Ajax je napisao/la:I koja je to najbolja pozicija Salihovica u reprezentaciji @rusilac. Koliko vidim u zadnje dvije utakmice za svoj klub ga trener forsira kao klasicno krilo a po tebi bi trebao da odigra desetku ili zadnjeg veznog. Dali je moguce da nam napises svojih najboljih 11 da te lakse razumijemo ?? Jer po meni ( i jos mnogima ) je najbolji par zadnjih veznih Besic - Pjanic. Znaci ostaje jos samo desetka ili sam ja nesto pobrkao ??
I neme se tu sta osporiti cinjenica da Lulic igra dobro za svoj klub to je istina. Samo se ne slazemo oko pozicije koju bi trebao igrati Salihovica u prvom timu. Po meni Salihovic nije desetka.
Ne moramo ni igrati sa klasicnom desetkom,mozemo sa dva CM-a,a mozemo i sa klasicnom desetkom.U obje varijante Salihovic je bolje rijesenje od Medunjanina,da se ne ponavljam,objasnio sam gore i zasto.
Najbolji sastav svi znaju,Begovic,Mujdza,Bicakcic,Spahic,Kolasinac,Besic,Pjanic,Salihovic,Lulic,Dzeko,Ibisevic.
Ako cemo sa jednim napadacem onda na desno krilo Hajrovic ili Višća,to trenutno imamo.
Ako bi malo promijesali karte nista protiv ove opcije,Salihovic lijevo(krilo,sta god)Lulic desno(krilo,krilni napadac)a u tom slucaju se otvara mjesto u veznom redu a Medunjanina.
Poenta price da ne mozes tek tako igrace poput Ibisevica ili Salihovica preseliti na klupu,to su igraci koji mnogo znace i koji su mnogo dali.
Jos direktnije,poenta price je da ne moze Medunjanin prije Salihovica,ne moze ni po jednom postenom kriteriju.
PS:Licno mislim da i nije presudno da svaki igrac mora striktno igrati svoju pravu poziciju,bitnije je da se zna ko sta igra i da je to uigrano i funkcionalno.
Opet primjer,Njemacka je dosla do titule svjetskog prvaka sa Hovedesom na lijevom beku iako on to nije.
Dakle,nemam nista protiv ni Vede kao laznog desnog krila koji se uvlaci u sesnaesterac i Mujdze kao pravog desnog krila,cak mislim da to protiv slabijih protivnika treba igrati jer ih time zbunjujemo i uvijek im stvaramo visak na desnoj strani.Jaci protivnici su vec druga prica.