Sejad Salihovic

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Ajax
Kontakt:

Re: Sejad Salihovic

Post Postao/la Ajax » 01 feb 2015, 23:18

Ima vise varijanti samo po meni Salihovic nije desetka. Po meni inace vecina igraca trebaju igrati ono sto igraju za svoj klub. Znaci moze i ovako nesto sve zavisi u kakvoj formi ce biti koji igrac:

---------------------------- Begovic ----------------------------
Mujdza/Martic ----- Spahic -- Bicakcic/Sunjic -- Kolasinac
------------------------ Besic -- Pjanic -------------------------
Lulic ------------------------- X ----------------------- Salihovic
----------------------------- Dzeko -------------------------------

To naravno pod uslovom da se Lulic oporavi i da Hajrovic ne bude standardan za svoj klub. Mada sve vise razmisljam da bi mogli igrati i 4-1-4-1 umjesto 4-2-3-1. Znaci ovako

slika
DM - Besic
CM - Pjanic + jedan od CM.

Rusilac
Kontakt:

Post Postao/la Rusilac » 01 feb 2015, 23:21

Ajax je napisao/la:I koja je to najbolja pozicija Salihovica u reprezentaciji @rusilac. Koliko vidim u zadnje dvije utakmice za svoj klub ga trener forsira kao klasicno krilo a po tebi bi trebao da odigra desetku ili zadnjeg veznog. Dali je moguce da nam napises svojih najboljih 11 da te lakse razumijemo ?? Jer po meni ( i jos mnogima ) je najbolji par zadnjih veznih Besic - Pjanic. Znaci ostaje jos samo desetka ili sam ja nesto pobrkao ??
I neme se tu sta osporiti cinjenica da Lulic igra dobro za svoj klub to je istina. Samo se ne slazemo oko pozicije koju bi trebao igrati Salihovica u prvom timu. Po meni Salihovic nije desetka.
Ne moramo ni igrati sa klasicnom desetkom,mozemo sa dva CM-a,a mozemo i sa klasicnom desetkom.U obje varijante Salihovic je bolje rijesenje od Medunjanina,da se ne ponavljam,objasnio sam gore i zasto.

Najbolji sastav svi znaju,Begovic,Mujdza,Bicakcic,Spahic,Kolasinac,Besic,Pjanic,Salihovic,Lulic,Dzeko,Ibisevic.
Ako cemo sa jednim napadacem onda na desno krilo Hajrovic ili Višća,to trenutno imamo.
Ako bi malo promijesali karte nista protiv ove opcije,Salihovic lijevo(krilo,sta god)Lulic desno(krilo,krilni napadac)a u tom slucaju se otvara mjesto u veznom redu a Medunjanina.

Poenta price da ne mozes tek tako igrace poput Ibisevica ili Salihovica preseliti na klupu,to su igraci koji mnogo znace i koji su mnogo dali.
Jos direktnije,poenta price je da ne moze Medunjanin prije Salihovica,ne moze ni po jednom postenom kriteriju.

PS:Licno mislim da i nije presudno da svaki igrac mora striktno igrati svoju pravu poziciju,bitnije je da se zna ko sta igra i da je to uigrano i funkcionalno.
Opet primjer,Njemacka je dosla do titule svjetskog prvaka sa Hovedesom na lijevom beku iako on to nije.

Dakle,nemam nista protiv ni Vede kao laznog desnog krila koji se uvlaci u sesnaesterac i Mujdze kao pravog desnog krila,cak mislim da to protiv slabijih protivnika treba igrati jer ih time zbunjujemo i uvijek im stvaramo visak na desnoj strani.Jaci protivnici su vec druga prica.

