BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

adnan24
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la adnan24 » 21 dec 2014, 10:40

Valencia je napisao/la:
Trebao si citirati i nastavak da se zna na sta se recenica odnosi.
Znam ja na sta se odnosila,zbog toga sam ovako i napisao...to tvoje uopstavanje nikako ne mogu prihvatiti,bar ne u ovom slucaju.
Valencia je napisao/la: Razlika izmedju ere Verdera i ove Dortmunda je u nijansama. Munjeviti uspon, osvojeni trofeji, silazna putanja i nakon par godina totalni potop.
Ovo je toliko netacno da ja ne mogu vjerovati da ti uopste razmisljas na ovaj nacin...kao prvo,Werder nije bio ni blizu kvalitete ovog Kloppovog BvB-a...iskoristili su veoma los period Bundeslige(Bayerna :roll: ),uzeli titulu ali van Bundeslige nikakav znacajan faktor nisu bili(kao ni Wolfsburg,Stuttgart).

Ono sto je jos vaznije od tih rezultata je to da oni nisu uspjeli napraviti korak dalje kada su u pitanju novci...Werder nikad nije platio igraca preko 10 miliona eura-tu generaciju kad su rasprodali niko nije ni ocekivao da ce ostati u vrhu i njihov pad je dosao ocekivano za vecinu onih koji su iole pratili ovaj klub.Tu je kod BvB-a potpuno dugacija prica...klub nikad nije bolje stajao na financijskom planu,trose se 10x veci novci nego prije prve sampionske godine...mozemo reci da se promasilo sa transferima ali igraci koji su dovedeni su svakako ostavljali BvB na mjestu drugog tima Bundeslige,a to sto ne igraju na tom nivou je druga tema koja nema veze sa ovim teoretskim dijelom.

I opet ce na ljeto i pored neigranja u ligi prvaka,klub imati na raspologanju vise novca za transfere nego je Werder potrosio zadnjih 10 godina zajedno(sve zbog katastrofalne uprave BvB-a :? )

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 21 dec 2014, 12:57

Kada se Klopp vec odlucio da kopira Happela trebao je takodjer imati njegov sljedeci citat na umu:
„Wir haben soviel erlebt, ich muss aufhören. Mit zu viel Siegen geht die Disziplin zurück. Wir werden zu sehr Freunde. Man leidet und weint, man lacht und gewinnt zusammen. Und das darf nicht zu lang dauern.“
Jednostavno doslo je do zasicenja i kod igraca i kod Kloppa jer su dugo vremena na okupu, a to kad-tad krene po zlu.
Uprava ima dva rijesenja:

1. razici se sa Kloppom - malo vjerovatan scenarij, ili
2. dovesti mu tri-cetiri kvalitetna igraca koji ce u ekipu unijeti malo zivosti.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 21 dec 2014, 13:00

Adnan

Razlika je u nijansama, kazem.... I Dortmund je iskoristio nesto slabiji Bajern. Kod prve titule glavni konkurent im je bio u Leverkuzen, a kod druge Bajern je opet prilicno zaostao. Vijek trajanja Dortmunda i Verdera je priblizan. To je poenta cijele price, a ne koja je ekipa za tih par sezona igrala bolje i bila uspjesni.

Verder je isto tako dovodio renomirane igrace.... Cijene su tada bile znatno nize nego sada. Da je Verder tada dovodio igraca kvaliteta Mitarijana sigurno ga ne bi platili vise od 5 miliona eura.

Evo koga se sjecam, sigurno je tu bilo jos dobrih igraca......

Frings, Klose, Mertesaker, Diego, Ezil, Sanogo, Karlos Alberto, Markus Rozenberg, Marko Marin, Naldo, Hugo Almeida, Tim Vize, Vesli.....

