ATP Tour

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Ko će biti novi broj 1?

Anketa je završila: 25 mar 2017, 15:32.

a) Kei Nishikori
1
1%
b) Miloš Raonić
3
4%
c) Grigor Dimitrov
6
9%
d) Dominic Thiem
13
19%
e) Nick Kyrgios
5
7%
f) Alexander Zverev
23
33%
g) nitko od navedenih
18
26%

Ukupno glasova: 69

jestamaji
Kontakt:

Re: ATP Tour

Post Postao/la jestamaji » 19 feb 2015, 12:57

matej187 je napisao/la:
BARNYCLE je napisao/la:Kao sto i rekoh, Roger ide u Istanbul ove godine! :njanjanja: 5 turnira na sljaci! :opaopa:
gdje si to vidio???
zamisli gdje ... na stranici turnira :mrgreen:

http://www.atpworldtour.com/News/Tennis ... ement.aspx" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.atpworldtour.com/Tennis/Tour ... anbul.aspx" onclick="window.open(this.href);return false;

:wave:

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 19 feb 2015, 15:06

Katastrofa. Potpisao je kapitulaciju ovakvim rasporedom. Izgleda da su Turci poslali ponudu koja se ne odbija, tako da je novac i želja za isprobavanjem nečeg novog presudila kod Rogera. I njemu samom je izgleda jasno ono što je svakom objetivnom posmatraču bilo poslije 2013., a to je da on više nije u stanju biti GS šampion. Prošlogodišnje finale Wimbledona je samo udarilo pečat na moju tvrdnju.

Od sada pa nadalje treba uživati u njegovim igrama gdje god da se pojavi, bez posebnih očekivanja, jer nekih velikih rezultata teško da će biti. Samo se nadam da neće ispasti iz Top 10, jer bi to bio ogroman udarac za njegove ambicije vezane za nastup u Rio de Janeiru iduće godine.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 19 feb 2015, 16:26

Claus je napisao/la:Katastrofa. Potpisao je kapitulaciju ovakvim rasporedom. Izgleda da su Turci poslali ponudu koja se ne odbija, tako da je novac i želja za isprobavanjem nečeg novog presudila kod Rogera. I njemu samom je izgleda jasno ono što je svakom objetivnom posmatraču bilo poslije 2013., a to je da on više nije u stanju biti GS šampion. Prošlogodišnje finale Wimbledona je samo udarilo pečat na moju tvrdnju.

Od sada pa nadalje treba uživati u njegovim igrama gdje god da se pojavi, bez posebnih očekivanja, jer nekih velikih rezultata teško da će biti. Samo se nadam da neće ispasti iz Top 10, jer bi to bio ogroman udarac za njegove ambicije vezane za nastup u Rio de Janeiru iduće godine.
nikad ne reci nikad

na USO da je imao samo malo bolji dan protiv cilica, uzeo bi trofej...
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 19 feb 2015, 16:34

DANTES je napisao/la:
Claus je napisao/la:Katastrofa. Potpisao je kapitulaciju ovakvim rasporedom. Izgleda da su Turci poslali ponudu koja se ne odbija, tako da je novac i želja za isprobavanjem nečeg novog presudila kod Rogera. I njemu samom je izgleda jasno ono što je svakom objetivnom posmatraču bilo poslije 2013., a to je da on više nije u stanju biti GS šampion. Prošlogodišnje finale Wimbledona je samo udarilo pečat na moju tvrdnju.

nikad ne reci nikad

na USO da je imao samo malo bolji dan protiv cilica, uzeo bi trofej...
Čilić je igrao kao nadrogiran, nije se Roger puno pitao u tom meču. Tome u prilog govori i konačan rezultat tog susreta.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 19 feb 2015, 16:52

i rodzer je slab bio.. vidio ne ide mu, čilkan ne skida gaće kao po običaju i to je to...
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 19 feb 2015, 16:56

Vidi, suština svega je da će mu se do kraja karijere sve češće ukazivati neki Čilić, koji će iznova rušiti njegove snove o punoljetstvu. Ne ide više, jednostavno ne ide, a neke nelogične (da ne iskoristim grublji izraz) odluke ga samo još više vuku dole.

Zadnji potezi su samo dokaz da ni on sam više ne vjeruje da može osvojiti neki bitan trofej (Masterse ne računam, zna se šta je najbitnije za njegov legacy), pa kako onda da ti, ja ili neko drugi vjerujemo u njega :?:

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 19 feb 2015, 21:36

Claus je napisao/la:Vidi, suština svega je da će mu se do kraja karijere sve češće ukazivati neki Čilić, koji će iznova rušiti njegove snove o punoljetstvu. Ne ide više, jednostavno ne ide, a neke nelogične (da ne iskoristim grublji izraz) odluke ga samo još više vuku dole.

