AC Milan - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

meskalin
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la meskalin » 24 dec 2014, 19:25

Dolaskom Cercia, a znajuci da Honda ide na prvenstvo Azije, trebao bi igrati formaciju

Menez ---Pazzini ----Cerci gdje bi svi bili na svojim pozicijama, što se tice šerafa bio bih presretan kad bi ga prodali i doveli Insignea iz Napolia :tokralju:

LegendKiller
Kontakt:

Post Postao/la LegendKiller » 24 dec 2014, 19:27

Ja fakat ne kontam koliko vama vremena treba da skontate da je ovaj Honda propalitet od igraca i da njegova igra nema veze sa pozicijom. Na početku dao par nafakaskih golova i to je to. Nemojte biti smijesni sa time da igra krivu poziciju. Kriva pozicija bi bila ako bi se Honda stavi oda igra stopera,a ne ovako. Jel vi fakat mislite ako bi se Honda u formaciji pomjerio za 20 metara u lijevo da bi to od njega napravilo nekog igraca. Uostalom i u Japanu u zadnje vrijeme igra na istoj poziciji. Lik nam došao đaba i CSKA ga nije htjela, eto kakav je igrac.

Pipo bi treba početi forsirati ovu formaciju sa dva napadaca. ElS i Meenez,a zašto ne i Pazzo. Ja mislim da bi ElS i Pazzini bili odlican tandem u napadu. Pazini je sidras navlaci na sebe igrace a to bi ostavilo ElS više prostora. Na poziciji poluspica dati priliku Saponari jedno 5 tekmi da vidimo ima li potencijala u njemu ili ne. Iza polušpica trojka bi bila Monto - De Jong - Bonaventura. Od ove postave bi sigurno bilo nešto.
Ako Cerci dođe to će nam biti veliko pojačanje.

AgentttB
Kontakt:

Post Postao/la AgentttB » 24 dec 2014, 19:31

Eh sad kad bi Pippo to poslozio kako je logicno,sve bi bilo super.Znaci Monto i Nigel kao dva "osiguraca" ispred odbrane,a ispred njih poredao Bonaventuru,Hondu,Cercija i Meneza kao prvog napadaca,i to bi bilo extra.Medjutim opet ce Pippo iz nekog nepoznatog razloga raditi glupe poteze,pa cemo gledati Polija i Muntarija u sredini.
@francobaresi

-Ako te zanima islam, proučavaj islam, a ne muslimane. Islam je savršen, muslimani nisu.

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 24 dec 2014, 19:36

LegendKiller je napisao/la:Ja fakat ne kontam koliko vama vremena treba da skontate da je ovaj Honda propalitet od igraca i da njegova igra nema veze sa pozicijom. Na početku dao par nafakaskih golova i to je to. Nemojte biti smijesni sa time da igra krivu poziciju. Kriva pozicija bi bila ako bi se Honda stavi oda igra stopera,a ne ovako. Jel vi fakat mislite ako bi se Honda u formaciji pomjerio za 20 metara u lijevo da bi to od njega napravilo nekog igraca. Uostalom i u Japanu u zadnje vrijeme igra na istoj poziciji. Lik nam došao đaba i CSKA ga nije htjela, eto kakav je igrac.

Pipo bi treba početi forsirati ovu formaciju sa dva napadaca. ElS i Meenez,a zašto ne i Pazzo. Ja mislim da bi ElS i Pazzini bili odlican tandem u napadu. Pazini je sidras navlaci na sebe igrace a to bi ostavilo ElS više prostora. Na poziciji poluspica dati priliku Saponari jedno 5 tekmi da vidimo ima li potencijala u njemu ili ne. Iza polušpica trojka bi bila Monto - De Jong - Bonaventura. Od ove postave bi sigurno bilo nešto.
ajd ne mlati vise i ti bgt, cuj CSKA nije htio hondu, htjeli su jaraniko htjeli i ne samo oni nego jos veci klubovi ali on je izabrao Milan i dao obecanje. druga stvar i ovakav kakav je jedan je od boljih ovu polusezonu, barem se trudi i trci za razliku od nekih, i tih par golova je i dosla kao nagrada za to. A itekako ima razlike igrati na krilu i iza napadaca, svako ko pomisli drugacije vara se.
Nebili nekoc da si ti jedno pola godine ili vise zagovarao povratak Albertazzia i govorio kako bi smo rijesili beka u narednih 10-tak godina, pa se taj i ne cuje, a sto se mene tice isto je i sa Saponarom, on je svoje odigrao u Milanu.
Tako daj da budemo malo realniji, a ne odmah pa u kost, ja ne pamtim dal si ti ikad naqpisao neki optimistican post na pdf-u Milana, uvijek se jedni te isti kritikuju.
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

