Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog

gost
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji B

Post Postao/la gost » 30 jan 2015, 12:02

Ajax je napisao/la:
gost je napisao/la:Pa ako ga nema, onda je super. Odnosno, ako je Edin toliko veliki čovjek da će da pređe preko svega.
Preko cega, svega ????
gost je napisao/la:I izlažem svoj stav spram toga pitanja,stav koji je očito suprotan tvome. Ja za razliku od tebe mislim da Muamer Tanković prvo treba zaslužiti da uopšte stoji blizu Edina Džeke, a tek poslije se može razmišljati o njemu kao reprezentativcu.
Eto nek Djuric netreba prvo zasluzit da uopste "stoji" "blizu" Dzeke. Samo zaboravio si da Vedo vec ima 30 godina i da ce Dzeko odigrati jos oko 4 godine a sta poslje ?? To je kriv selektor jer nije stvorio za 5 godina tog treceg, cetvrtog napadaca odnosno bar probao stvoriti. Tada se mu nebi moglo nista prigovoriti, a on je radio bas suprotno. Ti potencijalni napadaci bi se samo zbog tih poziva u reprezentaciju vjerovatno lakse prodali u bolje klubove i svi bi bili na dobitku.
To me zajebaješ sa pitanjem preko čega ???

Ovdje nije priča o potencijalnim napadačima nego o Muameru Tankoviću i Edinu Džeki. I čini mi se da si baš ti spomenuo mogućnost odnosa Džeke prema Tankoviću. Nije zar druže da si već to zaboravio ?

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 30 jan 2015, 12:08

Moraš se navići na to da počneš diskusiju o jabukama, a završiš je sa lubenicama, jagodama i kiselim kupusom.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 30 jan 2015, 12:18

gost je napisao/la:To me zajebaješ sa pitanjem preko čega ???

Ovdje nije priča o potencijalnim napadačima nego o Muameru Tankoviću i Edinu Džeki. I čini mi se da si baš ti spomenuo mogućnost odnosa Džeke prema Tankoviću. Nije zar druže da si već to zaboravio ?
Nikoga ja ne zajebavam. Znam samo za onu izjavi o Ibrahimovicu i Dzeki i po meni to bi moglo ( nadam se da nisam upravu ) zasmetati Dzeki kod Tankovica. Mada nije ni Hajrovic rekao nista drugacije odnosno rekao je puno gore o istom Ibrahimovicu i Dzeki. ( a i tada je trebao selektor da zavrsi posao a ne Dzeko )

A kada si vec mene citirao druze onda si trebao citirati i onaj dio koji je ovdje napisan desetak puta bar od vise ljudi a ti ga preskaces. Dzeko nije trebao da radi selektorov posao nagovaranja igraca. To je posao selektora svugdje u svijetu. To je potpuno pogresno jer Dzeko osim par lijepih rijeci nije u mogucnosti da odgovori igracu na ono sto igraca/e koji ima/ju vise ponuda najvise zanima ( buduca minutaza, pozicija, kako se slaze sa selektorom, kakvo misljenje ima selektor o njemu, itd.. ).
Da Dzeko nije radio ono sto netreba nebi sada doslo do potencijalnih problema ili sujete Dzeke i Tankovica, Hajrovica. Neko bi jednostavno rekli u najgorem slucaju. Tankovic se nije slagao sa proslim selektorom jer je sada novi selektor igrac je spreman da igra i gotova stvar. Sada je to puno teze.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 30 jan 2015, 12:25, ukupno mijenjano 1 put.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 30 jan 2015, 12:25

Zašto je onda Zlatan radio posao selektora i odigrao ključnu rolu u slučaju Tanković?
Voli te tvoje Sarajevo.

gost
Kontakt:

Post Postao/la gost » 30 jan 2015, 12:25

Ajax je napisao/la:
Nikoga ja ne zajebavam. Znam samo za onu izjavi o Ibrahimovicu i Dzeki i po meni to bi moglo ( nadam se da nisam upravu ) zasmetati Dzeki kod Tankovica. Mada nije ni Hajrovic rekao nista drugacije odnosno rekao je puno gore o istom Ibrahimovicu i Dzeki. ( a i tada je trebao selektor da zavrsi posao a ne Dzeko )

