da ponovo dođe kod nas, još na duži period :njanjanja: :njanjanja:
Ovo se ne zaboravlja
" onclick="window.open(this.href);return false; :opaopa: :opaopa: :opaopa:

molotovljev

Post Postao/la molotovljev » 18 dec 2014, 18:46

maroonGiant je napisao/la:

VVVBK
Kakav nacionalni spomenik brate, udari se razumom :facepalm: . Sa skretničarima stadion nije i ne može biti opcija. Stadion FKS ili rekonstrukcija Koševa je itekako moguća pogotovo u slučaju većih sportskih uspjeha, evo u regionu čist primjer ti je Rijeka .
Prvi put cujem da je stadion Kosevo nacionalni spomenik... ako je mislio to sto je olimpijski pa da se zbog toga
ne smije renovirati, pogrijesio je. Mislim da je Kosevo jedini olimpijski stadion koji nije renoviran i koji ne ispunjava
uefa i fifa standarde. A tal sa gradskim rivalom nije jedina opcija, nego zadnja i ona koja je najmanje realna...
F.K.SARAJEVO

keno83
Kontakt:

Post Postao/la keno83 » 18 dec 2014, 19:01

ja sam da se ode sa koseva sto prije, realno stadion je nikakav, uklet je, ne isplati ga se renovirat, jer ljude dovodi vizuelno na stadion, a on to nikad nece imati.. dakle novi stadion ako je moguce, 20 000 ili 25 000 mjesta sa trznim centrom kino dvoranama, teretanama kuglaama biijarima i slicno, sve bi se brzo isplatilo, stadion bi bio ziv sedam dana 24 sata dnevno.. sto modernije sto bljestavije, sto vise svjetla, to raju privlaci..

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: laznokrilo, N3R3D, Posejdon, Rodman, samoFKS i 55 gostiju.