Frings se vratio iz Bajerna kao renomiran igrac. Klose je cini mi se bio najbolji strijelac lige prije nego je dosao u Verder. Dosao je sa izuzetnom reputacijom. Mertesaker je vazio za jednog od najboljih branica u ligi dok je igrao za Hanover. Ezil je dosao kao jedan od najvecih talenata u ligi. Marin isto tako. Alberta i Veslija su za ta vremena u Bundesligi prilicno iskesirali. Ne mogu se oteti utisku da su ovi igraci TADA imali vecu reputaciju nego sto imaju pojacanja Dortmunda.

Ako hoces, mozemo uzeti za primjer i Valensiu. Oni su ostvarivali bolje rezultate od Dortmunda i dovodili bolje igrace. Pravili su neuporedivo vece transfere..... Al su kao i Dortmund prodavali nabolje igrace. I to je srz.

Ako prodajes najbolje igrace neminovno ces brzo propasti bez obzira na sve drugo. To su vam pojedinci ovdje govorili. Dortmund ce propasti ako nastavi ovako raditi. Vi ste ignorisali svaku logiku i pokazatelje iz proslosti i govorili da nece. Stvarno ne mogu shvatiti toliku naivnost. Pa evo i sada nakon sto se desilo sto su pojedinci najavljivali, vi opet ne kontate. Strasno. :roll:
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

BvB09
Kontakt:

Post Postao/la BvB09 » 21 dec 2014, 14:14

Valencia je napisao/la:Ako prodajes najbolje igrace neminovno ces brzo propasti bez obzira na sve drugo. To su vam pojedinci ovdje govorili. Dortmund ce propasti ako nastavi ovako raditi. Vi ste ignorisali svaku logiku i pokazatelje iz proslosti i govorili da nece. Stvarno ne mogu shvatiti toliku naivnost. Pa evo i sada nakon sto se desilo sto su pojedinci najavljivali, vi opet ne kontate. Strasno.
Slažem se prodaja najboljih igrača,nije dobra stvar mislim da to navijači Dortmunda,nisu razumjeli.
Moramo zadržati najbolje igrače,da bi mogli parirati Bayernu, u Bundesligi isto se odnosi na ligu prvaka.
Naveo si slučaj Werdera,mislim da se isto može desiti i Dortmundu,ako nastave sa prodajom igrača.
Apsolutne sreće nema, ona je u traženju.
Meša Selimović.

Klare

Post Postao/la Klare » 21 dec 2014, 14:32

Pa dobro ne mozemo reci da je Valencia ukrivu, ima tu istine u njegovim rijecima...

Kao glavni razlog bih naveo pogresnu procjenu vodecih ljudi.

Sahin, Kagawa, ta dvojica su si unistili karijere,
Gundogan koji je imao namjeru da ih takodjer zaj.ebe, no kad nije imao kud, oni pristanu da mu produze ugovor,
i to na samo jednu godinu, opet ucjena.

Kel se mislio vec na kraju prosle penzionisati, Bender stalno povrijedjen.

Smelco i Gros su uvijek bili nizerazredni igraci.

Cim je malo krenulo po zlu, vase slabosti su dosle do velikog izrazaja.

Ovo je neka uzajamna krivica trenera i igraca, mada sam misljenja da vecu ulogu igra slabost kadra.

Ovim gore dodamo Kirha i Jojica,
Klopo je iz pomenutih nemoguce izvlacio,
a ovogodisnja pojacanja, pa kakav Ginter, Selke ga okrece kako mu se prohtije, 10 mil bacenih. ;)

A taj Ginter ce dobro upamtiti kada zadnji put dobio poziv Leva.

Klopu treba podrsku dati, a s obzirom kako je na zimu rezove tesko praviti,
mozete se samo uzdati da postojeci igraci nekako prorade.

Tu mislim da se zlatna sredina Bender-Gundo stabilizuje,
inace i u drugom dijelu vam se crno pise.

Kirh, Kel, Jojic, Smelco, Gros, posteno ti igraci tesko da su za bilo kojeg Bundesligasa, a ne nekog ko cilja tako visoko.

