Rukometna reprezentacija BiH

Moderator/ica: Pasha

Da li ste zadovoljni izborom Ivice Obrvana za novog selektora?

Super zadovoljan
46
23%
Zadovoljan
76
39%
Nemam stav
33
17%
Nezadovoljan
14
7%
Katastrofa
27
14%

Ukupno glasova: 196

samo_lijevo
Kontakt:

Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post Postao/la samo_lijevo » 19 jan 2015, 13:27

Ajax je napisao/la:
samo_lijevo je napisao/la:On tako igra citavu karijeru.
Znam samo ipak sa 34 godine tesko mozes odigrati kao sa 24 godine. Jednu utakmicu da samo sest zaredom vec malo teze. Tesko fizicki a i veca je mogucnost povrede a i pitanje dali je jednako brza regeneracija. U svakom slucaju Kiro je igracina kakvoga mi nemamo od Zagreba pa do Barcelone uvijek je bio odlican. Samo nije tacno da se on nemoze zaustaviti, moze itekako.

ja ti opet kazem da je i u Zagrebu igrao rijetko u odbrani,a tada je bilo puno mladji.Gojun,Vranjes ... svi igraju u jednom pravcu.Oni su sve,samo nisu stari.Jednostavno takav tip igraca,bez obzira koliko ima godina.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 19 jan 2015, 13:40

Znam ja sta je on igrao u Zagrebu. Poenta je bila da covjek ima 34 godine i mada je jos uvijek vrhunski ipak nemoguce je u tim godinama igrati kao na vrhuncu karijere. Par utakmica da samo vise u kontinuitetu jako tesko. On jeste vrhunski samo nije nezaustavljiv. Sretno zmajevi samo hrabno samo jako :bih: :bih:

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 19 jan 2015, 13:43

Kako god slijedi nam sat i po- dva opasnog nerviranja.... Al, hocemo mi na prvenstvo, pa eto nam... :mrgreen:
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 19 jan 2015, 13:53

Ajax je napisao/la:Tesko ce on odigrati svih 5 utakmica i one kasnije u jakom tempu zato ga i cuvaju i igra samo u napadu.
Ja sam na ovo reagovao.Po tebi ga cuvaju i igra samo u napadu na ovom prvenstvu jer je star.Ja sam ti samo rekao da je citav zivot igrao u napadu,izuzev par situacija kada nije bilo izbora i morao je ostati u odbrani.
Ovo sto si dalje pisao je uhodana,svima poznata prica."Nije tih godina pa ne moze igrati u oba pravca itd."
To mozda vaze za neke igrace,ali za Lazarova ne.
Poenta je bila da covjek ima 34 godine i mada je jos uvijek vrhunski ipak nemoguce je u tim godinama igrati kao na vrhuncu karijere.
Ovo i prvi citat nemaju nista zajednicko.Jedno je reci da ga cuvaju pa igra samo u napadu,a drugo je reci da ne moze igrati kao na vrhuncu karijere.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 19 jan 2015, 13:55

Kiro se dosta cuvao protiv Irana, kao i neki drugi igraci.....Ne sumnjajte da oni danas ulaze maksimalno spremni, mi smo igrali kasnije i imali dosta tezi mec...

Vedad87
Kontakt:

Post Postao/la Vedad87 » 19 jan 2015, 14:01

Batko je napisao/la:Kiro se dosta cuvao protiv Irana, kao i neki drugi igraci.....Ne sumnjajte da oni danas ulaze maksimalno spremni, mi smo igrali kasnije i imali dosta tezi mec...
I mi smo se cuvali protiv Irana (Prce igrao malo), Buric nikako...imali raniji termin. A Austrija protiv Hrvatske puno tezu tekmu, kasniji termin i manje prilike za odmor...Ne mora to nista znaciti, ni nama ni njima.
“If all else perished, and he remained, I should still continue to be; and if all else remained, and he were annihilated, the universe would turn to a mighty stranger.”

