Uništeše djetetu život. Čudno da neko sa 18 godina onako rukuje oružjem.Cartman je napisao/la:Onaj momcina od 18 godina sto su mu spominjali ime u vezi ovog terora u pocetku bio u skoli kad je se to desilo. Momku su maksimalno otezali zivot, ime ce mu uvijek bit povezano za to. Treba tuzit novinare sto su objavili.
Chat - ARHIVA POSTOVA
Moderator/ica: insider
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Re: Chat
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Haj Duke predlozi kakvih historijskih knjiga o Europi i tim dinastijama 
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Biću vrlo jasan. Opšte knjige o određenim širim historijskim poglavljima su puno bolje nego ništa. Nije sramota uzet knjigu na temu npr. srednji vijek koja ima npr. 500 strana i pročitati jer u toj knjizi ima više podataka nego što 99% ljudi zna na tu temu. I dobar dokumentarac vrijedi neprocjenjivo više puta nego grand show. Ljudi misle da su samo vrijedni nekih usko specijaliziranih knjiga ali da bi pokrio cijelo historijsko i predhistorijsko razdoblje na visokom nivou trebalo bi ti 20 života ako bi na svaku temu čitao knjige tipa tomovi o dinastiji Plantagenet sa hiljadama i hiljadama strana. S druge strane sve zavisi šta želiš. Meni je potpuno bezveze da znam sve o intrigama u Topkapi palati a veze nemam šta se u isto vrijeme dešavalo u drugim dijelovima svijeta. Naravno da postoje određene teme o kojima želim da znam više, ali tih tema nema na stotine.Otelo je napisao/la:Haj Duke predlozi kakvih historijskih knjiga o Europi i tim dinastijama
Shodno tome, moje pitanje je imaš li ti neku temu o kojoj bi želio detaljnije da znaš ili hoćeš neku opštehistorijsku preopruku?
Duke, jesi li citao Mein Kampf 
O izgradnji današnje Amerike preporuka ova emisija
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
Grijesiti je ljudski,ali ako vam se gumica istrosi prije olovke,malo ste pretjerali!!
VOLIM TE ČELIK!!!!!
VOLIM TE ČELIK!!!!!
Ja sam se jedno vrijeme bio naložio na stare civilizacije. Mozak mi je proključao od čitanja.DukeOfWellington je napisao/la:Biću vrlo jasan. Opšte knjige o određenim širim historijskim poglavljima su puno bolje nego ništa.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Za prvi dio postaDukeOfWellington je napisao/la:Biću vrlo jasan. Opšte knjige o određenim širim historijskim poglavljima su puno bolje nego ništa. Nije sramota uzet knjigu na temu npr. srednji vijek koja ima npr. 500 strana i pročitati jer u toj knjizi ima više podataka nego što 99% ljudi zna na tu temu. I dobar dokumentarac vrijedi neprocjenjivo više puta nego grand show. Ljudi misle da su samo vrijedni nekih usko specijaliziranih knjiga ali da bi pokrio cijelo historijsko i predhistorijsko razdoblje na visokom nivou trebalo bi ti 20 života ako bi na svaku temu čitao knjige tipa tomovi o dinastiji Plantagenet sa hiljadama i hiljadama strana. S druge strane sve zavisi šta želiš. Meni je potpuno bezveze da znam sve o intrigama u Topkapi palati a veze nemam šta se u isto vrijeme dešavalo u drugim dijelovima svijeta. Naravno da postoje određene teme o kojima želim da znam više, ali tih tema nema na stotine.Otelo je napisao/la:Haj Duke predlozi kakvih historijskih knjiga o Europi i tim dinastijama
Shodno tome, moje pitanje je imaš li ti neku temu o kojoj bi želio detaljnije da znaš ili hoćeš neku opštehistorijsku preopruku?
Pa vise zelim neku opštehistorijsku preporuku no najviše me zanima historija Europe nakon pada Rimskog Carstva.
Jednostavno receno: Od Rimskog Carstva pa do formiranja danasnje politicke situacije u Europi, moze i neki dokumentarac, ne mora biti knjiga.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."
I meni su te civiliacije zanimljive. Vazda sam zelio da budem arheolog. Na srecu sad bi sa tim faksom ili opredjeljenjem samo vrsio iskopavanja starih cijevi gradske vodovodne mreze.Virtu4l je napisao/la:Ja sam se jedno vrijeme bio naložio na stare civilizacije. Mozak mi je proključao od čitanja.DukeOfWellington je napisao/la:Biću vrlo jasan. Opšte knjige o određenim širim historijskim poglavljima su puno bolje nego ništa.
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Jesam. Precijenjena je u vrijednosnom smislu ali to je i očekivano s obzirom ko je autor, knjiga je to što jeste radi autora to je bar svima jasno. Ipak kladim se da je bolja od 'Ja sam da izvineš Zlatan' obavezne jet set lektire, iako ovo cijenjeno štivo nisam ni dotakao.Belmin6 je napisao/la:Duke, jesi li citao Mein Kampf
- alan_kardec
- Kontakt:
ljudi, umro neuništivi Fidel
.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović
RIP Adis Selmanović
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Što se tiče dokumentarca, pogledaj serijal History of the World od Andrew Marra, nikad više preciznijih historijskih zaključaka na jednom mjestu. Marr se bazira na historijske događaje koji su po njemu bitne historijske prekretnice tako da ne samo da ćeš saznati nešto novo na tu temu nego ćeš što bi se kod nas reklo pokupit' neku pametnu.Otelo je napisao/la: Za prvi dio posta![]()
Pa vise zelim neku opštehistorijsku preporuku no najviše me zanima historija Europe nakon pada Rimskog Carstva.
