Rukometna reprezentacija BiH

Moderator/ica: Pasha

Da li ste zadovoljni izborom Ivice Obrvana za novog selektora?

Super zadovoljan
46
23%
Zadovoljan
76
39%
Nemam stav
33
17%
Nezadovoljan
14
7%
Katastrofa
27
14%

Ukupno glasova: 196

tuzlak1987
Kontakt:

Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post Postao/la tuzlak1987 » 19 jan 2015, 19:48

DANTES je napisao/la:
alan_kardec je napisao/la:Rola onog malog Perića za svaku pohvalu. :clap: :clap: Skroz suprotno za Vražalića i Ovčinu, pogotovo ovog drugog.
mali se loži na ivana, vidi se iz aviona, njegove finte, dodavanja na pivota čak i finta šuta :mrgreen:
A obojica se loze na Balica :mrgreen:

Vedad87
Kontakt:

Post Postao/la Vedad87 » 19 jan 2015, 19:50

Do mene je...jedno mislim, drugo pisem. Sve u svemu, moramo dobiti Tunis...mada, govore neki o dobijanju Hrvatske a mi protiv Makedonije 20 izgubljenih lopti...
“If all else perished, and he remained, I should still continue to be; and if all else remained, and he were annihilated, the universe would turn to a mighty stranger.”

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 19 jan 2015, 19:50

Nakon svakog velikog takmicenja gdje su ucestvovali nasi sportisti ili klubovi i gdje smo neuspjesno zavrsili isto dajemo identicne komentare. Uvijek krivimo sudije, sportsku srecu odnosno nesrecu, glavna/e zvijezda je uvijek zakazala, uvijek ima par zaostalih igraca, trener je dobar ali nije dorastao poslu, kasno smo poceli igrat, slabe pripreme, smjena genaracija i sl. I kao glavni zakljucak toga je da je vazno da smo se plasirali i odajemo svima pocast jer su se borili u kvalifikacijama, jer su ginuli za repku ( I saudijci ginu pa izgube 20 razlike). Bice iduci put bolje, bice iduci put bolje, bice... Kad?

Niko da prizna da je to nas vrhunac i da trebamo traziti poboljsanja i kroz konstruktivne kritike raditi na tome. Druga je prica zasto i koji su uslovi doveli do toga da nam je to vrhunac. A ne, ako neko uputi kritiku, a ima pravo na svoje misljenje, odmah nije patriota, odmah je hejter i sta vec jest odnosno nije. Kritike donose napredak, a ne tapsanje po ramenu. Rezultat i plasman na nekom takmicenju tacno pokazuje odraz kvalitete tima, ni manje ni vise. Ako imas kvalitet ides gore ako ne onda si dole. Jasno kao dan.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Rusilac
Kontakt:

Post Postao/la Rusilac » 19 jan 2015, 19:51

Vedad87 je napisao/la:
andro234 je napisao/la:
Effenberg je napisao/la:Pa cak i ako dobije Tunis Austriju mislim da nije gotovo ako mi njih tresnemo i ako nas ne ubije Hrvatska prevelikim hendikepom. Mislim dakle nadam se. :)
nebitna je Hrvatska ako i s dovoljnom razlikom dobijete Tunis mozete cak 3. zavrstit ukoliko oni dobiju Austriju a vi njih
Tunis zadnju igra protiv Irana..znaci da ce imati 6 poena, a mi 4.
Nece druze ako ce od nas izgubit,ne moze imati 6 bodova ;)

Ali nemamo sanse protiv Tunisa.Imamo ako Prce ostane na klupi i Peric bude igrao umjesto Karacica.U suprotnom nikakve,Tunizani su jaki ko zemlja fizicki,spremni,brzo igraju i imaju strasne sutere.
Tesko,tesko.Dat minute i slobodu malom Pericu i pokusati nesto.

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 19 jan 2015, 19:51

DANTES je napisao/la:
alan_kardec je napisao/la:Rola onog malog Perića za svaku pohvalu. :clap: :clap: Skroz suprotno za Vražalića i Ovčinu, pogotovo ovog drugog.
mali se loži na ivana, vidi se iz aviona, njegove finte, dodavanja na pivota čak i finta šuta :mrgreen:
Mogao bi postati odličan igrač, rekao sam prije ove utakmice da bi nam ono dobrodošao sa svojom brzinom i eksplozivnošću protiv Makedonaca, i zaista jeste, ono što je odigrao bilo je odlično. 2 gola, par odličnih assista za Burića i jedan promašaj iz igre.. :thumbup: Da se mene pitalo (al' me se ne pita :mrgreen: ) ne bih ni vraćao Ivu, svakako mislim da će on biti korisniji protiv Tunisa kad bude trebalo ulaziti u prekršaje da ih navuče na isključenje (što radi veoma dobro).
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 19 jan 2015, 19:52

:lol:
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

muhamedkonjic
Kontakt:

Post Postao/la muhamedkonjic » 19 jan 2015, 19:54

Vedad87 je napisao/la:Do mene je...jedno mislim, drugo pisem. Sve u svemu, moramo dobiti Tunis...mada, govore neki o dobijanju Hrvatske a mi protiv Makedonije 20 izgubljenih lopti...

