Rukometna reprezentacija BiH

Moderator/ica: Pasha

Da li ste zadovoljni izborom Ivice Obrvana za novog selektora?

Super zadovoljan
46
23%
Zadovoljan
76
39%
Nemam stav
33
17%
Nezadovoljan
14
7%
Katastrofa
27
14%

Ukupno glasova: 196

Vedad87
Kontakt:

Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post Postao/la Vedad87 » 19 jan 2015, 14:27

Batko je napisao/la:
Vedad87 je napisao/la:
Batko je napisao/la:Kiro se dosta cuvao protiv Irana, kao i neki drugi igraci.....Ne sumnjajte da oni danas ulaze maksimalno spremni, mi smo igrali kasnije i imali dosta tezi mec...
I mi smo se cuvali protiv Irana (Prce igrao malo), Buric nikako...imali raniji termin. A Austrija protiv Hrvatske puno tezu tekmu, kasniji termin i manje prilike za odmor...Ne mora to nista znaciti, ni nama ni njima.

Prce se cuvao? :D

Frajer nije u formi ba, kakvo cuvanje... Protiv Austrije smo igrali maks.
Prce je mogao igrati 30min i tu utakmicu ;) Ali nije...jer ga je Marka cuvao za Austriju (kao vid djokera i iznenadjenja)...isto tako i sa Buricem...Rizikovao je...cak i kad smo gubili protiv Irana, nije htio da ga stavi...
“If all else perished, and he remained, I should still continue to be; and if all else remained, and he were annihilated, the universe would turn to a mighty stranger.”

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 19 jan 2015, 14:29

Ajax je napisao/la:@samolijevo
Razumijemo se. Znam da je on jos uvijek u top formi i da neki igraci na njegovoj poziciji mogu produziti karijeru jos koju godinu. Kakva ce biti njegova regeneracija ( ako bude puno igrao ) to ostaje da vidimo. I on zeli napraviti rezultat da se pamti. Makedonci ce ga cuvati maksimalno jer je njihov najbolji igrac i mi se ga ne trebamo prepasti nego odigrati muski na njega koliko god to sudija dozvoli u sta malo sumnjam. Ne dozvoliti mu lagane golove. To ne znaci da nam on nemoze dati 10 golova on to itekako moze i jeste jedan od boljih igraca u zadnjih 10 godina sa ovih prostora. To je bio onaj vazniji dio sto sam htio da napisem a ne koliko je gdje igrao.
Nego sta mislis bili bilo pametno odigrati flaster na njemu jedan dio utakmice ili ne nikako ?? Znam da vecina misli da to nije dobra ideja samo me zanima tvoje misljenje.

Mozda na kraju utakmice staviti Ovcina da markira Lazarova.Ranije ne vidim svrhu,prvi blok i puca nam odbrana.
Imamo vec dobro uigranu odbranu 5+1,nema potrebe za flasterom,jedino ako "pobudali" Lazarov onda nema drugog izbora.
Ne treba se puni zamarati sa Kirilom,on ce postici svojih 7+ golova,ma kako mi igrali na njega,koliko on igrao.Takav je igrac i ne mozes tu nesto specijalno promijeniti.
Moramo se fokusirati na ostale igrace,posebno onog pivota Stojanceta(kako prejako ime :D ),pa Mojsovski.
Opet cu pomenuti i golmana,ne smije se desiti kao sa Austrijom.Ovaj nam je znao zive lopte hvatati u Skoplju.
Zadnja izmjena: samo_lijevo, dana/u 19 jan 2015, 14:30, ukupno mijenjano 1 put.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

SGD53
Kontakt:

Post Postao/la SGD53 » 19 jan 2015, 14:29

Protiv Austrije nismo igrali max jer ne zabiti 10 minuta znači da nešto nije uredu, da smo izgubili istim rezultatom ali konstantno cijelu utakmicu igrali kako treba onda bi to bilo max ovako smo igrali 2/3 utakmice max a 1/3 nismo ni igrali, a što se Lazarova tiče on cijeli život igra u fazi napada kad god zabije gol Lazarov se vraća na klupu nije to zbog starosti već zbog činjenice da tako igra, u obrani je bezidejan i zato ga i koriste samo u napadu jer imaju rješenja u odbrani, zato im je lako dati gol iz kontre jer se Lazarov konstantno vraća na klupu ali ako se Risto razbrani onda jao si ga nama, a ako budemo bacali kontre kao protiv Austrije onda bolje i da ne idemo tako nego da čekamo napad.
1953, 1971, 1973, 1976, 1977, 1978, 1989, 1990

hz1987
Kontakt:

Post Postao/la hz1987 » 19 jan 2015, 14:29

gazijabih je napisao/la:ANALIZA ŠUTA LAZAROVA OD STRANE JEDNOG EMINENTNOG RUKOMETNOG STRUČNJAKA - TRENERA GOLMANA

slika

:shock: :shock: :shock: :shock:
evo sad sam pogledao na youtube neke golove lazarova i gledajuci ove slike ovo ispada ko uputstvo za kinder jaje kako lazarova strpati u dzep :clap: :clap: :clap:

ovo mora doci do nasih golmana :bih:

neroazzurni
Kontakt:

