BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Paradajz
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la Paradajz » 23 dec 2014, 20:04

gruezi je napisao/la:Paradajzu ako kampl posjeduje izvanredan skill set u nogama kako to molim te DA su ga sutnuli u nurnbergu prije par godina I to jos u godinama kad je trebao biti skoro pa kompletan igeac...zasto li je morao DA ide u trecerazrednu ligu kako bi se izdigao iznad prosjeka...mnogi su razvaljivali I po mnogo jacim ligama od austrijske pa su se u bundesligi gubili totalno(Elia,berg,dost,l.dejong,)..on bi bio pojacanje za hsv werder,svabe I slicne Ali bojim se DA nije za ekipu koja pretenduje na ligu prvaka
Ja bih se ako nista, prvo informisao odakle je igrac potekao i gde je igrao, a ne sirio dezinformacije. Ocigledno ne razumes srz i poentu, a postavljati ovako trivijalna pitanja na koja, ja kao nebitan faktor u gradjenju karijere Slovenca nmg odgovoriti, je apsolutno nebulozno.
Kao kad bih ja tebe krenuo propitivati, kako je to moguce, da ozbiljan fudbal Ian Wright krenuo igrati tek kada je bio blizu tridesetih, ili mozda Makelele, mozemo navesti i Drogbin primer, a Diego Milito ? I svi pomenuti su pokazali skill, samo su kasnije poceli da ga pokazuju, nedostatak srece, ne davanje sansi, povrede itd su kocile stvari. I mnogi drugi late bloomeri.

Navedene igrace koje ti spominjes, nikad nisu ni imali takav prag talenta, da bi nesto kasnije uradili. Dost i Berg prosek igraci (pogotovo ovaj prvi), cak i kada su punili u Holandiji, jer se videlo da su limitirani i da nemaju taj kvalitet, nemaju taj skill jednostavno, ali npr Bony, svezi primer, koji je imao slicne statisticke sezone, je suprotnost, jer vidis po igrackom skillu igraca, da ce da uspe i da moze da uspe. Dakle liga kao sam faktor, ne mora da vazi, ako igrac ima potreban individualan kvalitet.
Elia klasican trkac bez mozga, a ovaj De Jong je uvek bio za male domete.

Kevin jos relativno mlad igrac, 24 godine, su najbolje godine i najbolja prilika da se pokaze.
Nema veze sto se vucarao po nizim rangovima, nije momak dobio sansu, kad je dobio kod Schmidta, pokazao je kvalitet i talenat koji je uvek imao, prevashodno u EL gde su i culi za njega. Mozemo do skoro navesti primer Bellarabija, koji je imao identicnu sudbinu, kuda se taj vucarao, a sada vidimo koliko je to odlican fudbaler.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 23 dec 2014, 20:30

bvb09_manijak je napisao/la:Kao sto @semir rece Watzke je izjavio da eventualno propustanje lige prvaka sljedece sezone nece ozbiljno nastetiti klupskim finansijama tako da molim pojedince da se ne prosipaju bezveze :-)
Davno sam ja pisao da znaju oni sta rade i da su naucili na greskama prethodne uprave...mogli su se i Rosicky,Koller,Amoroso placati dok je bilo lige prvaka a onda kad ih Brugge izbaci u kvalifikacijama nastadose problemi...sad je takva situacija da se i bez lige prvaka moze placati postojeci kadar,cak se eto dovode novi igraci.

zgmiky
Kontakt:

Post Postao/la zgmiky » 24 dec 2014, 19:54

Kevin Volland na radaru, poraslo je na 19% na TM-u kuha se kuha izgleda, ajmo BVB klepit još jednog Kevina :clap:

edobvb
Kontakt:

Post Postao/la edobvb » 24 dec 2014, 20:02

zgmiky..nema od tog nista...mozds na ljeto , ja bi vise volio jednog napadaca..tipa Kramerica..ili onog malca argentinca iz parme..da potpisemo.
A trebao bi nam i jedan mlad i iskusan golman..a ima ih i.moze se probrati.

xaves
Kontakt:

Post Postao/la xaves » 24 dec 2014, 20:08

https://www.youtube.com/watch?v=1UDUODI ... oRXe5DeMX5
nesto nevjerovatno... kakva igra, kakva utakmica, sjecam se kad sam ovo gledao ima nekolike sezone doslo mi je placem od uzbudjenja na kraju (nisam bio pretjerano pristran, ali ovaj fudbal je tako lijep), i definitivno vrijedno ponovnog gledanja

edobvb
Kontakt:

Post Postao/la edobvb » 24 dec 2014, 20:18

Na radaru je nam Dennis Praet iz Anferlecht...na transfermarcet..je 29%...nije malac los..Klopp bi od njega stvorio zvjerku...uglavnom opet se nesto zakuhava oko trsnsfera..eno i Volland na radaru..bice izgleda zanimljiv ovaj zimski prelazni rok

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 24 dec 2014, 20:28

Ovaj mi Kampl izgleda precjenjeno, za 13 mil se mogao naći dobar krilni igrač i u Bundeski.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

edobvb
Kontakt:

Post Postao/la edobvb » 28 dec 2014, 03:59

Paulo Dybala..jedan od najboljih igraca serie A obe sozone....6 asistencija...7 pogodaka iz 16 nastupa.
To su sve navodi argentinskog portala CLARINA.
Palermo je primio dvije ponude.. Arsenalovu 40.€.i Dortmundovu 8.miloma tezu!!
A sve ovo prenosi GERMANIKAK . HR..mada ja cisto vjerujem u to..da smo mi poslali ponudu tesku 48.€

edobvb
Kontakt:

