FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

amypitar
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la amypitar » 13 jan 2015, 17:04

FKZ1921 je napisao/la:Zanimljivo je ovo oko dugova.
Oni koji misle da je FKS manje duzno od Zelje,ili daje drasticno manje duzno,varaju se.
Dakle,Zeljin dug je ukupno cca 3 000 000 km. Od toga je 1209000 dug poreznoj upravi (osnovica za koju je potpisan reprogram). Ostalo su drugi dugovi. Izvjesno je da ce se i oni umanjivati na nacin da ce se dio otpisivati,odnosno oprastati a veci dio platiti.
FKS je duzno poreskoj upravi 2 100 000 km(glavnica,za koju je vjerovatno potpisan reprogram). Ima i Sarajevo drugih dugova,izvjesno. Koliko,ne znam.Ali,ako su sa vecim brojem ljudi iz kluba,kao i dobavljaca, potpisivani sporazumi da se dio plati na vise rata,da se dio halali,znaci ima. Tako da vam ta razlika u dugovanjuma nije velika. Cinjenica je toda je FKS dosta investiralo u tim. Odnosno,sve sto je novca dolazilo od investitiora,investirano je u tim i omladinski pogon. I naravno,na troskove takmicenja.
U sustini me ne interesuje FKS.Ljudi imaju svoj put. Ovo sam napisao zbog navijaca Zelje.

Jako realan post,svaka ti cast. :clap:
Samo kod ovog boldiranog si slucajno zaboravio,da osim u igracki kadar Sarajevo ulaže i u trening kamp na Butmiru sve ukupno oko 8 milona km,u prvoj ce biti uloženo 1,4 milona km.Ovo sam napisao zbog navijaca.
Zadnja izmjena: amypitar, dana/u 13 jan 2015, 17:07, ukupno mijenjano 2 puta.

JIJoe
Kontakt:

Post Postao/la JIJoe » 13 jan 2015, 17:07

pepgvardiola je napisao/la:
rodom s Mejtaša je napisao/la:Ode ovo u neku stvar. Nije mi jasno zašto uvijek kad se kod nas dešavaju neke promjene, pojavljuju se neki atavizmi prošlosti. Fino Vrbanjuša kaže to je prošlost, pustimo sad to. Evo većina nas svjeruje Gredi pa vjerujmo mu onda da zna šta radi, a isto tako zna šta je ko ili gdje je ko bio i radio u prošlosti (jer dugo je Greda u Želji što kao igrač što kao član Uprave) da bi mu se neko ušejtanio i napravio štetu. Da ne kažem tek koliko Amar zna. Dakle, nema potrebe da se glođemo međusobno. Sad će stvari biti puno jasnije i transparentnije. Ko si da si ako uložiš toliko imaš toliko i zdravo. Neka Samir izvadi 100 milja i nikakav problem. Ublehaši nikad ne vade lovu i zato se ne treba bojati.

Greda prica iskreno i pametno, i stvarno sam se iznenadio pozitivno od njega, ali niko nije izvukao poentu iz njegovog intervijua koja je skrivena od 23:20 do 24:30 koju treba dobro prostudirati da ako u kojem slucaju propadne plan koji je covjek napravio ne krivite njega!!!
Svaka cast :clap:
Ti kao pitar dajes odg. na ono sto ja trubim danas, sto trubim jucer, pojedinci nek se zacrvene na ovoj temi, covjek dosao i u recenici objasnio sve, dok pojedinci ovdje u trenutku dosade, razglabaju samnom i vode polemiku, glavni su ljudi u skupstini, ko su ti ljudi, sta su do sada ucinili za klub jucer i danas pisem al niko ni habera, ko odlucjuje o statutu itd. itd. ...

Ko su i na koji nacin se biraju clanovi skupstine FK Zeljeznicar ??