Post Postao/la neroazzurni » 19 jan 2015, 14:32

DANTES je napisao/la:
neroazzurni je napisao/la:Nama je tekma sa Tunisom biti ili ne biti, direktno za prolaz, ovo danas je nebitno
Makedonci su beton, oni ce s Hrvatima igrat za prvo mjesto
Kiro poslije Balica najbolji poslijeratni rukometas s ovih prostora!
ma dajte ljudi nije makedonija danska... jedan igrač svjetske klase i nešto veće iskustvo na velikim takmičenjima. mogu se oni dobiti samo pametno i hrabro.. čak imam osjećaj da će tako i biti

a ovo da je kiro najbolji poslijeratni rukometaš uz Balića je smiješno... Nedeljko Jovanović, Predrag Peruničić, Dragan Škrbić iz Srbije su bolji, ali njih se vjerovatno i ne sjećaš... onda Pero Metličić, Mirza Džomba, Igor Vori hrvatska... pa par golmana tipa šterbik, perić...
dobar je kiro, ali ne toliko...
govorim za nasu grupu su beton i borit ce se za prvo mjesto, mi to sve malo nerealno gledamo ali sa strane ljudi kazu da je nasa grupa najnekvalitetnija, daleko su oni od Danske naravno, mada ih ja vidim kao neko iznenadjenje prvenstva, moj osjecaj nista vise

sve te tvoje nabrojane znam, jer imam godina i gotivim rukomet, ali Kiro je klasa iznad, barem za mene, stepenica ispod Balica ali i stepenica iznad ostalih. da je Kiril clan Hrvatske repke piiih tek bi onda bio cijenjen, ovako Makedonce momce pa je dosta manje respektovan
"Kod nas je reprezentacija kao kad dođeš malo na odmor. Kolači, porodica, pokloni i onda idu utakmice i tu si mrtav. Tako je bilo kod nas"

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 19 jan 2015, 14:37

hz1987 je napisao/la:evo sad sam pogledao na youtube neke golove lazarova i gledajuci ove slike ovo ispada ko uputstvo za kinder jaje kako lazarova strpati u dzep :clap: :clap: :clap:

Ne može to bez saradnje sa bekovima. Blok obično funkcioniše na taj način da bek(ovi) pokrivaju jednu stranu a golman drugu. To su osnove rukometne odbrane.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

BelminM23
Kontakt:

Post Postao/la BelminM23 » 19 jan 2015, 14:39

Je.bem im Ajvar.

:bih:

rishaaa
Kontakt:

Post Postao/la rishaaa » 19 jan 2015, 14:41

BelminM23 je napisao/la:Je.bem im Ajvar.

:bih:
Tewbe Ja Rabbi :o
Sarajevo, Mostar, Tuzla, Goražde
Višegrad i Foča s tugom osviće
junak do junaka, sada stoje svi
na braniku Bosne znaj te dušmani!!!

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 19 jan 2015, 14:42

Vedad87 je napisao/la:
Prce je mogao igrati 30min i tu utakmicu ;) Ali nije...jer ga je Marka cuvao za Austriju (kao vid djokera i iznenadjenja)...isto tako i sa Buricem...Rizikovao je...cak i kad smo gubili protiv Irana, nije htio da ga stavi...
je, strasno ga je cuvao, frajer ne moze okean pogoditi..... Budimo realni, Prce trenutno nije u formi i ne pravi nikakvu razliku..

SGD53
Kontakt:

Post Postao/la SGD53 » 19 jan 2015, 14:43

ma šta ste se prepali Kirila pa biće šta bude, nek se oni boje Toromanovića izgleda kao izbacivač u nekom sumnjivom klubu :D
1953, 1971, 1973, 1976, 1977, 1978, 1989, 1990

BaDa12
Kontakt:

Post Postao/la BaDa12 » 19 jan 2015, 14:44

SGD53 je napisao/la:ma šta ste se prepali Kirila pa biće šta bude, nek se oni boje Toromanovića izgleda kao izbacivač u nekom sumnjivom klubu :D
Jedan je kapiten. :bih:

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.

Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka

Vedad87
Kontakt:

Post Postao/la Vedad87 » 19 jan 2015, 14:46

Batko je napisao/la:
Vedad87 je napisao/la:
je, strasno ga je cuvao, frajer ne moze okean pogoditi..... Budimo realni, Prce trenutno nije u formi i ne pravi nikakvu razliku..
Šta baljezgaš ti više? Ja sam rekao da ga je čuvao za Austriju! I to je tako!!! Čuvao je Burića, i to je tako!!! Nisam rekao da je u formi, ni da pravi razliku...Rekao sam da je čuvao neke karte za Austriju i tu spadaju Prce i Buric. The end...ja pisem jedno, ti drugo...
“If all else perished, and he remained, I should still continue to be; and if all else remained, and he were annihilated, the universe would turn to a mighty stranger.”