SjeverniVjetar

Post Postao/la SjeverniVjetar » 01 feb 2015, 23:29

Goalgetter je napisao/la:Treba pokusati sa Lulicem desno. Iako Lulic i u Laziju igra pretezno lijevo (u zadnje vrijeme i u centrali), ali kad vec imas Kolasinca i Salihovica lijevo, moze se Lulic na desnu prebaciti. Desno svakako nemamo alternative, osim Hajrovica i Visce.
Pazi, ti Lulica, jedino lijevo krilo koje ima brzinu i prodornost, prebacujes na desnu stranu, gdje imamo brzonoge Viscu i Hajrovica, a na njegovo mjesto stavljas presporog Salihovica !?
Pored toga, Lulic nikada nije igrao tu poziciju, izuzev mozda nekog izuzetka kojeg se ja ne sjecam.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 01 feb 2015, 23:33

SjeverniVjetar je napisao/la:
Goalgetter je napisao/la:Treba pokusati sa Lulicem desno. Iako Lulic i u Laziju igra pretezno lijevo (u zadnje vrijeme i u centrali), ali kad vec imas Kolasinca i Salihovica lijevo, moze se Lulic na desnu prebaciti. Desno svakako nemamo alternative, osim Hajrovica i Visce.
Pazi, ti Lulica, jedino lijevo krilo koje ima brzinu i prodornost, prebacujes na desnu stranu, gdje imamo brzonoge Viscu i Hajrovica, a na njegovo mjesto stavljas presporog Salihovica !?
Pored toga, Lulic nikada nije igrao tu poziciju, izuzev mozda nekog izuzetka kojeg se ja ne sjecam.
Ma gdje nije igrao? Pa Lulic ti je primarni desnjak, ako nisi znao, koji zna skoro pa jednako baratati i lijevom, ali ga je sila prilika bas dovela da igra na lijevoj strani, i to igra od Young Boysa, do repke, pa sad i u Laziju. Lulic nista slabije ne bi odigrao na toj poziciji, cak i sta vise, ako pazljivo pratis Lulica, vidis da se hrpu puta namjesta na desnu nogu kad centrira.

Od ''brzonogih'' Visce i Hajrovica ja neku veliku korist ne vidim, Visca me razocarao u zadnjim partijama, jednostavno bezopasan igrac, koji ima brzinu i agilnost ali mu fali jos dosta (ali dobar kao joker), i Hajrovic koji skoro vise pa niakko ne igra u Werderu. Dodatno na to, Salihovic u Hoffenheimu upravo igra lijevo krilo, i dobro se snalazi tu, ja bih Seju najradije takodjer na poziciju CMF, ali kad je ta pozicija zauzeta vec za Pjanica.

Lulic i Salihovic su se dobar dio kvalifikacija rotirali na lijevoj strani, nekad Salihovic probija po krilu, nekad Lulic, a jedan ostaje nazad, dakle, ne vidim da je Sejo u nekom tolikom zaostatku ako bi igrao lijevo krilo.
Zadnja izmjena: Goalgetter, dana/u 01 feb 2015, 23:35, ukupno mijenjano 1 put.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 01 feb 2015, 23:34

Brzonog je i Avdija.Cak sta vise :mrgreen:
Ali fakat je glupost reci da je Salihovic prespor.Onda neko uopse nije pratio tog momka u BL.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

SjeverniVjetar

Post Postao/la SjeverniVjetar » 01 feb 2015, 23:37

Rusilac je napisao/la: Ako bi malo promijesali karte nista protiv ove opcije,Salihovic lijevo(krilo,sta god)Lulic desno(krilo,krilni napadac)a u tom slucaju se otvara mjesto u veznom redu a Medunjanina.

Opet primjer,Njemacka je dosla do titule svjetskog prvaka sa Hovedesom na lijevom beku iako on to nije.

Dakle,nemam nista protiv ni Vede kao laznog desnog krila koji se uvlaci u sesnaesterac i Mujdze kao pravog desnog krila,cak mislim da to protiv slabijih protivnika treba igrati jer ih time zbunjujemo i uvijek im stvaramo visak na desnoj strani.Jaci protivnici su vec druga prica.
Ma Lulica ne treba stavljati tamo gdje nikada nije igrao, a na njegovu poziciju stavljati losijeg igraca! Cemu to? Ista stvar vazi i za Ibisevica na desnokrilnom napadacu, to se pokazalo kao zesci promasaj. Protiv jakih ekipa, ti eksperimenti ne pale, a protiv levata mozemo i Kolasinca staviti na krilo, ako su svi igraci motivisani, pobijedicemo. Mislim da se , i protiv malih ekipa, treba uigravati udarna ekipa za jake utakmice .