"Ja sam predsjednik FKZ, skupstina je iznad mene, ovo je pitanje za predsjednika skupstine, iskren da budem maloprije sam napomenuo, da mi moramo raditi izmjenu statuta, i zbog toga je isao projekat clanskih karti, i upravo iz razloga transparentnosti, da se demokratski izaberu clanovi skupstine, na koji nacin su oni izabrani, na koji nacin se verificiraju, na to pitanje ja vam nebi mogao dati odgovor, ali cu predloziti skupstini da se izmiijeni statut u dijelu izbora za clanove skupstine, i da ako ima 51. clan skupstine da se dio izdvoji za investitore, dio za bivse legende kluba, dio naravno i za navijace, i ljude koji imaju clansku kartu i da ti ljudi biraju svoje clanove, predstavnike unutar, skupstine, ali to skupstina mora prihvatiti, ja mogu dati samo prijedlog, znaci samo prijedlog a mi smo vec nacinili neke korake, tako sto smo omogucili da svako moze imati clansku kartu, i na taj nacin postaje clan kluba, nazalost sad imamo situaciju da mozda 10% clanova skupstine su clanovi kluba, ali to je opet pitanje za predsjednika skupstine"

SKUPSTINA, SKUPSTINA SKUPSTINA !!!!
1921'

https://www.youtube.com/watch?v=KMaxDx_rMjk

pepgvardiola
Kontakt:

Post Postao/la pepgvardiola » 13 jan 2015, 17:20

JIJoe je napisao/la:
rodom s Mejtaša je napisao/la:Ode ovo u neku stvar. Nije mi jasno zašto uvijek kad se kod nas dešavaju neke promjene, pojavljuju se neki atavizmi prošlosti. Fino Vrbanjuša kaže to je prošlost, pustimo sad to. Evo većina nas svjeruje Gredi pa vjerujmo mu onda da zna šta radi, a isto tako zna šta je ko ili gdje je ko bio i radio u prošlosti (jer dugo je Greda u Želji što kao igrač što kao član Uprave) da bi mu se neko ušejtanio i napravio štetu. Da ne kažem tek koliko Amar zna. Dakle, nema potrebe da se glođemo međusobno. Sad će stvari biti puno jasnije i transparentnije. Ko si da si ako uložiš toliko imaš toliko i zdravo. Neka Samir izvadi 100 milja i nikakav problem. Ublehaši nikad ne vade lovu i zato se ne treba bojati.

Greda prica iskreno i pametno, i stvarno sam se iznenadio pozitivno od njega, ali niko nije izvukao poentu iz njegovog intervijua koja je skrivena od 23:20 do 24:30 koju treba dobro prostudirati da ako u kojem slucaju propadne plan koji je covjek napravio ne krivite njega!!!
Ti kao pitar dajes odg. na ono sto ja trubim danas, sto trubim jucer, pojedinci nek se zacrvene na ovoj temi, covjek dosao i u recenici objasnio sve, dok pojedinci ovdje u trenutku dosade, razglabaju samnom i vode polemiku, glavni su ljudi u skupstini, ko su ti ljudi, sta su do sada ucinili za klub jucer i danas pisem al niko ni habera, ko odlucjuje o statutu itd. itd. ...

"Ja sam predsjednik FKZ, skupstina je iznad mene, ovo je pitanje za predsjednika skupstine, iskren da budem maloprije sam napomenuo, da mi moramo raditi izmjenu statuta, i zbog toga je isao projekat clanskih karti, i upravo iz razloga transparentnosti, da se demokratski izaberu clanovi skupstine, na koji nacin su oni izabrani, na koji nacin se verificiraju, na to pitanje ja vam nebi mogao dati odgovor, ali cu predloziti skupstini da se izmiijeni statut u dijelu izbora za clanove skupstine, i da ako ima 51. clan skupstine da se dio izdvoji za investitore, dio za bivse legende kluba, dio naravno i za navijace, i ljude koji imaju clansku kartu i da ti ljudi biraju svoje clanove, predstavnike unutar, skupstine, ali to skupstina mora prihvatiti, ja mogu dati samo prijedlog, znaci samo prijedlog a mi smo vec nacinili neke korake, tako sto smo omogucili da svako moze imati clansku kartu, i na taj nacin postaje clan kluba, nazalost sad imamo situaciju da mozda 10% clanova skupstine su clanovi kluba, ali to je opet pitanje za predsjednika skupstine"