Dok je funkcionisao sistem mogli su se slepati, ali kada ne ide, tek onda se vidi koliko vrijede.

Kuba nakon duge povrede, trebace vremena, jer to vam bijase najzahvalniji igrac.

Sa druge strane, ipak sam misljenja da je Kitarijan dobar igrac, koji ce vas znati pogurati,
isto kao Romobile. :urnebes:

Kao i Ramos, Auba, Reus, sve su to pogodjena pojacanja.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 21 dec 2014, 15:10

Kao prvo o nekom padu BVB-a se tek može na kraju sezone pričat. I ako bi BVB završio na poziciji koja ne vodi u Evropu, onda bi to bio katastrofalan rezultat ili hajmo reći loš (katastrofa bi bila ispadanje :D , koje je totalno nerealno). BVB je ove sezone skupina nelogičnosti, pa ovo nikad nije viđeno u historiji BuLi. Nikad jedna bundesligaška ekipa nije grupu LP prošla ( a da ne govorimo da je bila sigurno prva u grupi), a da ovako loše i nisko na tabeli stoji. O nekim uzrocima sam prije govorio, ali sam mislio da će se BVB prije dići. Pa i najveći stručnjaci u Njemačkoj govore kako je nevjerovatno da se ekipa s ovakvim potencijalom ne može tako brzo riješiti tog dna tabele.

Pustimo se ovdje prosipanja priče iz šupljeg u prazno, poenta je u tome kako može drugi najbolji kadar lige biti tako nisko na tabeli.
A jučer je npr Werder zasluženo pobijedio, pa ljudi su se fantastično borili i ginuli na terenu. Kod BVB-a se dosta ta energija potrošila. Svi su u Dortmundu znali, da Bayern mogu pratiti i biti konkurentni ako na početku sezone naprave dobru seriju. Međutim, desilo se da je Bayern napravio fantastičnu seriju, Dortmund kiksao par puta i onda se javilo ono u glavama igrača BVB-a: E titula nam je pobjegla, ali hajd LP ćemo lako upakovati. I onda se desila dalje ta strašna negativna serija. I sve ekipe ginu protiv BVB-a, a igračima crno-žutih je sada smiješno da moraju da ginu i bore se protiv jednog Werdera ili drugih ekipa za opstanak. Oni bi to da preskoče i da vode gore borbu. E tu je onda problem. BVB da uhvati pravu seriju, možda bi zaredao i sa 10 uzastopnih pobjeda. Ja sam rekao prije da će BVB i pored svega sigurno u LP. Sada više u to nisam siguran, jer sam mislio da će se sa serijom prije krenut, ali ipak nisam Dortmund ni iz borbe za LP otpisao. Prejak je to kadar.

A usporedbe BVB-a i Werdera (pa čak i usporedba sa Valenciom su smiješne)......

Kao prvo Dortmund i Werder su sasvim 2 različita kluba. Rejting , reputacija i ugled BVB-a su sasvim drugačiji od Werdera. Sve je to na strani BVB-a. Šta zapravo znači pad jednog kluba?
Treba samo poći od toga da je već u devedesetim godina prošlog vijeka, BVB imao te 3 uspješne godine i onda je tada pored titula u BuLi osvojio Ligu prvaka (e ta Liga prvaka je već prva ključna stvar koja uzdiže BVB). Pa je uslijedilo par lošiji godina, pa onda titula njemačkog prvaka i finale Kupa UEFA 2002. godine....Pa par godina pauzet pa ove zadnje dvije titule i 2 kupa.