A kada si vec mene citirao druze onda si trebao citirati i onaj dio koji je ovdje napisan desetak puta bar od vise ljudi a ti ga preskaces. Dzeko nije trebao da radi selektorov posao nagovaranja igraca. To je posao selektora svugdje u svijetu. To je potpuno pogresno jer Dzeko osim par lijepih rijeci nije u mogucnosti da odgovori igracu na ono sto igraca/e koji ima/ju vise ponuda najvise zanima ( buduca minutaza, pozicija, kako se slaze sa selektorom, kakvo misljenje ima selektor o njemu, itd.. ).
Nije trebao da radi, ali je radio. Zbog toga što voli ovu zemlju i reprezentaciju, što je osjeća svojom. Čak je i svoj ugled stavio na kocku.

I sad bi ti njemu rekao, nisi trebao jarane to raditi, sad kusaj čorbu koju si sam zamijesio. A Muamerica ima da igra. Opći interes.**** ga Edine.

Kao što rekoh, žao mi je, ali ne pripadam krugu koji na taj način razmišlja.

SjeverniVjetar

Post Postao/la SjeverniVjetar » 30 jan 2015, 12:33

Ma stvarin su jasne, ako je Tankovic interes reprezentacije, a jeste, Dzeko treba da predje preko onoga sto je bilo(ako uopste ima neki problem) , sve drugo bi bilo glupo,nezrelo i stetno. Mislim da ce Mesa, ako do toga dodje, znati postaviti stvari.
Sve je ovo samo dokaz koliko je stete onaj nesretnik nanio reprezentaciji Bih. Jos dugo ce nas pratiti posljedice njegovog (ne)djela.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 30 jan 2015, 12:35

Virtu4l je napisao/la:Zašto je onda Zlatan radio posao selektora i odigrao ključnu rolu u slučaju Tanković?
Selektor Svedske je nadmudrio tvog idola. Na nacin da kada je vidio u medijima da je Dzeko razgovarao sa Tankovicem ( sto je prva greska da se je o tome uopste pisalo dok nije bilo zavrseno ) on je uradio ono sto je posao selektora. Otisao je licno i pogledao koji trening, utakmicu. Te razgovrao licno sa Tankovicem. Rekao mu da racuna na njega u nekoj mjeri sigurno ( moguce da je pri tome i malo slagao nebi li se igrac lakse odlucio ) jer zna jako dobro da kada jednom zaigra za njih da je onda njihov igrac. Na taj nacin dobiva veci izbor potencijalnih igraca i igra onaj koji je u najboljoj formi. To inace rade svi selektori osim Safeta. I da bi imao jos jaci argument zamolio je svog igraca ( Ibrahimovica ) da telefonski poprica sa Tankovicem i odvoji tih desetak minuta jer je odlucio da to moze pomoci u konacnoj odluci igraca sto je i logicno. Jer je Zlatan idol svima u svijetu a kamoli jednom Bosancu iz Svedske. I taj razgovor sa Ibrahimovicem nije presudio nego je bio samo da olaksa odluku. Jer Zlatan nije njemu naravno nista ni obecao jer je znao da selektor odlucuje sto je opet i logicno. Glavni posao je odradio njihov selektor. A Ibrahimovic mu je samo porucio
"Ibrahimović je kontaktirao mog menadžera i tako smo i stupili u kontakt. To je super. Ibrahimović je najveći fudbaler u Švedskoj. Kada vas on nazove, san se ostvaruje. Zlatan je Zlatan i nezaboravno je razgovarati s njim. Nije mi mnogo rekao za reprezentaciju. Rekao mi je samo da biram prema osjećanjima i da ne slušam nikoga. Tako sam i uradio".

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 30 jan 2015, 12:38

To je ono o čemu sam gore pisao, jabuke, lubenice, itd...

Žalosno je da se još uvijek diskutuje o ljigavoj porodici Tanković koja se popishkila po nama.
Voli te tvoje Sarajevo.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 30 jan 2015, 12:40

Virtu4l je napisao/la:To je ono o čemu sam gore pisao, jabuke, lubenice, itd...

