Rukometna reprezentacija BiH

Moderator/ica: Pasha

Da li ste zadovoljni izborom Ivice Obrvana za novog selektora?

Super zadovoljan
46
23%
Zadovoljan
76
39%
Nemam stav
33
17%
Nezadovoljan
14
7%
Katastrofa
27
14%

Ukupno glasova: 196

Batko
Kontakt:

Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post Postao/la Batko » 19 jan 2015, 14:58

ne, ja kazem svoje misljenje a ti vrijedjas..... :thumbdown:

Nisam ekspert i nisam dosao ovdje da me neko vrijedja, napisi fino argument itd akko hoces a ako neces vozdra.

zigzag
Kontakt:

Post Postao/la zigzag » 19 jan 2015, 15:00

Već sam mislim pisao u jednom postu prije. Vi možete, imate igrače koji su sposobni igrati jaku obranu, na nivou ovog prvenstva možda, ali to je tek pola posla, ako nakon dobre obrane i oduzete lopte ne proizilaze brze polukontre i kontre vi nemate kaj tražiti protiv makedonije ili bilo koje imalo organiziranije reprezentacije jer nemate tu snagu i kvalitetu većinu napada igrati na postavljenu zonu. To teško mogu i puuuno jače reprezentacije. Zato ne razumijem, kad je već vaš izbornik bazirao igru na jakoj obrani, kako nije mogao uvježbati kvalitetno ono što slijedi nakon toga i dobra obrana nema puno smisla bez toga, a to je - KONTRA. Ne vjerujem da se nešto preko noći može tu opako promijeniti jer je očigledno da to nije uvježbavano dovoljno! Bez bar 10 "laganih" golova protiv makedonaca ili bilo koga kasnije nemate nikakve šanse! Samo hrabro, nisu oni bauk nikakav!

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 19 jan 2015, 15:00

Danas pokušati parirati Makedoncima koliko je moguće, ako ne bude išlo sačuvati se malo i za Tunis i u toj utakmici se potuci sa njima za prolaz, to bi mogla biti još jedna historijska utakmicama :D.

Glupost bi bila skoncentrisati se samo na Kiru, jer onda ćemo ostaviti prostora za druge igrače, a ne igra samo on. Odbranu smo dobro igrali u ove dvije utakmice, samo još u napadu da ne bude nervoze i moglo bi biti svega, i ne smijemo iz te nervoze razbraniti Ristovskog, jer onda nas čeka problem kao protiv Austrije i Marinovića.
1992-1995 nikad zaboraviti...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

FC Ljuta Krajina

Vedad87
Kontakt:

Post Postao/la Vedad87 » 19 jan 2015, 15:00

Batko je napisao/la:ne, ja kazem svoje misljenje a ti vrijedjas..... :thumbdown:

Nisam ekspert i nisam dosao ovdje da me neko vrijedja, napisi fino argument itd akko hoces a ako neces vozdra.
Nisam vrijeđao. Napisao sam "baljezgaš", riječ koja ima negativne konotacije, ali ne u tonu vrijeđanja...

Izvinjavam se ako sam te uvrijedio ;) Nek' bude da je do mene ovaj put... sve najbolje ;)
“If all else perished, and he remained, I should still continue to be; and if all else remained, and he were annihilated, the universe would turn to a mighty stranger.”

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 19 jan 2015, 15:03

Virtu4l je napisao/la:
emil02in je napisao/la:pošaljite ovo newtonu na pp nek čovjek da Mirzi Muzuroviću i gotovo.
Neka se ubije svaki golman koji ne zna gdje šutiraju najbolji igrači protivnika.

Enid Tahirović je imao sveskicu u koju je upisivao sve šutere u našoj ligi, gdje ide prvi šut, gdje drugi, itd... To će vam potvrditi svako ko ga poznaje ili je igrao sa njim.
:urnebes:

tako je nama dosao u goste jedan klub(nije bitno koji) i golman ima svesku i sve analizirano gdje sutira Loncar i ostali igraci.Mi u medjuvremenu doveli igraca i uvali momcina 9-10 golova.Golman poslije meca pitao ko je ovaj nemam ga evidentiranog. :rol:
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

UnSub
Kontakt:

Post Postao/la UnSub » 19 jan 2015, 15:06

Ne bih se cudio da danas izgubimo 10 razlike pa da pobijedimo i tunis i hrvatsku.

