Tog Srbina ne mogu da komentarišem...
go.vno Haurdića zatjerati iz svetinje!
Jedan od razloga zašto nisam dugo pisao iizmeđu ostalog su i ovakvi komentari od naših navijača za naše igrače.Nisam želio ni mogao ulaziti u diskusiju s nekim ko naše igrače dijeli po naciji, vjeri, porijeklu i ostalim za mene zaostalim, turobnim nadimcima iz nekog za mene ružnog vremena.Nadao sam se da među nama nema takvih, međutim očigledno da i nas ima svakakvih.Znamo se hvaliti da smo najpametniji, najljepši, da na je našem pdf najviše humora, ali kad sagledate neke postove vrlo lako se može doći do drugačijeg zaključka.Nisam primjetio da simpatizerima Sarajeva, Želje, a što je najtragičnije po nas ni navijača zrinjskog smeta odakle im dolaze igrači.Bitno im je samo šta će taj dotični dati na zelenom terenu 90 minuta.Eh sad moj zizu na osnovu toga možda si ti upravu, ali ja ću ti reći da ni ljude ni igrače nisam i nikada neću dijeliti po tom odakle su i ko su.Jedino mjerilo u mom životu je je kakav si čovjek i kakav si igrač.Što se tiče Haurdića a i svih drugih "sa strane" možeš li se sekund pogledat u ogledalo i pitati kako bi bilo tebi da dođeš u ekipu kao oni protekle jeseni u kojoj dva-tri "domicilna" igrača dijele svlačionicu po svim mogućim šavovima.Upitaj se kako bi se ti tu ko stranac osjećao i ja i dalje mislim da je sav onaj jad od jeseni mnogo žutih i crvenih čisti odraz do čepa naelektrisane atmosfere u svlačionici, a ti vjerovatno znaš pod koje sam igrače mislio pod onim "domicilnim", a što je još tragičnije jedan od njih najglasniji apsolutno da nije bilo rata ne bi vidio Mostar kakav je.Ako je gospodin toliki Mostarac nek pokaže šta je to njegova dedovina u Mostaru, gdje su te ulice koje su ga odgojile i ko je ta raja s kojom se družio i s kojom je odgojen.Ako znaš ti reci mi ili upitaj njega u koji je to gradski vrtić išao ili u koju je to gradsku školu upisan u prvi razred.Ja ti mogu slobodno pokazati selo odkale je gospodin ako ga ima na karti pošto je malo, no međutim za mene ni to nije problem, ja sam ga prihvatio ko svog jer nosi naš dres.Ali onog trenutka kad počne rovariti i činiti svakojake gadosti protiv "mog" kluba, a "mog" zato što sam možda jedan od rijetkih koji je rođen između starog Veležovog i BB, što znači da od kad zna za sebe znam samo za jedan šljunkoviti i jedan travnati teren na kojima je prošlo moje djetinjstvo.Ali da ne bi dužio i smarao druge još bih te javno želio upitati a i sve nas da mi pošteno odgovoriš na jedno pitanje.Sve utakmice jesenjeg dijela u kojima su nastupili Popović i Vladavić, možeš li napraviti analizu i onda da svi diskutujemo koji je od ova dva igrača bar onako s tribina gledajući izgarao, trudio se ili se najviše zajebavao i ulagivao raji.Znanje, broj golova, asistencije zanemari, ali samo mi navedi po tebi ko se je više trudio ili bar pokušavao igrati za naš klub.Ja bih lično volio da se naš tim sastoji od 11 mostarskih igrača, ali mislim da je to moguće isto toliko kao kad bi rekli BIH će biti za dva mjeseca najbogatija zemlja na svijetu.U ovom trenutku realno to je utopija i nemoguće.Zato za kraj ako možeš evo ti još jedno pitanje pa mi odgovori jako me zanima.Dejan Drakul (nažalost pokojni), Hadžiđulbić, Ivetić, Miloš Ognjenović, Stokić, Okić, Knežević, Danijel Majkić, Maletić, Blagojević, Janković, Nikolić, nadam se da si gledao i da se sjećaš ovih igrača e sad ih usporedi sa ovim Čolić, Škaljić, Vladavić, reci mi molim te ova trojica "domicilnih" po čemu su to oni molim te zadužili, ostali ljudi do kraja karijere, bili fer prema klubu koji ih je ostvorio i po čemu su oni bolji i zaslužniji po bilo čemu od ovih gore nabrojanih igrača koji su došli iz drugih sredina i država.
Šta se god desilo nikad se neću navesti da dijelim ljude po porijeklu i ostalim predrasudama, samo po jednom i najbitnijem budi čovjek, gini za mog Veleža i dok god igraš za njega, budi svjestan da igraš za klub koji ima u osnivanju i postojanju svih ovih skoro 100 godina sasvim nešto drugo od vjere, boje kože, pripadnosti naciji i dok god igraš za Rođene moraš biti sretan što si ROĐEN.
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA.
Samo je jedna riba- Pastrmka!!!