Žalosno je da se još uvijek diskutuje o ljigavoj porodici Tanković koja se popishkila po nama.
Ne rise neki dan je objavio sliku sa starom koja je pokrivena. :lolno:
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 30 jan 2015, 12:41

gost je napisao/la:Kao što rekoh, žao mi je, ali ne pripadam krugu koji na taj način razmišlja.
Pogresno si ti mene razumio od pocetka. Po meni je Dzeko jedan od dvojice,trojice najbitnijih igraca i normalno da ako bi bilo ili on ili Tankovic nebi ni sekunde razmisljao o tome i da bi Tankovic ispao. Ja samo govorim da se nadam da do te dileme nece doci i da nije trebalo do nje doci uopste. I da nije zato samo kriv igrac, Tankovic. Samo to i nista drugo.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 30 jan 2015, 12:42

Sabinho je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:To je ono o čemu sam gore pisao, jabuke, lubenice, itd...

Ne rise neki dan je objavio sliku sa starom koja je pokrivena. :lolno:
Da, i izvinjavao nam se kad je zabio golove :puke:
Voli te tvoje Sarajevo.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 30 jan 2015, 12:59

Treba stvarno prekinuti pricu oko Tankovica, ali prvo sacekati u slucaju da Bazdarevic obavi razgovor sa njime ili se nesto eventualno promjeni.

Pa ako nas tad odbije ili prihvati, konacno zavrsiti sa tom pricom.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

edoo3
Kontakt:

Post Postao/la edoo3 » 30 jan 2015, 13:15

Ma ništa ne košta otići porazgovarati sa njim dok jos postoji šansa da zaigra za nas, nije to nikakvo ponižavanje niti padanje na koljena nego jednostavno želja za dugoročnom dobrobiti ove reprezentacije.Ako odbije okrenuti se drugim solucijama, alternativu pronalaziti u Đuriću,Mahmutovicu...
I maniti se ovih parola:ne treba nama izdajnik, mi hoćemo patriote to vise vodu ne pije. Nama treba igrač, profesionalac koji će pojačati reprezentaciju i to je to.
#15.10.2013 !!!

#Digni se iz pepela ,kao stoput do sada,
sad s mirisom ljiljana,ljubavi moja!!!

#Sjaji, sjaji Bosanski Dijamantu!!! # Edin Dzeko.

SjeverniVjetar

Post Postao/la SjeverniVjetar » 30 jan 2015, 13:22

edoo3 je napisao/la:Ma ništa ne košta otići porazgovarati sa njim dok jos postoji šansa da zaigra za nas, nije to nikakvo ponižavanje niti padanje na koljena nego jednostavno želja za dugoročnom dobrobiti ove reprezentacije.Ako odbije okrenuti se drugim solucijama, alternativu pronalaziti u Đuriću,Mahmutovicu...
I maniti se ovih parola:ne treba nama izdajnik, mi hoćemo patriote to vise vodu ne pije. Nama treba igrač, profesionalac koji će pojačati reprezentaciju i to je to.
:thumbup:

gost
Kontakt:

Post Postao/la gost » 30 jan 2015, 14:18

edoo3 je napisao/la:Ma ništa ne košta otići porazgovarati sa njim dok jos postoji šansa da zaigra za nas, nije to nikakvo ponižavanje niti padanje na koljena nego jednostavno želja za dugoročnom dobrobiti ove reprezentacije.Ako odbije okrenuti se drugim solucijama, alternativu pronalaziti u Đuriću,Mahmutovicu...
I onda Edin kaže, dosta je meni i Hajrovića i Tankovića, eto vam ioh, meni ovo više ne treba. Ne bi to bilo neko iznenađenje, ruku na srce. Al eto, nemam ništa protiv da se razgovara sa njim.....i da se razgovara sa Edinom....

I samo da dodam ovo, i meni je dosta priča o tome kako nama ne trebaju patriote nego profesionalci.......pa koji qrc navijate za reprezentaciju ako ona ne treba da oslikava identitet ove zemlje, ljude koji hiljade kilometara prelaze da bi je gledali.........šta Katar ima od toga da je kupio medalju u rukometu........

xavi26
Kontakt:

Post Postao/la xavi26 » 30 jan 2015, 14:28

gost je napisao/la:
I onda Edin kaže, dosta je meni i Hajrovića i Tankovića, eto vam ioh, meni ovo više ne treba. Ne bi to bilo neko iznenađenje, ruku na srce. Al eto, nemam ništa protiv da se razgovara sa njim.....i da se razgovara sa Edinom....