MarcoVanBasten
Kontakt:

Post Postao/la MarcoVanBasten » 24 dec 2014, 19:48

milanist je napisao/la:
LegendKiller je napisao/la:Ja fakat ne kontam koliko vama vremena treba da skontate da je ovaj Honda propalitet od igraca i da njegova igra nema veze sa pozicijom. Na početku dao par nafakaskih golova i to je to. Nemojte biti smijesni sa time da igra krivu poziciju. Kriva pozicija bi bila ako bi se Honda stavi oda igra stopera,a ne ovako. Jel vi fakat mislite ako bi se Honda u formaciji pomjerio za 20 metara u lijevo da bi to od njega napravilo nekog igraca. Uostalom i u Japanu u zadnje vrijeme igra na istoj poziciji. Lik nam došao đaba i CSKA ga nije htjela, eto kakav je igrac.

ajd ne mlati vise i ti bgt, cuj CSKA nije htio hondu, htjeli su jaraniko htjeli i ne samo oni nego jos veci klubovi ali on je izabrao Milan i dao obecanje. druga stvar i ovakav kakav je jedan je od boljih ovu polusezonu, barem se trudi i trci za razliku od nekih, i tih par golova je i dosla kao nagrada za to. A itekako ima razlike igrati na krilu i iza napadaca, svako ko pomisli drugacije vara se.
Nebili nekoc da si ti jedno pola godine ili vise zagovarao povratak Albertazzia i govorio kako bi smo rijesili beka u narednih 10-tak godina, pa se taj i ne cuje, a sto se mene tice isto je i sa Saponarom, on je svoje odigrao u Milanu.
Tako daj da budemo malo realniji, a ne odmah pa u kost, ja ne pamtim dal si ti ikad naqpisao neki optimistican post na pdf-u Milana, uvijek se jedni te isti kritikuju.
Bravo Milanist! Sve si dobro rekao.

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 24 dec 2014, 20:40

Ovo je neki novi nivo Gallianija, poslati tudjeg igraca na pozajmnici na pozajmnicu u zamjenu za Cercija koji ce takodjer biti pozajmljen. Da li je ovo moguce? :rol: :rol:

Al' sad da cu nesto skakat od srece necu, pun ku'rac krilnih igraca i opet ce nazad igrati Poli/Muntari po obicaju. Vise sam volio vidjeti veznjaka ili klasicnu devetku jer mi nikad licno nije sjeo Menez na toj poziciji al' haj, poklonu se ne gleda u zube. Vidjet cemo kako ce to sve funkcionisati.

tri mogucnosti (uz par rotacija mozda) koje su najbolje, pa neka se bira u zavisnosti od forme igraca.

cerci - jack - saravi
menez

cerci - menez - saravi (jack u sredini)

cerci - honda - jack/saravi
menez
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 25 dec 2014, 00:59

Cerci i Menez u istoj ekipi :bow:

hoće se saigrači naigrat' pored njih :lol:

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 25 dec 2014, 08:20

------------------------Menez--------------------
--El Shaarawy------Bonaventura----Cerci---------
--------------De Jong--------Montolivo------------
--De Sciglio---Rami--------Mexes------Abate-----
----------------------Lopez----------------------------

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 25 dec 2014, 11:07

Ili ta ili 433 formacija, ali i mene zivo zanima na sta ce liciti tandem Menez/Cerci, odmah po pocetku mi se nije svidjalo jer takvi tipovi igraca rijetko mogu skupa funkcionisati (pogotovo Menez koji se svugdje mjesa i pegla loptu), ali eto vidjet cemo, teren je jedino mjerilo. Ako ce se kome obiti o glavu bit ce to Saravi koji se ne zna izboriti za sebe.

