FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la hilmo » 18 dec 2014, 19:01

Ode mali......
http://sportsport.ba/bh_fudbal/dal-vare ... ool/148275" onclick="window.open(this.href);return false;

molotovljev

Post Postao/la molotovljev » 18 dec 2014, 19:06

keno83 je napisao/la:ja sam da se ode sa koseva sto prije, realno stadion je nikakav, uklet je, ne isplati ga se renovirat, jer ljude dovodi vizuelno na stadion, a on to nikad nece imati.. dakle novi stadion ako je moguce, 20 000 ili 25 000 mjesta sa trznim centrom kino dvoranama, teretanama kuglaama biijarima i slicno, sve bi se brzo isplatilo, stadion bi bio ziv sedam dana 24 sata dnevno.. sto modernije sto bljestavije, sto vise svjetla, to raju privlaci..
Sve navedeno ce aBd u bliskoj buducnosti biti na nasem Kosevu, i tada vam nece biti uklet.

Za Koševo, za Saraj'vo...
F.K.SARAJEVO

selfmade
Kontakt:

Post Postao/la selfmade » 18 dec 2014, 19:19

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 18 dec 2014, 19:24

Za dovodenje koseva da se moze igrat grupna faza ls I el valjda su isti zahtjevi..koliko od prilike bi mi morali kesa ulozit...??
Posto je bila prica od 10 miliona maraka (ja to nebi nikad dao Ako stadion nebude 100% nas)
Ovaj 13 to godisnjak Varesanovic jel ga ko gledo imal ikakva hljeba u njemu, ili je ovo mirza podplatio da izde u javnost?

Ja bi djeci u koji roditelji nemaju primanja dozvolio dzaba treniranje u FK SARAJEVU...

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 18 dec 2014, 19:38

Pitar6785 je napisao/la:Za dovodenje koseva da se moze igrat grupna faza ls I el valjda su isti zahtjevi..koliko od prilike bi mi morali kesa ulozit...??
Posto je bila prica od 10 miliona maraka (ja to nebi nikad dao Ako stadion nebude 100% nas)
Ovaj 13 to godisnjak Varesanovic jel ga ko gledo imal ikakva hljeba u njemu, ili je ovo mirza podplatio da izde u javnost?

Ja bi djeci u koji roditelji nemaju primanja dozvolio dzaba treniranje u FK SARAJEVU...
manje ja mislim, 3-4 miliona bi bila dovoljna za pocetak.Mozda kroz koju godinu jos 2-3 maximalno.

A mali Varesanovic je talenat jedan po jedan, bukvalno.

molotovljev

Post Postao/la molotovljev » 18 dec 2014, 19:40

Pa otprilike toliko, 10 miliona. To su neka minimalna sredstva i to uopste nije puno para. 3 ekstra transfera :)
Sve je to moguce i ostvarivo samo treba dobra volja i da se sjedne i razgovara. A pricom, mah nema od toga nista,
treba ovo, treba ono... pa naravno da treba, ali zalaganjem i predanim radom, kazem da je moguce.

Stadion Koševo fudbalski to je hram, na njemu igra Sarajevo, tim za koji živim ja...
F.K.SARAJEVO

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 18 dec 2014, 19:43

I ja mislim da u nekoj prvoj fazi rekonstrukcije ne bi trebalo više od 5 miliona KM, rekonstrukcija terena, gore onog voza na zapadu za novinare i komentatore, eventualno nešto u unutrašnjosti stadiona.
A ove cifre što se spominju, vjerujem da se tu misli na dogradnju nekih poslovnih prostora i pratećih objekata koji iz kojih bi se crpio novac za održavanje stadiona.
Ako stadion se bude obnavaljao dok je u rukama CSR onda će to ići znatno sporije, tenderi i procedure mnogo vremena oduzimaju. :? :?

BordoArmy88
Kontakt:

Post Postao/la BordoArmy88 » 18 dec 2014, 19:44

hilmo je napisao/la:
lafomamone je napisao/la:Kakav stadion pustite se Koldzine spike, AFH se za male pare moze osposobiti za grupne faze sve iznad toga je utopija, jos uvijek nazalost :kafa:
Medjutim bitno je da se ide u tom pravcu, za razliku od nekih koji ce dugo vremena moci samo da mastaju
Sličnog sam mišljenja, zaista ne trebaju neka ogromna sredstva da bi se on dotjerao do te četvrte kategorije. Međutim mnogo stvari treba prije da se riješi pa da se onda krene u rekonstrukciju stadiona. Sviđa mi se ova tišina, radi se korak po korak, ne trebamo zagristi više nego što možemo progutati. Sve u svoje vrijeme.

MI ovdje iznosimo mišljenja i raspravljamo o tome šta je bolje po našem mišljenju, ali ljudi u upravi su veoma sposobni ljudi, to su nam pokazali do sad milion puta, i oni će naći najbolje rješenje. I što je možda još bitnije rade na tome da se svima pomogne.

