Rukometna reprezentacija BiH

Moderator/ica: Pasha

Da li ste zadovoljni izborom Ivice Obrvana za novog selektora?

Super zadovoljan
46
23%
Zadovoljan
76
39%
Nemam stav
33
17%
Nezadovoljan
14
7%
Katastrofa
27
14%

Ukupno glasova: 196

plavipatriota
Kontakt:

Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post Postao/la plavipatriota » 18 jan 2015, 01:12

mi smo šutali isforsirane šuteve jer nismo smjeli skočit i opalit one normalne...
nakon što je ovaj odbranio dvije tri lopte, pokušavali smo da dođemo na što jednostavniji šut, a sve više smo komplikovali, opet spominjem karačića, imao je negdje bar 5-6 situacija gdje je mogao se dić i opalit (ima vremena za dobar zalet i skok šut), ali on je pošalje prvom do sebe...
moramo kupit muda bekovima :mrgreen:

zigzag
Kontakt:

Post Postao/la zigzag » 18 jan 2015, 01:15

Vidim da neki stalno apostrofiraju taj Island i daju nekakve usporedbe i grade optimizam na tome u svakom sljedećem nastupu, međutim ne umanjujući sjajan rezultat (najbolji u povijesti BH ruometa) protiv Islanda koji spada u rang solidnih EU reprezentacija, ali Island je zadnjih cca. 4-5 godina u konstantnom padu i igrom i rezultatima što je kulminiralo u srazu u baražu s BH. Međutim Makedonija jeste bolja od Islanda trenutno i iako i oni imaju oscilacija u igri trenutno, igraju rukomet razinu iznad vas, skupili su već dovoljno iskustva na velikim natjecanjima i nažalost, iako je u sportu sve otvoreno i treba se nadati i boriti do zadnje kapi krvi, ne vidim nažalost puno šansi tu za vas. Jako plaćate danak neiskustvu na ovakvim turnirima, jako puno nezrelosti ima, i što vrijedi kad znate i doista možete solidnu stisnuti tu obranu kad iz toga ne proizilazi ono zbog čega je čvrsta obrana i bitna-a to su lagani golovi iz kontre i polukontre, a vi to ne igrate i bez toga uzalud silan trud i borba u obrani. Bez najmaanje 6-7 kontri nakon dobre obrane se ne može dobiti niti jedan iole ozbiljniji protivnik. Možda protiv Tunisa vidim neku šansu za vas, ali mislim da nemate još zrelosti za takve utakmice. Isprike na dužem postu, ali želio sam podijeliti svoje dojmove kak ja to vidim. U svakom slučaju sretno, pa pobjedom protiv Makedonaca malo i nama olakšate borbu za prvo mjesto ;) Ajmo Bosno :bih:

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 18 jan 2015, 01:18

plavipatriota je napisao/la:mi smo šutali isforsirane šuteve jer nismo smjeli skočit i opalit one normalne...
nakon što je ovaj odbranio dvije tri lopte, pokušavali smo da dođemo na što jednostavniji šut, a sve više smo komplikovali, opet spominjem karačića, imao je negdje bar 5-6 situacija gdje je mogao se dić i opalit (ima vremena za dobar zalet i skok šut), ali on je pošalje prvom do sebe...
moramo kupit muda bekovima :mrgreen:
:thumbup: pa baš tako nekako

imali smo bezbroj prilika da šutiramo sa 9-10 metara, ali smo uvijek nekako tražili igraca na crti (i to su provalili austrijanci, nakon što im se Burić nadavao golova u prvom poluvremenu na tu foru)....provalili nas ljudi i zatvorili taj pravac ;)

iskreno, najviše me Čelica razocarao danas....nakon jucerasnje odlicne partije u kojoj je skakao i zabijao sa distance, danas je imao možda jedan gol i ukupno 2-3 ocajna pokušaja :facepalm: grozna partija našeg glavnog šutera.

što kažeš, nekad treba imati muda i šutirati sa distance

no rules
Kontakt:

Post Postao/la no rules » 18 jan 2015, 01:26

Buba00 je napisao/la:Ja mislim da je sam odlazak na prvenstvo bio iskorak i ova pobjeda protiv Irana nas plafon... u ovoj grupi ispadamo mi i Iran al ja nisam razocaran. Ograniceni smo ok posteno , tako je kako ja sam i na ovome zahvalan ... Hvala vam momci na svemu ;) ;) ;)

Do neke druge generaciej ja smatram da ovi momci imaju srce i volju al ipak nemaju toliko znanja i snage da se nose sa ovim igracima.. Moje misljenje al ok nisam bas strucan u rukometu al se vidi razlika ...
upravo to , mi smo plasmanom na prvestvo napravili veliki uspjeh , pa smo ostvarili i prvu pobjedu na prvenstvu i realno gledajući trenutno su i Austrija i Makedonija i Tunis i Hrvatska ispred nas , eh sad moguće da naši imaju još jedan ludi dan pa nekog od preostalih i iznenadimo ...