Ja koliko sma mogao svatiti Gredic ne ulijeva neko povjerenje kod navijaca Zeljeznicara vec se svi konstantno drze Osima koji je po meni otisao kad je Zelji najpotrebniji (nemojte da pomislite da sad vodim neku politiku protiv Osima) jer sam misljenja da je Gredic veoma iskren i na naj jednostavniji nacin je priblizio ovu pricu oko statuta navijacima kroz ovaj interviju iako sam siguran da nisu svi sretni u skupstini za ovaj njegov potez! Dajte mu maksimalnu podrsku i vjerujem da ce napraviti rezultat, ope ponavljam da sam krajne iznenadjen sa Gredicem!!!

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 13 jan 2015, 17:23

Kratki rezime stanja u FK Zeljeznicara:

- Jedni bi da se statut zavrsi i da strani invesitori udu (Sto je jedini pravi put u ovom momentu)
- Drugi to ne bi nikako prihvatili i na sve nacine ce se truditi da sabotiraju projekat;
- Treci bi da stanje ostane kakvo jeste;
- Cetvrti bi da neke domace investitore proguraju radi svog interea, i
- Peti, veze nemaju sta rade na skupstini Fk Zeljeznicara.
Zadnja izmjena: DzoleZeljo, dana/u 13 jan 2015, 17:29, ukupno mijenjano 1 put.

Southboy
Kontakt:

Post Postao/la Southboy » 13 jan 2015, 17:26

@JiJoe
Garantujem da je upravu za period od 2004-2009 da su ljudi najveci lesinari bili u upravi ikada i da su nas naguzili i bukvalno "opljackali"..al samo necu da izvajam pojedince tipa Faruk je nesto radio/ili nije nista,tako i za ostale koji su tada bili.Ja ih gledam sve zajedno i cjelokupno i nmg reci ovaj je bio dobar ovaj loš.Oni su tu postavljeni bili,dobar dio se njih izmedju birao u fotelje i generalno kazem NAJGORA uprava.
Samo molim Boga da ti ljudi koji su tada bili i vodili klub vise ne pokazuju interes i da sjede po zapadu i ložama.Oni su svoje imali i odsvirali,daleko ih Grbavica bila...

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
19TM87

ŠAMPIONI:1946,1972,1998,2001,2002,2010,2012,2013
KUP BiH:2000,2001,2003,2011,2012
SUPER KUP:1998,2000,2001

pepgvardiola
Kontakt:

Post Postao/la pepgvardiola » 13 jan 2015, 17:27

pepgvardiola je napisao/la:NAPOMENA: Dobro obratite paznju na dio intervijua 23:20 do 24:40 pa ako treba i vise puta ga preslusati i dobro apsolvirati!!!

Inace veoma iskren govor Gredica.

I juce odmah nakon sto sam preslusao interviju Gredica sam stavio napomenu malu ali su me izignorisali svi oni koji nisu sigurno ni pregledali interviju ili ga nisu svatili u potpunosti!!!

DANDY
Kontakt:

Post Postao/la DANDY » 13 jan 2015, 17:30

JIJoe je napisao/la:

A sta si ti ucinio za klub s obzirom da si clan skupstine?

JIJoe
Kontakt:

Post Postao/la JIJoe » 13 jan 2015, 17:31

Southboy je napisao/la:@JiJoe
Garantujem da je upravu za period od 2004-2009 da su ljudi najveci lesinari bili u upravi ikada i da su nas naguzili i bukvalno "opljackali"..al samo necu da izvajam pojedince tipa Faruk je nesto radio/ili nije nista,tako i za ostale koji su tada bili.Ja ih gledam sve zajedno i cjelokupno i nmg reci ovaj je bio dobar ovaj loš.Oni su tu postavljeni bili,dobar dio se njih izmedju birao u fotelje i generalno kazem NAJGORA uprava.
Samo molim Boga da ti ljudi koji su tada bili i vodili klub vise ne pokazuju interes i da sjede po zapadu i ložama.Oni su svoje imali i odsvirali,daleko ih Grbavica bila...