A Said, ne znam, moje je mišljenje da nam sad i nije toliko potreban, ali bi mi svakako bilo drago da ponovo dođe kod nas, još na duži period :njanjanja: :njanjanja:
Ovo se ne zaboravlja
" onclick="window.open(this.href);return false; :opaopa: :opaopa: :opaopa:
Ili ovo:

[youtube][/youtube]

:opaopa:

nukleusmember
Kontakt:

Post Postao/la nukleusmember » 18 dec 2014, 20:00

siguran sam da se stadionu ne smije mjenjati izgled,moguche je da nije nacionalni spomenik,ali neka kategorija sigurno jeste,za uefu moramo imati natkrivenu tribinu i josh bruku stvari,a to na AFH mozhemo samo sanjati,sve i da nije pod zashtitom,procedura mijenjanja regulacinog plana u mjesnoj zajednici,pa opshtini,pa zavodu za izgradnju,pa skupshtini grada je beskonachni proces,mislite da se meni pravi zajednichki stadion sa skretnicharima?al" to je,barem ja tako mislim, jedino isplativo rjeshenje

VVVBK

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

FairBet

Post Postao/la FairBet » 18 dec 2014, 20:08

Za promijenu izgleda stadiona Koševo nema nikakve zakonske prepreke.
Ukoliko bi se postigao dogovor sa CSR-om i opstinom ti umjesto stadiona mozes napravit sta zelis.

Desole
Kontakt:

Post Postao/la Desole » 18 dec 2014, 20:10

Mnogo toga se moze srediti, ali mi je ta udaljenost tribina od terena veliki minus.

nukleusmember
Kontakt:

Post Postao/la nukleusmember » 18 dec 2014, 20:15

@fairBet chisto sumnjam pasha

VVVBK

lafomamone
Kontakt:

Post Postao/la lafomamone » 18 dec 2014, 20:18

Fakat je isto tako da bi bez FKS taj stadion za veoma kratko vrijeme izgledao poput onoga za Bezigradom u Ljubljani. Dakle i Sarajevu i drzavi je jedina opcija da se nadje zajednicki jezik :kafa:

FairBet

Post Postao/la FairBet » 18 dec 2014, 20:19

Ti sumnjaj a ja ti kazem da je tako.
Jos i prije su postojali planovi za rekonstrukciju stadiona Kosevo (nevezano za FK Sarajevo)
2011 je bila aktuelna prica,ali tad je doslo do rezova u budzetu kantona i opstina.

nukleusmember
Kontakt:

Post Postao/la nukleusmember » 18 dec 2014, 20:35

natkrivanje tribine i stavljanje stadiona u funkciju zadovoljavanja uefa bi drzhavu koshtalo ne vishe od 10.000.000KM,siguran sam da su se sredstva mogla nachi u ovih zadnjih 20 godina da nije bilo zakonskih prepreka al" nejse,sushtina je da chemo se bash nachekati normalnom stadionu

VVVBK

Aragon
Kontakt:

Post Postao/la Aragon » 18 dec 2014, 20:40

Natkrivanje tribine nema nikakve veze sa licencom koja je potrebna za igranje grupne faze. Primjer Maksimir, JNA i stadion Levskog na kojem igra Ludogorec ove sezone.
"Znaš kako ti je to - rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju"

alinho
Kontakt:

Post Postao/la alinho » 18 dec 2014, 20:44

Da se radi o normalnoj drzavi taj stadion bi se bez broblema renovirao, ili predao uz koncesiju FK Sarajevu uz plan rekostrukcije, ali svi mi znamo da kod nas dok se pronadju stranacki funkcioneri koji su raspodijeljeni po foteljama i gdje se svaki po nesto pita to ti ga dodje kao nemoguca misija, pogotovo ako osjete da ima se ima para, a njih boli ona stvar za kosevo, ko ce igrati na njemu i dali ispunjava nekakve i necije uslove!!!

Ali sve se moze kad se hoce :)

Opet bi po meni koncesija bila najbolje rijesenje ali je tu problem sto je stadion olimpiski i on mora imati atletsku stazu, tako da je nebi smio ni dirati. A ako je nesmijes skloniti ja ga nebi ni renovirao, jer stadion nam treba novi da privuce publiku tako sto ces im ugodjaj napraviti evropski, a ako stazu zadrze, na tribinama mozes svakom navijacu ili gledaocu postaviti po jednu da ga ceska po mudima opet ti ne garantuje posjetu...

nukleusmember
Kontakt:

Post Postao/la nukleusmember » 18 dec 2014, 20:49

tim bolje,to bi onda znachilo da nam treba manje para,mada bih bash volio da imamo natkrivenu tribinu i da ne izgledamo poput stadiona koje si spomenuo[WHITE SMILING FACE]

VVVBK

alinho
Kontakt:

Post Postao/la alinho » 18 dec 2014, 20:55

http://****/clanak/5142/gdje-ce ... huseinovic" onclick="window.open(this.href);return false;

Tajnovit je Sasa (Sabit) i ja sam ga licno pitao za mogucnost dolaska Saida, ali on opet tvrdi da ce said na pripreme sa Dinamom, sto svi znamo da nema nista od njegovog igranja u tom klubu i da je ta epizoda zavrsena!

lafomamone
Kontakt:

Post Postao/la lafomamone » 18 dec 2014, 20:55

OK Olimpijski stadion nema nikakvih problema, ja ti kazem da se mi iselimo odozgo u roku od god dana bi AFH bio gori nego Hutovo Blato. Hebe se danas nekome za Olimpijadu koja je bila prije sto godina, da je tako zasto se onda ostala olimpijska borilista ne tretiraju isto, sta je sa bob stazom, skakaonicama na Igmanu i sl. gdje nam je Olimpijski muzej :crazy: kao samo je Kosevo simbol koji se ne smije dirati, nema mi logike kao da je atletsku stazu postavio poslanik Muhamed pa je predodredjena da tu vjecno drezdi i propada, bez obzira sto je niko ne koristi, jer atleticari u blizini imaju svoj ''stadion'' :kafa:
Kosevo NIJE napravljeno zbog Olimpijade nego je zbog potreba iste renovirano, isto tako se moze ponovo renovirati za nesto drugo

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Dave, johntravolta123, nedimmmm1337, Posejdon i 55 gostiju.