Post Postao/la edobvb » 28 dec 2014, 04:01

Mala ispravka!!
ove** GERMANIJAK** . HR

zgmiky
Kontakt:

Post Postao/la zgmiky » 28 dec 2014, 11:17

edobvb je napisao/la:Paulo Dybala..jedan od najboljih igraca serie A obe sozone....6 asistencija...7 pogodaka iz 16 nastupa.
To su sve navodi argentinskog portala CLARINA.
Palermo je primio dvije ponude.. Arsenalovu 40.€.i Dortmundovu 8.miloma tezu!!
A sve ovo prenosi GERMANIKAK . HR..mada ja cisto vjerujem u to..da smo mi poslali ponudu tesku 48.€
taj izvor je pouzdan koliko i njemački sportbild znači nema ništa od toga, čuj mi ponudili za njega 48 milki a svašta pišu ta piskarala jbg treba kruh zaraditi

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 28 dec 2014, 11:19

edobvb je napisao/la:mada ja cisto vjerujem u to..da smo mi poslali ponudu tesku 48.€
48 miliona, jos cisto vjerujes u to. :facepalm:

Znas li ti da postoji neki finansijski fair play, koji je Dortmund vec sa kupovinom Kampla vjerovatno probio.
Prvo se moraju rijesiti nekolicine igraca pa tek onda nastaviti kupovinu u suprotnom nece biti bas bajno (a kao da je do sada i bilo :mrgreen: ).
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 28 dec 2014, 14:45

Realna ponuda za Dybalu bi bila negdje između 10-15 mil. eura obzirom da mu je tržišna vrijednost 6,5 mil. :kafa: Problem je što predsjednik Palerma traži 42 mil. za njega tako da od toga nema ništa. Mali je potencijal i moguće da će vrijediti te pare u budućnosti pa će Zamparini vjerovatno pričekati da se malac još dokaže, jer zna da bi mogao zaraditi masnu lovu ako dečko nastavi ovako igrati. :geek:

Kevin Kampl navodno zadužio broj 23. :thumbup:

Raspored pripremnih utakmica:
slika
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

zgmiky
Kontakt:

Post Postao/la zgmiky » 28 dec 2014, 17:22

na ovakve gluposti samo se mogu nasmijati, pa ti novinari stvarno lupaju bezveze, realnost ovog 0% prema TM i tu su u pravu 100% barem su oni realni :lol:

prvo što mi nemamo love za njega a drugo kao da bi on htio doći kod nas, pa nije glup kad tamo ima sve a bori se za sve trofeje svake sezone što kod nas nije i neće biti slučaj još neko izvjesno vrijeme

http://www.90min.com/de/posts/1654685-b ... marco-reus" onclick="window.open(this.href);return false;

edobvb
Kontakt:

Post Postao/la edobvb » 28 dec 2014, 19:43

Narode ,da li je ovo istina..kako prenose nasi portali da je Klopp urucio ostavku..nasoj uprsvi..odnosno on dao otkaz..ili je samo ovo jos jedna suplja

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 28 dec 2014, 19:46

Baš to Reus ide negdje? :eh: Čuj Eden... :urnebes: Možda su se novinari malo zeznuli. :hmmmmm: Možda su mislili na Thorgana Hazarda, mada ovakve neozbiljne stranice mogu samo u pdf vicOvi. :kafa:

Nego gledam danas Saints - Chelsea, a onaj Mane što je s Kamplom razvaljiv'o po slabašnoj Bundesligi u Austriji dere guzove u EPL. Kad može Mane u EPL, šta će onda tek Kampl radit'. :kafa: :opaopa:

P.S. Miki peti put zaredom najbolji igrač Armenije... :tokralju:

Armenski Zidane... :kafa:
slika
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

DrDule
Kontakt:

Post Postao/la DrDule » 29 dec 2014, 18:44

Svaka mali klub koji dogura daleko u evropskom takmicenju zasluzuje respekt.To kakva im je liga je skroz nebitno, posto u EL gde je konkurencija dosta jaca igraju i vise nego odlicno.

Nijedna ekipa iz ozbiljne lige ne prodaje glave zvezde u zimskom prelaznom roku.

autogol
Kontakt:

Post Postao/la autogol » 30 dec 2014, 00:23

Nista ne komentarisete povodom toga sto mi pojacavamo vaseg protivnika u LP :kafa: Zar mislite da je to slucajno :?

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 30 dec 2014, 00:39

autogol je napisao/la:Nista ne komentarisete povodom toga sto mi pojacavamo vaseg protivnika u LP :kafa: Zar mislite da je to slucajno :?
Dzaba kad ne moze igrati LP-a. :mrgreen:
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

edobvb
Kontakt:

Post Postao/la edobvb » 30 dec 2014, 03:39

Hheehhe ovom omerbavarac...nas bvb forum postaje sve drazi i drazi..malo..malo eto omera..necemo se iznenaditi ako omera uskoro vidimo sa fotkom .. u BvB dresu!!
Toliko mu je ocito BvB drag..ali hajde sto on..eto i autogol pojacava Juve sa kuglom..ali se malo zeznuo..kugla ne moze igrati ligu prvaka za Juve...posto je vec odigro tekmu za bayern!!

Curry
Kontakt:

Post Postao/la Curry » 30 dec 2014, 06:05

autogol je napisao/la:Nista ne komentarisete povodom toga sto mi pojacavamo vaseg protivnika u LP :kafa: Zar mislite da je to slucajno :?
Znas se i ti prosuti vala sa glupostima. Ko sve prati fudbal,koliko neznanja oko nas i laznih informacija :)

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.