Znači sama osvojena Liga prvaka već ovaj klub uzdiže, a onda poslije i to novo finale LP. Znači odmah kada posmatramo zadnjih dvadeset godina, onda ne možemo govoriti da je BVB u njemačkom pa i evropskom fudbalu imao epizodne uloge ili tačnije nije imao jednu epizodu pa da ga dugo, dugo nema.
Jedan Werder nikad nije otišao dalje od osmine finala LP (jeste da je i to uspjeh, ali samo poredim), a da ne govorimo o finalu ili osvajanju Lige prvaka. Werder jeste osvajao Kup UEFA, već sada je prošao i dobar period od toga.
Znači da se desi horor scenario, da Dortmund ostane bez Evrope skroz, opet se može očekivati od BVB-a za koju godinu borba za vrh pa i titulu, dok od Werdera to možda ne možemo očekivati i narednih 10-15 godina pa i duže. Werder nema potencijala da brzo ponovi uspjeh, a u Dortmundu su potencijali uvijek tu (ne kao oni u Munchenu ali su prisutni).

A nekad mi se sva ova ovdje priča učini takvom, kao da je Dortmund tek sa ove dvije zadnje titule u BuLi i finalom LP dostigao neki vrh. Pa onaj vrh 1997. je bio čak i veći....

A ako govorimo kako je ko osvojio titulu i da li na osnovu slabosti Bayerna u datom trenutku i slično i to je površna analiza. Pa svaki gol je onda neka slabost protivnika, svaka pobjeda se zasniva na nekoj snazi jednog, a slabosti drugog u datom trenutku.
I Dortmund i Werder su imali super jake sezone kada su osvajali. Werder je u svoje vrijeme igrao sjajan fudbal i znao itekako parirat Bayernu. Ali treba se samo sjetit koliko su jaku sezonu igrali i Dortmund i Bayern, kada je Dortmund osvojio i koliko je samo bodova osvojeno.
Dortmund je naravno pravio i skroz veće i drugačije transfere od Werdera.
Evo sad kad pogledam, pa ovo su činjenice koje bi svaki poznavaoc fudbala trebao znati.... :D Smiješno je o ovom i diskutovati....

I samo ponavljam još jednom pojačanja koja su dovedena su sasvim ok, pa čak i više od pristojnog. U njima definitivno problem ne možete tražiti...Tražite ga u nečem drugom.... :D :D A do tada Fernglas je spas... :D :D
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 21 dec 2014, 15:33

Effe

Mozda i ja grijesim sto napisem malo duzi komentar. Stvar je vrlo jednostavna i moze se izloziti veoma kratko.

Ako iz sezone u sezonu ostajes bez najboljih igraca, krah je neminovnost. Kratko i jasno.

Ovdje je vecina pisala da je Klop uvijek sposoban iscackati dobro pojacanje za male pare i od prosjecnog igraca napraviti kvalitetnog. To je tako naivno i glupo razmisljanje. To ne moze niko pa ni Klop.

E sad, sta je krah?

Krah je u dansnjem fudbalu kada ostanes bez LP koja donosi ogromne prihode. Krah je kada izgubis reputaciju, kada te se protivnici prestanu plasiti i kada prestanes biti tako primamljiv za vrhunske igrace. Krah je kada te napuste najbolji igrac (Rojs i Humels, dva bedema kluba ce gotovo sigurno otici).

Dortmund ispunjava sve od navedenog i jos stosta. Dakle, krahirali su. To se vec sada moze reci, pa cak i da poniste prvu stavku i nekim cudom dohvate LP.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 21 dec 2014, 16:08

Prodaja najboljih igrača svake sezone bi i Bayern dovela do kraha a ne Dortmund.

Klopp je potpuno izgubio konce na polju transfera,potrošeno je dosta novca na igrače koji dosad nisu pokazali ništa jedino je Auba donekle opravdao uloženo.Velika greška je vraćanje propalih igrača poput Kagawe i Sahina fkt ne znam o čemu je Klopp razmišljao kad je odlučio vratiti ove pobjegulje.

Još jedna bitka stavka kod odlazaka igrača a to je da isti ucjenjuju klub sa klauzulama, to u velikim klubovima ne prolazi dok je kod Watzkea to već postala tradicija.

