Rukometna reprezentacija BiH

Moderator/ica: Pasha

Da li ste zadovoljni izborom Ivice Obrvana za novog selektora?

Super zadovoljan
46
23%
Zadovoljan
76
39%
Nemam stav
33
17%
Nezadovoljan
14
7%
Katastrofa
27
14%

Ukupno glasova: 196

armin
Kontakt:

Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post Postao/la armin » 19 jan 2015, 22:36

Najbitnije je da sami odlučujemo o prolazu dalje, ako ne možemo ostvariti dvije pobjede iz 5 utakmica, ne trebamo ni ići dalje.

Žao mi samo Burića šta je sve danas odbranio, a realno je Vražalić najveći krivac za poraz.

Ali, glavu gore i do pobjede protiv Tunisa. :bih: :bih:

bulbasor
Kontakt:

Post Postao/la bulbasor » 19 jan 2015, 22:40

rishaaa je napisao/la:Da ne imenujem,mozete ih sami prepoznat,al' je živa istina da naša repka ima 3 izrazito glupa igrača... Jer ono sto su uradili ono nije neiskustvo,nego samo moraš biti glup!
a koji su bili tvoji u ovoj utakmici?? :mrgreen: :mrgreen:
Zemljo tisućljetna na vjernost Ti se kunem!

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 19 jan 2015, 22:41

oni ne trebaju da padnu psihički u meču sa Tunisom jer jednom probaš pa zamalo pa durgi put pa zamalo al oba puta sam sebe ubiješ kako preživjeti taj psihički momenat e to je ta razlika ako uspiju prevazići biće dobro..

bazeni
Kontakt:

Post Postao/la bazeni » 19 jan 2015, 22:42

Ma ako ne dobijemo Tunis,realno nismo zaslužili proći grupu.A meni je najviše žao što unatoč našoj baš lošoj igri protiv Aus i Mkd opet malo nam je falilo,posebno kad pogledate rezultate 2 odnosno 3 razlike...
Sent from Tapatalk

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 19 jan 2015, 22:45

Ma nije Ovcina seljak vec je problematican od kada se rodio. Uvijek bio i ima te nekad glupe poteze..utakmicu je lose odigrao.

bulbasor
Kontakt:

Post Postao/la bulbasor » 19 jan 2015, 22:46

Gledao sam Tunis protiv Hrvatske, i sigurno je da su fizicki dominantniji u odnosu na nase, igraju jako grubo i mislim da ce biti puno iskljucenja. Moramo ubrzati igru kad imamo igraca vise u napadu i praviti visak na krilu. Protiv Tunisa ce puno teze ici spustanje lopte na pivota...

Idemo se pobiti muski jer sami od sebe zavisimo...
Zemljo tisućljetna na vjernost Ti se kunem!

topnik1
Kontakt:

Post Postao/la topnik1 » 19 jan 2015, 22:47

Kako god da se završi, OGROMAN uspjeh je ovo za mene. Ni sekunde ne treba biti ljut ni na koga :bih:
Grijesiti je ljudski,ali ako vam se gumica istrosi prije olovke,malo ste pretjerali!!

VOLIM TE ČELIK!!!!!

Buba00
Kontakt:

Post Postao/la Buba00 » 19 jan 2015, 22:49

Danas sam izgubio par godina zivota. Ja cijenim i ovo sto su otisli al steta je samo sto ovako glupi ispadaju. Imaju dva igraca vise dobijaju gol , jaka odbrana a u napadu se gube ko mala djeca. I prvi dan sam rekao ovaj Ovcina da sta valjda ne bi igrao u kataru ma koliko god para zaradjivao. U ovim godinama on bi jos bio u evropi.

Odbrana nam je vrh nema se sta reci stvarno zatvorit lazarova jednog tako!! :thumbup:

Napad nam je ocaj , nemamo sutera , krila da ne govorim. Svaka lopta u napadu je strepnja, inace u rukometu se svi boje kad je protivnik u napadu jedino mi se bojimo kad su nasi u napadu. veca mogucnost da ce nam ljudi opalit kontru nego sto cemo mi dati gola.

Prce vidi se da zna al nema snage , Vrazalic :problem: , Ovicna :beba: ,

Braca Buric :tokralju: :tokralju: :tokralju:

Markovic svaka mu cast sa ovakvim igracima ovo napravit i ovo je previse vjerujte mi...

I kad mi kaze nemamo srece , sreca prati hrabre a mi smo u ove dvije utakmice bili pic.. najvece.. Pa opali je sta cekas da je sami uzmu ... I nekad imam osjecaj da su nam pojedini igraci u nedostatku sa inteligencijom.