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Pa o tome ja pricam svo vrijeme i jucer i danas, pa me napadaju i vrijedjaju pojedini iz dobro poznatih razloga, dvojicu lesinara sad vec imas u skupstini, Landzu i Ahmedbegovica, Landzo je u januaru prosle godine glasao protiv usvajanja budzeta za 2014. i prihvatanja izvjestaja za budzet 2013., znaci ja garantujem da ce njih dvojica iz sujete i zavisnosto kociti sve moguce, dobro pitar @pep rece, ako padne statut ne krivimo Gredica vec ljude u skupstini koji su se dokazali i pokazali od 2005 do 2009
Zadnja izmjena: JIJoe, dana/u 13 jan 2015, 17:33, ukupno mijenjano 1 put.
1921'

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 13 jan 2015, 17:32

pepgvardiola je napisao/la:NAPOMENA: Dobro obratite paznju na dio intervijua 23:20 do 24:40 pa ako treba i vise puta ga preslusati i dobro apsolvirati!!!

I juce odmah nakon sto sam preslusao interviju Gredica sam stavio napomenu malu ali su me izignorisali svi oni koji nisu sigurno ni pregledali interviju ili ga nisu svatili u potpunosti!!!
Na kojem portalu Vam je taj fomozni intervju? Hvala

Gledam nekih pet invervju, nikakako da naletim na neki od 25 min..

DANDY
Kontakt:

Post Postao/la DANDY » 13 jan 2015, 17:34

Klupska stranica

DANDY
Kontakt:

Post Postao/la DANDY » 13 jan 2015, 17:39

DANDY je napisao/la:
JIJoe je napisao/la:

A sta si ti ucinio za klub s obzirom da si clan skupstine?

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 13 jan 2015, 17:44

DzoleZeljo je napisao/la:

Na kojem portalu Vam je taj fomozni intervju? Hvala

Gledam nekih pet invervju, nikakako da naletim na neki od 25 min..
Imaš na klupskom portalu, odgovara Greda na pitanja članova kluba, traje čini mi se 44 minute ;)
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 13 jan 2015, 17:48

Hvala momci na pomoci... :)

Evo bas sam pogledaj ovaj dio sto ste naveli, i generalno ste u pravu sto pisete...

Nista, mene samo brine koliko je ova ekipa sa Gredicem odlucna ovo istrajati do kraja s obzirom da ce biti dosta onih koji ce na sve nacine to opstruirati??

A sto se stadiona tice, onda po pitanju nas, to je realno nemoguca misija, jer tesko da cemo naci nekoga tko ce finansirati totalno rekonstrukciju Grbavice so obzirom da nam je domet u evropi vrlo kratak..

ZASTO EVROPA?

Evropa = € (Povrat ulozenog)

Oni ako uspiju samo probiti ovo oko statuta, veliku su stvar napravili, zaista veliku... ;) ;) Zato Gredu treba podrzati maksimalno...

pepgvardiola
Kontakt:

Post Postao/la pepgvardiola » 13 jan 2015, 17:56

DzoleZeljo je napisao/la:Hvala momci na pomoci... :)

Evo bas sam pogledaj ovaj dio sto ste naveli, i generalno ste u pravu sto pisete...

Nista, mene samo brine koliko je ova ekipa sa Gredicem odlucna ovo istrajati do kraja s obzirom da ce biti dosta onih koji ce na sve nacine to opstruirati??

A sto se stadiona tice, onda po pitanju nas, to je realno nemoguca misija, jer tesko da cemo naci nekoga tko ce finansirati totalno rekonstrukciju Grbavice so obzirom da nam je domet u evropi vrlo kratak..

ZASTO EVROPA?

Evropa = € (Povrat ulozenog)

Oni ako uspiju samo probiti ovo oko statuta, veliku su stvar napravili, zaista veliku... ;) ;) Zato Gredu treba podrzati maksimalno...
"Demokratski izbori clanova skupstine" Covjek je vec spomenuo prvi korak, e sad ga treba podrzati da to i progura inace ce mu skinuti glavu, ako ga ne podrzite, a svi clanovi kluba (sa kupljenom clanskom kartom) ce imati pravo glasa na tim izborima!

