Film - najbolji režiseri

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Najbolji reziser od ponudjenih po vama je:

Anketa je završila: 04 apr 2015, 17:33.

Scorsese
13
38%
Nolan
6
18%
Fincher
2
6%
Tarantino
7
21%
Hitchcock
6
18%

Ukupno glasova: 34

MartinScorsese
Kontakt:

Re: Film - najprecijenjeniji svih vremena

Post Postao/la MartinScorsese » 31 jan 2015, 01:30

messilla je napisao/la:Apdejt. :mrgreen:

slika

:D ima ovdje doosta filmova kojima sam dao 10/10

filip13

Post Postao/la filip13 » 31 jan 2015, 08:50

kum večeras u 22 i 30 na tv 1

johnnyyK
Kontakt:

Post Postao/la johnnyyK » 31 jan 2015, 13:41

filip13 je napisao/la:kum večeras u 22 i 30 na tv 1
preporučujem ovima što su ga "smjestili" na ovu listu da obnove gradivo :kafa:

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 31 jan 2015, 15:22

a nemoš reć da je godfather precijenjen nikako :facepalm:
naprijed rejal

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 31 jan 2015, 15:33

Drive, najvece sranje od filma koje sam vidio ali je iz nekog razloga popularan. Bizaran film, mozda bi prosao kao nekakav pokusaj satire filmova o superjunacima, ali pravi sou je sto film zeli biti ozbiljno shvacen. One scene sa mafijasima su smijesne, kao da ih je snimao Ed Wood.

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 31 jan 2015, 15:38

Sveti je napisao/la:a nemoš reć da je godfather precijenjen nikako :facepalm:
Kaze meni jedan jaran da mu je predosadna scena vjencanja na pocetku filma :rol: Naravno, u Transformersima je uzivao od pocetka do kraja :urnebes:
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 31 jan 2015, 15:56

Kawhi je napisao/la:Silver Linings Playbook
slika slika
Razočarao si me Charlie. :(
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

DrDule
Kontakt:

Post Postao/la DrDule » 31 jan 2015, 20:06

SiamoNoi je napisao/la:Da svi ocijenjuju "realno" po kvaliteti filma te ocijene ne bi imale nikakvog smisla.
Ostao sam ti duzan odgovor, malo realnija ocena bi bila kada bi se oduzele ekstremne vrednosti i tu mislim na 1 i 10, posto neki razmisljaju u tom pravcu da ako im se svidja daju 10, a cim im se ne svidi daju 1.Za Sosenk recimo oko 57% ljudi od ukupnog broja koji je ocenilo film dalo je 10.
Moguce da i ja gledam pogresno na imdb sto smatram da je sistem vrednosti i da bi trebalo da pronadjem neki drugi relevantniji sajt posto na osnovu ocena kod nekih filmova ja formiram ocekivanja.Cini mi se da imdb je bas pogodan sajt za manipulaciju, propagandu i potpuno kontrolisanje trzista.Mi hocemo da biramo film, a zapravo je obrnuto i vecina ce odmah da pogleda te sa vrha lestvice(sto po broju glasova ili koju ocenu ima).Na televiziji ces uvek te najpopularnije koja masa naravno razume uvek da nadjes na tv-u.Jos jedan problem je sto zapravo neki ljudi imaju predrasude prema starijim filmovima, ne deluje im na prvi pogled uopste zanimljivo i ne nalaze se u tome zato sto su bas stari. Uz to naravno ne mogu svi da razumeju neku dublju i skrivenu poruku filma.

Secas se mozda da je na yt pre like/dislike si ocenjivao video-klipove sa zvezdicama? :mrgreen:

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 31 jan 2015, 20:56

calcio je napisao/la:Drive, najvece sranje od filma koje sam vidio ali je iz nekog razloga popularan. Bizaran film, mozda bi prosao kao nekakav pokusaj satire filmova o superjunacima, ali pravi sou je sto film zeli biti ozbiljno shvacen. One scene sa mafijasima su smijesne, kao da ih je snimao Ed Wood.
[youtube][/youtube]
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Klare

Post Postao/la Klare » 31 jan 2015, 21:47

Drive je velicanstveno remek djelo, jeste da je cudan ljudima koji ga ne vole, ali to je sto ne znaju, ne razumiju nesto toliko savrseno.

sombrero
Kontakt:

Post Postao/la sombrero » 31 jan 2015, 22:10

može on biti sniman ne znam kakvom tehnikom, ali one scene sa mafijašima koji bahnu niotkud i ono rezanje vena iz čista mira skalpelom (ako se dobro sjećam) je jedna od najglupljih scena ikad snimljena, niđe veze... i drugo, glavni glumac uopšte nije faca za neku takvu ulogu
dok je npr. soundtrack odličan