@ OK dešava se da promašiš zicer ili da golman odbrani , ali onoliko upropaštenih kontri e to mi nije jasno da profesionalni rukometaši nemogu baciti kontru da valja , često gledam ovu našu Premijer Ligu , pa u njoj od bačenih 5-6 kontri možda jednu da protivnički igrači presjeku , ali ovo sinoć katastrofa ...

@ Bilo kako bilo naši su , ja moram navijat tamam da su najgori :mrgreen: , al' koja nervoza , rođak malo tanjih živaca na početku drugog poluvremena pokupi se i ode , ni pivo ne popi :urnebes:

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 18 jan 2015, 01:28

zigzag je napisao/la:Vidim da neki stalno apostrofiraju taj Island i daju nekakve usporedbe i grade optimizam na tome u svakom sljedećem nastupu, međutim ne umanjujući sjajan rezultat (najbolji u povijesti BH ruometa) protiv Islanda koji spada u rang solidnih EU reprezentacija, ali Island je zadnjih cca. 4-5 godina u konstantnom padu i igrom i rezultatima što je kulminiralo u srazu u baražu s BH. Međutim Makedonija jeste bolja od Islanda trenutno i iako i oni imaju oscilacija u igri trenutno, igraju rukomet razinu iznad vas, skupili su već dovoljno iskustva na velikim natjecanjima i nažalost, iako je u sportu sve otvoreno i treba se nadati i boriti do zadnje kapi krvi, ne vidim nažalost puno šansi tu za vas. Jako plaćate danak neiskustvu na ovakvim turnirima, jako puno nezrelosti ima, i što vrijedi kad znate i doista možete solidnu stisnuti tu obranu kad iz toga ne proizilazi ono zbog čega je čvrsta obrana i bitna-a to su lagani golovi iz kontre i polukontre, a vi to ne igrate i bez toga uzalud silan trud i borba u obrani. Bez najmaanje 6-7 kontri nakon dobre obrane se ne može dobiti niti jedan iole ozbiljniji protivnik. Možda protiv Tunisa vidim neku šansu za vas, ali mislim da nemate još zrelosti za takve utakmice. Isprike na dužem postu, ali želio sam podijeliti svoje dojmove kak ja to vidim. U svakom slučaju sretno, pa pobjedom protiv Makedonaca malo i nama olakšate borbu za prvo mjesto ;) Ajmo Bosno :bih:
covjek sve objasnio u ovom postu :thumbup: :thumbup: a posebno podvuceno

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 18 jan 2015, 03:36

Dres je grozan. Jedno sto je jednostavno estetski ruzan, drugo sto su nase boje bijela i plava, ne zuta i plava. :guz:
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

goranzoran
Kontakt:

Post Postao/la goranzoran » 18 jan 2015, 05:23

Selektor Bosne i Hercegovine Dragan Marković razlog neuspeha svoje selekcije vidi u preteranoj nervozi igrača:
Bili su bolji, pokazali su veće iskustvo. Igrali smo jako nervozno u napadu i pasivno u odbrani. Austrija je to iskoristila i apsolutno zaslužila trijumf. Igračima ne mogu ništa prigovoriti, igrali su maksimalno angažovano, dali sve od sebe. Previše je bilo izgubljenih lopti i previše promašaja da bi dobili ovakvog protivnika, oni su iskusniji, premazaniji, i igraju puno zrelije.
Uzrok je nervoza, velika nervoza. Momci kao da još nisu ušli u turnir, za pet minuta zaborave ono što smo se dogovorili. Nadam se da neće biti kasno kada se to promeni.
O našem sledećem rivalu ne treba trošiti reči, ekipa sačinjena od puno zvezda, vidi se na terenu iskustvo njihovih igrača iz Lige šampiona, kao i uigranost iz Metalurga i Vardara. Ipak, ja mislim da ćemo mi odigrati puno bolje nego protiv Austrije.

Prenj2000
Kontakt:

Post Postao/la Prenj2000 » 18 jan 2015, 10:10

Cartman je napisao/la:Dres je grozan. Jedno sto je jednostavno estetski ruzan, drugo sto su nase boje bijela i plava, ne zuta i plava. :guz:
A gdje to piše koje su NAŠE boje, a koje nisu...što ba tražite dlaku u jajetu?