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 01 feb 2015, 23:37

Goalgetter je napisao/la: Dodatno na to, Salihovic u Hoffenheimu upravo igra lijevo krilo, i dobro se snalazi tu, ja bih Seju najradije takodjer na poziciju CMF, ali kad je ta pozicija zauzeta vec za Pjanica.
Pa i nije bas. U 4-1-4-1 imas dvojicu CM. Znaci mogao bi to igrati i Salihovic u teoriji. Samo je problem sto to ne igra za svoj klub. A za to drugo mjesto CM imamo jos 4,5 kandidata vec. Jer je Pape volio da zove po 10 veznjaka znas i sam. Znaci tu konkurisu: Miske ( ako se vrati ), Salihovic, Medunjanin, Vrancic, Susic, Prcic i Stilic ako zaigra. I Salihovic je danas odigrao jako dobro krilo znas i sam ako si gledao. Nikako nije bio spor.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 01 feb 2015, 23:38, ukupno mijenjano 1 put.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 01 feb 2015, 23:37

harishp je napisao/la:Brzonog je i Avdija.
Ali fakat je glupost reci da je Salihovic prespor.Onda neko uopse nije pratio tog momka u BL.
Upravo to. Jes da nije brzonog ko Avdija :mrgreen: , ali ne bi dzaba igrao pola karijere na beku i krilu da nema odredjenu brzinu za te pozicije.

@Ajax.

Malo je to sad sve nagadjanje, ali ukoliko ostanemo pri sistemu 4-4-2, tu se zna, imas dva krila, CMF, i DMF, pa sam se na to povezivao. Ali sve ovisi od Mese.

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 01 feb 2015, 23:43

U zadnjih 5-6 godina najbolje smo igrali sa onom formacijom protiv Meksika, OS i Argentine. Ne znam samo kako je Susic skontao da poremeti ono sto smo imali tad. Svi na svojim pozicijama. Misimovica nema, Hajrovic ne igra. Visca ja standardan u sasvim dobroj ligi i klubu, moze on umjesto Izeta. Lulic se moze probati na desnom krilu iako on vec dugo vremena igra na lijevoj strani.
Mi ne trebamo igrati sad dva napadaca, ne trebamo gurati previse veznjaka u sredinu kao sto se je radilo do sad.
Pjanic i Besic moraju igrati sredinu. Sejo, Medo ili Vrancic jedan od te trojice nek bude taj treci u sredini, koga god stavis necemo pogrijesiti pod uslovom da igramo sa bekovima, krilima i jednim spicem..

SjeverniVjetar

Post Postao/la SjeverniVjetar » 01 feb 2015, 23:43

Goalgetter je napisao/la: Ma gdje nije igrao? Pa Lulic ti je primarni desnjak, ako nisi znao, koji zna skoro pa jednako baratati i lijevom, ali ga je sila prilika bas dovela da igra na lijevoj strani, i to igra od Young Boysa, do repke, pa sad i u Laziju. Lulic nista slabije ne bi odigrao na toj poziciji, cak i sta vise, ako pazljivo pratis Lulica, vidis da se hrpu puta namjesta na desnu nogu kad centrira.

Od ''brzonogih'' Visce i Hajrovica ja neku veliku korist ne vidim, Visca me razocarao u zadnjim partijama, jednostavno bezopasan igrac, koji ima brzinu i agilnost ali mu fali jos dosta (ali dobar kao joker), i Hajrovic koji skoro vise pa niakko ne igra u Werderu. Dodatno na to, Salihovic u Hoffenheimu upravo igra lijevo krilo, i dobro se snalazi tu, ja bih Seju najradije takodjer na poziciju CMF, ali kad je ta pozicija zauzeta vec za Pjanica.