Jednostavno receno: Od Rimskog Carstva pa do formiranja danasnje politicke situacije u Europi, moze i neki dokumentarac, ne mora biti knjiga.
Generalno, da se ne lažemo, BBC dokumentarci su top of the range i to ne kažem iz razloga koje bi neko smatrao da bi mogli biti.
Eh sad, period nakon pada Rimskog carstva zove se Srednji vijek, a da bi došao do današnje političke situacije onda treba znati štošta i o Novom vijeku, kao i Modernom dobu (nakon WWI). Kako bi sve ovo uklopio za što je manje vremena moguće preporučujem ti npr. set knjiga od Naučne (nije to ona prijeratna Naučna Knjiga ali i ovi koji se proglašavaju nasljednicima rade prilično solidno). Imaš dvije knjige o Srednjem vijeku i jednu knjigu o Novom vijeku, sve ukupno oko 2000 strana, pročitaj to i znanje će ti se multiplicirati stotinama puta osim ako si historičar po zanimanju.
Bez obzira na sve ne treba imati predrasude, ovo nije štivo 'Atlantida' kao sa one slike što se motala u zadnje vrijeme.
- Blue_He4rt
- Kontakt:
Chelsea F.C.
Dragoljub Zivojinovic, Uspon Evrope 1450 - 1789. To je jedna izmedju ostalog, pronadjj na netu.
A daj što postavi ovo...Blue_He4rt je napisao/la:https://www.facebook.com/video.php?v=267466583447295
Zalosno.Bog vas kaznio 100 puta vise.
Grijesiti je ljudski,ali ako vam se gumica istrosi prije olovke,malo ste pretjerali!!
VOLIM TE ČELIK!!!!!
VOLIM TE ČELIK!!!!!
Ovo ne privlaci paznju. Bez ikakve namjere da opravdavam napade koji su se proteklih dana desavali u Francuskoj moram reci da se takvi napadi sa deset puta stravicnijim zlocinima svakodnevno desavaju u nekoliko zemalja medjutim sigurno da nije jednako vrijedan francuski i palestinski zivot.Blue_He4rt je napisao/la:https://www.facebook.com/video.php?v=267466583447295
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
- calcio
- Lokacija: Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch
- Kontakt:
Blue_He4rt je napisao/la:https://www.facebook.com/video.php?v=267466583447295
Gdje je ovo, Sirija?
- Blue_He4rt
- Kontakt:
calcio je napisao/la:Blue_He4rt je napisao/la:https://www.facebook.com/video.php?v=267466583447295
Gdje je ovo, Sirija?
Ko ce biti nego zidovska bagra.Koja poganost.
Chelsea F.C.
90% dokumentaraca koje sam pogledao su bili BBC produkcije i svaki je bio odlican. No, ovaj History of the World nisam jos. Ide na download.DukeOfWellington je napisao/la:Što se tiče dokumentarca, pogledaj serijal History of the World od Andrew Marra, nikad više preciznijih historijskih zaključaka na jednom mjestu. Marr se bazira na historijske događaje koji su po njemu bitne historijske prekretnice tako da ne samo da ćeš saznati nešto novo na tu temu nego ćeš što bi se kod nas reklo pokupit' neku pametnu.Otelo je napisao/la: Za prvi dio posta![]()
Generalno, da se ne lažemo, BBC dokumentarci su top of the range i to ne kažem iz razloga koje bi neko smatrao da bi mogli biti.
Eh sad, period nakon pada Rimskog carstva zove se Srednji vijek, a da bi došao do današnje političke situacije onda treba znati štošta i o Novom vijeku, kao i Modernom dobu (nakon WWI). Kako bi sve ovo uklopio za što je manje vremena moguće preporučujem ti npr. set knjiga od Naučne (nije to ona prijeratna Naučna Knjiga ali i ovi koji se proglašavaju nasljednicima rade prilično solidno). Imaš dvije knjige o Srednjem vijeku i jednu knjigu o Novom vijeku, sve ukupno oko 2000 strana, pročitaj to i znanje će ti se multiplicirati stotinama puta osim ako si historičar po zanimanju.
Bez obzira na sve ne treba imati predrasude, ovo nije štivo 'Atlantida' kao sa one slike što se motala u zadnje vrijeme.
Znam da se period nakon pada Rimskog Carstva zove srednji vijek i imam jednostavno prosjecno znanje o svim tim dogadjajima a to mi nije dovoljno.
Eh, problem je sto ne znam gdje da nadjem taj set knjiga, ni ti mi ih izbacuje na netu pa ako je moguce preciziraj o cemu se radi.
Hvala
- Blue_He4rt
- Kontakt:
topnik1 je napisao/la:A daj što postavi ovo...Blue_He4rt je napisao/la:https://www.facebook.com/video.php?v=267466583447295
Znam, i mene je muka obuzela
Chelsea F.C.
- calcio
- Lokacija: Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch
- Kontakt:
Nigdje nema njihovih oznaka. Ovo moze biti snimljeno na raznim mjestima, Od Libije do Sirije i izmedju.Blue_He4rt je napisao/la:calcio je napisao/la:Blue_He4rt je napisao/la:https://www.facebook.com/video.php?v=267466583447295
Gdje je ovo, Sirija?
Ko ce biti nego zidovska bagra.Koja poganost.