Chapman
Kontakt:

Post Postao/la Chapman » 19 jan 2015, 15:09

Nadam se da ce te kontre makar malo, malo bolje izgledati danas. Ne sumnjam da ce momci i danas dati sve od sebe, idemooo ! :bih:

bulbasor
Kontakt:

Post Postao/la bulbasor » 19 jan 2015, 15:12

Vidim da ima ljudi poprilicno upucenih u rukometne taktike, pa da pitam kakva je taktika igrati napad sa dva pivota?
Mozda bi oni mogli stvarati vise prostora bekovima :hmmmmm: :hmmmmm:
Zemljo tisućljetna na vjernost Ti se kunem!

Dado
Kontakt:

Post Postao/la Dado » 19 jan 2015, 15:12

Hoce li biti kakvog linka za gledanje?

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 19 jan 2015, 15:12

Virtu4l je napisao/la:
emil02in je napisao/la:pošaljite ovo newtonu na pp nek čovjek da Mirzi Muzuroviću i gotovo.
Neka se ubije svaki golman koji ne zna gdje šutiraju najbolji igrači protivnika.

Enid Tahirović je imao sveskicu u koju je upisivao sve šutere u našoj ligi, gdje ide prvi šut, gdje drugi, itd... To će vam potvrditi svako ko ga poznaje ili je igrao sa njim.
Slažem se, mislim svaka čast ovom ko je uradio ovo i napravio al' hajde budimo realni šta mislite da se niko nije sjetio ovoga? :D

Kiru ćemo najbolje limitirati (ako je to uopšte moguće) dobrom i agresivnom odbranom posebno Terzića, on ga je i prije čuvao i to je odrađivao sasvim solidno čak i dobro. A kad se Kiro digne i dođe do šuta tad već 90% piši propalo kume :mrgreen:
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 19 jan 2015, 15:14

Vedad87 je napisao/la:
MElloo je napisao/la:Da proba sa Terzicem u napadu ? :hmmmmm:
Terza pravi dobre asiste za pivota, ali ni on nije onaj koji moze da potegne sa 9m. Nazalost...
zna on itekako potegnuti iz daljine
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

Nerminovic
Kontakt:

Post Postao/la Nerminovic » 19 jan 2015, 15:14

Srce na teren :bih:

I barem jedan iz kontre :kafa:

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Champions of SportSport League 2017

BackSpace United

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 19 jan 2015, 15:15

samo_lijevo je napisao/la: :urnebes:

tako je nama dosao u goste jedan klub(nije bitno koji) i golman ima svesku i sve analizirano gdje sutira Loncar i ostali igraci.Mi u medjuvremenu doveli igraca i uvali momcina 9-10 golova.Golman poslije meca pitao ko je ovaj nemam ga evidentiranog. :rol:
:urnebes:

Pametan piše, a budala pamti :mrgreen:

Ma previše se brinemo oko Kire, a nema potrebe, jer ga ne možemo zaustaviti, on će ispuniti svoju kvotu šuteva. Flaster nije rješenje, prvo jer nemamo Abaloa da ga juri do iznemoglosti, a drugo, svaki ozbiljan srednji će mu napraviti blok i osloboditi ga čuvara.