Kako god, ovime bi i zvanicno postali prvi kandidati za to trece mjesto jer napokon imamo balansiranu ekipu koja bi u ovakvoj konkurenciji se trebala izdici iznad svih, sa naglaskom na "trebala" sto naravno nista ne garantira. :mrgreen:
Rame uz rame sa Napolijem, Inter malo ispod njih, a ove ekipe iz Genoe i Lazio se nece dugo zadrzati gore, predvidjam im da ce kad-tad krahirat. :zzz:

FORZA MILAN !

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 25 dec 2014, 11:58

ma snaci ce se oni zajedno u to ne sumnjam, i kada je tevez dolazio u juve pricalo je se svasta o njegovom ponasanju i gle cuda, frajer se smiri i postade glavni igrac momcadi. tako da dok ih ne vidim na terenu necu da naglabam dzaba..

i da..

Sretan bozic svima koji slave, neka ga provedu u veselju i zelim im sve najbolje.
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 25 dec 2014, 12:15

rope11 je napisao/la:Kako god, ovime bi i zvanicno postali prvi kandidati za to trece mjesto jer napokon imamo balansiranu ekipu koja bi u ovakvoj konkurenciji se trebala izdici iznad svih, sa naglaskom na "trebala" sto naravno nista ne garantira. :mrgreen:
Rame uz rame sa Napolijem, Inter malo ispod njih, a ove ekipe iz Genoe i Lazio se nece dugo zadrzati gore, predvidjam im da ce kad-tad krahirat. :zzz:
Milan nije rame uz rame sa Napolijem, jer je Napoli igrachki dosta jachi. Jedini razlog zashto je borba za 3. mesto otvorena je taj shto je Napoli ove sezone jako losh u odbrani tj. redovno se deshavaju kiksevi i sve ono shto napad uradi - odbrana upropasti. Obashka shto se tim troshi i u Evropi, dok Sampa, Genoa, Lazio i Milan to ne chine.

Ali, da me ne razumesh pogreshno: podrzhavam jachanje ACMa, jer bez jakog Milana nema ni jake Serie A.

meho-medo
Kontakt:

Post Postao/la meho-medo » 25 dec 2014, 12:29

MaGiCa je napisao/la:
rope11 je napisao/la:Kako god, ovime bi i zvanicno postali prvi kandidati za to trece mjesto jer napokon imamo balansiranu ekipu koja bi u ovakvoj konkurenciji se trebala izdici iznad svih, sa naglaskom na "trebala" sto naravno nista ne garantira. :mrgreen:
Milan nije rame uz rame sa Napolijem, jer je Napoli igrachki dosta jachi. Jedini razlog zashto je borba za 3. mesto otvorena je taj shto je Napoli ove sezone jako losh u odbrani tj. redovno se deshavaju kiksevi i sve ono shto napad uradi - odbrana upropasti. Obashka shto se tim troshi i u Evropi, dok Sampa, Genoa, Lazio i Milan to ne chine.

Ali, da me ne razumesh pogreshno: podrzhavam jachanje ACMa, jer bez jakog Milana nema ni jake Serie A.
Napoli ima dosta osicilacija od utakmice do utakmice. Romu su lagano rasuli, a protiv Milana nisu mogli meda.
Ali i Milan je takav. Ohrabruje cinjenica da Milan zadnje dvije tekme nije primio gola i da je protiv tezih protivnika ostvario dobar rezultat.

Stoji teza da Napoli na par pozicija ima bolje igrace nego Milan.
"Želio sam da se strpim i sustegnem od tebe ali, izdala me je ljubav u srcu koja za tebe od davnina traje. İ znaj da sam se u tebe zaljubio, i sada kad to znaš čini što hoćeš."
(İbn Qajjim)

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 25 dec 2014, 13:05

Gledajuci roster obe ekipe, mi jesmo rame uz rame i nijanse ce na kraju odlucivati ko ce u LS. Stoji da obe ekipe osciliraju i tesko je bacati se nekim prognozama, ali mogla bi presuditi cinjenica da Milan ima jaci imperativ da se vrati u LS i jer nema nikakvih obaveza u Evropi.
Sto se ekipa tice, kako Napoli ima jaci napad tako Milan ima jacu odbranu i golmana (mada ni nas napad ne kaska previse daleko za njihovim) tako da kada se sve sumira na kraju to zaista jeste razlika u par deka. Sami igraci i njihove kvalitete nece donijeti prevagu jer je razlika minimalna, odlucujuce ce biti koja ce ekipa manje kiksati.