Ne pravim se strucnjak al ovo je realnost kad gledas malo prvenstvo ja mislim da niko ne pravi smjesnije i gluplje greske nego mi. Onaj hoce da lobuje golmana pa hajd da promasi ili precku nego covjek je zivu hvata. Nije nedostatak ni snage ni volje vec cisto ne znanje...

Bilo kako bilo sa par igraca ako Bog da bice od nas nesto.. Momcima svaka cast ostaje zal jer sumnjam da cemo sta moci protiv ova dva protivnika al OK!! :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 19 jan 2015, 23:01

bulbasor je napisao/la:Gledao sam Tunis protiv Hrvatske, i sigurno je da su fizicki dominantniji u odnosu na nase, igraju jako grubo i mislim da ce biti puno iskljucenja. Moramo ubrzati igru kad imamo igraca vise u napadu i praviti visak na krilu. .
e ovo i jeste problem što i kad imamo igrača više mi ne možemo da nprvaimo višak jer imamo sporu tranziciju lopte i pozicija igrača tako da meni to što će oni imati neko isključenje više zbog grublje igre nimalo ne ohrabruje

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 19 jan 2015, 23:02

Nemam ja ljudi živacaa za ove naše rukometaše, ja sam bolan više od pola kutije cigara sljuštrio za vrijeme ove utakmice :lol:
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Chapman
Kontakt:

Post Postao/la Chapman » 19 jan 2015, 23:02

Predlazem da se ne prica o trecem mjestu, nego da se ocekivanja smanje. Nije Tunis naivna ekipa, bice veliki uspjeh ako ih pobijedimo, pogotovo sa tragikomicnim greskama kakve se desavaju u zadnje dvije utakmice.

Kako god, šteta jer nakon košarkaša u Sloveniji prije godinu i po, sada opet imamo ekipu koja manjak kvaliteta nadoknađuje tim pozitivnim ludilom i borbom, i opet ih njihove vlastite greske udaljavaju od rezultata. Nadam se da ce se sabrati i protiv Tunisa odigrati bez gluposti, i izboriti plasman dalje koji, realno, ne bi bio nezasluzen. :bih:

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 19 jan 2015, 23:04

Nije to Ovcina uradio nakon sto je usr'o akciju,nego nakon sto je dobio 2 minuta iskljucenja u 58.minuti utakmice.
Ja sam s usana procitao "Pusti me",a ne to sto vi govorite.Donekle ga razumijem,jer smo zbog njega izgubili i svaku nadu da mozemo do remija barem i bio je ljut sam na sebe,vjerujem da ce se izvinuti Jankovicu i u tom trenutku je tako reagovao iz afekta,da se vodilo i da ga je zagrlio sigurno ne bi onako reagovao.
Ne znam za vas,ali meni je Ovcina totalna enigma kao igrac.Nekad odigra odlicno,a nekad usere,da to bude za rubriku vjerovali ili ne.Nekad zabije nemoguce,a onda sledeci sut sj'ebe da valja.Npr. protiv Islanda u Sarajevu je bio katastrofa u drugom poluvremenu,dok je u Islandu bio odlican.Ali sta cemo,kad bolje od njega i Faruka na drugoj strani nemamo.

Da imamo iole dobro beka da ga zamijeni,Prce bi veceras presjedio utakmicu.Kao amater kakav,dvije greske u koracima je napravio.Jednostavno nije isti nakon povrede.Mene najvise nervira sto ne smije da suta,nego pusta da Malinovic preuzme odgovornost na sebe.

Kao sto je neko napisao nakon Austrije,problem je sto nasi reprezentativci mahom igraju samo odbranu u svojim klubovima i bas se vidi koliko nam je napad jadan.Svi koji prate rukomet znaju da kad golman ima 18-19 odbrana u 99% slucajeva ta ekipa i pobijedi,to dovoljno govori kakav je nas napad,kad nisu mogli iskoristiti sve sto je Buric veceras odbranio.Za mene je nepojmljivo da imamo 20 izgubljenih lopti,to je statistika ono bas da se zapitas.Da je Buric veceras primao kao protiv Irana u prvom poluvremenu osramotili bismo se propisno.
Cijeli napad nam igra na silu nekako.Bilo je nekih akcija kad su Buric i Peric bili na terenu u drugom poluvremenu,a u prvom je bilo katastrofa.
Ali ono sto je nepojmljivo,za minutu i po,koliko smo imali 2 igraca vise,ne dati ni jedan gol,a primiti jedan je katastrofa.
O kontrama necu ni da pricam..

I ne znam za vas,ali ja bih cesce ubacivao Perica.Momak ima muda i kad vidi da niko ne smije uzme loptu i krene naprijed,a imao je 3 odlicne asistencije za Burica veceras.