Neka pogleda za koliko se prodaju igrači u ostalim ligama.Benfica je za panja Markovića uzela 25 mil dok će Watzke za istu cijenu pokloniti Reusa.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

opel
Kontakt:

Post Postao/la opel » 21 dec 2014, 16:28

Stoji ovo što Saurman kaže, ja sam bio protivnik vraćanja i Šahina i Kagawe, jer previše je vremena prošlo od njihovih najboljih partija, danas igrači ne traju tako dugo kao nekad, sa izuzetkom četiri pet svjetskih igrača, pa sjetite se Toresa, u jednom trenutku mjesecima nije mogao zicer pogoditi a ne neki kojima se digla neka stvar nakon samo jedne dobre sezone. I Gundogan produžio na godinu kad mu je bila karijera u pitanju, a sad već govori kako budućnost ne vidi u BvB, Osim Aube i Sokrata, sve ostalo su zaista fule manje i veće. Barem kad je u pitanju tim koji ima velike ambicije.

A što se ovih prethodnih analitičara tiče, po njima je uzrok krize u principu nepoznat i apstraktan, pa žali Bože potrošenog papira. I kako krizu može analizirati neko ko je do juče hvalio upravu, govorio kako oni rade dobar posao i ničim tu krizu nije predvidio.

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 21 dec 2014, 16:57

Saurman je napisao/la:
Neka pogleda za koliko se prodaju igrači u ostalim ligama.Benfica je za panja Markovića uzela 25 mil dok će Watzke za istu cijenu pokloniti Reusa.
Problem su finansije BvB ... Benfika nije u dugovanjima i nije dioničarsko društvo ... A te klauzule su nesposobnost uprave i ograničenost gledanja u budućnost ...

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 21 dec 2014, 17:00

VVec sam naveo sta mislim o sansama doofmynda za ligu prvaka. Gundo ako ostane zdrav treba mu ponudit novi ugovor ako odbije treba mu ici na unistenje karijere a unistit mu karijeru tako sto ce mu se zabranit DA uopste dolazi na treninge cak I za Drugi Tim .njegova godisnja plata je par miliona nije velika pa se moze istrpit. Na taj nnacin poslati poruku za ubuduce onima koji budu ucjenjivali klub klazulama ili nebudu gledali obostranu korist nego samo svoju.na nekome se kola moraju slomit DA bi se udarili jaci temelji za sstabilnost kluba.jer ova blagoca s kojom watzke postupa pogotovo prema ovim gasterbajsterskim piz..ama(gundo ,sasahin) Ce na kraju unistit doofmund.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 21 dec 2014, 17:05