Ma nema veze skontao sam da si se zbunio ali mozemo protiv Hrvatske mozemo svakog pobjediti ali tesko ako imamo tehnickih gresaka kao danas. Ali ako mi dobijemo Tunis, Tunis dobije Austriju.....Pa Makedonija dobije Austriju onda Austriju ostaje na 4 boda posto sam vec uracunao pobjedu protiv Irana. Tunis dobije Austriju i Irana izgubi protiv nas oni imaju 4, mi imamo 4 ako ne pobjedimo Hrvatsku sto necemo uraditi i ostajemo na 4 boda.

Znaci mi dobili Tunis,Tunis Austriju a Austrija nas, svi na 4 boda ko ide dalje ovdje onda?

vrebac86
Kontakt:

Post Postao/la vrebac86 » 19 jan 2015, 19:56

muamerc je napisao/la:Nakon svakog velikog takmicenja gdje su ucestvovali nasi sportisti ili klubovi i gdje smo neuspjesno zavrsili isto dajemo identicne komentare. Uvijek krivimo sudije, sportsku srecu odnosno nesrecu, glavna/e zvijezda je uvijek zakazala, uvijek ima par zaostalih igraca, trener je dobar ali nije dorastao poslu, kasno smo poceli igrat, slabe pripreme, smjena genaracija i sl. I kao glavni zakljucak toga je da je vazno da smo se plasirali i odajemo svima pocast jer su se borili u kvalifikacijama, jer su ginuli za repku ( I saudijci ginu pa izgube 20 razlike). Bice iduci put bolje, bice iduci put bolje, bice... Kad?

Niko da prizna da je to nas vrhunac i da trebamo traziti poboljsanja i kroz konstruktivne kritike raditi na tome. Druga je prica zasto i koji su uslovi doveli do toga da nam je to vrhunac. A ne, ako neko uputi kritiku, a ima pravo na svoje misljenje, odmah nije patriota, odmah je hejter i sta vec jest odnosno nije. Kritike donose napredak, a ne tapsanje po ramenu. Rezultat i plasman na nekom takmicenju tacno pokazuje odraz kvalitete tima, ni manje ni vise. Ako imas kvalitet ides gore ako ne onda si dole. Jasno kao dan.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Ali i kritikuje se kao da smo spanija ili francuska :facepalm: Mozemo mi kritikovati koliko hocemo, mi smo tu gdje smo i pobijeda protiv Tunisa i plasman u 1/8 finala bi bilo :o :o realno smo za pete pozicije u ovoj grupi, ali na iducem SP ili EP (ako se plasiramo) ocekivam vise! Crpimo igrace iz solidni klubova, liga nam je slaba itd itd. :bih:
I krv svoju za Plavu boju!!! Pazza Inter amala!!!

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 19 jan 2015, 19:57

Gubimo od Tunisa, dobijamo Hrvatsku i oprastamo se... nasa posla! :mrgreen: :urnebes:
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

Vedad87
Kontakt:

Post Postao/la Vedad87 » 19 jan 2015, 19:57

muhamedkonjic je napisao/la:
Vedad87 je napisao/la:Do mene je...jedno mislim, drugo pisem. Sve u svemu, moramo dobiti Tunis...mada, govore neki o dobijanju Hrvatske a mi protiv Makedonije 20 izgubljenih lopti...

Ma nema veze skontao sam da si se zbunio ali mozemo protiv Hrvatske mozemo svakog pobjediti ali tesko ako imamo tehnickih gresaka kao danas. Ali ako mi dobijemo Tunis, Tunis dobije Austriju.....Pa Makedonija dobije Austriju onda Austriju ostaje na 4 boda posto sam vec uracunao pobjedu protiv Irana. Tunis dobije Austriju i Irana izgubi protiv nas oni imaju 4, mi dobimo imamo 4.

Znaci mi dobili Tunis,Tuni Austriju a Austrija nas, svi na 4 boda ko ide dalje ovdje onda?
Stoji to...nema optimisticnijeg od mene. Mislim da ne pokazujemo ni pola od onog sto mozemo, ali evidentno je da imamo veliki strah, puno veci nego sto su svi mislili. Nevjerovatno koliko grijesimo i pravimo gluposti..onda pada samopouzdanje i kola idu nizbrdo...Kad bi poceli igrati kako znamo, mogli bi dalje...Ja sam se bas nasekirao i to bas zbog toga sto vidim da zele, hoce...ali ih ruke ne slusaju...Trebali smo kakvog psihologa angazovati...
“If all else perished, and he remained, I should still continue to be; and if all else remained, and he were annihilated, the universe would turn to a mighty stranger.”