Za mene,koliko je kriv Vrazalic,kriv je i Terzic.Ganjamo rezultat,zadnje minute utakmice,a on puca "tako jako" da mu golman uhvati loptu :facepalm:

Zaboraviti totalno na utakmicu s Hrvatskom,jer tu nemamo sta traziti,nadat' se da ne izgubimo sa vise od 5 golova razlike i sa sto manje nereda u Mostaru :D
#miasanmia

Željooooo
Kontakt:

Post Postao/la Željooooo » 19 jan 2015, 23:07

Ovaj danas poraz je za mene katastrofa, ne toliko zbog rezultata nego zbog ponašanja pojedinih igrača. Imati 20 izgubljenih lopti u ovakvoj utakmici je odraz neozbiljnosti, loše komunikacije kao i nedostatka koncentracije, da Burić nije bio raspoložen na golu Makedonija bi nas osramotila.Nije mi jasno kako ne znamo iskoristiti situacije gdje imamo igrača više pa ozbiljne reprezentacije za par sekundi to riješe dok mi meljamo loptu, danas sam poceo psovati kad nam Makedonci sa dva igrača manje zabijaju gol a mi njima nismo zabili gol. Prce je bljesnuo u one dvije tekme protiv Islanda i onda je raja ocekivala da ce preuzeti ulogu tog vođe i biti najbolji u ekipi a on uz Vražalića najlošiji u našoj reprezentaciji, ono što posebno upada u oči je da Prce baš usporava napad, a da u odbrani mu igrači koje on cuva bježe prelagano. I od Karacica sam iskreno više očekivao, on nam je kljucan igrac. Jedine danas pozitive stvari su Burić koji je stvarno imao par fantastičnih odbrana i držao nas u životu , Malinović koji ima damu do poda, i jedan od rijetkih naših igrača koji smije opucati sa vanjskih pozicija i Perić, kakva igra danas :tokralju: zabio par golova, par asistencija, podsjeca inteligencijom na Ivano Balića, još samo da ima šut bio bi fantastičan igrač. Ostala je tekma protiv Tunisa, ona nam je kljucna, oni su divlja reprezentacija, udraju se opasno, trebamo ih na pametan način dobiti isto kao što je Makedonija uradila..
Zadnja izmjena: Željooooo, dana/u 19 jan 2015, 23:09, ukupno mijenjano 1 put.
Zeljo mi je kao mater i otac, krvno smo vezani! Da je u sedmoj ligi i da igra najdosadniji fudbal na svijetu - to je moj tim i ja sam uz njega. Ove evropske timove biram po ukusu, nesto kao curu. Kad mi dojade mogu ih odyebat i trazit novi tim.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 19 jan 2015, 23:08

Hasanefendić poludio,

http://sportsport.ba/rukomet/hasanefend ... bih/151191" onclick="window.open(this.href);return false;
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

sigurnoable
Kontakt:

Post Postao/la sigurnoable » 19 jan 2015, 23:10

Virtu4l je napisao/la:Hasanefendić poludio,

http://sportsport.ba/rukomet/hasanefend ... bih/151191" onclick="window.open(this.href);return false;
Ali covjek "melje" nikako da stane :rol: :rol:

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 19 jan 2015, 23:10

Jedino dobro u ove dvije utakmice je odbrana a iza nje i cijenica da je Buric dokazao da moze odlicno braniti i nositi ekipu. Tesko je bilo sta reci nakon danasnjeg poraza medjutim ekipa treba da zadrzi duh i nastavi da se bori a ne da se narusava timska atmosfera svakakvim izjavama i odyebavanjem saigraca koji ti daje podrsku. Pa ja prvi put vidim onakvu situaciju zaista.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

HeraklitMracni
Kontakt:

Post Postao/la HeraklitMracni » 19 jan 2015, 23:12

malo skrecem s teme , al ko je onaj grmalj covjek celav u naocalama uvjek bude kad igra bosna sarajevska rukomet i kad igra reprezentacija uvjek se vrti tu oko igraca ?

esprit24
Kontakt:

Post Postao/la esprit24 » 19 jan 2015, 23:13

lik je totalno puko :o :o :o i po njegovoj prici mediji u tunisu vrse pritisak na njega i na ekipu, tako da je tu nasa sansa

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Biti srcem vezan, u tome leži snaga..

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 19 jan 2015, 23:14

sigurnoable je napisao/la:Ali covjek "melje" nikako da stane :rol: :rol:
Sad je jasno pod kolikim su pritiskom.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 19 jan 2015, 23:14

HeraklitMracni je napisao/la:malo skrecem s teme , al ko je onaj grmalj covjek celav u naocalama uvjek bude kad igra bosna sarajevska rukomet i kad igra reprezentacija uvjek se vrti tu oko igraca ?
Djone???
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

Odgovori

Natrag na “Rukometna reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.