Zadnji potezi su samo dokaz da ni on sam više ne vjeruje da može osvojiti neki bitan trofej (Masterse ne računam, zna se šta je najbitnije za njegov legacy), pa kako onda da ti, ja ili neko drugi vjerujemo u njega :?:
ma cilic je onaj mec odigrao fantasticno.Roger iz 2006 i 7 bi ga mozda prelomio u 5 setova, i to mozda.
Tenis zivota kakav se igra jednom-dva puta u karijeri maximalno.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 19 feb 2015, 22:37

@Claus

Do kojih godina bi, po tvom mishljenju, Roger mogao da uzima Majore :?:
Ja mislim da su ta vremena proshla, a da mu je za WB, za koji se misli da ima najvece shanse, potrebno da mu neko makne Djokovica i Murraya. Teshko je oko toga graditi sezonu.
Bolje ovako: probati uzeti shto vishe turnira i poobarati shto vishe rekorda, a shansa za GS ako uleti - uleti.

@samosarajvo

Prime Rogera 1 Chilic sigurno ne bi dobio na Slamu. A pogotovo ga ne bi pochistio.
To nije uradio ni Safin na AO, a ni bilo ko drugi u periodu od 2004-10. To je 14 Slamova u 7 godina i tek 5 poraza, od toga samo 1 sa 3:0 i to u tri tesna seta od Djokovica u Australiji. Nema tu 'leba bez vrhunske odbrane i napada sa dosta snage ili varijacija. Konstantno gruvanje u stilu Soderlinga nije zavrshavalo posao. A Chilic je to radio - stalno drzhao RFa u defanzivi jakim udarcima koje Shvajcarac nije uspeo da isprati.

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 19 feb 2015, 22:43

MaGiCa je napisao/la:@Claus

Do kojih godina bi, po tvom mishljenju, Roger mogao da uzima Majore :?:
Ja mislim da su ta vremena proshla, a da mu je za WB, za koji se misli da ima najvece shanse, potrebno da mu neko makne Djokovica i Murraya. Teshko je oko toga graditi sezonu.
Bolje ovako: probati uzeti shto vishe turnira i poobarati shto vishe rekorda, a shansa za GS ako uleti - uleti.

@samosarajvo

Prime Rogera 1 Chilic sigurno ne bi dobio na Slamu. A pogotovo ga ne bi pochistio.
To nije uradio ni Safin na AO, a ni bilo ko drugi u periodu od 2004-10. To je 14 Slamova u 7 godina i tek 5 poraza, od toga samo 1 sa 3:0 i to u tri tesna seta od Djokovica u Australiji. Nema tu 'leba bez vrhunske odbrane i napada sa dosta snage ili varijacija. Konstantno gruvanje u stilu Soderlinga nije zavrshavalo posao. A Chilic je to radio - stalno drzhao RFa u defanzivi jakim udarcima koje Shvajcarac nije uspeo da isprati.
Stoji to ali onaj nivo je bio fakat impresivan, onako servirati, riternirati, kretati se, braniti se.Jednostavno je sve ulazilo, sve sto je pozelio!A on je takav igrac koji je vrlo opasan kad mu sve ulazi.Doduse kod takvog tipa igraca je to rijetkost ali ipak...
Mozda prime rogera ne bi pobjedio, ali mislim da bi i dosta bolja verzija Rogera pala pod onim Cilicem.Sad tacno koliko bolja verzija ne znam...
Ja sam i uprvom postu rekao da bi se prime Roger namucio sa onim Marinom, ne da bi izgubio.

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 20 feb 2015, 16:00

samosarajvo je napisao/la:ma cilic je onaj mec odigrao fantasticno.Roger iz 2006 i 7 bi ga mozda prelomio u 5 setova, i to mozda.
Tenis zivota kakav se igra jednom-dva puta u karijeri maximalno.
Boldirana tvrdnja je glupost. ;) Izgleda da si zaboravio kako je RF izgledao u svom peaku, te šta su sve drugi igrači (kao Safin recimo, mada je i to bilo 2005.) morali uraditi na HC-u da ga pobijede. U godinama koje si naveo kao primjer, Federer je osvajao 3/4 Grand Slama, jasno je o kakvoj dominaciji se radilo.
MaGiCa je napisao/la:Do kojih godina bi, po tvom mishljenju, Roger mogao da uzima Majore
Kao što rekoh, mislim da je vrijeme kada je Roger mogao da uzima Majore prošlo još 2013. Zadnji Wimbledon je većini (ovdje uključujem i sebe, iako sam ja na početku turnira govorio da će Đoković uzeti trofej) dao lažne nade po pitanju Federerovih mogućnosti, iako je i tada bilo jasno da je meč cijelo vrijeme bio na Novakovom reketu, kao i da ga je tvoj zemljak trebao mnogo ranije dobiti (a nije samo zbog svojih gluposti i šampionskog comebacka GOAT-a). Jednostavno, RF je platio danak godinama, netankiranju glavnih turnira, igranju do maksimuma itd. Više nisu jedini problem Nadal, Đoković ili Murray, iz prostog razloga što je sve više igrača na touru u stanju ugroziti Švicarca kada imaju svoj dan.