Sto se ostalih tice, ne vidim ko bi mogao izdrzati do kraja. Genoa i Sampdoria sigurno ne, Inter takodjer mada ih se ne smije otpisati, fasisti ce ionako grohnuti na kraju (ne mora znaciti da sam upravu, ali neka ih u LE, za vise ni nisu). U svakom slucaju bit ce zanimljivo ove sezone, moguce cak da ce zadnje kolo - dva biti odlucujuce.

FORZA MILAN !

Hattrick123
Kontakt:

Post Postao/la Hattrick123 » 25 dec 2014, 13:17

MaGiCa je napisao/la:

ovo mi nije jasno koje jacanje??
FORZA MILAN

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 25 dec 2014, 13:19

Hattrick123 je napisao/la:

Cerci>Torres, IMHO.

Eto koje jachanje. ;)

Hattrick123
Kontakt:

Post Postao/la Hattrick123 » 25 dec 2014, 14:15

MaGiCa je napisao/la:
Hattrick123 je napisao/la:

Cerci>Torres, IMHO.

Eto koje jachanje. ;)
znam ja na sta si ti mislio, ali to nije nikakvo jacanje i sa ovakim pojacanjima ne moze se biti konkurencija Juventusu.. pa pogledaj na sta nam ekipa lici pa suza suzu goni :cry:
FORZA MILAN

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 25 dec 2014, 14:22

Pa citava ova liga je u ku'rcu ionako (s tim da se Juventus i Roma izdvajaju iako su isti manji od makovog zrna u Evropi), a ovi nasi koliko ulazu i koliko se uopste planski "radi" na pojacanju ekipe, ovo je jos mila majka kako bi moglo biti.

U sustini, ovdje 2-3 igraca bi mogli eventualno na klupu u onom starom Milanu, ali da budemo optimisti, moglo je i gore. :mrgreen:

FORZA MILAN !

AgentttB
Kontakt:

Post Postao/la AgentttB » 25 dec 2014, 14:37

Sve je to super(s' obzirom na stanje lige i same ekipe) ali mi i dalje nemamo istinskog dirigenta igre, nemamo klasičnog playmakera,Honda to donekle jeste ali njega iz nekog razloga guše na krilu. Također,dosadašnjim radom Pippo ne ulijeva dosta povjerenja ali nikad se ne zna, možda su ova dva zadnja meča naznaka da se konačno nešto dešava, i da Pippo polako sklapa ekipu kako je zamislio. :mrgreen:
@francobaresi

-Ako te zanima islam, proučavaj islam, a ne muslimane. Islam je savršen, muslimani nisu.

UrbyEmanuelson
Kontakt:

Post Postao/la UrbyEmanuelson » 25 dec 2014, 15:00

Da,ocigledno je da nam tu u sredini fali neko s vizijom,sa idejom sta uraditi s loptom. Da li to moze biti taj Suso ne znam,valjda je on ofanzivniji,al nisam ga nikad pratio tako da i ne znam gdje je tacno njegova pozicija.
A Menez-Cerci bi bilo pravo ludilo :D Trenutno ne vidim odbranu u talijanskoj ligi kojoj oni ne bi pravili probleme. Tek bi mi vidjeli sta znaci kvalitetno desno krilo da on dodje,a ne ova patnja sa Hondom.
Rijesiti jos ako se moze to pitanje kreativca u sredini i moglo bi se nesto uraditi. Lijevog beka ionako ne traze tako da cemo tu ostati kakvi i jesmo.

Hattrick123
Kontakt:

Post Postao/la Hattrick123 » 25 dec 2014, 16:52

Kako vam se ovo cini?
Abate---Rami--------Mexes(Alex)------De Siljo(Armero)-----
Cerci----------De Jong---------Montolivo
-----------------Honda----------
----------El Saravi-----Menez--------
FORZA MILAN

Zaključano

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: ronaldo99 i 14 gostiju.