Zato je toliko puta izmedju ostalog naveo da je najbitnije da se uclanite (oni koji nisu) izmedju ostalog!

JIJoe
Kontakt:

Post Postao/la JIJoe » 13 jan 2015, 18:10

Svi smo mi navijaci Zelje, svi volimo taj klub, zivimo za njega, svako na svoj nacin, iskreno molim sve forumase da se mane prepucavanja, mahalskih, vrijedjanja, ja halalim svima danas za sve, svakom forumasu, jer svi smo mi ovdje zbog Zelje, mene je prvenstveno nagnulo da se registrujem na forum zbog trenutne situacije u klubu, ovaj period je bitan za klub kao nikada do sada, prvenstveno zbog novog statuta i ulaganja u klub, tu sam da ukazem i dokazem neke stvari, kao bivsi clan skupstine kluba (1998.-2002) i bivsi clan predsjednistva kluba (2002.-2004).
Pojedinci me znaju i hvala im na porukama podrske, dok za ostale koji zive i vole klub samo cu im reci da razmisle o svemu, ono sto ja napisem neka provjere deset puta ako treba ...

Moramo svi da shvatimo i da znamo (uvjeren sam da vecina zna), da trenutno u klubu postoje dvije frakcije, jedna koja vuce naprijed na celu sa Gredicem, frakcija koja ide naprijed ka novom statutu, ka ulagacima i ka ozdravljenju kluba, dok druga (u manjini, hvala bogu) ide ka kocenju svemu, podmognuta bivsim predsjednikom i nekoliko clanova skupstine i dvojicom clanova predsjednistva i to iz nekoliko razloga, prvi jeste kriminal koji su na raznorazne nacine pocinili dok su bili u klubu, celni ljudi od 2009. su utvrdili da je iz klupske kase u periodu od 2005.-2009. direkt ukradeno oko 180.000 KM, (kesom, pare iz kase), dok je oko 350.000 KM uzeto kroz fiktivne i lazne racune na ime dobavljaca, priprema, plata i sl., sto je preko pola miliona maraka za period od cetiri godine.
Ruzno je pomalo sto ovo ovdje pisem, ali je potrebno, nekoliko dana pokusavam da objasnim neke stvari, u slucaju da sve padne, prvenstveni misleci na novi statut, krivac nece biti ni Gredic ni Dautbasic vec clanovi skupstine, bivsi (pojedini, zna se na koga mislim) grobari kluba.

Trenutno su na sceni opstrukcije raznih vrsta, prvi jeste bojkot dijela clanova skupstine, jucerasnja skupstina i skupstina prije toga je bila na granici kvoruma, i ako su svi dobili pozivnice za skupstinu, zatim su tu pojedini mediji koji su se okrenuli protiv kluba, malo pomalo izadje koji clanak na portalu, novinama protiv kluba, Gredica (ko prati medije zna o cemu pricam).

Dolaskom Zuje,Amara i dr. 2009. receno je da ce se preci preko nekih stvari, da se nece pricati o bivsim ljudima u klubu, o tome dokle su ti ljudi doveli klub tada i svemu ostalom, nazalost duhovi proslosti ne miruju, sve je eskaliralo odlaskom Amara sa mjeste sefa strucnog staba, niko se ne pita zasto i zbog cega, odgovor lezi u ovim lesnarima i ljudima koji opstruiraju sve zivo, sada kada je Amar otisao, jedva su docekali da krenu jovo nanovo, prvenstveno je tu strah da se sa svim ne izadje u javnost, da celni ljudi kluba ne izadju u javnost i da kazu ti, ti i ti, uradili su to to i to, u peridu tom i tom, evo papir, evo dokaz. Samim tim ovakve opstrukcije i pokusaj drzenja kluba u saci, i onemogucavanja svega sto bi klub diglo na noge.