calcio
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 31 jan 2015, 23:45

:crazy: Kao satira filmova o superjunacima bi mogao proci, ali kao sto rekoh, film uopste nije otisao u tom smjeru nego je mrtav-ozbiljan. He's real human being, a real superhero, kao sto kaze pjesma iz filma.
Give me a break... :hmmmm:
Vec sam spomenuo Ed Wooda, da se nadovezem, njegov Plan 9 je mogla biti odlicna satira na tadasnje filmove o marsovcima ali je covjek sebe shvatao previse ozbiljno. Pogledati Kubrickov Dr Strangelove da se vidi kako se pravi pita od govana, jer i on je na tom filmu poceo raditi kao ozbiljnom trileru o nuklearnom oruzju ali je na vrijeme shvatio da to nije to i napravio mozda najbolju satiru svih vremena.
Drive ima ozbiljne probleme sa konceptom, radnjom i castingom (oni lafo mafijasi koji ni mog bratica od 4 godine ne bi uspjeli prepasti). Jedno od osnovnih dramaturskih pravila je to da karakteri moraju imati motivaciju zasto rade stvari koje rade, inace ce film biti jako nerealistican. Taj film obiluje karakterima koji rade stvari iz cista mira, nigdje motivacije na vidiku. Znaci mozes ti u film ubaciti masu scena koje su "cool", ali kao cjelina to ce biti jedna obicna nerealisticna izdrkotina. To su ogromni problemi koje ne moze spasiti ni jako zanimljiva kinematografija, koju pokazuje taj video gore. Tako da bih ja rekao da je bas suprotno, oni koji nesto razumiju o filmskoj umjetnosti - taj film uopste ne dozivljavaju kao nekakvo remek djelo. Naprotiv.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 31 jan 2015, 23:59

Klare isto kao sto ti kazes za Drive da je umjetnicko djelo i da ga mnogi ne kontaji kazem i ja za Into the Wild za te koji ga popljuju i kojima se ne svidi..

Klare

Post Postao/la Klare » 01 feb 2015, 00:23

OK, Drive je specifican film i shvatam da se nekom nije svidio, ali Into the Wild je ubjedljivo najveci smor ikada.

Lik je zapalio pare sto je neko tesko zaradio, odbacio skolu, odbacio zivot, odbacio sve sto nije smio i na kraju tako glupo stradao.
Da ti iskreno kazem taj lik je budala, a ne uzor.

Shvatam ja, nije sreca para puna vreca, i nije, ali zar nije pretjerivanje to sto je on uradio.

Da ne govorimo kako je film prespor i predosadan i...

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 01 feb 2015, 00:28

calcio je napisao/la: Tako da bih ja rekao da je bas suprotno, oni koji nesto razumiju o filmskoj umjetnosti - taj film uopste ne dozivljavaju kao nekakvo remek djelo. Naprotiv.
A npr kritičari ga doživljavaju kao odličan film i pokupio je brojne nominacije i nagrade, npr Godard kaže da je sve što je nekome potrebno da napravi film upravo žena i pištolj što je on uzorno dokazao sa svojim opusom npr Breathless, Pierrot le fou itd...

Likovi su ovakvi kakvi jesu upravo zato jer je ovo jedan film sa svim elementima neo-noira (spomenuta fatalna žena koja je zalutuala, good guy vitez u sjajnom oklopu i ti loši momci), dakle arhetipski likovi, nešto poput Grimovih bajki, obzirom da je on sunarodnjak Refna.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

calcio
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 01 feb 2015, 00:32

Samo dvije stvari mi se svidjaju sa filmom Drive i obje pripadaju gospodjici Hendricks. :kafa: :mrgreen:
http://celebritytoob.toobnetwork.com/wp ... icks01.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 01 feb 2015, 00:36

calcio je napisao/la:Samo dvije stvari mi se svidjaju sa filmom Drive i obje pripadaju gospodjici Hendricks. :kafa: :mrgreen:
Jedina mana tog filma je što nije bilo dovoljno njenih globusa.

Inače najbolji soundtrack u ovoj deciniji, i jedan od najdražih svih vremena.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 01 feb 2015, 00:44

@klare

Jeste pretjerivanje za ovaj nas svijet. Kod njega je ipak bila neka druga situacija, previse brz zivot i zivot na nacin koji zele njegovi roditelji. Ipak je momak cijenio neke vrijednosti koje sada mozda cijeni 1 od 1000 osoba, a roditelji su mu potpuna suprotnost pa je zapalio. E sada jest glupo zapaliti novac ili ostaviti auto ali nije zelio da mu budu u tragu..

Nakon toga mislim da je otkrio neke cari zivota za koje mnogi ne znaju. Zivot se svodi na posao i odmaranje nakon posla pa opet isto dok je on radio stvari koje voli, a bio u prirodi i sa ljudima koji mu odgovaraju, citao ono sto zeli i opet nije osjetio da mu nesto fali vec je bio sretniji nego kod kuce.

A ono za Aljasku je glupo sto je uradio i sto je otisao bez da se spremio. Glupost mu je to bila..

Ali uglavnom film ima pouke neke i djeluje zdravo na ljude. Njeguje neke vrijednosti kojd treba ali ima i tih nekih stvari koje ce ljudima biti cudne. Po meni je to jer ljudi imaju druge prioritete, genetiku, kucni odgoj i sta sve ne pogotovo u BiH gdje se ove vrijednosti iz filma uopste ne cijene pa bi ovaj lik u nasoj regiji mogso biti okarakterisan kao budala i nista drugo :D

Tritolone
Kontakt:

Post Postao/la Tritolone » 01 feb 2015, 02:18

Klare je napisao/la:Drive je velicanstveno remek djelo, jeste da je cudan ljudima koji ga ne vole, ali to je sto ne znaju, ne razumiju nesto toliko savrseno.
Samo da potpisem ovo kad se prica vec o Drive-u.

I stavim ovu stvar :cool:

[youtube][/youtube]
Io non rubo il campionato ed in Serie B non sono mai stato!

Urlando contro il cielo

Tu regina di milano
Io son pazzo di te

Go into a room too fast kid, the room eats you.

calcio
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 01 feb 2015, 03:25

Moze li neko obrazlozenje sto je Drive toliko dobar? Sta je to sto ga cini velicanstvenim remek dijelom?

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: delko, L-Train i 13 gostiju.