Valencia je napisao/la:Effe

Mozda i ja grijesim sto napisem malo duzi komentar. Stvar je vrlo jednostavna i moze se izloziti veoma kratko.
Što je najveći problem stvar nije jednostavna.... :D Ti je želiš pojednostavit kao obično....A po običaju ne pratiš šta drugi pišu....Ti si ovdje više puta iznosio svoje teze i često je to bilo ponavljanje istih fraza. Solio si pamet fanovima Dortmunda ko što si solio nama na Bayernovoj temi. Priča je tvoja bila kako Bayern nije u rangu s Barcom i Realom, a u toj sezoni je Bayern poharao Evropu...Eto toliko koliko si dobar prognozer i analitičar... :D
Samo hajd svi mi griješimo, samo što ti nakon nekog vremena se pojaviš i počneš drugu priču, a zanemariš svoje greške iz prošlosti..... :D Iskreno to mi je smiješno....Ne znam jesi li ti tvrdoglav toliko ili nekad sam ne znaš šta pišeš....A tvoji postovi se urežu u sjećanje, jer ih toliko puta ponoviš, da čovjek i ne mora te redovno čitat.... ;) Vrtiš istu ploču bez novih činjenica i pravih argumenata....
Valencia je napisao/la: Ovdje je vecina pisala da je Klop uvijek sposoban iscackati dobro pojacanje za male pare i od prosjecnog igraca napraviti kvalitetnog. To je tako naivno i glupo razmisljanje. To ne moze niko pa ni Klop.
Sada ti okrećeš ploču onako kako tebi odgovara....Ako želiš nešto pametno da kažeš, onda odgovori na pitanje zašto Klopp u ovoj sezoni iz jedne jake ekipe ne može izvući ni polovicu njenog potencijala? Ne govorim ovdje o njemu kao krivcu, ima tu skup faktora koje su uticale na ovakvu situaciju....Ali je odgovor na ovo pitanje i ključ svega, ključ cijele trenutne situacije u kojoj se ovaj klub nalazi..
To pravdat sada odlaskom Lewandowskog (što ćeš ti činiti) bilo bi smiješno...Pa samo treba pogledati kadar Dortmunda. BVB je čak pred ovu sezonu dobio na širini. 1:1 Lewandowskog oni ne mogu zamijeniti, jer njima je on više značio nego što sada Bayernu znači...Ali dobio si više opcija, pogotovo u ofanzivnom dijelu....I sad je tebi objašnjenje, to što je jedan igrač otišao Dortmund je na dnu..... :D
Valencia je napisao/la: E sad, sta je krah?

Krah je u dansnjem fudbalu kada ostanes bez LP koja donosi ogromne prihode. Krah je kada izgubis reputaciju, kada te se protivnici prestanu plasiti i kada prestanes biti tako primamljiv za vrhunske igrace. Krah je kada te napuste najbolji igrac (Rojs i Humels, dva bedema kluba ce gotovo sigurno otici).

Dortmund ispunjava sve od navedenog i jos stosta. Dakle, krahirali su. To se vec sada moze reci, pa cak i da poniste prvu stavku i nekim cudom dohvate LP.
Ovo je sve priča za budućnost, jer sezona nije gotova. A mogu i navijači Dortmunda biti pesimisti, ali prije će Klopp dobiti otkaz nego što BVB neće otići u Evropu.
A za klub koji je došao do osmine finala LP, na onako dominantan način ne može se reći da je krahirao (bar ne još). A sve dok su u LP, pogotovo nisu krahirali....
I ne znam odkud ti ta nebuloza da Hummels ide iz Dortmunda, jedino ako baš tebi nije telefonom javio...... :D :D

P.S. Jedan klub sigurno na osnovu jedne loše sezone ne može krahirat. Onda su po toj logici svi nekad krahirali... :D
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 21 dec 2014, 17:28

Valencia je napisao/la:Effe
Ako iz sezone u sezonu ostajes bez najboljih igraca, krah je neminovnost. Kratko i jasno.
Manje vise mislim da to najbolje opisuje trenutno stanje u Dortmundu. Samo ja bih ovu izjavu prosirio. Ne mozes ostajati bez najboljih igraca i vracati stare igrace misleci da ih Klopp uvijek moze razigrati.

Naravno to je pitanje transfer politike, na ovo sve se dodaje sirina kadra i povrede.
#divovi

edobvb
Kontakt:

Post Postao/la edobvb » 21 dec 2014, 18:20

En friburg zabio..sad smo i trenutno zadnji...waw..miline..ako hanover ne preokrene u drugom djelu tekme..onda ce biti i zvanicno..i zasluzili smo po igrama koje smo pruzali.
Eto da ozvanicim i tu stastitiku

edobvb
Kontakt:

Post Postao/la edobvb » 21 dec 2014, 19:43

I zvanicno zadnji..bas su nam prirefili lijep poklon za novogodisnje praznike..pffuujjj