Lulic i Salihovic su se dobar dio kvalifikacija rotirali na lijevoj strani, nekad Salihovic probija po krilu, nekad Lulic, a jedan ostaje nazad, dakle, ne vidim da je Sejo u nekom tolikom zaostatku ako bi igrao lijevo krilo.
Lulic jeste desnjak, sto ga cini lijevokrilnim napadacem sto i igra u Laciju , namjesti se na desnu i sutira.
On nije neki igrac centarsuteva, vise probija do korner linije, pa igra povratne. Ne vidim sto ga gurati na poziciju i stranu gdje nije igrao,a nije igrao na desnoj strani !? To sto ti mislis da bi bio dobar uvazavam, sli mi nije nikakve garancije. Salihovic je los na krilu, to se i danas vidjelo, cisto sumnjam da ce nastaviti igrtati tu poziciju standardno.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 01 feb 2015, 23:45

Goalgetter je napisao/la:Malo je to sad sve nagadjanje, ali ukoliko ostanemo pri sistemu 4-4-2, tu se zna, imas dva krila, CMF, i DMF, pa sam se na to povezivao. Ali sve ovisi od Mese.
Da Pape nije zvao 7,8 centralnih veznih nego da je imao po dvojicu igraca na svakoj poziciji sada nebi bilo ovih problema. Nije valjda da mislis da bi trebali igrati 4-4-2 i to ako Vedo osatne u sadasnjoj formi ??
soko je napisao/la:U zadnjih 5-6 godina najbolje smo igrali sa onom formacijom protiv Meksika, OS i Argentine. Ne znam samo kako je Susic skontao da poremeti ono sto smo imali tad. Svi na svojim pozicijama.
:thumbup: :thumbup:

Rusilac
Kontakt:

Post Postao/la Rusilac » 01 feb 2015, 23:53

Jednom sam vec napisao,Salihovic nije krilo i ne moze igrati krilo.U Hoffu kad ga stavi tamo on je samo na papiru,u formaciji koju prikaze grafika na lijevom krilu,ili "nominalno je lijevo krilo",u stvarnosti on ne igra krilo,stalno se uvlaci u sredinu i u sustini igra klasicnog veznog igraca,sad kako ko gleda kakvog veznog igraca,po meni ako ne klasicnog ofanzivnog veznjaka onda svakako "ofanzivnijeg" veznjaka..
Sto rece vjetar,on nema atribute koje krilo cine krilom.

Lulic je opak momak,ako bi "rodili"neko kvalitetno lijevo krilo,nimalo glupa ideja ne bi bila koristiti Luleta kao poluspica,odmah iza napadaca,ovo sto cesto sad igra u Laziu.Tim prije sto nama hronicno fali pritiskanje organizacije protivnickog napada,odmah na 20,30 metara od njihovog gola.Dzeko je lijen za to ali Lule je prava napast,nerijetko zna i presjeci takve lopte blizu protivnickog gola jer uvijek ide ne loptu a kao sto rekoh to nam fali hronicno.
Dakle,Lula ili lijevo krilo ili ovaj poluspic trkac,povuceni napadac,eventualno ga probati i na desnom krilu ali prvo uigrati to u nekoliko prijateljskih utakmica,pogotovo ako nam trebaju centarsutevi jer Lule jeste primarno desnjak iako igra sa obje noge, ali odmah u takmicarskim ni govora.

Rusilac
Kontakt:

Post Postao/la Rusilac » 02 feb 2015, 00:05

SjeverniVjetar je napisao/la:
Goalgetter je napisao/la: Ma gdje nije igrao? Pa Lulic ti je primarni desnjak, ako nisi znao, koji zna skoro pa jednako baratati i lijevom, ali ga je sila prilika bas dovela da igra na lijevoj strani, i to igra od Young Boysa, do repke, pa sad i u Laziju. Lulic nista slabije ne bi odigrao na toj poziciji, cak i sta vise, ako pazljivo pratis Lulica, vidis da se hrpu puta namjesta na desnu nogu kad centrira.