Toliko od mene, pojedinci mogu misliti sta hoce ...
1921'

ennis
Kontakt:

Post Postao/la ennis » 13 jan 2015, 18:20

@JIJoe pusti ih,jos kada sam vidio neki dan ovdje par likova "pere" Telibecirevica i Ahmedbegovica.
Agentura pobijediti nece :nene:
SLOBODA NAVIJAČIMA

bojamora
Kontakt:

Post Postao/la bojamora » 13 jan 2015, 19:17

E kako bi nam ovoj Joco Stokić dobro legao. Bili bi puno bliže Europi. Uprati li iko od ovog silnog pametovanja na kraju ko nam dolazi kao pojačanje.

DANDY
Kontakt:

Post Postao/la DANDY » 13 jan 2015, 19:23

JIJoe je napisao/la:Svi smo mi navijaci Zelje, svi volimo taj klub, zivimo za njega, svako na svoj nacin, iskreno molim sve forumase da se mane prepucavanja, mahalskih, vrijedjanja, ja halalim svima danas za sve, svakom forumasu, jer svi smo mi ovdje zbog Zelje, mene je prvenstveno nagnulo da se registrujem na forum zbog trenutne situacije u klubu, ovaj period je bitan za klub kao nikada do sada, prvenstveno zbog novog statuta i ulaganja u klub, tu sam da ukazem i dokazem neke stvari, kao bivsi clan skupstine kluba (1998.-2002) i bivsi clan predsjednistva kluba (2002.-2004).
Pojedinci me znaju i hvala im na porukama podrske, dok za ostale koji zive i vole klub samo cu im reci da razmisle o svemu, ono sto ja napisem neka provjere deset puta ako treba ...

Moramo svi da shvatimo i da znamo (uvjeren sam da vecina zna), da trenutno u klubu postoje dvije frakcije, jedna koja vuce naprijed na celu sa Gredicem, frakcija koja ide naprijed ka novom statutu, ka ulagacima i ka ozdravljenju kluba, dok druga (u manjini, hvala bogu) ide ka kocenju svemu, podmognuta bivsim predsjednikom i nekoliko clanova skupstine i dvojicom clanova predsjednistva i to iz nekoliko razloga, prvi jeste kriminal koji su na raznorazne nacine pocinili dok su bili u klubu, celni ljudi od 2009. su utvrdili da je iz klupske kase u periodu od 2005.-2009. direkt ukradeno oko 180.000 KM, (kesom, pare iz kase), dok je oko 350.000 KM uzeto kroz fiktivne i lazne racune na ime dobavljaca, priprema, plata i sl., sto je preko pola miliona maraka za period od cetiri godine.
Ruzno je pomalo sto ovo ovdje pisem, ali je potrebno, nekoliko dana pokusavam da objasnim neke stvari, u slucaju da sve padne, prvenstveni misleci na novi statut, krivac nece biti ni Gredic ni Dautbasic vec clanovi skupstine, bivsi (pojedini, zna se na koga mislim) grobari kluba.

Trenutno su na sceni opstrukcije raznih vrsta, prvi jeste bojkot dijela clanova skupstine, jucerasnja skupstina i skupstina prije toga je bila na granici kvoruma, i ako su svi dobili pozivnice za skupstinu, zatim su tu pojedini mediji koji su se okrenuli protiv kluba, malo pomalo izadje koji clanak na portalu, novinama protiv kluba, Gredica (ko prati medije zna o cemu pricam).

Dolaskom Zuje,Amara i dr. 2009. receno je da ce se preci preko nekih stvari, da se nece pricati o bivsim ljudima u klubu, o tome dokle su ti ljudi doveli klub tada i svemu ostalom, nazalost duhovi proslosti ne miruju, sve je eskaliralo odlaskom Amara sa mjeste sefa strucnog staba, niko se ne pita zasto i zbog cega, odgovor lezi u ovim lesnarima i ljudima koji opstruiraju sve zivo, sada kada je Amar otisao, jedva su docekali da krenu jovo nanovo, prvenstveno je tu strah da se sa svim ne izadje u javnost, da celni ljudi kluba ne izadju u javnost i da kazu ti, ti i ti, uradili su to to i to, u peridu tom i tom, evo papir, evo dokaz. Samim tim ovakve opstrukcije i pokusaj drzenja kluba u saci, i onemogucavanja svega sto bi klub diglo na noge.