Evo kažu da će Vranješ igrat
http://sportsport.ba/rukomet/vladimir-v ... ije/151034" onclick="window.open(this.href);return false; ;) ;)

sudac92
Kontakt:

Post Postao/la sudac92 » 18 jan 2015, 10:20

Ma ja ko da gledam da cemo Lazarova lako zaustaviti a tamo neki lijevi igrac ce nas napuniti i odigrati utakmicu zivota. Ako bude manje nervoze,manje gresaka ne sumnjam u prolaz,jer kvalitet nase repke nije upitan.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 18 jan 2015, 10:38

Lazarova treba zaustavit na 4-5 golova i pobrinut se za ostale.Kad igras profesionalno rukomet i od 6 kontri samo 1 uspijes bacit kako treba,e onda nije problem protivnik nego ti sam.
Nad tobom sunce najljepše sja

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 18 jan 2015, 10:45

Zaustavili smo Hansena pa zaustavit ćemo i Lazarova. :mrgreen:

Sad sam gled'o prvo pol. protiv Danaca, koja razlika u sinošnjoj utakmici i ovoj protiv Danske. Koliko je lopta brže išla, nećete vjerovat čak su znali i kontre trčati. :mrgreen: Nervoza nas je uništila debelo, trebalo bi proći do Makedonije i sa pokažemo svoju najbolju igru i da u tom ritmu nastavimo protiv Tunisa.

Vidjet ćete da ćemo protiv Hrvata tražit prolaz, gdje će nam trebat pobjeda od nekih 4-5 golova razlike, baš zbog ovog 2. pol. protiv Austrije. Tako to kod nas ide, protiv potencijalno lakše ekipe izgubimo a onda protiv najjačih ekipa tražimo prolaz.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

newton_heath_lyr
Kontakt:

Post Postao/la newton_heath_lyr » 18 jan 2015, 10:51

Prenj2000 je napisao/la:
Cartman je napisao/la:Dres je grozan. Jedno sto je jednostavno estetski ruzan, drugo sto su nase boje bijela i plava, ne zuta i plava. :guz:
A gdje to piše koje su NAŠE boje, a koje nisu...što ba tražite dlaku u jajetu?

Evo kažu da će Vranješ igrat
http://sportsport.ba/rukomet/vladimir-v ... ije/151034" onclick="window.open(this.href);return false; ;) ;)
Svako ima pravo na misljenje. Mene sto se tice dresovi su extra ,i napokon nesto sto je u bojama zastave BiH ,cak i izgledom dosta lici.
Sad sto nam je zastava koju niko bas ne gotivi to je nesto drugo ,ali dresovi su meni extra.
BosnaE

batigol777
Kontakt:

Post Postao/la batigol777 » 18 jan 2015, 10:51

ja cuo dogovorili sa Hr. da nam puste :lol: Karacic sredio s burazom sve nista se netreba sikirat :nene:
Dobar ti je plan zaustavit Kiru al nisi napisao kako mislim da je to nemoguce momak je prejak da bi se zaustavio nazalost.
Neobra se bostan,dok sljive ne popadaju.

rishaaa
Kontakt:

Post Postao/la rishaaa » 18 jan 2015, 10:55

Ma Lazarov će svakao biti na 10-tak golova,lika je nemoguće čuvati,jedino da ga neko namlati noć prije :D Al šalu na stranu,ni bolje odbrane od naše ga ne mogu čuvati,sreća bi bilo da ima dan kakav mi znamo da imamo,kad ništa neće da uđe... Mada je to jako teško,skoro nemoguće :D
Sarajevo, Mostar, Tuzla, Goražde
Višegrad i Foča s tugom osviće
junak do junaka, sada stoje svi
na braniku Bosne znaj te dušmani!!!

sudac92
Kontakt:

Post Postao/la sudac92 » 18 jan 2015, 12:06

Nije ni on vanzemaljac. Nasi imaju veliku zelju,u toj zelji izgore i prave neke greske koje su amaterske. Vjerujem u prolaz dalje,sa manjom nervozom,smireno mozemo dobiti . Celica ne smije ponoviti 2 lose utakmice u sa njegovih 4-5 golova jucer mi bi skijase lako dobili. Sutra smireno!!

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 18 jan 2015, 12:09

treba sve dobro posloziti ko igra u napadu ko u odbrani smanjit tenzije i nervozu..bolje ne trcati kontru

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 18 jan 2015, 12:10

Bas me zanima koliko je Lazarov proveo vremena na terenu protiv Irana. Vidim postigao 10 golova. Bit ce izuzetno tesko zaustaviti ovog paklenog igraca.
- Ed Woodward for Prime Minister !

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 18 jan 2015, 12:10

Čelica ne može u godini odigrati onakve dvije utakmice, ne znam zaista ko je očekivao da on može ponoviti približno dobru utakmicu onoj protiv Irana, jednostavno on nije kapacitet za to, potrefi se nekad vrhunska partija i to je to
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Nydalen
Kontakt:

Post Postao/la Nydalen » 18 jan 2015, 12:11

Uzimamo Tunis i Makedoniju!

vfc1981
Kontakt:

Post Postao/la vfc1981 » 18 jan 2015, 12:22

Hajmo bit pozitivni reko bi Muhamed Konjić :rol: :rol: :rol: :rol:
...Za dres sa petokrakom ginu rođeni...

Odgovori

Natrag na “Rukometna reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.