Interista
Kontakt:

Post Postao/la Interista » 19 jan 2015, 14:02

Nasa odbrana uz raspolozenog Burica ili Grahovca je u stanju zadrzati Lazarova ispod magicnih 6 golova ali strah me je da ne proradi neko drugi

Kenchi
Kontakt:

Post Postao/la Kenchi » 19 jan 2015, 14:03

Ma idemo ludo idemo jako, gdje puklo da puklo, takva smo mi nacija i ne znamo drugacije. U kvalifikacijama smo vidjeli nase MOGUCNOSTI a danas idemo da te iste mogucnosti pokazemo jos jednom ! Samo bez straha i onih, malo je reci retardiranih kikseva protiv austrije i tekma je nasa :D SAMO JAKOOO !

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 19 jan 2015, 14:03

@samolijevo
Razumijemo se. Znam da je on jos uvijek u top formi i da neki igraci na njegovoj poziciji mogu produziti karijeru jos koju godinu. Kakva ce biti njegova regeneracija ( ako bude puno igrao ) to ostaje da vidimo. I on zeli napraviti rezultat da se pamti. Makedonci ce ga cuvati maksimalno jer je njihov najbolji igrac i mi se ga ne trebamo prepasti nego odigrati muski na njega koliko god to sudija dozvoli u sta malo sumnjam. Ne dozvoliti mu lagane golove. To ne znaci da nam on nemoze dati 10 golova on to itekako moze i jeste jedan od boljih igraca u zadnjih 10 godina sa ovih prostora. To je bio onaj vazniji dio sto sam htio da napisem a ne koliko je gdje igrao.
Nego sta mislis bili bilo pametno odigrati flaster na njemu jedan dio utakmice ili ne nikako ?? Znam da vecina misli da to nije dobra ideja samo me zanima tvoje misljenje.

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 19 jan 2015, 14:05

ne znam sta se nervirate, ako pobijedimo to ce biti mini cudo i jos jedan podvig ove generacije...ljudi su u svakom smislu ispred nas

uopce se ne nerviram, ako momci uspiju svaka im cast, ako ne- nema veze samo nek se bore

da bi dosli do rezultata moraju golmani da budu na nivou, da zaustavimo ostale makedonce (Kiro ce svoje uraditi), minimiziramo greske i da imamo bar 2 pucacki raspolozena beka
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

gazijabih
Kontakt:

Post Postao/la gazijabih » 19 jan 2015, 14:07

ANALIZA ŠUTA LAZAROVA OD STRANE JEDNOG EMINENTNOG RUKOMETNOG STRUČNJAKA - TRENERA GOLMANA

slika
Zadnja izmjena: gazijabih, dana/u 19 jan 2015, 14:11, ukupno mijenjano 2 puta.

VGS
Kontakt:

Post Postao/la VGS » 19 jan 2015, 14:08

Ivan Karačić: "Baš me briga, danas ću poginut ako to bude trebalo, al' Makedoniju idemo pobjediti."
:bih: :bih: :bih:

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 19 jan 2015, 14:09

gazijabih je napisao/la:ANALIZA ŠUTA LAZAROVA OD STRANE JEDNOG EMINENTNOG RUKOMETNOG STRUČNJAKA - TRENERA GOLMANA
Da, slično je Tahirović radio protiv Hensa ako se neko sjeća.
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 19 jan 2015, 14:10

bilo bi dobro da ta slika dođe nekako do naših golmana :bih: :bih:
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 19 jan 2015, 14:10

Samo organizovana odbrana cijelog tima dolazi u obzir, možda u nekim momentima kad imaju igrača manje igrati flaster na Lazarova jer on većinom tad preuzima odgovornost, ali ne vjerujem da će Marka od samog početka krenuti s flasterom, biće to vjerovatno 5:1 sa mnogo faulova na Lazarovim u samom začetku napada, oni sitni, samo da ih puste da kruže bez ideje u igri
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 19 jan 2015, 14:10

VGS je napisao/la:Ivan Karačić: "Baš me briga, danas ću poginut ako to bude trebalo, al' Makedoniju idemo pobjediti."
:bih: :bih: :bih:
:bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
Bravo Ivane svi po pobjedu a moze i nerjeseno samo treba ici po pobjedu.