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 19 jan 2015, 14:47

Da proba sa Terzicem u napadu ? :hmmmmm:

Vedad87
Kontakt:

Post Postao/la Vedad87 » 19 jan 2015, 14:48

MElloo je napisao/la:Da proba sa Terzicem u napadu ? :hmmmmm:
Terza pravi dobre asiste za pivota, ali ni on nije onaj koji moze da potegne sa 9m. Nazalost...

emil02in
Kontakt:

Post Postao/la emil02in » 19 jan 2015, 14:49

hz1987 je napisao/la:
gazijabih je napisao/la:ANALIZA ŠUTA LAZAROVA OD STRANE JEDNOG EMINENTNOG RUKOMETNOG STRUČNJAKA - TRENERA GOLMANA

slika

:shock: :shock: :shock: :shock:
evo sad sam pogledao na youtube neke golove lazarova i gledajuci ove slike ovo ispada ko uputstvo za kinder jaje kako lazarova strpati u dzep :clap: :clap: :clap:

pošaljite ovo newtonu na pp nek čovjek da Mirzi Muzuroviću i gotovo.
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 19 jan 2015, 14:51

MElloo je napisao/la:Da proba sa Terzicem u napadu ? :hmmmmm:
Kad njega nema bolje igramo. Prvo pol. nije ga bilo odlično igrali, drugo pol. ušao u igru igra stala. :mrgreen: Njega samo za penale, to izvodi odlično, kad on uzme loptu ja sam 90% siguran da je to gol. :cool:

Mora biti brži protok lopte, ne smiju se praviti glupe tehničke greške, svesti ih na minimum. Odbrana svakako mora biti na nivou, u šta ne sumnjam. I glavno da odigramo odlično cijelih 60 min a ne 30 min. :D
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

sigurnoable
Kontakt:

Post Postao/la sigurnoable » 19 jan 2015, 14:51

Je li se ko sjeca one stare generacije i bivseg reprezentativca Branislava Obradovica. Jos kao dijete sjecam ga se, imao je strasan sut sa distance. Jos kad skoci posto je jedno vrijeme imao dugu kosu izgledao je kao danas strasni Mikkel Hansen! :lol: :bih: ....Dobro bi nam dosao u ovoj utakmici :D

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 19 jan 2015, 14:51

Vedad87 je napisao/la:
Batko je napisao/la:
Vedad87 je napisao/la:
Šta baljezgaš ti više? Ja sam rekao da ga je čuvao za Austriju! I to je tako!!! Čuvao je Burića, i to je tako!!! Nisam rekao da je u formi, ni da pravi razliku...Rekao sam da je čuvao neke karte za Austriju i tu spadaju Prce i Buric. The end...ja pisem jedno, ti drugo...
AKo ces tako debatirati u primitivnom tonu, onda molim te odje8aus od mojih postova.....

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 19 jan 2015, 14:52

emil02in je napisao/la:pošaljite ovo newtonu na pp nek čovjek da Mirzi Muzuroviću i gotovo.
Neka se ubije svaki golman koji ne zna gdje šutiraju najbolji igrači protivnika.

Enid Tahirović je imao sveskicu u koju je upisivao sve šutere u našoj ligi, gdje ide prvi šut, gdje drugi, itd... To će vam potvrditi svako ko ga poznaje ili je igrao sa njim.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Vedad87
Kontakt:

Post Postao/la Vedad87 » 19 jan 2015, 14:55

Prce je mogao igrati 30min i tu utakmicu ;) Ali nije...jer ga je Marka cuvao za Austriju (kao vid djokera i iznenadjenja)...isto tako i sa Buricem...Rizikovao je...cak i kad smo gubili protiv Irana, nije htio da ga stavi...[/quote]

je, strasno ga je cuvao, frajer ne moze okean pogoditi..... Budimo realni, Prce trenutno nije u formi i ne pravi nikakvu razliku..[/quote]

Šta baljezgaš ti više? Ja sam rekao da ga je čuvao za Austriju! I to je tako!!! Čuvao je Burića, i to je tako!!! Nisam rekao da je u formi, ni da pravi razliku...Rekao sam da je čuvao neke karte za Austriju i tu spadaju Prce i Buric. The end...ja pisem jedno, ti drugo...[/quote]

AKo ces tako debatirati u primitivnom tonu, onda molim te odje8aus od mojih postova.....[/quote]

:lol: Nijedan moj post nije primitivan. Svaki je dobro argumentovan, za razliku od tvojih postova, gdje pišeš besmislice :D Na kraju krajeva, nijedan moj post ne sadrži neku psovku, kao npr tvoj sad :D I u pravu si, neću više odgovarati na tvoje postove, jer očigledno da ne znaš argumentovano razgovarati, već "upreš ko sivonja" i samo po svom :D Sve najbolje :D

Odgovori

Natrag na “Rukometna reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.