@ rio_Ferdy88, IlCapitano, Guarin14, Heller, Stefan Effenberg, asunsao, emir18, Paraglajder i svi ostali koji vole i simpatisu Boston
Znao sam. Jednostavno sam znao. Bio sam PROTIV ovakve politke ovog GM (nemam snage vise ni ime da mu pišem) od samog pocetka i to sam na ovom forumu i napisao. Bio sam PROTIV tankiranja, PROTIV poraza, PROTIV blamaže i PROTIV nepotrebnih i glupih tradova!
Ovo je sunovrat i nazadak. Krivi put.
Toliko smo se prosle sezone patili da bi dobili sto bolji pick na ovogodisnjem draftu. I koga smo uzeli? Smartu svaka cast ali James Young nije taj igrac. I o tome sam ljetos pisao i bio sam protiv ovog igraca iako volim Caliparijeve igrace. Koliko utakmica je ove sezone igrao Youg? Koliko minuta zbirno? Porazi, patnja i tankiranja i dobijes Younga! Moras dobro biti lud da ovako nesto uradis! Bit cu iskren, bilo je i dobrih izbora na proteklim draft izborima. Sully i Kelly su vrlo dobri igraci. Smart takodje.
Zao mi je bilo kada su otisli KG & PP. I dan-danas mi srce zaigra kada vidim ova dva superstara kako jos uvijek igraju u NBA.
Ali zasto Rondo? Razumijem da je morao biti tradeovan prije ili kasnije ali dragi GM zasto za sicu? Zasto za tringelt? Rondo je morao biti zamjenjen za nekaoga ko ce odmah ponuditi kvalitet i klasu. I sta smo dobili za Ronda? Brandan Wright, Jameer Nelson i Jae Crowder. Nula titula. Nula all star utakmica. Zbirno. Jameer ima 32 god. Veteran. Wright je koristan igrac, skakac i bloker ali mi na toj poziciji PF vec imamo toliko igraca da mozemo citavu petorku sastaviti od PF! Crowder je nedokazan igrac i od njega ne znam sta se moze ocekivati. Ova tri igraca nisu korisna ni za kvalitetan trade tako da mi ni sa ove tacke nije jasan ovaj trade.
Boston Celtics- 17 titula NBA prvaka. 21 konferencijska titula. 21 titula divizije. 21 penzionisan dres! I dozivjeti da se ovako igra sa imenom franšize, osjecajima i zivcima vjernih navijaca- užas!
Sada se vise i ne isplati plakati i moliti GM da ide. Kasno je. Šteta je vec napravljena. Nema vise velike trojke. Nema vise pobjednickih sezona, radosti i srece. Mislim da cemo se nacekati dok docekamo pobjednicku sezonu. Sa ove tacke i 2008 godina je vec davno nekad bila...

Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.