Marković će vjerovatno dvici i trici reći da igraju malo visočiju odbranu kad on primi loptu na nekih 12-13 metara i to je to, hvatati ga na prvom koraku, pa dokle izdržimo.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Vedad87
Kontakt:

Post Postao/la Vedad87 » 19 jan 2015, 15:16

Kaunas je napisao/la:
Vedad87 je napisao/la:
MElloo je napisao/la:Da proba sa Terzicem u napadu ? :hmmmmm:
Terza pravi dobre asiste za pivota, ali ni on nije onaj koji moze da potegne sa 9m. Nazalost...
zna on itekako potegnuti iz daljine
Prije nekad da...zadnji period, pa hajmo reći otkad nas Marka vodi, slabo...Prvo što otkad je Marka preuzeo, uglavnom igra u odbrani, a drugo, kad ga i stavi u napad, Terza se ne odlučuje često na te šuteve, već na brži protok lopte i asistencije. Iako, i ja mislim da bi možda i funkcionisalo.
“If all else perished, and he remained, I should still continue to be; and if all else remained, and he were annihilated, the universe would turn to a mighty stranger.”

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 19 jan 2015, 15:17

Dosta Kire, treba skontat sta ce u napadu radit jer su bekovi protiv austrije bili neupotrebljivi :)

bulbasor
Kontakt:

Post Postao/la bulbasor » 19 jan 2015, 15:21

MElloo je napisao/la:Dosta Kire, treba skontat sta ce u napadu radit jer su bekovi protiv austrije bili neupotrebljivi :)
igrati sa dva pivota..
Zemljo tisućljetna na vjernost Ti se kunem!

samocelik
Kontakt:

Post Postao/la samocelik » 19 jan 2015, 15:23

Samo pametno,borbeno i hrabrooo sa puno znoja,muški. Ne mogu vam opisati sa koliko ponosa pratim ove utakmice.Sreća prati hrabre. Po prvi put da osjećam da neka naša reprezentacija aoslutno zaslužuje prolaz dalje i dobar rezultat.Vjerujem u momke i vjerujem u iznenađenje. Kiro svaka čast ali danas ideš manje golova.Lako je bilo protiv slabih protivnika :D
Godinama su te topili, ali ostao si jak kao Čelik!

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 19 jan 2015, 15:24

Vedad87 je napisao/la:
Prije nekad da...zadnji period, pa hajmo reći otkad nas Marka vodi, slabo...Prvo što otkad je Marka preuzeo, uglavnom igra u odbrani, a drugo, kad ga i stavi u napad, Terza se ne odlučuje često na te šuteve, već na brži protok lopte i asistencije. Iako, i ja mislim da bi možda i funkcionisalo.
Marka nas je vodio protiv Njemačke u onom baražu, Terzić se par puta dizao sa veće udaljenosti i veoma dobro šutao.
ali prošlo je od tad dosta vremena, 2 ipo godine...
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

Vedad87
Kontakt:

Post Postao/la Vedad87 » 19 jan 2015, 15:27

Kaunas je napisao/la:
Vedad87 je napisao/la:
Marka nas je vodio protiv Njemačke u onom baražu, Terzić se par puta dizao sa veće udaljenosti i veoma dobro šutao.
ali prošlo je od tad dosta vremena, 2 ipo godine...
Sjecam se...Mozda se Terza ne odlucuje na takve suteve jer i u svom klubu ne radi to, nego se bazira striktno na odbrani. I onda samim tim se ne odlucuje na takve suteve...

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 19 jan 2015, 15:30

Virtu4l je napisao/la:
samo_lijevo je napisao/la: :urnebes:

Ma previše se brinemo oko Kire, a nema potrebe, jer ga ne možemo zaustaviti, on će ispuniti svoju kvotu šuteva. Flaster nije rješenje, prvo jer nemamo Abaloa da ga juri do iznemoglosti, a drugo, svaki ozbiljan srednji će mu napraviti blok i osloboditi ga čuvara.

Marković će vjerovatno dvici i trici reći da igraju malo visočiju odbranu kad on primi loptu na nekih 12-13 metara i to je to, hvatati ga na prvom koraku, pa dokle izdržimo.
Ja to govorim citavo vrijeme.Ne mogu ga ukrotiti vrhunske ekipe.Bitno je da nekog drugog ne krene,ako se to desi slijedi nam potop.Nasim bekovima ce biti tesko zbog Jonovskog(igrao jedno vrijeme u Bosni S.).Visok igrac,igra samo odbranu,dobar u blokiranju suteva.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

Odgovori

Natrag na “Rukometna reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.