I samo da dodam ovo, i meni je dosta priča o tome kako nama ne trebaju patriote nego profesionalci.......pa koji qrc navijate za reprezentaciju ako ona ne treba da oslikava identitet ove zemlje, ljude koji hiljade kilometara prelaze da bi je gledali.........šta Katar ima od toga da je kupio medalju u rukometu........
nema jos nista, ali bi mogao imati medalju.. :D
Volim te Bosno!!!

edoo3
Kontakt:

Post Postao/la edoo3 » 30 jan 2015, 14:31

gost je napisao/la:

Ajde ti meni iskreno reci da li voliš više vidjeti Begovica, Medunjanina, Hajrovica na terenu ili Anela Hadzica. Prvi su svojevremeno važili kao izdajice ove zemlje dok je Anel patriota koji uci Fatihu,pjeva himnu... Volio bih i ja da njima svima kuca srce za BIH ali mi nismo otišli u Brazil zahvaljujući patriotima nego gle čuda zahvaljujući izdajicama u liku Harisa Medunjanina, Izeta Hajrovica, Asmira Begovica..Sve ostale selekcije duplo jače od nas traže igrače, kvalitet, profesionalce idu im na noge, samo nama eto mora biti pored svega toga zadovoljen i taj faktor patriotizma.Kao da mi raspolažemo sa toliko velikim brojem talenata koji jedva čekaju da ih se pozove pa sad trebamo i po stepenu patriotizma selektirati igrače.Zbog svog mentaliteta smo izgubili mnogo igrača tako da nam je svaki kvalitetan igrač i više nego dobrodošao.
#15.10.2013 !!!

#Digni se iz pepela ,kao stoput do sada,
sad s mirisom ljiljana,ljubavi moja!!!

#Sjaji, sjaji Bosanski Dijamantu!!! # Edin Dzeko.

gost
Kontakt:

Post Postao/la gost » 30 jan 2015, 14:31

xavi26 je napisao/la: nema jos nista, ali bi mogao imati medalju.. :D
pa da, to ti i kažem...i šta onda....

gost
Kontakt:

Post Postao/la gost » 30 jan 2015, 14:38

edoo3 je napisao/la:
Ajde ti meni iskreno reci da li voliš više vidjeti Begovica, Medunjanina, Hajrovica na terenu ili Anela Hadzica. Prvi su svojevremeno važili kao izdajice ove zemlje dok je Anel patriota koji uci Fatihu,pjeva himnu... Volio bih i ja da njima svima kuca srce za BIH ali mi nismo otišli u Brazil zahvaljujući patriotima nego gle čuda zahvaljujući izdajicama u liku Harisa Medunjanina, Izeta Hajrovica, Asmira Begovica..Sve ostale selekcije duplo jače od nas traže igrače, kvalitet, profesionalce idu im na noge, samo nama eto mora biti pored svega toga zadovoljen i taj faktor patriotizma.Kao da mi raspolažemo sa toliko velikim brojem talenata koji jedva čekaju da ih se pozove pa sad trebamo i po stepenu patriotizma selektirati igrače.Zbog svog mentaliteta smo izgubili mnogo igrača tako da nam je svaki kvalitetan igrač i više nego dobrodošao.
Prevashodno smo na svjetsko otišli zbog Edina Džeke, Emira Spahića, Miralema Pjanića, Vede Ibiševića...dakle ljudi koji su ovu reprezenatciju oduvijek doživljavali kao svoju.

Porediti slučaj Asmira Begovića sa Muamerom Tankovićem je naprosto degutantno.....

I da, kad smo već kod drugih reprezentacija, ne trebamo ići daleko da bi tražili uzora.....Hrvatska....šta god tražili i ko god im trebao, oni nikad neće dopustiti da im se reprezentacija zbog bilokoga ponižava......zato i jesu veliki, zato i dobiju sve što traže.......

rishaaa
Kontakt:

Post Postao/la rishaaa » 30 jan 2015, 14:45

Virtu4l je napisao/la: To je ono o čemu sam gore pisao, jabuke, lubenice, itd...

Hajd bolan navik'o si ti na to... Još će oni tebe zalit' :D Ništa novo za tebe :kafa:
Sarajevo, Mostar, Tuzla, Goražde
Višegrad i Foča s tugom osviće
junak do junaka, sada stoje svi
na braniku Bosne znaj te dušmani!!!

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: BiH26, bvsic, eldo, klasik, MiranGlasnic, torbica, Zglavkar i 49 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []