Postao/la KontraNogama » 06 jan 2015, 14:08
Ma raja yebo njih, mene vise boli ovo nesto nasih koji nisu pri pameti. I ovi nasi mladi bas ne kontaju ko smo MI. Vide samo trenutno stanje. ne kazem da ga ne treba gledat, ali mi smo nesto vise od obicnog kluba, mi smo ba jedna vrsta filozofije. Nisam ni ja konto kad sam imo 18, is'o sam i dero se na jugu, nako, al kad godine dodju, a grlo izda, mozak pocne da radi. Sto sam stariji to vise vidim koja smo mi 'sorta' sto bi rekli papci. Osim Hajduka i Nas niko nije veca institucija na balkanu.To svi morate shvatit: MI SMO INSTITUCIJA. Kakav god nam trenutni status bio, mi smo to. Lazem OFK Beograd je bio takodje nesto ali su ga njihovi papci syebali.Ko zna istoriju sve mu je jasno.
Da pojasnim, kad smo ispali u drugu ligu, nekih osamdesetih vise se i ne sjecam tacno, pravili smo pocasni krug na starom kosevu, pa mi stoka pitarska razbi glavu kamenom( cisto razlog vise da ih mrzim) poslije toga , ja odem u Biljeljinu na tekmu sa Radnikom , da stari ne zna, to ti je bilo ko da danas razgulis u Ameriku sa 15 godina, skupim se tamo, napadamo a ja nesmijem da skocim kontam neko ce me poklopit( nisam bas bio kakav rambo) kad im uvalismo gol ono dvjesta ljudi skoci. yebo te a ja konto ja sam sam. Znaci ispali u drugu ligu, nema organizacije navijaca a nas dvesto u nakoj Bijeljini. E to je ono sto vam moze malo rasvijetlit sta je Zeljo.
Ja pisem onako a znam da boccacio to ljepse uvije nego ja, Ali nadam se da me razumijete.
(yebiga zena me prekinu u mislima, vazda naki tracevi.)
Helem subura to je ono sto nam treba, ljubavi imamo svi na pretek, neko ne zna da izrazi to najljepse rijecima pa onda ispada da pljuje. ali mi kospicari, fenjerasi, veterani,manijaci,joint unioni .... MI SMO UZ NASEG ZELJU i to nam niko ne moze uzeti, a takvo bogatstvo nema niko.