Lulic jeste desnjak, sto ga cini lijevokrilnim napadacem sto i igra u Laciju , namjesti se na desnu i sutira.
On nije neki igrac centarsuteva, vise probija do korner linije, pa igra povratne. Ne vidim sto ga gurati na poziciju i stranu gdje nije igrao,a nije igrao na desnoj strani !? To sto ti mislis da bi bio dobar uvazavam, sli mi nije nikakve garancije. Salihovic je los na krilu, to se i danas vidjelo, cisto sumnjam da ce nastaviti igrtati tu poziciju standardno.
I ovo je istina,Luliceva prava pozicija se zove krilni napadac.Ne krilo,zato su neki razocarani sto on ne igra savrseno kao krilo.Takodje je istina da kroz citavu njegovu karijeru od njega se i nisu ocekivali primarno centarsutevi.Ako selektori reprezentacije zele da Lulic bude krilo onda ga bez sumnje trebaju staviti desno(kao i Hajrovica lijevo) a ako zele da igra krilnog napadaca onda treba igrati lijevo.Ili u sredini sto sam vec objasnio,kao poluspic.

DzemoVoliMarmeladu
Kontakt:

Post Postao/la DzemoVoliMarmeladu » 04 feb 2015, 14:30

Salihovicu cijena pala sa 5 mil na 4 mil na transfermarketu

Pljuska
Kontakt:

Post Postao/la Pljuska » 04 feb 2015, 16:58

Nikad povrijedjen igrac nebi dobio poziv na SP.
Jedino da je neka super zvijezda pa ono ima uticaj.. ali Sejad je bio povrijedjen i dobio poziv.
Ne moze se on zahvaliti Safetu.

Pljus, pljus, pljus.

AzRimiRzA
Kontakt:

Post Postao/la AzRimiRzA » 04 feb 2015, 19:40

Ma ja ba.

Pljus, pljus, pljus.

SjeverniVjetar

Post Postao/la SjeverniVjetar » 04 feb 2015, 19:51

SjeverniVjetar je napisao/la:Salihovic je los na krilu, to se i danas vidjelo, cisto sumnjam da ce nastaviti igrtati tu poziciju standardno.
Evo da se citiram, ono sto se odavno moglo vidjeti, Salihovic tesko da moze igrati tu poziciju. U onom Hofenhajmu , prije 6-7 godina, funkcionisao je neki drugio sistem igre u kojem je igrao lijevog veznog, u formaciji 4-2-3-1 to ne moze igrati.

edoo3
Kontakt:

Post Postao/la edoo3 » 07 feb 2015, 15:29

Sejad danas na klupi.
#15.10.2013 !!!

#Digni se iz pepela ,kao stoput do sada,
sad s mirisom ljiljana,ljubavi moja!!!

#Sjaji, sjaji Bosanski Dijamantu!!! # Edin Dzeko.

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 11 feb 2015, 18:15

Po mom mišljenju, Salihović je najbolji na krilu, uz aut liniju, jer tu njegov adut najviše dolazi do izražaja, centaršut.
Igrao je par puta i za repku kao centralni vezni, Slovačka i Rumunija ako se ne varam, i ništa posebno nije pokazao.
Nema on viziju ni osjećaj za prostor pa da može dijeliti lopte, uz to svaku loptu mora namjestiti na lijevu nogu, a svaku bržu loptu mora ili usporiti ili smirit.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 11 feb 2015, 19:02

ceze je napisao/la:Po mom mišljenju, Salihović je najbolji na krilu, uz aut liniju, jer tu njegov adut najviše dolazi do izražaja, centaršut.
Igrao je par puta i za repku kao centralni vezni, Slovačka i Rumunija ako se ne varam, i ništa posebno nije pokazao.
Nema on viziju ni osjećaj za prostor pa da može dijeliti lopte, uz to svaku loptu mora namjestiti na lijevu nogu, a svaku bržu loptu mora ili usporiti ili smirit.
Tako je.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: ASD i 15 gostiju.