Jednostavno, njegova sadašnja igra nije više dovoljna da bude najbolji. Mislim da je i on sam to uvidio pa zato želi izvući maksimum do kraja karijere (iako to, po mom mišljenju, radi na pogrešan način), dakle rizikuje bez obzira na sve. Da li će se isplatiti i koliko, vidjet ćemo već ove sezone.

Ogroman respekt za sve što je uradio/promijenio da bi i dalje ostao konkurentan, ja prvi mu skidam kapu na revoluciji koju je unio u tenis povratkom S&V igre i predvođenju Švicarske do prve DC titule, na pozitivnom skoru protiv prime Đokovića i drastičnom popravljanju H2H-a protiv Murrayja, kao i na mnogo drugih stvari koje nemam vremena nabrajati. Sigurno da je zaslužio osamnaestku više nego iko, ali čini mi se da do toga ipak neće doći.

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 21 feb 2015, 01:44

Generalno gledajuci Safin je bolji igrac od Cilica.BIo je konstantniji od njega, u vecem broju slucajeva je prikazivao svoju najbolj igru, uzeo 2 GS-a itd ali Cilic je kad igra svoju igru, i generalno igraci njegovog stila, opasniji od svakoga na touru.Problem je sto je Marin takav tenis pokazao jednom za svojih 26 godina, i nece vise nikada vjerovatno.

Znam ja kako je to izgledalo u tom periodu kad je Roger dominirao, ali to opet ne mjenja moju konstataciju.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 21 feb 2015, 10:37

samosarajvo je napisao/la:Generalno gledajuci Safin je bolji igrac od Cilica.BIo je konstantniji od njega, u vecem broju slucajeva je prikazivao svoju najbolj igru, uzeo 2 GS-a itd ali Cilic je kad igra svoju igru, i generalno igraci njegovog stila, opasniji od svakoga na touru.Problem je sto je Marin takav tenis pokazao jednom za svojih 26 godina, i nece vise nikada vjerovatno.

Znam ja kako je to izgledalo u tom periodu kad je Roger dominirao, ali to opet ne mjenja moju konstataciju.
Cilic je dobar, ali i kada ima svoj dan kao onda, nije ništa više do još jedan udarac... ala berdih, ala conga...
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 22 feb 2015, 00:47

Izgleda da nam Rafa divlja u polufinalu nebitnog turnira u Rio de Janeiru :lol:

Forster
Kontakt:

Post Postao/la Forster » 22 feb 2015, 01:43

The Fog šalje asspickera u Buenos Aires :tokralju: :tokralju: :tokralju:
Tenis je pobijedio :opaopa:
Kakav potez na meč lopti :bow: :bow:
R.I.P Grande campione - Michele Scarponi

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 22 feb 2015, 15:54

Brazil, meni ne treba Brazil..
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 23 feb 2015, 00:37

Nadal to Carlos Bernardes: "I will ask for you to not umpire my matches anymore"

Nadal to Carlos Bernardes: "I have nothing against you, but you are the one on tour that puts more pressure on me. Look at the videos. I can't anymore"

[youtube][/youtube]
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 23 feb 2015, 01:02

aauuu što je džeki nervozan? baš me nekako razočarao...
no mene kopka đe formance, đe samosarajevo, da nisu u bolnici?
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 23 feb 2015, 01:06

Nadal i Bernardes imaju istoriju.

@formance je imao neku havariju sa kompjuterom, vraća se uskoro.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 23 feb 2015, 01:11

Virtu4l je napisao/la:Nadal i Bernardes imaju istoriju.

@formance je imao neku havariju sa kompjuterom, vraća se uskoro.
ma zezam se sa formancea.... znaš kad te dobije atp klovn nije dobro, jedva čekam analizu njega i magičnog.. ali ako za boga znaju u 20 rečenica

što se tiče rafe i bernadesa, ma ne mogu ti romano latini bez sapunice...
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 23 feb 2015, 14:25

Jel gleda neko ovog Gulbisa, sta radi ovaj covjek?
Upratio sam da je vodio 4-1 prvi set i vidim sada da je zijanio 5-7 :lolno:
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.