Nisi posten.Registrovao si s e na forum pod nickom i pricas nam ovdje o kradjama i opstrukcijama.Evo ovako hajde ti nama sada ovdje fino napisi ko,sta,kako i gdje......Da fino tim sto kradu i opstruiraju yebemo malo majku.Ali budi isto tako posten pa se predstavi ko si i sta si.Samim tim ces pokazati koliko su tvoje namjere postene i iskrene.Eto.......

MakaveliST1921
Kontakt:

Post Postao/la MakaveliST1921 » 13 jan 2015, 19:27

Pozdrav svim iskrenim i pravim navijacima najjaceg kluba u drzavi !

Pratim forum skoro mjesec dana, pogotovo ova zadnja desavanja, nisam trenutno u BiH, pa je ovo najlaksi nacin da se dodje do koliko toliko provjerene informacije. Vidim da se kotrljaju neke pozitivne stvari u klubu, i da polako ali sigurno koracamo ka nekim mirnijim vodama. Nadam se da ce sve to izac' na hajr, i da cemo napokon imati "opravdan" razlog da se nadamo necem boljem. Elem, elementarni razlog mog prijavljivanja na forum je jedna stvar koja mi se vec dugo vremena mota po glavi, a to je nas jug. Znam da je to kompleksna prica i da ima hiljadu nekih "nadleznih", ali Boze moj, ko ne pita, ne zna. Htio sam pitati, je li postoji kakva mogucnost, da se skupe neki ljudi, da kupe farbu i sav ostali materijal, da brate dragi malo sredimo ono. Fakat, tuga me spopadne svaki put kad dodjem, kad vidim onu hrdju, one stepenice improvizovane, pa farbu na onoj ogradi koja ujedno podsjeca na logorsku, onaj beton mrtvi sto izjede sam sebe, pa semafor, ogradu iza juga i tako te stvari. Mislim, nisu to neke velike pare, svakako bih halalio ih na neke druge gluposti koje nemaju veze sa klubom, a ovako mozemo napravit nesto sto ce "pomoc" klubu. Posto vidim da od rekonstrukcije nece bit jos pozadugo nista, mozemo makar ono nase sredit. Eto, vidim da je velika polemika oko kluba, statuta, skupstine, pojacanja, odlazaka, pa sam malo otis'o od teme, al' iz dobre namjere, don't judge me :D.
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove Zeljo, Zeljo...

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 13 jan 2015, 19:29

DANDY je napisao/la:
JIJoe je napisao/la:Svi smo mi navijaci Zelje, svi volimo taj klub, zivimo za njega, svako na svoj nacin, iskreno molim sve forumase da se mane prepucavanja, mahalskih, vrijedjanja, ja halalim svima danas za sve, svakom forumasu, jer svi smo mi ovdje zbog Zelje, mene je prvenstveno nagnulo da se registrujem na forum zbog trenutne situacije u klubu, ovaj period je bitan za klub kao nikada do sada, prvenstveno zbog novog statuta i ulaganja u klub, tu sam da ukazem i dokazem neke stvari, kao bivsi clan skupstine kluba (1998.-2002) i bivsi clan predsjednistva kluba (2002.-2004).

Nisi posten.Registrovao si s e na forum pod nickom i pricas nam ovdje o kradjama i opstrukcijama.Evo ovako hajde ti nama sada ovdje fino napisi ko,sta,kako i gdje......Da fino tim sto kradu i opstruiraju yebemo malo majku.Ali budi isto tako posten pa se predstavi ko si i sta si.Samim tim ces pokazati koliko su tvoje namjere postene i iskrene.Eto.......
Greda u ovom intervjuu reče da se nije plaćalo prema Poreskoj od 2002. pa do kraja 2012. godine. Po meni svi snose dio odgovornosti za ovaj period, koji su bili u situaciji da odlučuju u Klubu, bilo kao članovi Predsjedništva ili Skupštine Kluba.
To je kockanje sa Klubom i nesavjesno poslovanje i odlučivanje.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Hrasno15 i 19 gostiju.