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 21 dec 2014, 19:58

Valencia je napisao/la: I Dortmund je iskoristio nesto slabiji Bajern.
Borussia je vezala 2 titule od cega je drugu imala najvise osvojenih bodova ikad u Bundesligi(u tom trenutku) a onda je trecu godinu igrala finale lige prvaka a cetvrtu 1/4 finale...kakav crni Werder kojem je vrhunac bila 1/8 finala lige prvaka. :o
Valencia je napisao/la:Verder je isto tako dovodio renomirane igrace.... Cijene su tada bile znatno nize nego sada.
Nije u pitanju 1976.-a vec 2005.-a godina...cijene jesu bile manje ali ne toliko.Njima je najveci transfer Marina za manje od 10 miliona-to je smijesna cifra i za taj period.
Valencia je napisao/la:Ako prodajes najbolje igrace neminovno ces brzo propasti bez obzira na sve drugo.
Kad BvB ne bude imao sastav za top 4 onda mozemo pricati,do tada nema smisla ova prica...svi ti klubovi koje si naveo su dosli do toga da od njih niko vise i ne ocekuje i to ne zbog toga sto su odigrali losu polusezonu nego zato sto su imali losu ekipu a nisu imali novce za bolje...kod BvB-a to nije slucaj i sve dok je tako tvoja prica ne pije vode.

P.S. effe_sa objasnio...steta sto ima najruzniji avatar na forumu.

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 21 dec 2014, 21:45

Ma @Valencia veoma površno upoređuje stanje u BVB i Werderu tako da ne vrijedi dalje raspredat' o toj temi.
adnan24 je napisao/la: P.S. effe_sa objasnio...steta sto ima najruzniji avatar na forumu.
slika
:mrgreen:

Polusezona iz noćnih mora je prošla. Sada se okrenut' ,nadamo se, mnogo boljoj 2015. godini. Naredna utakmica je tek 31. januara i imamo baš mnogo vremena da se pripremimo i oporavimo od mnogih razočarenja iz jesenskog dijela sezone. Na pripreme krećemo sa Reusom i Sokratisom što je u startu pozitivna vijest. Auba će falit' najkasnije do 8. februara. Nadamo se da će doći ranije tj. da će Gabon ispast u grupnoj fazi. :mrgreen: Miki će također propustit' pripreme i kako se po izjavama Zorca da zaključiti da se ozbiljno razmišlja o pojačanjima u januaru. :thumbup:
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 21 dec 2014, 23:15

http://www.dailymail.co.uk/sport/footba ... unich.html" onclick="window.open(this.href);return false; :mrgreen:
1974---1975---1976---2001---2013---2020

opel
Kontakt:

Post Postao/la opel » 22 dec 2014, 07:53

Semir bvb je napisao/la:Ma @Valencia veoma površno upoređuje stanje u BVB i Werderu tako da ne vrijedi dalje raspredat'o toj temi.
Tačno, a i oni što s njim raspravljaju elaboriraju razliku između Werdera i BvB i je li zadnje mjesto u BL krah ili nije. Konkretnog odgovora na uzroke krize nigdje i totalno promašena tema uz puno opširnih postova.

Lokos19
Kontakt:

Post Postao/la Lokos19 » 22 dec 2014, 12:57

effe_sa je napisao/la:Pustimo se ovdje prosipanja priče iz šupljeg u prazno, poenta je u tome kako može drugi najbolji kadar lige biti tako nisko na tabeli.
Poenta je u tome da ti precijenjujes kadar BVB-ea.
Kad bi napravili kakav test da napr. Groskrojcu dodaju 10 brzi lopti za redom na razmaku od 2,3 Metra... svoju muskost bi odjseko ako on zna ustopat 3 lopte od tih deset. Ili da Kitarjan od 10 lopti tempira pas preko 30 metar tacno do neke tacke. Nemoguca misija.