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 19 jan 2015, 14:13

Nisam neki vrsni poznavalac rukometa, ali dozvolit' cu si da prokomentarisem tekmu protiv Austrije sa svog ugla:

Moje misljenje je da su Austrijanci u tekmi pokazali ipak znatno vise i da ovaj rezultat to donekle i maskira. Nekako bi mi realno bilo da je zavrsilo na nekih minus 5.

Mi smo prvo poluvrijeme odigrali sjajnu odbranu, ali mislim da bi i tada bili u minusu da nije bilo raspolozenog Burica koji je skinuo nekoliko zicera. U napadu je proslo par finih akcija na Burica, ali vidjelo se i tada da se dosta mucimo u napadu.

U drugom poluvremenu je ta kilavost u napadu otisla na jedan novi nivo, Austrijanci su nas procitali i nakon sto nije skoro nista preko pivota prolazilo, nasi su poceli isforsirano sutati sto je onda bio poprilicno lak plijen za njihovog golmana. Ispade da je lik odigrao fenomenalnu utakmicu, ali po meni je Buric bio bolji, momak je skinuo par nevjerovatnih zicera...

Strasno je da ne znamo baciti kontru. Mnogi navode kako mi nismo kontraska ekipa, jer imamo trome igrace. To vjerovatno jeste tacno, ali tromost nema veze s greskama koje su se nama na utakmicama desavale. Valjda ja znam koliko mi saigrac brzo trci i znam kakvu mu loptu mogu baciti. Svaka bacena lopta je bila prejaka, neke su cini mi se direkno i u aut otisle. To je nedopustivo i dobro je neki momak napisao - dzaba ti jaka odbrana ako to ne znas kapitalizirati.

Prce... Covjek je nespreman i po meni jako lose izgleda na terenu. Pokusava se na silu s njim, ali se vidi da mu ne ide. Imao je par glupih gresaka, cak bih rekao da je na momente unosio nesigurnost... Znam da je on nas ponajbolji igrac, ali to je samo onda kada je u formi. Ne bih ga forsirao ako ne moze donijeti ono sto se od njega ocekuje...

Protiv Makedonije ne znam sta da ocekujem, svakako ne pratim ovaj sport, ali citajuci vase komentare bi se reklo da cemo vjerovatno danas oko 7 h imati 2 poraza.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 19 jan 2015, 14:15

evo gledam revanš sa Islanda, i vidim da su i tu kontre bile loše strana...
Dragane to si morao raditi na pripremama :bih:
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 19 jan 2015, 14:17

ma to je to, manje -vise...protiv nas svaki golman djeluje kao da se "razbranio", a to je ustvari do lose kvalitete suteva nasih bekova...nase najjace oruzje (i to se vidi protiv svake ozbiljne ekipe) je igra na pivota i zabadanja Karacica kad je zdrav..bekovi suteri su nam ispodprosjecni za ovaj nivo takmicenja

sta bi dao za ove sto su visak ili rezerve u Hrvatskoj :Obranovica, Stepancica, Sliskovica pa i Mandalinica
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 19 jan 2015, 14:21

Vedad87 je napisao/la:
Batko je napisao/la:Kiro se dosta cuvao protiv Irana, kao i neki drugi igraci.....Ne sumnjajte da oni danas ulaze maksimalno spremni, mi smo igrali kasnije i imali dosta tezi mec...
I mi smo se cuvali protiv Irana (Prce igrao malo), Buric nikako...imali raniji termin. A Austrija protiv Hrvatske puno tezu tekmu, kasniji termin i manje prilike za odmor...Ne mora to nista znaciti, ni nama ni njima.

Prce se cuvao? :D

Frajer nije u formi ba, kakvo cuvanje... Protiv Austrije smo igrali maks.

Odgovori

Natrag na “Rukometna reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.