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 19 jan 2015, 19:57

Consigliere je napisao/la:Gubimo od Tunisa, dobijamo Hrvatsku i oprastamo se... nasa posla! :mrgreen: :urnebes:
Bgm ne bi me cudilo.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 19 jan 2015, 19:57

Dakle, ako se zatvori krug od tri reprezentacije sa po jednom pobjedom i porazom najbolje mjesto će zauzeti ona reprezentacija koja računajući samo utakmice među tim reprezentacijama ima najbolju gol razliku. Ukoliko je ta gol razlika ista tek onda se gleda ukupna gol razlika.

Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Effenberg » 19 jan 2015, 19:58

Consigliere je napisao/la:Gubimo od Tunisa, dobijamo Hrvatsku i oprastamo se... nasa posla! :mrgreen: :urnebes:
Ovaj scenario mene najozbiljnije ne bi nimalo zacudio.
Mi smo ti "masters of disasters" :urnebes:
Coronados de gloria vivamos,
O juremos con gloria morir!

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 19 jan 2015, 19:59

Klasika. I ostaje: [youtube][/youtube]

emil02in
Kontakt:

Post Postao/la emil02in » 19 jan 2015, 20:00

Ma ljudi šta je sa vama,evo pitanje dana :KO ĆE NASLJEDITI PRCU ILI NEKOG DRUGOG KAD NAM OMLADINSKE SELEKCIJE NE IGRAJU KVALIFIKACIJE?
I onda se čudimo što nemamo uspjeha u sportu,pa hebeno kosovo ima U21selekciju a mi nemamo?
Momcima svaka čast,idemo dalje na sljedeću utakmicu!
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE

kupus army
Kontakt:

Post Postao/la kupus army » 19 jan 2015, 20:00

Imal neko link za Tunis-Austrija??
Kao dijete 's tobom ja osjetilo bol,svu srecu ovog svijeta,dobro,a i zlo!

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 19 jan 2015, 20:01

Jesmo li to vec unaprijed utefterili pobjedu protiv Tunisa :rol: :rol: genijalni smo :P

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 19 jan 2015, 20:02

muhamedkonjic je napisao/la:

Ma nema veze skontao sam da si se zbunio ali mozemo protiv Hrvatske mozemo svakog pobjediti ali tesko ako imamo tehnickih gresaka kao danas. Ali ako mi dobijemo Tunis, Tunis dobije Austriju.....Pa Makedonija dobije Austriju onda Austriju ostaje na 4 boda posto sam vec uracunao pobjedu protiv Irana. Tunis dobije Austriju i Irana izgubi protiv nas oni imaju 4, mi imamo 4 ako ne pobjedimo Hrvatsku sto necemo uraditi i ostajemo na 4 boda.

Znaci mi dobili Tunis,Tunis Austriju a Austrija nas, svi na 4 boda ko ide dalje ovdje onda?
Zatvara se krug između nas i te dvije repke. Pošto mi imamo pobjedu protiv Tunisa (recimo), Tunis protiv Austrije i Austrija protiv nas onda smo na istom i gleda se gol razlika. Trenutno, mi imamo gol razliku 0, Tunis -11 (ne računajući trenutnu tekmu) i Austrijanci isto 0 (ne računajući trenutnu tekmu). Što znači da mi ne smijemo sebi dozvoliti da izgubimo puno od Hrvata a da Tunis dobije puno Irana. Više ćemo znati prije zadnjeg kola, al' otprilike rečeno vrtit će se gol razlika oko 5 golova između nas i Tunisa. Eh hahaah sad je moguće i da možda Makedonci razbiju Austriju (al' sumnjam) pa da se Austrija i Tunis biju za četvrto mjesto a mi da budemo treći :D

Uglavnom, rano je još da se išta prognozira, treba sačekati ovu utakmicu i iduće kolo. A najjednostavnije Austrija da dobije Tunis i mi da dobijemo Tunis i završeno, mi četvrti Austrijanci treći Tunis ispada :salut:

EDIT: Ako je ovako kako kaže @Duke onda dobijemo Tunis više razlike nego što Tunis dobije Austriju i idemo dalje? :crazy:

Edit na kvadrat: Ne znam ustvari ne mogu računati puna mi glava informacija :lol: Daj da dobiju Austrijanci i da znamo šta trebamo raditi jednostavno na sve ili ništa protiv Tunisa i ispušimo na kraju :P
Zadnja izmjena: FaraonTM, dana/u 19 jan 2015, 20:05, ukupno mijenjano 2 puta.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 19 jan 2015, 20:02

let3 je napisao/la:Jesmo li to vec unaprijed utefterili pobjedu protiv Tunisa :rol: :rol: genijalni smo :P
Nismo, to gubimo sigurno. Protiv Hrvatske smo upisali 2 boda :mrgreen:

topnik1
Kontakt:

Post Postao/la topnik1 » 19 jan 2015, 20:02

kupus army je napisao/la:Imal neko link za Tunis-Austrija??
http://atdhe.fm/handball/stream-3a49c3- ... vs-tunisia" onclick="window.open(this.href);return false; nije neka slika ali se moze gledati ;)
Grijesiti je ljudski,ali ako vam se gumica istrosi prije olovke,malo ste pretjerali!!

VOLIM TE ČELIK!!!!!

Odgovori

Natrag na “Rukometna reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.