Ova ekipa je tehnicki i kreativno LIMITIRANA. Prosjek u bundesligi. Kako to nevidite? Jednostavno Klopp kad trazi igraca njemu je pod broj jedan mozel taj igrac trcat ko konj i mozeli za 90minuta pretrcat 3,4 kilometra vise od protivnika... to se boduje sa jedno 75%, eh onda ide 20% na taj mentalni dio dali je borac dali gine za svaku loptu, u ostalih 5% staje sve ostalo... dali zna primit loptu, dali zna koga predriblat, dali zna sutnut uopste u gol.

Zar stavrno mislite da je slucajnost da BVB evo 4,5 godina ima najvise promasenih zicera u ligi??? Pa nije to omaklo se ba... nego NEZNAJU.

effe_sa je napisao/la:Prejak je to kadar.
Po kojim kriterijima?
Dobijeni dvoboji? Passquote? Realizacija?
Po Weltmajsterima koji neodigrase ni minuta na prvenstvu?

effe_sa je napisao/la:I samo ponavljam još jednom pojačanja koja su dovedena su sasvim ok, pa čak i više od pristojnog. U njima definitivno problem ne možete tražiti...Tražite ga u nečem drugom....
Ti kao ekspert sve znas sta nije, ali nikako da dokucis STA JE ONDA?

Klare je napisao/la:Dok je funkcionisao sistem mogli su se slepati, ali kada ne ide, tek onda se vidi koliko vrijede.
Bravo. A taj sistem je funkcionisao dok nije procitan i dok nije otiso zadnji kvalitet koji je mogao nesto individualno da uradi.

Saurman je napisao/la:Prodaja najboljih igrača svake sezone bi i Bayern dovela do kraha a ne Dortmund.
BRAVO. :thumbup:

Saurman je napisao/la:Još jedna bitka stavka kod odlazaka igrača a to je da isti ucjenjuju klub sa klauzulama, to u velikim klubovima ne prolazi dok je kod Watzkea to već postala tradicija.
I opet BRAVO. :thumbup:

gruezi je napisao/la:Gundo ako ostane zdrav treba mu ponudit novi ugovor ako odbije treba mu ici na unistenje karijere a unistit mu karijeru tako sto ce mu se zabranit DA uopste dolazi na treninge cak I za Drugi Tim .njegova godisnja plata je par miliona nije velika pa se moze istrpit. Na taj nnacin poslati poruku za ubuduce onima koji budu ucjenjivali klub klazulama ili nebudu gledali obostranu korist nego samo svoju.na nekome se kola moraju slomit DA bi se udarili jaci temelji za sstabilnost kluba.jer ova blagoca s kojom watzke postupa pogotovo prema ovim gasterbajsterskim piz..ama(gundo ,sasahin) Ce na kraju unistit doofmund.
Takodje i tebi jedan BRAVO :thumbup:
Kada sam ja prije godinu dana upravo ovo govorio neki su branili upravu i sa svojim zivotima. Dokle god se klub prema igracima odnosi jaranski pushit ce ga. Sta se sad ceka sa Gündoganom? Kao nece da produzi, prvo da ozdravi, to je sad bitno. Eh jesil sad zdrav? Jesi? Potpisuj!!!! Neces? MARSSSSSSS...
Hey zamisli samo da je Svajni dok je tek pustao brcice tako dosao Henesu i nesto mutio tam vam. Samo zamislite to, netreba dalje...

Semir bvb je napisao/la:Polusezona iz noćnih mora je prošla. Sada se okrenut' ,nadamo se, mnogo boljoj 2015. godini.
YEEAAAAHH... loooliii Pop... loooliii poooo.. uuu llaaa llaaa
svjet je tako ljeeeep, tako ljeeep....

Ako Klopp misli da ce se sad za tri hefte ISTA promijenti, bez da nedovode pojacanja i bez da nekom yebe mater.... onda mi ispadamo iz lige. Zivi bili pa vidili. Do sad sam uvjek dobro prognozirao.

Sva se strategija svodi na "nadu" i "krenut ce nas"... bog te hebo :puke:
Fatzke: "Neželimo otvarat banku, nego sportski uspjeh!"

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.